princes of dnile
New member
קינוח - פאי תפוחים צרפתי קלאסי
הוגש עם כדור גלידת שוקולד לבן של גודייבה. פאי תפוחים צרפתי קלאסי/ Le Cordon Bleu מתוך Dessert Techniques המתכונים בספר הזה ניתנים בכוסות. נפח כוס מדידה הוא 237 מ"ל מים. ל Pate Sucree 1 כוס ועוד 2/3 כוס קמח 1/2 כוס חמאה לא מומלחת (57 גרם) 1/4 כוס סוכר דק 2 חלמונים טרופים 1/4 כפית תמצית ווניל אמיתית מפוררים יחד את החמאה והקמח בתנועות עיסוי (חבל שלא יכלו לעסות גם אותי תוך כדי העבודה אתמול...), עד שמתקבלת תערובת פירורית אחידה. עושים גומה במרכז הפרורים ושופכים לתוכה את החלמונים הטרופים. בעזרת קלף מערבבים את הנוזלים והפרורים. כאשר מתחילים להיווצר גושים, מפעילים לחץ עם כל היד כדי לאחד אותם לכדור. מקררים חצי שעה לפני הרידוד. מחממים תנור ל - 190 מעלות. למילוי: 4 או 5 תפוחי גראני סמית, קלופים, מגולענים ופרוסים לפרוסות דקות ואחידות. 1/3 כוס חמאה מומסת (40 גרם בערך) 1/2 כוס סוכר אחרי ריפוד התבנית בבצק, מניחים עליו את פרוסות התפוחים בסידור של מעגלים קונצנטריים. מברישים בחמאה מומסת ומפזרים מעל את הסוכר. אופים עד שהתפוחים מושחמים קלות ורכים. פאי קלאסי ומעולה. יש לי בעיה עם אפיית פאי, אולי תוכלו לייעץ לי לגביה - שולי הבצק העליונים נשרפים לי הרבה לפני שהפאי כולו מוכן. ניסיתי לאפות בטמפרטורות נמוכות יותר וזה לא עבד. התנור שלי אמנם לא מדהים, אבל דברים אחרים, כמו לחם ועוגיות מצליחים בו בלי בעיה. אשמח לשמוע הצעות שיפור בהקשר. עד כאן ארוחת אתמול בערב. בקרוב השאלות לגבי ארוחת ט"ו באב.
הוגש עם כדור גלידת שוקולד לבן של גודייבה. פאי תפוחים צרפתי קלאסי/ Le Cordon Bleu מתוך Dessert Techniques המתכונים בספר הזה ניתנים בכוסות. נפח כוס מדידה הוא 237 מ"ל מים. ל Pate Sucree 1 כוס ועוד 2/3 כוס קמח 1/2 כוס חמאה לא מומלחת (57 גרם) 1/4 כוס סוכר דק 2 חלמונים טרופים 1/4 כפית תמצית ווניל אמיתית מפוררים יחד את החמאה והקמח בתנועות עיסוי (חבל שלא יכלו לעסות גם אותי תוך כדי העבודה אתמול...), עד שמתקבלת תערובת פירורית אחידה. עושים גומה במרכז הפרורים ושופכים לתוכה את החלמונים הטרופים. בעזרת קלף מערבבים את הנוזלים והפרורים. כאשר מתחילים להיווצר גושים, מפעילים לחץ עם כל היד כדי לאחד אותם לכדור. מקררים חצי שעה לפני הרידוד. מחממים תנור ל - 190 מעלות. למילוי: 4 או 5 תפוחי גראני סמית, קלופים, מגולענים ופרוסים לפרוסות דקות ואחידות. 1/3 כוס חמאה מומסת (40 גרם בערך) 1/2 כוס סוכר אחרי ריפוד התבנית בבצק, מניחים עליו את פרוסות התפוחים בסידור של מעגלים קונצנטריים. מברישים בחמאה מומסת ומפזרים מעל את הסוכר. אופים עד שהתפוחים מושחמים קלות ורכים. פאי קלאסי ומעולה. יש לי בעיה עם אפיית פאי, אולי תוכלו לייעץ לי לגביה - שולי הבצק העליונים נשרפים לי הרבה לפני שהפאי כולו מוכן. ניסיתי לאפות בטמפרטורות נמוכות יותר וזה לא עבד. התנור שלי אמנם לא מדהים, אבל דברים אחרים, כמו לחם ועוגיות מצליחים בו בלי בעיה. אשמח לשמוע הצעות שיפור בהקשר. עד כאן ארוחת אתמול בערב. בקרוב השאלות לגבי ארוחת ט"ו באב.