צריכה המלצה על רופא התפתחותי

יונית ש

New member
צריכה המלצה על רופא התפתחותי

קודם כל שלום לכולם, החורף חזר כמה עצוב.. אי אפשר לטייל בחוץ. אבל מה לעשות הרי אנו זקוקים לקצת מים
בכל אופן רציתי להתייעץ איתכם לפני כמה זמן כתבתי שהקטנה שלי בת 8 חודשים לא זוחלת. כלומר היא בכלל לא מוכנה להיות על הבטן כך שאין סיכוי שתזחל
. אז חשבתי לפנות למרפאת התפתחות אבל הבירוקרטיה עצומה. וחייבים הפניית רופא מטפל שלא מוכן לתת לי הוא חושב שאין בעייה. אבל אני לא רגועה (בלשוןהמעטה) ורוצה דיעה מקצועית נוספת. אז אחרי ההקדמה הארוכה אולי משהוא מכיר רופא התפתחותי, או רופא נוירולוגיה ילדים - פרטי ? משהוא שיבדוק אותה בתשומת לב רבה. תודה מראש יונית

יונית, לדעתי את חייבת לדרוש מרופא

הילדים הפנייה! הוא לא אלוהים והוא לא מומחה בתחום ההתפתחותי לכן יש רופאי התפתחות והם אלו שיקבעו אם יש או אין בעיה!!! תדרשי ממנו הפנייה ואם הוא מסרב תפני לרופא האחראי עליו, למנהל הסניף או משהו כזה. חוצפה
אוהבת מאוד
ומתגעגעת! שירלי.

יונית ש

New member
את צודקת אבל,

הבנתי שבקופת חולים מכבי (מחוז דרום) גם אם הוא יתן הפנייה. אז יש ועדה שקובעת אם יש צורך בטיפול התפתחותי. והזמן הממוצע מרגע קבלת ההפנייה עד קבלת התור הור חודשיים - שלושה. בדוק!! דיברתי כבר עם המרפאה. ובכל אופן לא הייתי רוצה לחכות כל כך רבה זמן.

זה ממש שערורייתי ../images/Emo46.gif

אז אולי באמת תלכו לרופא התפתחותי פרטי (ותקבלו החזר של 75% מהביטוח המשלים!). ובמקביל נא להתלונן על הקופה בכתובת המתאימה לתלונות מסוג זה (לא מתמצאת איפה אבל בטח יש פה אימהות/אבות שיודעים!). בהצלחה
שירלי.

רותי ע

New member
מצטרפת להמלצה של שירלי-לכי ליועץ

מומחה ותקבלי החזר של רוב הסכום. חבל על הזמן והעצבים. שווה את השקט הנפשי שלכם. רק תבדקי כשתמצאי מישהו שהוא ברשימה של מכבי..

אני חושבת שבדרום יש בעיה של מחסור

בתקנים.. אחותי למשל אומרת שבמצב של הודיה בבאר-שבע לא היו מסתכלים עלינו שוב ושולחים אותנו מייד הביתה.. ואילו במרכז אנחנו קבלנו ומקבלים (ב"ה בינתיים
) טיפול של פיזיוטרפיה.. גם אני חושבת ששווה לכם ללכת ולראות רופא באופן פרטי ולבקש אח"כ החזר מהקופה (דרך בטוח משלים) בהצלחה

יונית ש

New member
זה לא הוגן

אולי מי שמטפל בכם גם מקבל באופן פרטי? מה היתה הבעיה אצלכם? משהו כמו אצלנו?

מלכה ב.

New member
זה ממש לא נכון. אני לא מעורה בפרטי

המצב של הודיה. אבל אני יכולה לספר מניסיננו שאנחנו קיבלנו ומקבלים טיפול מעולה (גם מרופאים, אגב, שנחשבים מאוד גם בקנה מידה ארצי). זה באר-שבע, לא איזה כפר קטן...

anat30g

New member
יעוץ אצל רופא מומחה

במכבי לא מצריך הפניה - אם יש לך את הביטוח המתאים (מכבי מגן). בעלי ביטוח כזה יכולים ללכת 3 פעמים בשנה ליעוץ פרטי אצל מומחה - ולקבל החזר עד גובה מסויים (יש להם שם את הסכום). יעוץ כזה אמנם נעשה באופן פרטי - אבל יש להם רשימה של רופאים מומחים שהם עובדים איתם - לכן לפני שאת הולכת לרופא באופן פרטי בררי איזה רופאים בתוך ההסדר הזה. אגב, גשי לטיפת חלב, אם גם בטיפת חלב חושבים שיש בעיה שיתנו לך מכתב שמבקש יעוץ - זה יכול לקדם את העניין...

יונית ש

New member
לצערי

גם בטיפת חלב אי אפשר לקבל הפנייה. כבר דיברתי איתם. ויש לנו באמת מכבי מגן ואי שום בעיה כספית לשלם לכל רופא פרטי השאלה למי??? בקופה הם לא מוכנים לתת שמות של רופאים פרטיים שעובדים איתם בהסדר. אבל אם יהיה לי שם הם יבדקו אם יש הסדר איתו. מין דרך טיפשית שלהם. שלצערי אי אפשר להתווכח איתם. אבל אין מה לעשות. בכל אופן אני זקוקה לשמות של רופאים פרטיים. תודה

דיאנה1

New member
המלצה חמה של חברה: ד"ר ליליאן

מהמרכז להתפתחות הילד בבית חולים מאיר בכפר סבא.

דיאנה1

New member
תודה חמודה! אני לפני, הבחינות

באוניברסיטה הפתוחה הן אחרי הצהרים. אז אפשר לאחל לי בהצלחה, בפעמים הקודמות קיבלתי שורת איחולי הצלחה וירטואלים שעבדו, אז אולי גם היום... ואמא שלי, הבייביסיטר האולטימטיבית, חולה, ובר ישאר עם בייביסיטר שפגש אתמול בפעם הראשונה. אני מקווה שהוא יסתדר.

../images/Emo12.gif נו דיאנה, איך היה../images/Emo35.gif

איך היה לבר עם הבייביסיטר? (סחתיין על האומץ!) איך היתה הבחינה? שירלי.

דיאנה1

New member
החלטתי להוסיף גם את אבא שלי כגיבוי.

ובעלי יצא מוקדם מהעבודה. אז בר היה מעט מאד זמן לבד עם הבייביסיטר. הוא היה בסדר גמור! גם אתמול בערב הוא היה עם בייביסיטר (סוף סוף אני יכולה לחזור למסורת של לצאת ערב לפני מבחן) והוא התנהג נפלא ולא בכה. ממש נעלבתי... המבחן היה בסדר, בעקרון ידעתי הכל השאלה רק איפה התבלבלתי ושכחתי דברים פה ושם. תודה על איחולי ההצלחה!

למעלה