צריכה המלצה על רופא התפתחותי

למה כבר רופא התפתחותי? הילדה רק

בת שמונה חודשים, גיל הזחילה יכול להיות עד שנה ללא בעיות מיוחדות, ויש ילדים שבכלל לא זוחלים, לאן את ממהרת? תבקשי מרופא הילדים שלה להתסכל עליה ולראות אם נראה לו שיש איזושהי בעיה מוטורית (הם בודקים איך היא תופסת צעצועים מעבירה צעצועים מיד ליד וכל מיני כאלה) כמובן שאני מדברת מנסיון- שירה בת 11 חודשים ביולוגית והיא פגית שנולדה בחודש שביעי כך שהיא בת שמונה וחצי חודשים גיל מתוקן והיא לא זוחלת והיא שונאת על הבטן, אז עושים אימונים לאט לאט, כל פעם קצת, שמים לה קלטת שהיא אוהבת ואז שמים אותה על הבטן והיא לא שמה לב כי היא מרוכזת בקלטת וככה עוברות עוד כמה דקות. עכשיו היא התחילה לזחול על התחת, מקפצת על הישבנון הקטן שלה בכל הבית, ומי יודע אם היא תזחול בכלל (כן, אני יודעת שזחילה זה מאוד חשוב אבל הילדה לא רוצה מה לעשות) בקיצור יונית, לדעתי תרפי קצת מהלחץ ותמיני לי שאם היא לא תזחל בגיל שנה או לפני כן הרופא יאתר איזושהיא בעיה הוא ידאג להפנות אותך לאן שצריך זו דעתי, מקווה שעזרתי מעט ורד

יונית ש

New member
יכול להיות שהדאגה שלי נובעת

מהפחד לא לפספס. שאם לא אעשה מה שצריך אז הפיצקלה תסבול. את צודקת היא עוד קטנה ובגלל זה אני רוצה בדיקה. כי היא עוד קטנה ויש עוד מלא זמן. יכול להיות באמת שלא תזחל. אבל כרגע היא גם לא מוצאת דרך אחרת להזיז את עצמה ממקום למקום. לא על הטוסיק לא בגלגול. בשום דרך היא פשוט "תקועה". וזה חבל בעיקר לה כי היא די מתוסכלת ורוצה לגעת בכל דבר. בשאר הדברים טפו טפו טפו, היא מפותחת מאוד. אני מקווה שאני סתאם לחוצה. ובאמת אין כל רגע בילד שלא זוחל. הלוואי יונית

אחות טיפת חלב מספיק מנוסה כדי להגיד

לך אם יש בעיה, ילדים שיש להם באמת בעיה קל מאוד לזהות את זה היא מתהפכת? יש לי חברה שהבת שלה בת 9 חודשים מתהפכת לכל הכיוונים וזהו, לא זזה לא יושבת, אבל אפשר לראות על הילדה שאין לה בעיה מוטורית אלא זה רק עניין של זמן כדי שילד יזחל שני חלקי המוח צריכים לדבר אחד עם השני באופן מושלם כיוום שזחילה זה יד ורגל נגדית בכל צעד, אז יש כאלה שזה לוקח להם קצת יותר זמן והבעיה היא לא מוטורית אלא ההבנה של המוח לזחילה תנסי לשים לה המון גירויים, לשים אותה על הבטן ולקחת צעצוע אהוב (אצלנו זה השלט של הטלוויזיה או הפלאפון של אבא) ותנפנפי לה ותתפחי לה עם הידיים שלך על כל חלקי הגוף זה משדר למוח על השרירים שקיימים שם וסבלבות, סבלנות, לפעמים אנחנו מאיצים בילדים שלנו וגורמים נזק יותר מתועלת

יונית ש

New member
את צודקת במאה אחוז

סבלנות זה הכח חשוב ואני לצערי לא חזקה בזה. בכל אופן. לשים אותה על הבטן זה בלתי אפשרי טוב שניה היא מתהפכת באושר רב!! ומחייכת חיוך גדול. אין ספק שכל הילדים נמשיכם לשלטים. מעניין למה לא מכרים אותם כצעצוע לכל דבר. אני מפנימה כל מילה שכתבת. תודה יונית

מלכה ב.

New member
יונית, הנ אני פה, וזה מה שאני יכולה

לייעץ: ראשית אני באמת לא בטוחה שאת כבר צריכה לפנות לרופא התפתחותי. אבל תנסי לברר המכון להתפתחות הילד בב"ש 6287154 איך את יכולה להגיע לפיסיוטרפיסטית שלהם באופן חד פעמי (כי מסלול של איבחון וטיפול אכן אורך זמן, מניסיון). יש להם שם את גלית ורד ואחת בשם טל (שכחתי שם משפחתה) שהיא פשוט מדהימה (מניסיון עם ברק). אחת מהן תוכל לעבוד עם מאי וללמד אותך פטנטים יעילים. לגבי נוירולוג ילדים, יש אחד מעולה (שוב מניסיון...) דר´ שורר זמיר, הוא מקבל בסורוקה ובזמנו נכלל בהסדר עם מכבי. לגבי הסירוב של רופא הילדים לתת הפניה, תבקשי מאחות טיפת חלב שתכתוב לו מכתב שבו היא מתארת את ה"בעיה" ותוסיף את חוות דעתה שלפיה מומלץ להפנות למכון להתפתחות הילד, אחרי זה הוא יפנה... אגב, הרופאה המנהלת את המכון להתפתחות הילד, מקבלת כרופאת ילדים מן המניין בסניף מיתר, אולי שווה לערוך אצלה ביקור. ורק כדי להרגיע אותך, ברק התיישב מוקדם ולא זחל, בגיל קרוב לשנה התחיל לזחול על הטוסיק (זה מה זה חמוד) ובגיל שנה וארבעה חודשים התחיל ללכת. אחרי שהלך התחיל להשלים את עניין הזחילה כך שפיצה על אי-הזחילה במועד... והיום, בלי עין הרע, הוא ילד מפותח ומקסים (טפו*3), כך שבאמת חשוב לזחול, אבל אם מפצים על זה אח"כ זה גם לא נורא. בהצלחה!! ואגב, תתקשרי אליי בהזדמנות או שלחי לי מייל לגבי גנים שעוד ראית, אני ראיתי כבר די הרבה ואף אחד לא מוצא חן בעיניי, מה יהיה?! יום טוב.

יונית ש

New member
לצערי בלי הפנייה ל אמקבלים במכון

דיברתי איתם כבר, וניסיתי שוב היום. תודה על התשובה וארוכה. אני מנסה להתקשר אליך, אבל תפוס. גם הנייד לא עונה. אולי תפתחי אותו..

efratcarol

New member
ד"ר לייטנר יעל

נוירולוגית ילדים מדהימה מאיכילוב. אני יודעת שבעבר היא עבדה במרכז להתפתחות הילד בבלפור ונדמה לי שהיא עובדת עם מכבי. תבדקי בספר שלהם. היא מצויינת !! בהצלחה אפרת

דיאנה1

New member
יש גם את שי זילברבוש. לא רופא אבל

מנחה סדנאות התפתחויות לתינוקות בשם "צעד ראשון". שמעתי עליו המון המלצות. הוא בודאי יוכל להפנות אותך הלאה אם הוא יחשוב שיש צורך. הוא עונה על שאלות בפורום "אומנות הלידה" וגם בפורום "הריון והתינוק" של YNET.

יונית ש

New member
כן שמעתי עליו

באמת כתבתי לפורום שלו. והוא אמר שזה מאוד אינבידואלי. וכדאי ללכת לבדיקה מקצועית. וזה מה שאני מנסה לעשות. רק שלצערי נורא קשה למצוא רופאים פרטיים בתחום. שמקבלים בדרום. אם כי אסע גם לתל אביב אם יהיה צורך. תודה על העצה

vered4

New member
תנסי רופא ילדים אחר

נורא מוזר בעיני שרופא לא יתן הפניה, הרי מדובר רק על אבחון של פיסיוטרפיסט. אם זה לא ילך, גם אני בעד ללכת פרטי ולבקש החזר של הקופה.

למעלה