צריכה ייעוץ, אודה לתגובתכם...

צריכה ייעוץ, אודה לתגובתכם...

מה החוק אומר לגבי הסוגיה הבאה?
חניתי את רכבי בצד ימין של כביש חד-סיטרי, באיזור שבו מצד ימין של הכביש גן ילדים ומצד שמאל בית ספר יסודי.
בדיוק אספתי את הילד שלי מהגן והייתי צריכה לחגור אותו במושב האחורי בצד השמאלי של האוטו (אותו צד שפונה לכביש) כי שם ממוקם כסא הבטיחות שלו.
בשל כך הדלת האחורית הייתה חצי פתוחה ובזמן שחגרתי אותו רכב מסחרי גדול עבר מבלי להאט אפילו שראה שאני חוגרת את הילד ופגע לי בדלת, עיקם אותה כנגד כיוון הפתיחה והרכב שלו נשרט לאורכו מכיוון הפנס הימני ועד לאמצע הרכב.
על מי חלה האשמה במקרה כזה? מצד אחד אני שומעת טענות שזו אשמתי כי הפרעתי לתנועת רכבים, אבל הנהג ראה אותי ועדיין העדיף להתעלם ועל אחת כמה וכמה כשהוא יודע שהוא נוהג ברכב גדול ממדים בכביש חד סטרי, באיזור מלא ילדים, בשעת איסוף של ההורים את ילדיהם!

creth11

New member
חסרים הרבה פרטים כולל טענתו של הנהג השני

דיון לעניין חלוקת הנזק אינו שחור לבן אלה דיון של חלוקת אשמה.
למשל האם מותרת העצירה ו/או החניה במקום שעמדת ?
האם הנהג השני טוען שפתחת את הדלת בפיתאומיות והוא לא הספיק למנוע את התאונה ? ( סביר שכך יטען)
לרוב פותח הדלת ייחשב כבעל התרומה הגדולה יותר לקרות התאונה.
אם יגיע למישפט יבחנו מיכלול הטענות של 2 הצדדים והשופט יקבע מי תרם וכמה לתאונה ולפי קביעה זו גם יחולקו הוצאות התיקון של כל המעורבים בתאונה.

ישי71

New member
דלת מצד הכביש ?

לכן עדיף, גם מבחינת התקנות, להוריד ולהעלות ילדים לא מצד הכביש.
את כסא הבטיחות תמקמי בהתאם.

זה לא כזה פשוט...

קודם כל אתה לא יכול אף פעם לדעת באיזה צד של מדרכה תהיה לך חניה,
ודבר שני כשיש 3 ילדים שיושבים מאחורה ו-2 כסאות בטיחות אף פעם אין צד "נכון" למקם את הכסאות.

תגובה

החניה/ עצירה היתה מותרת באיזור שעמדתי בו וכן, הנהג טוען שפתחתי את הדלת למרות שהייתי באמצע תהליך חגירת הילד כך שהדלת היתה חצי פתוחה כל הזמן עד לרגע בו הנהג השני נכנס בדלת ולא פתחתי בפתאומיות. כמו כן, הנהג השני נהג ברכב ואן GMC ספארי ברחוב שהוא צר ומראש הוא צריך היה להיות קשוב יותר לקורה סביבו במיוחד שזהו איזור עמוס בילדים שיוצאים מבית הספר ומהגנים הסמוכים.
תודה על התיחסותך!

creth11

New member
תגובה לתגובה

את בגישה שתוביל אותך לאסון
רק את אחראית לשלומך ושלום ילדיך, לא שום נהג אחר בשום תירוץ של רכב ארוך/רחב/ירוק/אדום.
רחוב צר ? אל תפתחי רכב לצד הכביש פשוט ובטוח למען חייך וחיי ילדיך, אם את נוקטת בחוסר זהירות אזי אל לך לבוא בטענות לאחרים.
כפי שהוסבר לך בד"כ נהג הפותח דלת לתוך נתיב תנועה יוצא לרוב אחראי למירב הנזק והאחריות.
הכנסה/הוצאה של ילדים לתוך נתיב תנועה הינה סכנה מוחשית וקיבלת שיעור זול כי הנזק רק כספי הפעם.
אני בטוח שאם תביני ותפנימי את הסכנה והאחריות בפתיחת דלת והורדה/העלאה של ילד לתוך נתיב תנועה תמצאי את הפיתרון איך להימנע מכך למען שלומך.
אם את לא תשמרי על חייך וחיי ילדיך? אל תצפי מנהג אלמוני שיעשה זאת בעבורך.
רק את תהיא קשובה וזהירה לסביבתך. כל אחד צריך קודם לדאוג לחייו ולחיי היקרים לו ולא לצפות לכך מאלמונים כלשהם.

יתכן שבזמן שעסקת בילד הדלת ניפתחה עד סוף המהלך שלה והפתיע את הנהג שלא היה לו לען לסטות ברחוב הצר ? ( זו עדיין אחריות שלך )

תסיקי מסקנות ושפרי את ביטחונך וביטחון יקיריך, האחריות לשלומם היא קודם כל שלך ורק שלך.

צר לי שלא קיבלת את התשובה שציפית לה אלה דלי צוננים ודיברי כיבושין.

למעלה