צריכה עזרה בחיפוש מקורות...

בת מים

New member
צריכה עזרה בחיפוש מקורות...

מה המקור לזה שיותר משהגבר רוצה להנשא האישה רוצה להנשא? וכן מיהם הנשים שהיו הכי יפות בתנ"ך+ מקור!! תודה מראשששששששש :)

gdisrael

New member
לא כתוב שגבר רוצה להנשא יותר

כתוב שפשוט הוא צריך את זה... לגבר יש מצוות פרו ורבו, ומצוות זיווג. אתן שלמות מהטבע שלכם, והגבר צריך את האישה שתשלים אותו. בעיקרון, אישה באה לעולם, בשביל לעשות לנו טובה. בכלל מקומה בשמיים כי היא כל כך קדושה, אבל אתן בחסדכן ובחסד של הקדוש ברוך הוא, עשיתן לנו טובה, באתן לעולם, ועזרתן לנו להפוך לשלמים, ולמלות את מצוות פרו ורבו. הנשים הכי יפות בתנ"ך.. הכי יפה הייתה חווה אימנו... ואחריה שרה... (שהיו גם אותו גלגול) אומרים ששרה הייתה נראית כמו קוף לעומת חווה, ונשים של הים נראיות כמו קוף, פשוטו כמשמו, לעומת שרה. אבל כל האמהות היו יפות ומהממות. גם רחב, כתוב שמי שהיה מכיר אותה, ואומר את שמה מולה, היה גומר רק מלהגיד את שמה (הכוונה שופך את זרעו) מוזר, אך נכון !

המקור הוא במסכת מגילה דף ט.

אם זכרוני אינו מטעה אותי. ויש לי גם חידוש מאוד יפה על הסוגיא שם. כל הסוגיא של 4 היפיפיות כולל שאלת התוס' (!) רמוזה בפסוק אחד בתהילים... משהו מאוד יפה

gdisrael

New member
שכחתי מי הארבע ../images/Emo10.gif אם בא לך לשתפני

אני יודע שחוה ושרה זה שתיים.. אבל שכחתי מי היו עוד 2 !

ארבעת הנשים הם

שרה, רחב, אביגיל ואסתר, ויש מאן דאמר שמוציא את אסתר ומכניס תחתיה את ושתי. (עיינו בתגובה שלי בכותרת ``המקורות הם``) לגבי שאלתו של ר` אליאור למה לא הוזכרה חוה, מתרץ תוס` שהגמ` ייחסה על ילוד אשה ולא על יצירת הקב``ה בעצמו...

gdisrael

New member
לא יכול להיות אסתר.. זה ושתי בטוח

כי אסתר לא הייתה בכלל יפה, כתוב את זה. כתוב שהיה לה חן ממש ממש ממש גדול. שה' נתן לה במיוחד. אז בוא נעשה לסיכום... הכי יפה הייתה חווה אימנו. ואחר כך ארבעת יפות עולם. שרה רחב אביגייל ושתי (גם בגלל זה המלך רצה להשוויץ ביופיה מול כל הבאים למשתה, החשובים, שכל מנהיג מדינה השוייץ ביופיה של אשתו, אבל אז המאלך גבריאל או מיכאל לא זוכר כבר, הצמיח לה זנב. וגם עשו לה צרעת. והיא לא רצתה ללכת ! על שלושת הראשונות ידעתי, אבל דווקא על אביגיל לא שמעתי שהיית אחת מהארבע יפות.. זה חידוש לי... אם כן , למה בעלה לא רצה לגעת בה ?

gdisrael

New member
כאילו זה לא בטוח. אבל זו הדעת הרווח

הרווחת , לפי מה שהבנתי !

תגובה

את התגובה הקודמת (לא הזאת...) שלך לא הצלחתי לפתוח (אני מסלולארי...) אבל פחות או יותר הבנתי את כוונתך, ובכן, לא המצאתי את זה מעצמי! אלו הם דברי הגמ` במס` מגילה דף יג` ע``א ודף טו` ע``א! אין בידינו רשות לחלוק על תנאים/אמוראים בגלל שדעתם איננה נראית לנו. חוץ מזה, שהתנאים שם מוציאים את דבריהם מתוך פסוקים. תעיין ותבין. בהצלחה!

gdisrael

New member
אז אם לא הצלחת לפתוח... איך אתה

מאשים אותי בדברים שאין להם שחר? אמרתי שיש ויכוח בגמרא שזה אסתר או ושתי, אבל כמעט בטוח שזאת ושתי, מפני שזאת הדעה הרווחת. מכיוון שושתי הייתה ממש יפה, ממש ממש, בגלל זה שלמה רצה להשוייץ בה מול כל מנהיגי מדינות העולם. זו הייתה מין "תחרות" בנשים היפות. ואסתר, היא לא הייתה בכלל יפה, לפי דברים שאני הבנתי וקראתי. אלא היה לה חןן מאוד מאוד מיוחד שה' נפח בה. ודווקא בגלל זה, היופי שלה בכלל לא שינה, כי הפנימיות שלה הייתה מדהימה... "חן" - "ח"כמה "נ"סתרת. אני לא חולק חס ולשום על תנשאים ואמוראים וממציא לי דעות משל עצמי, אבל הם בעצמם חולקים אחד על השני ! ומביאים שני דעות וסברות. וזכותי לבחור את מה שנראה לי יותר נכון. אני במקרה הזה חושב שושתי הייתה אחת מ - 4, יתכן שאני טועה .

ושוב

התגובה הנוכחית לא נפתחת... אני לדפדף ולראות את הכותרות גם בלי להכנס לתוכן. אם הוספת אמוטיקנים כלשהם הסר אותם, כנראה שהם הבעיה.

תגובה

עד עכשיו הכל היה בסדר גמור ויכולתי לקרוא ולכתוב ולהגיב חופשי, השבוע נכנסה גרסה חדשה של הפורומים לסלולארי, והגרסה הזאת מלאה תקלות... לכן נבצר ממני הרבה פעמים לקרוא ולהגיב כמו שצריך, חצי מההודעות אני לא מצליח לקרוא כרגע, כולי תקווה שזה יסתדר מהר! שבוע טוב! ואשמח אם תשלח לי במסר אישי את מה שכתבת ולא הצלחתי לפתוח כדי שאוכל לענות לך בהתאם...

למעלה