צריכה עזרה דחוף

מצב
הנושא נעול.

הילה 261

New member
צריכה עזרה דחוף../images/Emo7.gif../images/Emo9.gif

צריכה עזרה דחוף

עד לפני שבוע וחצי עבדתי בחברת ביטוח במחלקת הטלפגש במשך כמעט שנה (עוד שבועיים). לפני שבוע וחצי כאמור המנ"כל החליט שהוא מפטר את כל המחלקה עקב חיסכון בעלויות. עד עכשיו לא קיבלנו מכתב פיטורין, כאשר אתמול הוא זימן את כולנו ולא הופיע ואמר שהוא יזמננו במשך שבוע זה. באותה חברה התאגדו סוכני ביטוח שהם פרילנסרים שמעוניינים שאני יעבוד דרכם, אך כשהם פנו למנ"כל זה אמר להם שהמשכורת תהיה אך ורק דרכם- כך שאני מאבדת את הוותק שלי. דבר שני ביום שני האחרון לא הגיע לי המחזור החודשי ואני חושבת שאני בהריון (בע"ה). אני מבולבלת מכמה בחינות: 1) עוד שבועיים אני מסיימת שנה שחברה והוא אמר שהוא יתן לכל אחד את אשר מגיע לו- כך שיכול להיות שאצא בלי פיצויי פיטורין ובלי הבראה? 2) אם כעת אני הולכת לעבוד אצל סוכני ביטוח אלה ובעוד 9 חודשים בע"ה אני אלד אז גם אז לא אקבל כלום נכון? קצת מבולבלת וחייבת עזרה דחוף תודה מראש הילה

הילה 261

New member
ועוד שאלה- עו"ד אנא עני לי

צריכה עזרה דחוף

עד לפני שבוע וחצי עבדתי בחברת ביטוח במחלקת הטלפגש במשך כמעט שנה (עוד שבועיים). לפני שבוע וחצי כאמור המנ"כל החליט שהוא מפטר את כל המחלקה עקב חיסכון בעלויות. עד עכשיו לא קיבלנו מכתב פיטורין, כאשר אתמול הוא זימן את כולנו ולא הופיע ואמר שהוא יזמננו במשך שבוע זה. באותה חברה התאגדו סוכני ביטוח שהם פרילנסרים שמעוניינים שאני יעבוד דרכם, אך כשהם פנו למנ"כל זה אמר להם שהמשכורת תהיה אך ורק דרכם- כך שאני מאבדת את הוותק שלי. דבר שני ביום שני האחרון לא הגיע לי המחזור החודשי ואני חושבת שאני בהריון (בע"ה). אני מבולבלת מכמה בחינות: 1) עוד שבועיים אני מסיימת שנה שחברה והוא אמר שהוא יתן לכל אחד את אשר מגיע לו- כך שיכול להיות שאצא בלי פיצויי פיטורין ובלי הבראה? 2) אם כעת אני הולכת לעבוד אצל סוכני ביטוח אלה ובעוד 9 חודשים בע"ה אני אלד אז גם אז לא אקבל כלום נכון? קצת מבולבלת וחייבת עזרה דחוף תודה מראש הילה
ועוד שאלה- עו"ד אנא עני לי
עבדתי 6 שעות והמעסיק הודיע על פיטורין באותו יום. כמה ימים הוא חייב לשלם לי בחוק?

הילה 261

New member
המשך לשאלתי...

לא הבנתי את השאלה - קודם כתבת
שעבדת כמעט שנה. ובבקשה, שרשרי את שאלותיך. תודה.
המשך לשאלתי...
ב28.1.05 אני סוגרת שנה, עם זאת עבדתי במשרה של 6 שעות. האם אני זכאית לתשלום על שבועיים מיום הפיטורים. ולגבי הדמי הבראה הוא טוען שאינני זכאית לדמי הבראה- האם זה נכון

למה את לא משרשרת לשאלתך הקודמת?

המשך לשאלתי...
ב28.1.05 אני סוגרת שנה, עם זאת עבדתי במשרה של 6 שעות. האם אני זכאית לתשלום על שבועיים מיום הפיטורים. ולגבי הדמי הבראה הוא טוען שאינני זכאית לדמי הבראה- האם זה נכון
למה את לא משרשרת לשאלתך הקודמת?

אוקי - אז ככה

המשך לשאלתי...
אוקי - אז ככה
לאחר 11 חודשי עבודה, את זכאית להודעה מוקדמת של 18.5 ימים. על ימים אלה המעסיק חייב לשלם לך - גם אם הוא מוותר על שירותיך בתקופה זו. תקופת ההודעה המוקדמת מתחילה להספר מיום מתן הודעת הפיטורים. אם הבנתי נכון, גם אם נחבר את לתקופת עבודתך, את מספר ימי ההודעה המוקדמת שהמעסיק חייב לשלם לך, הרי שאינך מגיע ל-12 החודשים. בשאלתך הקודמת לא ציינת מתי את "סוגרת" שנה. מכיוון שאת לא מגיעה לשנה מלאה, אכן המעביד אינו חייב בתשלום דמי הבראה. רק לאחר 12 חודשים מלאים של עבודה את זכאית לדמי הבראה. העובדה שעבדת 6 שעות אינה רלונטית למספר ימי ההודעה המוקדמת שהמעסיק חייב לתת לך. עובדת זו רלונטית רק לגמול דמי ההבראה שהיית אמורה לקבל לו היתה מסתיימת שנה. צר לי.

היי הלה../images/Emo140.gif

צריכה עזרה דחוף

היי הלה

1. לדעתי, את זכאית לפיצויי הפיטורים מכיוון שביחד עם תקופת ההודעה המוקדמת על הפיטורים את עוברת את מכסת השנה ולכן זכאית לפיצויים. כך גם לגבי דמי ההבראה. מי שעבד שנה ומעלה זכאי לדמי הבראה. 2. לעניין הוותק - אם הם מסכימים לקבל אותך עם הוותק שצברת בחברת הביטוח, דאגי להחתים אותם על מסמך שמירת זכויות שקובע כי זכויותיך נשמרות כולל זכויות הפיצויים שלך. דאגי שהמכתב יציין את תאריך תחילת העבודה שלך בחברת הביטוח. אם הם לא מסכימים, את עדין זכאית לקבל פיצויים ודמי הבראה מהמעסיק הקודם כפי שציינתי לעיל. 3. לעניין הלידה בעוד 9 חודשים - קודם כל מאחלת לך הריון תקין. שנית לא הבנתי למה את אומרת שלא תקבלי כלום? הזכאות לדמי לידה נובעת מביטוח לאומי והקריטריונים של ביטוח לאומי לא דורשים ממך רצף של עבודה במקום מסויים, למעשה הם לא דורשים בכלל רצף. הקריטריונים קובעים שאם עבדת במקום עבודה 10 חודשים (לא חייב רצף) מתוך 14 חודשים רצופים או 15 חודשים (לא חייב רצף) מתוך 22 חודשים רצופים - תהיי זכאית לדמי לידה. אני מצרפת לך קישור לאתר הביטוח הלאומי שבו הסבר על זכויותיך וגם קישור לכתבה שבה יש הסבר נוסף לזכויות נוספות. אני פה לשאלות נוספות אם יש לך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה