צריכה עזרה לחטיפים ליום שישי..

מיכלכהן

New member
צריכה עזרה לחטיפים ליום שישי..

ביום שישי אני עושה לבעלי יומהולדת עם כל החברים, ככה ב 22.00. כולם כבר אחרי ארוחת ערב ואני צריכה רעיונות מקוריים לחטיפים. מה כן יהיה: זיתונים מצופים (של אתי@) עשיתי כבר פעם וזה תמיד עובד פטריות ממולאות גבינה בתנור פרוסות בגט עם ממרחים של אוליביה צריכה הצעות לדברים פשוטים אך, מרשימים!!
 

keren1877

New member
תוספות למיניהן...

תעשי קערה ענרקית של מגוון ירקות חתוכים עם כמה רטבים בצד כמטבלים אפילו בורקסים פשוטים וגבינות טובות ליד (צ´דר, קממבר, ברי וכו´) פשטידות קטנות ואישיות ממליצה על סלט פסטה מיוחד - אם תרצי אתן לך את המרשם ויש לי גם מרשם לפשטידת תירס ובמבה (כן, כו- במבה) מעולה, אז רק תגידי לי מה מעניין אותך...
 

nikit1

New member
כדורים פיקנטיים

מתכון מתוך "מהמטבח שלנו בחדווה"- נוסה מספר פעמים בהצלחה רבה (הולך מעולה יחד עם משקאות חריפים): 2 כוסות קורנפלקס לא ממותק 1 כוס גבינה צהובה חריפה מגוררת (צ´דר הולך טוב) 1/2 כוס קמח 1/2 כפית פפריקה 1 פלפל קאיין 100 גרם חמאה 1 ביצה 1 כף רוטב וסצ´סטר ההכנה: מעבדים במעבד מזון את הקורנפלקס, גבינה, קמח, פפריקה והקאיין לתערובת חלקה. מוסיפים את החמאה, הביצה ורוטב ווסצ´סטר ומעבדים שוב. יוצרים כדורים בגודל אגוז ואופים כ10 דקות בחום בינוני עד להזהבה. להניח להצטנן בתבנית- הכדורים מתקשים תוך כדי הקירור.
 

אתי@

New member
WOW נראה מדהים

הדפסתי ואני מתכוונת להכין את זה לארוח הבא
 

nikit1

New member
זה חריף אבל במידה, את יכולה לשחק

עם מידת החריפות. אנחנו אוהבים חריף אז אני מכינה את זה עם 2-3 פלפלוני קאיין- את יכולה לוותר עליהם בכלל. בכל אופן-לפי המתכון המקורי זה יוצא פיקנטי, ממש לא "שורף בעיניים מרוב חריפות"
.
 

keren1877

New member
סלט הפסטה שלי...

מצרכים: חבילת פסטה מסולסלת ב-3 צבעים 4-5 ביצים קשות 1 קופסת שימורי תירס 1 קופסת שימורי גמבה 1 קופסת שימורי מלפפונים בחומץ (בשום אופן לא במלח!) 4-5 כפות גדושות כמויונז (אם את שמה מיונז אמיתי, תדללי קצת) 1 כפית חרדל מיץ לימון (עדיף סחוט טרי) אופן ההכנה: מבשלים את הפסטה לפי ההוראות. כשהכל מתקרר, שמים בקערה גדולה את הפסטה, חותכים את הביצים הקשות לחתיכות קטנטנות, מוסיפים את התירס, חותכים חלק מהגמבה לחתיכות קטנות ומוסיפים, וכנ"ל לגבי המלפפונים החמוצים. בקרערה קטנה מערבבים את הכמויונז עם החרדל ומיץ הלימון עד לקבלת רוטב אחיד. שופכים את הרוטב סמוך למועד ההגשה על סלט הפסטה ומערבבים היטב. יוצא חלומי! אזהרה אחת: כמה פשוט, ככה טעים... זה ממכר! אני כבר לא יכולה ללכת לארוחת ערב אצל חברים מבלי להתבקש להביא איתי את הסלט הזה...
 

Hadar p

New member
סנדביץ רוסטביף קל להכנה ומרשים מאד

ואפשר את פשטידצ עשבי התיבול של אתי@ שהיא מאד טעימה וקלילה. חטיפי פיצות אישיות- אף פעם לא הכנתי אבל הסתובב כאן מתכון!
 

keren1877

New member
כמובן שצריך עודה טובה לקינוח...

סמיילי22 פרסמה אתמול, אם אני לא טועה, מתכון מדהים לעוגת טריקולד, ואתי אלבכרי לפני כמה ימים פרסמה מתכון לעוגת גבינה אפויה. אני נוהגת להכין עוגת גבינה ללא אפיה (עפ"י המרשם של "אפרופו"- עוגת גבינה ופירורים), אז אם את מעוניינת בזה, תודיעי לי ואקליד לך את המרשם...
 

אתי@

New member
מאפינס מלוחים

בשבוע שעבר שאלתי בפורום מתכונים על מאפינס מלוחים וקיבלתי כמה רעיונות.
הנה השרשור
 

מיכלכהן

New member
השאלה היא אם זה לא קצת כבד

אחרי ארוחת ערב.. פסטה ופשטדות זה ממש אוכל.. מה דעתכן?? לכן חשבתי על חטיפים.. הירקות והדיפים זה ממש רעיון מעולה (במיוחד לבנות..) לרקע: אנחנו נהיה 24 איש..
 

keren1877

New member
לא ממש...

24 איש זה המון!!! הגברברים שבחבורה, לרוב שמחים לנשנש משהו כבד יותר... מנסיון שלי, לא משנה באיזו שעה אנחנו מארחים, כשיודעים שהם באים להתארח, אנשים לא אוכלים כבד מדי, ואז יש מקום להכל... חוץ מזה, אפשר ללכת על כמה סוגים של סלטים טובים (סלט ערבי, סלא חסות ברוטב ויניגרט, סלט עגבניות ומוצרלה, סלט פלפלים קלויים וכו´) בלויית בורקסים ובאגטים עם ממרחים שונים. אח"כ אפשר להביא פיצוחים עם הקפה ולבסוף- עוגה. נשמע לי מספיק בהחלט, כי יש לך כמות רצינית של אנשים וקשה לבשל לכמות כזו!
 

אתי@

New member
אחרי ארוחת ערב באמת מספיק רק

חטיפים. סלטים, דיפים עם קרקרים, כדורי זיתים, הכדורים של ניקיט... אלו נראים כמו חטיפים ולא ארוחה.
 

מיכלכהן

New member
אתי, ניסית משהו מהמאפינס?

והאם אפשר להכין את זה בבוקר ורק לחמם לפני הגשה?
 

אתי@

New member
עשיתי את המאפינס פיצה מאתר המאפינס

אפשר להכין בבוקר ולחמם בערב.
 

Hadar p

New member
את יכולה כעוגיות לסיום להכין את

עוגיות השושנים המעולות שהכנתי ונתתי את המתכון וכבר ניסו אותו כאן בהצלחה!
 

Hadar p

New member
לא! הנה המתכון!עוגיות שושנים../images/Emo141.gif

עוגיות שושנים- המתכון נלקח מפורום מתכונים! -------------------------------------------------------- לבצק: חבילת קמח אוסם קטנה (2.5 כוסות) 1 גביע שמנת חמוצה 3 חלמונים חבילת חמאה -בטמפ´ החדר 2 כפות סוכר. - ללוש את כל החומרים יחד לבצק. לעטוף בניילון נצמד ולקרר כמה שעות. אם ממהרים אפשר לשים במקפיא לשעה! למילוי: להקציף 3 חלבונים 1/2 כוס סוכר חב´ אינסטנט פודינג וניל! הכנה: מחלקים את הבצק ל- 3. מערבבים במיקסר את כל חומרי המילוי (יוצא קצת סמיך) כל חלק בצק מרדדים מורחים עליו מהמילוי- יש לשים לב לא למרוח כמויות אדירות כי יהיה קשה לגלגל ולחתוך! מורחים כמו שמורחים מרגרינה ואולי קצת יותר! מגלגלים לרולדה את הבצק עם המילוי. חותכים כל רולדה לפרוסות ברוחב של 1.5 -2 ס"מ בערך. מניחים בתבנית על נייר אפיה כשאחד הצדדים החתוכים כלפי מטה. אופים ב- 180 מעלות עד שמזהיב! בנתיים הבית מתמלא בריחות אפיה והתוצאה....מצוינת!
 
למעלה