צריכה עזרה קטנה בניסוח... תודה.

מצב
הנושא נעול.

ענתש

New member

מקשרת לשאלה ששאלתי פה פעם, אם תקראו עד הסוף את הדיון תראו שהמסקנה היתה שהמטפלת לא היתה עובדת שלי, מלבד בעיה אחת - ששילמתי לה ביטוח לאומי. (תקציר למי שאין לו כוח:
היא טיפלה בבת שלי במשך שנה ותשע בבית שלה במשך כל הזמן הזה.
חלק מהזמן היו עוד ילדים בטיפולה במשך היום, כל הזמן היו עוד ילדים בטיפולה משעות הצהרים (לפעמים רק הנכדים שלה, לפעמים עוד).
כשלא היו עוד ילדים היה לה זכות לקחת אליה עוד ילדים ולי לא היתה זכות להתנגד.
שילמתי עבורה ביטוח לאומי כי חששתי שהיא לא תשלם בעצמה אלא תתקמצן על זה. צדקתי כנראה כי מהפרש הכסף שהיא קיבלה מאחרים היא לא שילמה ביטוח לאומי.... ) אז לפני שבוע הגענו לסוף דרכינו המשותפת (נגה הולכת לגן) והיא ביקשה ממני את הפיצויים (בצורה מאד לא יפה, אבל זה כבר עניין אחר). אמרתי לה מה שכתבתם לי פה והיא התעקשה והתעצבנה. לא שווה לי לריב בשביל סכום הפיצויים (זה לא הון תועפות) אז אמרתי לה שלפנים משורת הדין אני מוכנה לשלם לה את הכסף הזה. אני רוצה לנסח מכתב בו כתוב שאני נותנת לה בונוס ולא פיצויים ושמעולם לא התקיימו בינינו יחסי עובד מעביד ושאין לה תביעות כלפי. זה חוקי לחתום על כזה דבר ? איך אני מנסחת את זה בפשטות (לא צריך להיות ניסוי משפטי) אבל בצורה ברורה ? כזו שתחשב חוקית. תודה.

ענתש

New member
הערה נוספת - מעולם לא שילמתי

מקשרת לשאלה ששאלתי פה פעם, אם תקראו עד הסוף את הדיון תראו שהמסקנה היתה שהמטפלת לא היתה עובדת שלי, מלבד בעיה אחת - ששילמתי לה ביטוח לאומי. (תקציר למי שאין לו כוח:
חלק מהזמן היו עוד ילדים בטיפולה במשך היום, כל הזמן היו עוד ילדים בטיפולה משעות הצהרים (לפעמים רק הנכדים שלה, לפעמים עוד).
שילמתי עבורה ביטוח לאומי כי חששתי שהיא לא תשלם בעצמה אלא תתקמצן על זה. צדקתי כנראה כי מהפרש הכסף שהיא קיבלה מאחרים היא לא שילמה ביטוח לאומי.... ) אז לפני שבוע הגענו לסוף דרכינו המשותפת (נגה הולכת לגן) והיא ביקשה ממני את הפיצויים (בצורה מאד לא יפה, אבל זה כבר עניין אחר). אמרתי לה מה שכתבתם לי פה והיא התעקשה והתעצבנה. לא שווה לי לריב בשביל סכום הפיצויים (זה לא הון תועפות) אז אמרתי לה שלפנים משורת הדין אני מוכנה לשלם לה את הכסף הזה. אני רוצה לנסח מכתב בו כתוב שאני נותנת לה בונוס ולא פיצויים ושמעולם לא התקיימו בינינו יחסי עובד מעביד ושאין לה תביעות כלפי. זה חוקי לחתום על כזה דבר ? איך אני מנסחת את זה בפשטות (לא צריך להיות ניסוי משפטי) אבל בצורה ברורה ? כזו שתחשב חוקית. תודה.
הערה נוספת - מעולם לא שילמתי
לה דמי הבאה. תמיד שילמתי לה פר חודש, גם אם היא עבדה יום וגם אם עבדה שבוע - כמו שמשלמים לגן. אז אני לא חושבת שזה נקרא ששילמתי לה מחלה או חופשה... קצת מרגיז אותי כי היה ברור לה לגמרי שהיא משפחתון ולא מטפלת. ועכשיו, בגלל שהיא לא מצאה תינוקות לשנה הבאה היא רוצה ממני פיצויים (היא אמרה לי "בגלל ששילמת לי ביטוח לאומי, עכשיו תשלמי פיצויים. אחרת לא הייתי מבקשת"). אני מפחדת שהיא תבוא לדרוש עוד דברים אחר כך...

שיר ורד

New member
לדעתי, זו טעות נוספת

לדעתי, זו טעות נוספת
היא עשויה לתבוע אותך לאחר מכן גם על תשלום פיצויי פיטורים ודמי הבראה ואולי גם פדיון חופשה. היא תוכל לטעון שלא הבינה על מה חתמה. מאחר והיא בקשה בצורה מאוד לא יפה, את יכולה להודיע לה בכתב שלא מגיעים לה כלל פיצויים מאחר ולא היו ביניכם יחסי עובד מעביד. אם היא תרצה שתתבע אותך בבית הדין לעבודה, שם תוכלי להציע מיד עם פתיחת הדיון לשלם לה את דמי הפיצויים לפנים משורת הדין ובלבד שלא יפסקו לה הוצאות ודמי הלנת שכר. אם היא תתעקש על קיום משפט, תעמדי על דעתך שלא היו ביניכם יחסי עובד ומעביד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה