צריכה עזרה

אני עדן ורק עדן כן אבל -

רק שתדע שיכולה להיות תגובה אלרגית כי פעמונים זה גומי וגומי זה "במקרה" חומר. אז ...

היי אני שוב צריכה עזרה.. ../images/Emo53.gif

ממש סליחה על החפירות פה בזמן ההאחרון.. בקרוב יהיה אפשר לפתוח אתר חפירות ארכיאולוגי. יש לי עוד בעיה.. הסוס שלי במהלך העבודה דופק רגליים אחריות (תרתי משמעת), לפני שקנינו לו מגנים היו לו פצעים כאלה ברגלים באחוריות. קנינו מגנים [קדמיים ואחוריים] של אסקרדון עם אני לא טועה, ועכשיו אין יותר פצעים. עכשיו למרות המגנים הוא דופק רגליים [לא שציפינו שזה יעלם רק רצינו לשמור על הרגלים], אני מחפשת דרך להפסיק את זה אבל לא יודעת איך.. מישהו הציע לנו לשים לו משקולות [לא כבדות..] איכשהו על המגנים באמצע הרכיבה להוריד אותם. עכשיו אני יסביר למה, אחרי שמרימים משקולות הידיים נהיות ממש קלות.. הוא טוען שגם הסוסה שלו דפקה רגליים וזה עזזר לה לא לדפוק אבל אני לא בטוחה מה לעשות. יש לכם עצות אולי מישו חווה את זה כאן? אשמח לתגובות כי אני כבר אובדת עצות = (

אין לזה באמת פתרון

סוסים משפשפים רגליים בגלל המבנה שלהם, זה לא קורה לכל סוס אבל זה קורה להמון סוסים. בגלל המבנה של הגוף שלו והזויות של הרגליים נוצרים שפשופים. זה דב רמאוד נפוץ וזו אחת הסיבות לשימוש במגנים. אם תרכבי עם מגנים כל הזמן אין סיבה שזה יפריע, המגנים ישתפשפו במקום הרגליים שלו ובזה נגמר העניין! זה לא סוף העולם. אני ממש לא ממליצה להשתמש במשקולות או בשום דרך ביזארית אחרת! שמים מגנים וזהו. והמגנים של אסקדרון הם אחלה של מגנים, גם לי יש כאלו.

תודה רבה..אבל-

הבנאדם הזה הסוסה שלו דדפקה רגליים גם. הוא שם לה משקולות תקופה, והיא כבר לא דופקת רגלים מה הסיכויים לזה? את חושבת שאולי ההצעה הזו רלוונטית?

אני נגד, אוקי?

אני לא יודעת מה הבנאדם עשה לסוסה שלו ואיך היא הולכת עכשיו, אבל אני נגד לקשור לסוס משקולות לרגליים. לא נראה לי שהסוס נהנה לשפשף רגל ברגל וסביר להניח שבשלב מסוים של העבודה זה גם כואב לו, אז אם הוא היה יכול להמנע מזה הוא כבר היה עושה את זה, לא? זו בעייה אנטומית ולא בעייה של חינוך, ולהכביד על הסוס זה לא הפתרון. זו דעתי וזה מה שאני הייתי עושה, תעשו מה שאתם רוצים

כן א-ב-ל-

תראי אני מסכימה איתך במאת באחוזים! אבל שמעי לא נראלי כל העניין, תראי למשל הסוס שלי בולע אוויר, כל קוליק שהוא חוטפ זה חתיכת סיפור כאבי תופת וזריקות וכל החרא הזה. הוא מבחינה של להיות ס-ו-ס, לא מבין שעם הוא יפסיק עם הבליעה כל הכאבים והבעיות יפסקו, הוא לא מבין שהוא מוציא המון אנרגיות על הבליעה, הוא לא מבין למה אין לו כוח ברכיבה. ונגיד והוא מבין, למה הוא לא מפסיק? ברור שכואב לסוס שהוא דופק רגליים זה יוצר פצעים אז אני חושבת שכן כואב לו למה הוא לא מפסיק? זה כבר נגרר לעניין פסיכולוגי ולפתח דיון על זה זה לא רלוונטי. אין לי כוח לפתוח בדיון, תודה על העזזרה אני לא מתכוונת לשים לו משקולות חח = ]

שכחתי להוסיפ,

כל הקטע של הבליעת אוויר והגירודים והחפירות וכל ההתנהגות השלילית שיש לסוסים? זה מנהג ר-ע. ואי אפשר להאשים אפחד בזה, כי סה''כ סוס זו חיה שלא מבינה מה טוב בשבילה כמו ילד קטן. ושוב תודה רבה לכולם על העזרה בקשר לשאלה הזו וגם לקודמת.

אבל הוכחת כרגע את מה שאמרתי!!!!

כאן מדובר בבעיה שלפעמים כן אפשר לפתור - סוס לא בולע אויר בגלל אנטומיה! סוס בולע אויר בגלל הרגלים רעים! שפשוף רגליים זה ממש לא הרגל רע, שפשוף רגליים נובע ממבנה כזה. תעשי מה שאת רוצה אני לא הייתי עושה את זה בחיים.

Ontario R Z Y H

New member
בוקר טוב

אם ככה, קחי את הסוס לפסיכולוג....סתם יש דבר, שזה נראה כמו צמיד, שאת שמה לסוס על הרגל. מה שיש בתמונה, זה למניעת בעיטות, באורווה בלבד!! אבל יש דבר אחר, שזה דומה מאוד, אבל פשוט נראה כמו צמיד, בלי השרשרת ברזל, שאמור לכאוב לסוס או משהו כשהוא משפשף רגליים ברכיבה. לא ממליצה על השטויות האלה. סוס משפשף רגליים, כמו שמורן ועוד מליון פה מעליי אמרו, זה לא מתוך הרגל רע, זה מתוך מבנה של הסוס. זה לא כמו לאכול ציפורניים, או לאכול בצורה מסויימת, זה מבנה. כמו שלימשהו תיהיה גיבנת בגב, ואת תגידי לו לישר את הגב. הוא לא מסוגל, זה המבנה שלו! הוא צריך ניתוח או משהו, as if "משהו לא טיבעי" אני בעד שתתני לסוס שלך לעבוד ככה, שימי מגינים, תקפידי שיהיו עליו מגינים, והכל יהיה בסדר.

Whiskey 2

New member
אני יודעת על עוד מקרה

שלתקופה מסויימת שמו לסוסה שדופקת רגליים משקולות קטנות (שמיועדות לזה) וזה גרם לה להרים את הרגליים גבוה יותר וככה פחות לדפוק רגליים. מציעה לך לנסות ולשאול את הויטרינר/מאמן על זה.

../images/Emo45.gif

בסה"כ זה סוס שלך תעשי מה שאת רוצה.. אם את חושבת שהמשקולות האלו זה הפתרון תנסי.. למרות שכמו שמורן אמרה זה המבנה של הסוס וזה הצעד שלו ויש הרבה סוסים שמשפשפים את הרגליים האחוריות שלהם ככה.. אצלנו בחווה היה גם סוס פרטי שהיה כל הזמן דופק את הרגליים ככה והיו שמים כל הזמן מגנים וזהו זה לא משהו נוראי שהסוס משפשף את הרגליים ככה... שמים מגנים והם משתפשפים במקום הרגליים..

חריקת

New member
חחחחחחח

עדן כאפרה יש משהו שאני לא מבין\ אני 4 חודשים פה בערך מאז שהגעתי אני זוכר שהיה לסוס שלך סטרנגלס לימיניטס פעמונים משו שהוא לא צריך אבל בכל זאת שיהיה לו ויש לו אלרגיה (חחחחח) משו ועכשיו גם זה את רצינית או שזה באמת ככה אה כן והיה לו משו עם אוכל שהוא לא אכל ואז הוטריניר נתן לו זריקה והוא היהה בסדר חחח?????

מושון מאמי תקשיב.

חוץ מה שההודעות שלך חסרות כל בסיס ותופסות מקום יקר בפורום מה אתה עושה פה בעצם תזכיר לי מה אתה עושה פה? יופי נתחיל ברגוע. אתה יודע מזה בליעת אוויר? לסוס שלי לא היה למינייטס, היה לו סטרנגלס תדבוק במה שמדברים פה. [תפשפש במאגריי הזיכרון שלך טוב יותר] אין לסוס אלרגייה זו הייתה רק השערה [היה לו קילופ כתוצאה מחיכוך הפעמונים על הרגל] , לעניננו, עם אין לך להעיר משהו לעניין פשוט אל תעיר. כל פעם אני רוצה להשתיק אותך אבל אני נרגעת כשצריך. טוב כפארה? [דרך אגב כפארה-רושמים כך-כפרה].

חריקת

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

חחחחחח בואי אנ יגיד לך משו א.אל תתקפי אותי ב.לסוס שלך היה את כל מה שהיה רשום פרט לאולי טעות אני לא חושב שקוראים למישהו מאמי או כאפרה עם תוקפים אותו ובחיים שלך אבל בחיםםםםםםםםםםםםםםםםםם שלך אל תגיד שאני לא תורם שאלה לכולם אני תורם או לא שאלה לכולם עדן תורמת או לא נחייה ונראה כאפרהההההה

חחח לא היה לו למינייטיס.

אתה לא זוכר נכון. פעמונים לא מזיקים. הם יכולים רק לשמור על הקורונט (כמו שפליפרית אמרה, אגב אתה יודע בכלל מזה?) האלרגיה הייתה רק חשד. היא לא אמרה שהוא אלרגי, רק שאלה. וההודעה הזאת הייתה מיותרת אתה יודע? בנוסף לזה שחלק ממנה לא נכון, אתה כותב אותה בצורה כזאת מלגלגת. אולי כדאי שתתחיל לחשוב לפני אשתה שולח הודעות.

למעלה