צריכה עזרה

big girl3

New member
צריכה עזרה

שלום, ב-16.12.09 כתבתי לך הודעה בפורום שלפני 4 שנים נחקרתי במשטרה בחשד לגנבה והודיתי. ושאני מעוניינת לשרת בצבא בתפקידים שדורשים תחקור בטחוני. אז הלכתי למשטרה וביקשתי תעודת יושר. אז נתנו לי וכתוב שם: "אם אינך רואה רישום באחד מהנושאים הנ"ל,הרי שאין לגביך מידע בנושא זה ברישומי המשטרה.לא תופיע הודעה המציינת זאת במפורש. כמו כן, בסוף הפלט לא תופיע המציינת כי הגעת לסוף הפלט. לכן, אם קיבלת לידך את העמוד הנוכחי בלבד, משמעות הדבר היא כי אין לגביך כלל רישומים כאמור". אז ככה, יש לי כמה שאלות: 1. אם שואלים אותי בצו הראשון אם יש לי עבר פלילי מה אני אמורה להגיד להם? 2. אם אני עושה תחקור בטחוני אני אעבור אותו? האם יש סיכוי שלא אעבור אותו בגלל שנחקרתי בער במשטרה והודיתי בגנבות. 3. האם הצבא יכול לדעת מכך? והאם זה יפגע לי בסיכויים להתמיין? במכתב ששלחו לי הביתה לפני 4 שנים כתוב שזה יישאר ברישומיה הפליליים של המשטרה. תודה מראש

תשובה

האם התיק רשום לך כתיק סגור היכן שהוא בחומר שקיבלת מהמשטרה? הכל תלוי בסוג השאלה. לכאורה כאשר שואלים אותך אם יש לך עבר פלילי הכוונה לתיק שהסתיים בהרשעה בבית משפט או בבית משפט בכלל. בהתאם התשובה שאין לך עבר פלילי. לגבי השאלה השנייה לא נראה לי. לגבי השאלה השלישית. ביטחון שדה יכולים לדעת מהתיק. לגבי הסיכויים להתמיין קשה לי לאמוד אותם שכן איני מכיר את התייחסות הצבא ביחס לתפקיד זה או אחר. אם מסתכלים אז מבינים שמדובר במעשה קונדס ושטותי מגיל 14 לכאורה, אם הבנתי נכון? כעבור 3 שנים מיום ביצוע העבירה, בהנחה וזו רק עבירת גניבה פשוטה, את יכולה לפנות בבקשה למחוק את הרישום לחלוטין מרישומי המשטרה. כעבור 5 שנים הרישום אמור להימחק באופן אוטומטי.

big girl3

New member
בהמשך לתשובתך

1. בחומר שקיבלתי מהמשטרה לא כתוב כלום על תיק סגור וגם שאלתי את השוטרת שנתנה לי תעודת היושר והיא אמרה לי שאין לי כלום,כלומר אני נקייה. 2. כשכתבת "לא נראה לי" התכוונת שלא נראה לך שאצליח לעבור את התחקיר הבטחוני? 3. המעשה היה כך: מישהי גנבה בערך 7-8 פריטים מחנויות ותפסו אותה. אני לא גנבתי בכלל, פשוט הייתי שותפה לגניבה. וזה קרה כשהייתי בגיל 13. 4. האם זה נחשב עבירת גניבה פשוטה,מה שעשיתי? אני קראתי באינטרנט שרישום משטרתי/פלילי נחמק באופן אוטומטי רק אחרי 7 שנים ולא חמש. ותיקון: במכתב ששלחו לי לפני 4 שנים כתוב שזה יישאר ברישומיה הפנימיים של המשטרה ולא הפליליים. תודה

תשובה

לגבי קטין אשר עבר עוון - עבירה שהעונש בגינה הינו עד שלוש שנות מאסר - זה חמש שנים. אין יותר טוב מהמתואר על-ידך בסעיף 1. יש לך דף חלק. + השוטרת אישרה (יש לך שם, תאריך וכו' - תנסי לרשום משהו מהזיכרון) שאין לך שום רישום בגין תיק סגור. איך אני יכול לנחש שלא תצליחי או שכן תצליחי לעבור את התחקיר. אני לא בקיא בדרישות הספציפיות לתפקיד כזה או אחר. אני יכול להגיד לך רק את דעתי האישית שאין לי צל צילו של ספק שהמתואר על ידך בגיל 13 לא אמור לפגוע בכלום. לגבי העובדה שציינת שאת היית שותפה. למה היית שותפה? ידעת שהיא הולכת לגנוב? עזרת לה במשהו? מכמה חנויות היא גנבה? איזה פריטים? הפריטים הוחזרו לבעליהם? את לא צריכה לענות רק חומר למחשבה!!! בלי קשר זה נראה מעשה שטות של ילדים בגיל צעיר ולא בוגר וספק בכלל אם היה חסר לך משהו.

למעלה