צריכה עזרה

צריכה עזרה

מצאתי את המתכון הזה האם הוא מתאים לחולה סכרת??


עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה ללא סוכר






אם מישהו מצליח לזהות שזו עוגה ללא סוכר – אני פורשת. למרות שהעוגה מאוד עשירה בשוקולד, אנחנו עדיין חוסכים פה הרבה קלוריות בהחלפת הסוכר בתחליף סוכר (בלי להתפשר על התוצאה). וחוץ מזה, מגיע לנו להתפנק!

כמות: תבנית קפיצית 26 ס"מ



חומרים

לעוגת סופלה שוקולד:
300 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
150 גרם חמאה
1/2 מיכל שמנת מתוקה
6 ביצים, בטמפ' החדר
½ 1 כוסות תחליף סוכר "סוגת" (סוכרלוז)
2 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר

למוס חלבה:
1 מיכל שמנת מתוקה
4 כפות תחליף סוכר "סוגת"
1/2 כוס חלבה ללא סוכר, מפוררת

לקישוט:
1 כוס חלבה ללא סוכר, מפוררת




אופן ההכנה

מכינים עוגת סופלה שוקולד, אופים ומצננים:
במיקרוגל ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה. מצננים מעט.
במיקסר מקציפים ביצים במהירות מקסימלית 7-5 דקות לקציפה בהירה וסמיכה. מוסיפים תחליף סוכר וסילאן ומקציפים עוד דקה לאיחוד. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
משטחים בתבנית משומנת ואופים ב-160 מעלות במשך 40-35 דקות, עד שהעוגה תפוחה ויציבה למגע, ומעט רוטטת במרכז. מצננים (כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת במרכז – וזו בדיוק הכוונה).

מכינים מוס חלבה. ממלאים ומקררים:
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ותחליף סוכר לקצפת יציבה. מקפלים פנימה פירורי חלבה. משטחים את המוס בשקע העוגה. מעבירים למקרר ל-4 שעות (או שעה במקפיא).

מקשטים ומגישים:
לפני ההגשה מפזרים חלבה על העוגה, לקישוט. מעבירים סכין בהיקף, בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.



סוד מתוק:
חשוב להקציף את הביצים כשהן בטמפ' החדר, כדי לקבל נפח מקסימלי (ועוגה גבוהה, בהתאמה).
 

IrisPeleg

New member
לא צריך להיות ללא סוכר

לא רוצה להתיחס למתכון הנ"ל.

באופן כללי:
סוכרתיים יכולים לאכול מאכלים עם סוכר, אבל בכמות מופחתת ומחושבת.
מה שחשוב זה כמות הפחמימות הכללית

גם בעוגות ועוגיות "ללא סוכר" שקונים בסופר יש הרבה פחמימות.
לדעתי, עדיף לאכול שתי עוגיות עם סוכר מחצי חבילה של עוגיות ללא סוכר ועם הרבה אשליות.
 

mrkorr

New member
לתגובה! מה שחשוב זה כמות הפחמימות

ולא המדבקה "ללא סוכר".
בדיוק כמו שאיריס ציינה:
אעדיף ביס או שניים מעוגת שוקולד "אמיתית", באיכות טובה כמובן - אבל זה כבר טעם וריח.
מאשר "לאכול חופשי" עוגות ללא סוכר.

דוגמה טובה: בשוקולד נוטלה - 56 גרם פחמימות למאה גרם.
בשוקולד אגוזים (טעם נוטלה) של חברת קווליר - 51 גרם פחמימות למאה גרם.
וכדי "לחסוך" 4 גרם פחמימות החליפו סוכר בממתיקים מלאכותיים שהיום כבר כולנו יודעים שהם לא טובים לגוף.
אז מה עדיף?
 

IrisPeleg

New member
שוקולד

בשוקולד 70% פולי קקאו של CotewDor
33 גרם פחמימות - לא עדיף על ללא סוכר? - אמיתי וטעים
 
תלוי איך הסוכרתי מאוזן, עם אינסולין או בלי..

עם אינסולין ורוצה לאכול חרא? אין בעיה, יאזן בעזרת האינסולין.
מאוזן בלי אינסולין, זה לא הדבר היחיד שאסור לסוכרתי כזה לאכול, יש דברים יותר בסיסיים שאסור.

אשתי לא הייתה מכינה מתכון זה לאנשים בריאים, ברור שלא לסוכרתיים. אז מבחינתי המתכון הזה פסול.
 
המשך

לא הבנתי , אני יכולה להכין את העוגה הזאת כי יש את אותה עוגה בנוסחה עם סוכר ..

וכן הוא מזריק אינסולין.
 
האינסולין היה תנאי הכרחי. השאלה היא איך הוא

מתנהל. יש המזריקים אינסולין ומאוד מקפידים באוכל - אחד כזה לא יגע בעוגה.
יש המזריקים ואוכלים כל מה שהם אוהבים, אני אחד כזה - לא הייתי אוכל עוגה
כזאת, יותר מידי כבדה בפחממות וקלוריות (חמאה, שמנת מתוקהולא זוכר יותר)

אם בכל זאת את רוצה להכין לו עוגה, אז יש עוגת גבינה מאוד טעימה במרתפי הפורום,
אכלתי מימנה כמה מאות, לפני שהתחלתי עם אינסולין. העוגה רשומה על שמי.
אם תעיני במרכיבי העוגה, תבין את ההבדל בין עוגה כבדה, לעוגה קלה.
 
מתוקים

וואלא אני לא מבין מה כולם פה מתים על המתוק זה ממש לא מדבר אליי יותר מבאס שאסור אלקוהול ליקרים וכו
 

IrisPeleg

New member
כל אחד והחולשות שלו

החולשה שלי היתה פעם לחם טרי, עכשיו מתוק.
 

IrisPeleg

New member
שינויים ושיפורים

גם אם הוא לא משתמש באינסולין הוא עדין אוכל פחמימות.
השאלה היא אם הוא יסכים לוותר על פחמימות אחרות באותה הארוחה בתמורה לעוגה.
ללא ספק עוגה העשירה בפחמימות ולם כך צריך לוותר על אחרות.
בכל מקרה תלוי מה הוא/היא אוכלים בד"כ.
יתכן שמימילא אוכלים עוגות/עוגיות ללא סוכר - לא שזה טוב או נכון.

בכל מקרה, בגלל החלבה והשמנת מדובר בעוגה שנספגת לאט אך יש לקחת חתיכה קטנה.
לא ניסיתי את העוגה המקורית ולא את זאת עם השיפוצים.
צריך לנסות ולטעום ולשנות במידת הצורך.
אני בד"כ מורידה את כמות הסוכר בעוגה ב-1/3 ויוצא מצוין.

הצעות לשיפוצים:

1. בואי נתחיל מלהוריד את כל הדברים "ללא סוכר" שיש בהם הרבה פחמימות ולפעמים אף יותר.
הונאה
2. החליפי שוקולד "ללא סוכר" בשוקולד 70% פולי קקאו. אין צורך ב-300 גרם מספיק 200 גרם (שתי חבילות שבכל אחת 30 גרם פחמימות: כגון Lindt' Cote'dor)
אולי גם -150 גרם.
3. החליפי חלבה "ללא סוכר, בחלבה רגילה - חצי מכמות החלבה
4. חפשי שמנת מתוקה ללא תוספת סוכר. שמנת מתוקה פרווה מכילה פחות פחמימות.
5. הורידי סילאן - יש מספיק מתוק
6. מספיק 1/4 כוס חלבה לקישוט. העוגה מספיק מתוקה ומשפיק עשירה. אפשר לנסות לצפות בשוקולד מריד 70% פולי קקאו בלבד

אין בעוגה סוכר או קמח כך שזה לא נורא כל-כך כמו שזה נשמע כל עוד מוותרים על פחמימות אחרות.

אם משתמשים בשתי תבניות אינגליש קייק, ומחלקים כל תבנית ל-14 פרוסות, אפשר להציע להחליף פרוסת עוגה בפחמימה אחרת.

בהצלחה
 
אני מוסיפה לך את הגירסה הרגילה

כמות: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ


חומרים

לעוגת סופלה שוקולד:
300 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
1/2 מיכל שמנת מתוקה
6 ביצים, בטמפ' החדר
3/4 כוס סוכר

למוס חלבה מהיר:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות ממרח חלבה

לקישוט:
1 כוס שערות חלבה


אופן ההכנה

מכינים עוגת סופלה שוקולד, אופים ומצננים:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה במיקרוגל. מצננים מעט.
במיקסר מקציפים ביצים שלמות וסוכר במשך 10 דקות במהירות מקסימלית, עד לקבלת קציפה סמיכה ובהירה. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים 50-55 דקות עד שהעוגה תפוחה, יציבה למגע בשוליים ומתחילה להיסדק (היא אמורה לרטוט מעט כשמזיזים את התבנית). מצננים לחלוטין. כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת במרכז – וזו בדיוק הכוונה.

מכינים מוס חלבה, ממלאים, מקשטים, מקררים ומגישים:
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת רכה. מוסיפים ממרח חלבה ומקציפים לקצפת יציבה.
משטחים את קצפת החלבה בשקע שנוצר בעוגה.
מעבירים את העוגה ל-4 שעות למקרר להתייצבות (או שעה במקפיא).
לפני ההגשה מפזרים מעל שערות חלבה לקישוט. מעבירים סכין בהיקף בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים. שומרים במקרר ומגישים קר.



מה כאן אני יכולה לשנות ???
 

IrisPeleg

New member
עכשיו רק ראיתי את הגירסה הרגילה

ממש אין הבדל.

אין צורך גם ב-300 גרם שוקולד וגם ב-3/4 כוס סוכר.

השתמשי בשתי חבילות שוקולד 70% םולעי קקאו (30 גרם פחמימות בחבילה) וחצי כוס סוכר.

כפי שאמרתי בשמנת מתוקה פרווה יש פחות פחמימות.
 

IrisPeleg

New member
ההפך

יש לדאוג שבכל מנה יש פחות תערובת.
אם את מכינה בתבנית 26 במקום 28, בכל תבנית יש יותא מנות.
בנוסף בעוגה עגולה קשה לשלוט בגודל מנה (כל פרוסה נחתכת אחרת).

אם תשימיש את התערובת בשתי תבניות אינגליש קייק או בתבנית מלבנית גדולה, תוכלי לחלק זאת להרבה מנות קטנות (טעימה והנאה בלבד).

בצלחה. ספרי לנו איך היה.
 

IrisPeleg

New member
מתכון רגיל

גם במתכון המקורי משתמשים בתחליף סוכר (כוס וחצי זה המון!!).
אין צורך בסילאן. זה נורא מתוק גם כך (גם למי שאינו סוכרתי).

חבל להשתמש בשוולד ובחלבה ללא סוכר.

בשוקולד 70% פולי קקאו יש פחות פחמימות מבשוקולד ללא סוכר.

בהצלחה
 
המשך

איריס תודה רבה על הכול עזרת לי מאוד ....


יש לי חלבה ללא סוכר כדאי להשתמש בה או להחזיר אותה ולקחת חלבה רגילה ???

ובקשר לסוכרה דיאט כדאי להחזיר או להשאיר אותו ??

בהתחלה חשבתי להשתמש בזה לאפיית העוגה אבל אני אכין את העוגה הרגילה רק פחות סוכר כמו שהסברת...

קניתי שוקולד מריר ללא סוכר שבוע שעבר אני אנסה להחזיר ולקחת שוקולד 70 אחוז מוצקי קקאו.

שאני אסיים להכין את העוגה אני אעלה תמונה ואספר לך איך היא הייתה עם פחות סוכר.....

תודה רבה

המשך יום מקסים לך.

וסליחה על החפירות שלי שאני שואלת שאלות אני מעדיפה תמיד לשאול מאשר לעשות טעויות.
 

IrisPeleg

New member
חלבה ללא סוכר

בחלבה ללא סוכר יש ממתיקים פחמימתיים (מלטיטול, סורביטול).
בד"כ המוצרים יותר שמנים (בשביל הממתיקים) - השווי את תכולת המוצרים

השינוי בשוקולד משמעותי מאד.

כוס וחצי סוכר זה המון!!!!
לא בטוח שסוכרלוז יהיה טעים.
אפשר לקצץ את הכמות בהרבה.

בהצלחה
 
למעלה