שיר שיר היחידה
New member
צריכה עזרה
מצאתי את המתכון הזה האם הוא מתאים לחולה סכרת??
עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה ללא סוכר
אם מישהו מצליח לזהות שזו עוגה ללא סוכר – אני פורשת. למרות שהעוגה מאוד עשירה בשוקולד, אנחנו עדיין חוסכים פה הרבה קלוריות בהחלפת הסוכר בתחליף סוכר (בלי להתפשר על התוצאה). וחוץ מזה, מגיע לנו להתפנק!
כמות: תבנית קפיצית 26 ס"מ
חומרים
לעוגת סופלה שוקולד:
300 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
150 גרם חמאה
1/2 מיכל שמנת מתוקה
6 ביצים, בטמפ' החדר
½ 1 כוסות תחליף סוכר "סוגת" (סוכרלוז)
2 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר
למוס חלבה:
1 מיכל שמנת מתוקה
4 כפות תחליף סוכר "סוגת"
1/2 כוס חלבה ללא סוכר, מפוררת
לקישוט:
1 כוס חלבה ללא סוכר, מפוררת
אופן ההכנה
מכינים עוגת סופלה שוקולד, אופים ומצננים:
במיקרוגל ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה. מצננים מעט.
במיקסר מקציפים ביצים במהירות מקסימלית 7-5 דקות לקציפה בהירה וסמיכה. מוסיפים תחליף סוכר וסילאן ומקציפים עוד דקה לאיחוד. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
משטחים בתבנית משומנת ואופים ב-160 מעלות במשך 40-35 דקות, עד שהעוגה תפוחה ויציבה למגע, ומעט רוטטת במרכז. מצננים (כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת במרכז – וזו בדיוק הכוונה).
מכינים מוס חלבה. ממלאים ומקררים:
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ותחליף סוכר לקצפת יציבה. מקפלים פנימה פירורי חלבה. משטחים את המוס בשקע העוגה. מעבירים למקרר ל-4 שעות (או שעה במקפיא).
מקשטים ומגישים:
לפני ההגשה מפזרים חלבה על העוגה, לקישוט. מעבירים סכין בהיקף, בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.
סוד מתוק:
חשוב להקציף את הביצים כשהן בטמפ' החדר, כדי לקבל נפח מקסימלי (ועוגה גבוהה, בהתאמה).
מצאתי את המתכון הזה האם הוא מתאים לחולה סכרת??
עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה ללא סוכר
אם מישהו מצליח לזהות שזו עוגה ללא סוכר – אני פורשת. למרות שהעוגה מאוד עשירה בשוקולד, אנחנו עדיין חוסכים פה הרבה קלוריות בהחלפת הסוכר בתחליף סוכר (בלי להתפשר על התוצאה). וחוץ מזה, מגיע לנו להתפנק!
כמות: תבנית קפיצית 26 ס"מ
חומרים
לעוגת סופלה שוקולד:
300 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
150 גרם חמאה
1/2 מיכל שמנת מתוקה
6 ביצים, בטמפ' החדר
½ 1 כוסות תחליף סוכר "סוגת" (סוכרלוז)
2 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר
למוס חלבה:
1 מיכל שמנת מתוקה
4 כפות תחליף סוכר "סוגת"
1/2 כוס חלבה ללא סוכר, מפוררת
לקישוט:
1 כוס חלבה ללא סוכר, מפוררת
אופן ההכנה
מכינים עוגת סופלה שוקולד, אופים ומצננים:
במיקרוגל ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה. מצננים מעט.
במיקסר מקציפים ביצים במהירות מקסימלית 7-5 דקות לקציפה בהירה וסמיכה. מוסיפים תחליף סוכר וסילאן ומקציפים עוד דקה לאיחוד. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
משטחים בתבנית משומנת ואופים ב-160 מעלות במשך 40-35 דקות, עד שהעוגה תפוחה ויציבה למגע, ומעט רוטטת במרכז. מצננים (כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת במרכז – וזו בדיוק הכוונה).
מכינים מוס חלבה. ממלאים ומקררים:
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ותחליף סוכר לקצפת יציבה. מקפלים פנימה פירורי חלבה. משטחים את המוס בשקע העוגה. מעבירים למקרר ל-4 שעות (או שעה במקפיא).
מקשטים ומגישים:
לפני ההגשה מפזרים חלבה על העוגה, לקישוט. מעבירים סכין בהיקף, בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.
סוד מתוק:
חשוב להקציף את הביצים כשהן בטמפ' החדר, כדי לקבל נפח מקסימלי (ועוגה גבוהה, בהתאמה).