צריכה עצה דחופה בנוגע לקרדיט על מאמר

imlanda

New member
צריכה עצה דחופה בנוגע לקרדיט על מאמר

שלום לכולם, אשמח לקבל עצה טובה ממי שמבין. זה הסיפור: סיימתי עבודת תזה בהצטיינות והעבודה קצרה שבחים. מסתבר שהמנחה שלי שלח על שמו ללא ידיעתי תקציר של עבודת התזה שלי לכנס חשוב והתקציר התקבל. המנחה הודיע לי על כך (כבדרך אגב) ואמר לי שהוא מתכוון לנסוע לחו"ל ולהציג את המאמר בכנס והציע שנעבוד ביחד על כתיבת המאמר. התזה כמובן גמורה אבל המנחה שלי בתקציר לכנס קצת העמיד את הממצאים אחרת וציין מדגם של עשרים אנשים במקום של אחד עשר כפי שעשיתי בתזה. בתקופה זו של חיי אין לי פנאי להשקיע בכתיבת מאמר אולם הייתי שמחה שיהיה פרסום כלשהו של עבודת התזה שלי ולכן הצעתי למנחה שלי להשתמש חופשי בכל חומרי התזה שלי, לקחת קרדיט ככותב ראשון ולנסוע לכנס ולהציג אותו ולתת לי קרדיט ככותבת שנייה. המנחה שלי חזר אלי בתשובה שבמקרה זה הוא יוכל לתת לי קרדיט רק על איסוף נתונים. זאת משום שבתקציר הוא העמיד את הממצאים קצת אחרת וצריך לעבות קצת את הרקע התיאורטי (הכוונה לעבות בשלושה מאמרים בערך) ושיש צורך לנתח עוד תשעה ראיונות. ומשום שלא אטול בכך חלק מגיע לי מבחינתו קרדיט על "איסוף נתונים" בלבד ולא על כתיבה. המאמר שהולך להיות מוצג וכן התקציר שהתקבל, מושתת אחד לאחד על התזה שלי כולל הרקע הספרותי, האזכורים, הממצאים, החומרים, התמלילים של הראיונות, הכל! אתם ודאי יודעים מה זה לכתוב תזה... יש שם את הדם היזע והדמעות של כל התקופה הארוכה שיגעתי בשבילה. את כל הרעיונות שלי, הכתיבה שלי, הזמן והתסכולים הרבים וכו' וכו'. אני חשה שזו גניבה של קניין רוחני שהוא שלי אבל אני אובדת עצות. אני לא יודעת מה אני יכולה לעשות ואילו כלים אני יכולה להפעיל. מיותר לציין שהמנחה שלי הוא לא אדם שניתן לשוחח איתו באופן ענייני או בוגר ולכן נמנעתי עד עתה מתגובה. מחכה מאוד לעצות טובות. תודה מראש

משוש30

New member
אני מניחה שהשאלה היא

את רוצה להישאר באקדמיה או לא? האמת אני ממש לא יודעת מה להציע. כי לדעתי זו פשוט גניבה! שלא לדבר גם על רמאות כי הוא לא בדק עדיין את 9 המקרים הנוספים נכון? השאלה אם בא לך להשכיב את הקריירה האקדמית שלך על הגדר? אוף! איזה @#$%Y האם יש מישהו מבפנים שאת יכולה להתייעץ איתו?

imlanda

New member
תודה + תשובה

אני חושבת בשלב כלשהו לעשות תואר שלישי אבל זה לא על הפרק ממש כרגע וגם אם אעשה דוקטורט זה לא יהיה לשם קריירה אקדמאית.אני לגמרי מנותקת מהאקדמיה בשנים האחרונות כך שאין לי עם מי להתייעץ. אבל תודה על האמפטיה

22ק ו ס ם

New member
אני הייתי פשוט מנסה לפרסם את התיזה במאמר

לפני שהוא מפרסם אותה. נשמע אולי מסובך אבל זה לא חייב להיות כתב עת יוקרתי. ברגע שדברים יהיו בדפוס, יהיה קשה לו לטעון שמה שהוא כותב זה שלו. אפשרות אחרת היא לערב את ראש המחלקה או בכיר אחר.

lirlurim

New member
חוצפה ממדרגה ראשונה.

אני הייתי מבקש באופן ישיר שלא יעשה שימוש בתזה. אם יש לו את החוצפה, גם לך מותר. אני ממש לא חושב שזה יכול להשפיע על הקריירה האקדמית שלך כמו שנרמז פה.

KallaGLP

New member
זו פשוט גנבה לאור יום!

לא הייתי מסכימה בשום פנים ואופן.

את במלכוד

הוא כבר שלח את התקציר לכנס והתקבל, הנתונים מהמחקר שלך נמצאים אצלו והטיעון שלו בנושא כבר מוכן - שהוא רק משתמש בנתונים ולא בכתיבה. אם לא תשתפי פעולה - המחקר שלך פשוט יפורסם וכל מה שתעשי יהיה בדיעבד. אם יש לך עותק מהתקציר או מהמאמר שישלח לכנס, את יכולה להצביע על הדמיון הברור בין שתי העבודות ולהראות את החלקים שתורגמו ישירות מהמחקר שלך. כמה קרוב הכנס? אני מניחה שאין הרבה זמן ושהמנחה לא יחכה עד שמתמצאי דרך לעצור אותו. 1. אני מציעה לך לפנות לועדת האתיקה באוניברסיטה שלך ולשטוח בפניהם את פרטי המקרה. אני בספק אם זה יעזור לך בזמן או אם זה יעזור בכלל, אבל כדאי לנסות. חוץ מזה, יתכן ופניה שלך לועדת האתיקה תשתלב יפה ברצונו של מישהו לנגח את המנחה שלך והוא ישתמש בפניה שלך כדי לעשות את זה (זו הדרך היחידה שבה אני מכירה התגייסות של חברי סגל להתערב בעניין שבין מנחה לסטודנט). 2. בו בזמן תעסקי בצמצום נזקים. האם תוכלי להיכנס איתו למשא ומתן לגבי הקרדיט שלך והיקף הפרסום? להודיע על שיתוף פעולה (בהרחבה שהוא מציע) ובפועל לנסות לצמצם את חלקו של המחקר שלך. אם עדיין תהיי בתוך העניינים, יהיה לך סיכוי טוב יותר להשפיע. 3. האם את יכולה לפרסם? במקביל לכל זה, הכי טוב יהיה להוציא פרסום משלך לנושא. כמה זמן עבר מאז שסיימת? אני יודעת שאחרי שמגישים יש תקופה שבה אין כוח לחזור ולהתעסק עם המחקר, אבל פרסום שלו, בהקדם האפשרי, ישמור הכי טוב על האינטרסים שלך. 4. את תמיד יכולה לפנות לבית משפט, אבל כמו עם ועדת האתיקה, העיסוק בנושא יהיה בדיעבד ולא יפתור את הבעיה של הכנס. 5. את סגורה על המשך באקדמיה? אם לא, אולי תשקלי לוותר על המאבק הזה. זה, בבסיסו, מאבק של אגו (הקרדיט שלך) ובעוד שבעולם האקדמי נגרם לך עוול מהסוג הגרוע ביותר, מחוץ לאקדמיה זה לא ממש משנה. בכל מקרה, בהצלחה. את מתארת את הפחד הגדול של הרבה תלמידי מחקר - רק שאצלך הוא התממש. אני מקווה שתימצאי דרך לפתור את זה במהרה.

al27tlv

New member
הרע במיעוטו

הפתרון שחלקכם מציעים - לפרסם מהר מאמר משלך לא כל כך מתאים כי לפי מה שאני מבין את לא יכולה/רוצה כעת לכתוב מאמר ולכן גם לא רצית להשתתף בפרוייקט שלו. לכן אני חושב שאולי תשקלי שוב להתגייס למשימה הזו בתקופה הקרובה ולעשות את זה יחד עם המנחה לפי ההצעה המקורית: את תשתתפי בכתיבה ובתמורה תקבלי קרדיט מלא בתור כותבת שותפה מלאה במאמר. גם ככה כל מה שתעשי יגזול זמן ואנרגיה שלא לדבר על לחץ, כעס ומרמור, לכן כבר עדיף שתצאי בסוף גם עם קרדיט וגם עם מאמר שאת חתומה עליו ויסייע לך בהמשך הקריירה האקדמית. מציע כי תפני בהקדם למנחה ותודיעי לו שאת שותפה למאמר והולכת לעבוד איתו יחד! בהצלחה!

Unicorn98

New member
../images/Emo45.gifכרגיל דברי חוכמה הנכתבים בנועם ../images/Emo140.gif

../images/Emo9.gif

תודה. אבל אני בספק אם עזרתי. זה כל כך מורכב ומצריך כוחות שאני לא יודעת איך מגייסים חודשים ספורים אחרי לידה. אין לי מושג מה הייתי עושה במקרה כזה.

Unicorn98

New member
אין דרך לדעת אם סייעת במקרה הזה,

אבל היות ולפחות אני החכמתי ונהניתי מדברייך - אז תרמת במשהו להתפתחות העולם
.

tulkin

New member
אני הייתי שופך את התינוק עם המים

אימייל קטן למארגני הכנס שמסביר את הפגם האתי, ובקשה מפורשת מהם להשעות את המאמר עד לבירור העניין להסכמת כל הצדדים. עותק לראש המחלקה שלך או לדיקן. אלא אם כן המנחה שלך מקושר היטב למארגני הכנס - קשה לי לראות איך הם יהיו מוכנים להסתכן בלאפשר הצגת מאמר בלא קרדיט מתאים.

מאי261

New member
אני בשוק!../images/Emo2.gif

לא יאמן שדברים כאלה קורים. האם יש מרצים אחרים במחלקה שאת מרגישה קרובה אליהם ויכולה להתייעץ איתם? (כמה שיותר בכירים, יותר טוב?) הייתי פונה לגופים אחרים - ראש המחלקה למשל, או מרצים בעלי כוח בחוג - כדי להתייעץ ובמקביל גם להכפיש את שמו. לא ייאמן.

גם אני בשוק - אבל אחר לגמרי משל כולכם

אני בשוק שהוא סיפר לך על זה לפני שהציג, ושלא גילית את זה כעובדה מוגמרת. אני מכירה את זה מקרוב, לצערי. אני גיליתי את התזה שלי במאמרים ובכנסים יותר מפעם אחת, ורק בדיעבד. אם אין לך כוונות להמשיך באקדמיה - אכן יש מקום לנקוט צעדים. אם יש לך - זה כבר עניין אחר. וכמו שאמר חד-קרן - יעל יודעת תמיד לנסח הכל בצורה הכי הכי הכי נכונה ונעימה. איזה כיף שיש אותה כאן
הדבר היחידי שאני יכולה להוסיף כאן, והוא קצת שונה מכל הדברם הרציונלים שנאמרו כאן - הוא - שאם את תוותרי עכשיו, ולא תילחמי על המגיע לך בזכות - את תלכי עם תחושת הכעס והאכזבה הזו מעצמך, ממנו ומהעניין - עוד הרבה הרבה מזמן. כך שאם זה באמת משהו שחשוב לך, והתזה באמת עלתה לך בדמים (כמו אצלי, למשל) אני חושבת שאת חייבת לעצמך לפחות לומר את מה שעל ליבך. כל כך מבינה אותך

imlanda

New member
תודה על כל התגובות

אני מודה לכולם על התגובות והעצות. אני אכן לא יכולה להתמסר עכשיו לכתיבה מעמיקה של מאמר עצמאי. יש לי פרוייקט "קטנטן" בבית שנולד לא מזמן
אני חושבת שאני אנסה פנייה נוספת למנחה בניסיון להגיע לאיזשהו מו"מ על היקף הכתיבה, בשאיפה שאם אכתוב סגמנט מסויים גם אם לא גדול, בכל זאת אקבל קרדיט על שותפות בכתיבה... אם זה לא יעבוד, למרות שזה לא הסגנון שלי, אני אנסה לעטות את "חליפת האיומים" ואבדוק את עניין ועדות האתיקה, פנייה למארגני הכנס וכד'. לצערי, אני לא בקשר עם אף אחד מהסגל מהאוניברסיטה. סיימתי ללמוד שם לפני מספר שנים... וגם הבנתי שהם בד"כ לא ששים להתערב ביחסים שבין מנחה לסטודנטים שלו. הייתי רוצה פשוט להתקשר למנחה ולהביע את שאט הנפש שלי בצורה גלויה, אבל אני גם מבינה שזה לא בהכרח ישרת אותי בהמשך הדרך, אז בינתיים אני נושכת שפה ומתאפקת. איזה תסכול
שוב תודה ושבת שלום.

מממאיה35

New member
לא הבנתי משהו אחד בכל עניין הקרדיט

אם הוא כותב אותך שניה, איך אנשים מבחוץ ידעו איזה קרדיט זה? איפה במאמר או בהצגה כותבים מהו סוג הקרדיט? כותבים רשימת כותבים שותפים, וזהו, לא? אז תכלס - אם הוא יכתוב אותך שניה, מה אכפת לך מה הוא חושב שהתרומה שלך לעבודה, כל עוד הוא לא מפיץ את מחשבתו ברבים (שוב, אלא אם לא הבנתי וכתוב על כל כותב וכותב מה חלקו הספיציפי בעבודה) ואת עם האמת שלך?

אם הבנתי נכון, הדיון הוא לא על המיקום

אלא על עצם האזכור שלה ככותבת. בהנחה שהיא לא תשתתף בכתיבת המאמר, ולמרות שהוא מבוסס על העבודה שלה, המנחה שלה לא מתכוון להוסיף את שמה ככותבת המאמר. הבנתי נכון?

imlanda

New member
הבנת נכון

המנחה מתכוון לא לתת לי שום קרדיט ככותבת. אלא לציין בהערה שולית שבאיסוף הנתונים סייעה איקס. כלומר, כשמישהו ירצה לצטט מהמאמר הזה למשל לעבודה שהוא עושה, שמי לא יוזכר ברפרנס אלא שמו בלבד. וכמובן, אם בעתיד ארצה לכתוב מאמר אני בעצמי אצטרך לצטט מהתזה שלי ולתת את הקרדיט למנחה. מגוחך אבל אלו יהיו ההשלכות אם אוותר...

אני בשוק - ומסיבה אחרת

(אולי זה בכלל ראוי לשרשור נפרד?) התיאורים שלכם מאד רחוקים מהמציאות שבה אני נמצאת, ואני תוהה - האם זה שוני מובנה שנובע מדפוסי העבודה וההתנהלות השונים בין הארץ לבין ארה"ב או שאלה מקרים ספציפיים של מחלקות? במציאות המחלקה שלי יש תחרותיות, בהחלט. על גרנטים וקידום, על איזה נושאי מחקר ימצאו "חשובים יותר" בעיני המחלקה והאוניברסיטה. אבל זה רחוק מרחק שמים וארץ מהתנהלות נבזית כמו שמתוארת (ותוארה) כאן. בין התחרותיות יש הרבה מאד שיתוף פעולה - הן ברמת הדוקטורנטים (לפני אחד הכנסים החשובים אצלנו בתחום ישבנו ביחד, ניסינו להעלות רעיונות, ליצור שיתופי פעולה, לקבל פידבק ממי שכבר היה שם וכו'), והן בין הדוקטורנטים לחברי הסגל. אולי אני נאיבית ומפספסת משהו, אולי מתחת לפני השטח קורים דברים אחרים. אבל אני באמת לא מצליחה להבין את הסיבה לפער הזה.

למעלה