צריכה עצה דחופה בנוגע לקרדיט על מאמר

משוש30

New member
אני לא מכירה דברים כאלו גם בארץ

כנראה מרצה בזוי במיוחד. בשני הפרסומים שלי מהתיזה המנחים שלי אפילו לא רשומים יחד איתי. אני המחברת היחידה. (כמובן יש להם תודות מכאן ועד שם אבל זהו).

FPNH

New member
זה מקרים ספציפיים של אנשים

לא של מחלקות, אוניברסיטאות או מדינות. ההבדל העקרוני שראיתי בנושא בין ארה"ב לבין ישראל לא היה בכלל בלשים שמות של סטודנטים על המאמרים, זה היה בעיקר לגבי הוספת טכנאי המעבדה למאמר. בישראל (ומנסיון של שני מאמרים עם שותפים צרפתיים, שם זה אותו דבר) יש טכנאים שיושבים על תקן והקידום שלהם תלוי גם בהופעת שמם על מאמרים. היות והמשכורת לא משולמת על ידי החוקר אז הרבה פעמים הוא עוזר להם ושם אותם על כל מאמר שיוצא מהמעבדה. לפחות במעבדות שהייתי בהן בארה"ב, הם לא נהגו לרשום טכנאים על המאמרים, ולא נראה שזה שינה למישהו.

imlanda

New member
ממה שאני יודעת זה תלוי באתיקה האישית של החוקר

יש לי חברה שכתבה תזה כחלק ממחקר גדול של המנחה שלה וזה היה בהסכמה מההתחלה. המנחה שלה מפרסמת הרבה מאמרים מתוך התזה ומדי פעם שולחת מייל לחברה שלי שיצא עוד פרסום ושהיא קיבלה קרדיט ככותבת שנייה. כך שיש לה הרבה פרסומים מבלי להתאמץ עוד ועוד. לעומת זאת, יש לי חברה אחרת, שיש לה חוויות שונות בכל פעם עם מנחים שונים ולכל מנחה יש את הגישה שלו. יש מנחים "טרמפיסטים" ואלו לרב כאלה שעוד יש להם מה להוכיח או כאלו שפשוט מנצלים את מעמדם ואת יחסי הכוחו הלא שיוויוניים. ויש את החוקרים שיש להם שפע משלהם ולא נצרכים לאחרים או שהם פשוט אנשים ישרים. מעבר לכך, אין לי שום ידע אישי בנושא.

זה המקרה הראשון שאני שומעת עליו

ממי שזה קרה לו, ולא משמועות לא מבוססות. אני כן מכירה, אישית, מרצה שבאופן שיטתי מעסיק סטודנטים במעבדה ואת התוצאות מפרסם בעצמו כשהוא מזכיר אותם בהערות. זה קצת אפור, כי הם עובדים בשכר עבורו מחד, ומאידך במחלקה נהוג לתת קרדיט מלא (=שמו בפרסום) למי שעושה את עיבוד החומר. העניין הוא שאחרי כמה שנים כולם כבר ידעו וכל מי שנכנס לעבוד אצלו הוזהר מראש. יותר ממסטרנט אחד קיבל רגליים קרות ועזב אותו לטובת מנחה מפרגן יותר. אני לא חושבת שיש פער גדול כל כך בין דפוסי העבודה בארץ ובחו"ל. לדעתי אלו מקרים מסויימים מאוד של מנחים עם תכונות מסויימות מאוד ולא משהו מאפיין.

להפתעתך

New member
נשמע מוכר

לא סיפור שלי אישית, אלא של חבר שעשה תיזה אצל פסיכולוג קליני מוכר. יכול להיות שזה אפילו אותו אחד? באיזה אונ' את לומדת?

להפתעתך

New member
אז נו, כנראה שיש כמה שמרמים..

לא מזמן שמעתי על פרופ' בעל שם בתחום מדעי החברה (לא פסיכולוג) שכנראה עושה דברים דומים ואפילו מזייף נתונים ממש, והפסיכולוג ההוא שחשבתי שאולי הנחה אותך-עשה את אותו דבר כמו שהמנחה שלך עשה, ויותר גרוע..

למעלה