צריכה עצה

DM fan

New member
עצה והזהרה!!

בשום פנים ואופן לא!! ותני לי להפחיד אותך קצת, יש לי חברה מאוד טובה, בת 33 שהתחילה כמוך עם הלוואות בתקופת הצבא ואחרי הצבא, זה התחיל עם כמה אלפים, והצטבר.. מינוסים בבנק, 6 חשבונות בנק נפרדים, אשראי חוץ בנקאי.. ומה לא... גם במקרה שלה, ההלוואות היו "כביכול" נדרשות, פעם זה היה לאוטו, פעם זה היה לכיסוי מינוס בבנק, פעם ללימודים. פעם זה סתם כי אוהבת קניות ובמיוחד בסופר פארם...
היום היא במצב שההחזרים החודשיים שלה יותר גדולים ממה שהיא מכניסה. כל חודש היא מגדילה את הגרעון שלה בעוד אלפיים שקלים בערך...
היא חייבת למעלה מרבע מיליון שקל.. והיא בכלל לא לגמרי בטוחה כמה בדיוק היא חייבת, כי זה כל כך מפוזר שקשה לעקוב אחרי זה, היא רוצה לקחת הלוואה אחת לסגור את כל החוב ולהקטין את ההחזר החודשי אבל אף אחד לא מוכן (כולל ההורים שלה) לחתום לה על ערבות בנקאית, והבנק לא יתן לה שקל כרגע בלי זה.
היא רווקה, אבל יודעת שאף גבר שפוי לא יתחתן איתה במצבה, מצד שני היא לא יכולה במצבה הכספי הזה לגדל ילד לבד...
נראה לי שהבנת את הפואנטה, זה סיפור אמיתי לגמרי, וברור לי שאת רחוקה מזה שנות אור, אבל כדאי שתישארי רחוקה מזה, אני מציעה לך לא לקחת את ההלוואה הנוכחית, בכלל, התנהלות עם הלוואות היא לא מומלצת, אל תעשי את זה לעצמך, אם את קונה בית ולוקחת משכנתא, או לחילופין לוקחת איזושהיא הלוואה קטנה ללימודים, זה בסדר, אבל אם את כבר מתחילה עם לקחת הלוואות לטיולים... את לא בכיוון!!
אל תהפכי להיות עבד של בנק זה או אחר!! שום טיול לא שווה את זה, תמיד תחיי ממה שיש לך לא ממה שאין לך!! הזמן לטייל יגיע אם תרצי בכך.

Purple Mushroom

New member
לא ליסוע אם אין כסף

קודם כל תסיימי את ההלוואה. ותסגרי את המינוס.
לא ממליץ לקחת הלוואה מהבנק. עדיף לקחת הלוואה פרטית, מבן אדם קרוב. ושתחזירי לו בזמן, אמון הדדי. שלא תלכו אחר כך לבית משפט. כבר שמעתי על מקרים כאלו.
בהצלחה !
חתימה מעניינת :)
=]

למעלה