צריכה רשמים על חירבת דוראן

cmontal

New member
צריכה רשמים על חירבת דוראן

אתמול בשעה טובה ומוצלחת סגרנו את סבב חיפוש הגנים. בסה"כ היינו בחמישה גנים: גבעת האירוסים, גני מרוויאס, בין הכרמים, ירוק על המים וחירבת דוראן. מכל המקומות הכי נראה לנו בינתיים חירבת דוראן. אני יכולה לפרט ביקורת על כל ארבעת המקומות האחרים שהיינו בהם אבל אולי זה יפריע לבנות שכן מתחתנות שם ולכן לא אכתוב את הביקורת. בכל מקרה קבענו טעימות לשבוע הבא, בגלל שהיינו שם בערב שלא הייתה חתונה ואנחנו רוצים לראות את המקום בפעולה. אשמח לקבל רשמים וחוויות מבנות שהיו שם, התחתנו שם וכו´ וכו´. תודה כרמית

סיגל2

New member
אני הייתי בחירבת דוראן לפני מספר

שנים כאורחת והיה מאד יפה בעיני והאוכל היה טעים. ואכן כדאי לראות את המקום בזמן ארוע ולא כשהוא ריק. בהצלחה

cmontal

New member
עוד שאלה על חירבת דוראן

מאחר והיינו בעוד 4 מקומות שונים חוץ מחירבת דוראן, נשמע לנו מוזר שבחירבת דוראן המחירים כל כך זולים. המחירים שהם הציעו לנו לחודש אוקטובר זולים ב - 5-6 דולר ביחס למקומות אחרים. מעניין אותי מדוע הם כל כך זולים? האם יש סיבה לכך (שבאה על חשבון האיכות, השירות או האוכל....)?

dorlim

New member
חירבת דוראן...

במקום יש 3 חתונות בערב, אולי בגלל זה המחיר יורד. כמו כן, לפני שאתם סוגרים, תבקשו להכנס למטבח. חשוב!!! אנחנו מתחתנים בגני כנען, ולאחר התמקחות, רוב הסיכויים הם שהמחיר לא יהיה הרבה יותר יקר מחירבת דוראן. אני בהחלט ממליץ לפחות ללכת ולראות את המקום.

cmontal

New member
אין להם 3 חתונות בערב

נציגת המכירות הבטיחה לנו במפורש שתהיה רק חתונה שלנו. באוקטובר חייבים לשים בהיכון את האולם המקורה ולכן עושים רק חתונה אחת (למרות שיש באמת 3 גנים). לגבי גני כנען התקשרתי אליהם לקבוע איתם וביקשתי הערכת מחיר לאוקטובר ונתנו לנו מחיר ממש גבוה לטעמנו. בנוסף חבר שלנו התחתן שם לפני 3 חודשים ושילם די הרבה לטעמנו 40 ומשהו דולר למנה ובחירבת דוראן רוצים הרבה פחות וגם מוכנים להתפשר על אקסטרות ותוספות. מה שמדאיג אותי זה האוכל, שהוא אולי לא טעים או עממי מדי ולכן אולי המחיר זול, זו הסיבה שהתעקשנו על טעימות בשבוע הבא. מעניין אותי לשמוע על בנות שאכלו שם לאחרונה ואם האוכל אכיל, טעים או מעולה.

יעלי2

New member
אספקט אחר לגבי חירבת דוראן

אולי זה לא שיקול עבורכם כי רוב האורחים שלכם מהאזור, אבל הורי בעלי לעתיד היו שם בשני חתונות השנה והם ממש התבאסו מהדרך למקום. לקח להם שעה וחצי להגיע מחולון וזה היה למעשה התלונה שלהם על המקום. לא זכור לי תלונות על שום דבר אחר כולל על האוכל.

shelycat

New member
אולי.....

עשיתם בחוכמה לגבי הטעימות. דבר נוסף שיכול להוזיל את המחיר הוא כמות כוח האדם שהם מעסיקים-בידקו כמה אנשים משרת כל מלצר, האם יש אדם ספציפי שמטפל רק בניקיון השירותים וכל מיני כאלה. בידקו את מצב החניה-עם תשלום נוסף או לא. בידקו עם דורשים עוד כסף וכמה על זמן מעבר לשעה שקבעתם (יכול להיות ששם מתחבא העוקץ). ואם הכל קשורה יכול להיות שפשוט הם לא מרמים אתכם אלא מישהו אחר (למשל מדווחים על כך כברית מילה ואז המס על זה קטן יותר או קונים את המזון ממקורות זולים יותר או מעסק משפחתי). ואולי זה עסק של הלבנת כספים?

cmontal

New member
על הלבנת כספים לא שאלתי

לגבי המקום אין הגבלה אחרי 12 בלילה, יש סדרנים בחנייה, דיילת בכניסה, מנקה כל הערב לשירותים, הם עוברים שיפוצים שיגמרו במאי (התיאור של מה שיהיה נשמע נהדר - הם בונים שביל כניסה חדש עם טרסות של צמחיה ודשא בצדדים) השיפוץ נגמר במאי ואנחנו רוצים להתחתן באוקטובר כך שזה לא יהיה כאילו אנחנו הזוג הראשון שלאחר השיפוץ. הכל נשמע טוב - אפילו טוב מדי וזה החשש. דיברתי עם חברה שהייתה שם באירוע ואמרה שהאוכל טעים אבל בהחלט לא אוכל גורמה... והאמת שזה לא מפריע לי - שחר ממוצא פרסי ואמא שלו כבר הבהירה שצריך מאכלים עממיים כמו קובות ומעורב ירושלמי בקבלת פנים, אורז ועוף וכבש במנה עיקרית וכו´ - כך שלא נראה לי שזה כל כך נורא שהתפריט הוא לא יוקרתי. הצד שלי אוהב אוכל טוב אבל הסגנון הוא יותר אירופאי (פולני ורוסי) כך שמה שיעניין אותם בקבלת פנים זה הדגים המלוחים, נקניקים, סלטים וכו´ ומבחינת מנה עיקרית הם בטח ירצו מאכלים עממיים גם. ככה שנושא האוכל חשוב אבל בטח לא בקטע של סושי ודברים מיוחדים. מה דעתכן נשמע יותר מדי טוב או שבאמת טוב?

shelycat

New member
יכול להיות....

יכול להיות, ואולי באמת יכול להיות שהכל יחליק בלי בעיות, אם זה נראה טוב אולי זה באמת מספיק טוב?! לכו על זה אם זה כל כך טוב, אבל תישארו עם אצבע על הדופק, תמשיכו לשאול ואולי תיראו עוד מקום או שניים בשביל השקט הנפשי ובשביל שלמות ההחלטה שלכם, גם אני לא הייתי בטוחה אז הטרחתי את עצמי (וגם את אמא שלי ובעלי) ובדקתי עוד מקומות וזה נתן לי את ההשלמה עם ההחלטות שלי (למשל לפסול את נצר סירני למרות לחץ פיזי כבד מצד אמא של החתן והביקורות הטובות על המקום-הלכתי פעמיים).

*שיר

New member
אני חושבת שאתם חייביים לבוא לשם

כשיש אירוע ולעשות טעימות, ואז תהיו הרבה יותר חכמים. אני בטוחה שפתאום תשימו לב להרבה פרטים קטנים (טובים ורעים). בעיני, אסור לקבל החלטות לפני שרואים את המקום פעיל באירוע אמיתי.

*שיר

New member
ושכחתי דוגמה קטנה

כשאנחנו חיפשנו מקום לאירוע של ששי, ננעלנו על אחד הגנים היפים ביותר באזור חדרה. היינו שם בזמן שהיתה חתונה בערב, והמקום פשוט כבש אותנו. ואז לתומנו רגע לפני סגירה,אמרנו, בוא נראה איך זה נראה בששי בצהריים. ואז, שוד ושבר
גילינו שהמקום פשוט הופך לחממה אחת גדולה! חום אימים, בלי אויר, בלי צל, בלי טיפת רוח
. אז הלקח ברור: צריך לבדוק את המקום בזמן אמת, באירוע שהוא קרוב ככל האפשר במאפייניו לארוע שלכם. כלומר, אם יש לכם 400 מוזמנים, תבקשו לבוא בזמן שיש ארוע עם מס´ דומה של מוזמנים.

יעלי2

New member
אני הייתי נזהרת מלזרוק לאויר מילים

כאלה. נכון שהאינטרנט הוא מקום חופשי להחלפת דיעות, ואני חושבת שזה מעולה שאפשר להעביר ביקורת ואף לקטול נותני שירותים אם הם לא היו בסדר, אבל הלבנת כספים. אפפפפפס, שלא יחפשו אותך עם תביעת דיבה אחר כך.

אינצה

New member
הי כרמית

אני מתנצלת מראש שהדברים שאני כותבת לא מחמיאים במיוחד ואני בטוחה שלפחות חלק מהדברים תלוי בזוג עצמו ולא בחירבת דוראן, אבל אני בכל זאת אומרת אותם על מנת שיהיו לכם נקודות להתייחסות. אני הייתי בחתונה של חברים בחירבת דוראן באוגוסט בסך הכל היה כיף והרושם הכללי היה בסדר, אבל אולי בגלל שאני הייתי מאוד ביקורתית לפני החתונה ראיתי כמה דברים שמאוד צרמו לי. אני לא זוכרת באיזה גן זה היה וכמה אנשים היו בדיוק (אני חושבת שבסביבות 350) אבל אני ממש זוכרת שבקבלת פנים היה חום בלתי נסבל והמאווררים המעטים שהיו שם לא הספיקו לכלום חוץ מזה היה מאוד צפוף. האוכל בקבלת הפנים היה יחסית דל ולא משהו. באירוע עצמו גם השולחנות היו צפופים, אבל האוכל היה בסדר (לא מדהים אבל גם בלי נפילות מיוחדות). הבר האקטיבי היה מזעזע!!! אני לא לגמרי בטוחה שהוא של המקום אבל הם לא הפסיקו להשפריץ על הקהל, לדחוף משקאות גם לסרבנים ופשוט להציק לרוקדים. מה שמאוד הפריע לי היה שבזמן החופה שמעו את המוסיקה מהגן השכן ממש חזק, אבל אני מבינה שלכם אין את הבעיה הזאת. בסך הכל לדעתי יש למקום הרבה פוטנציאל, אבל צריך לשים לב לפרטים קטנים והכי חשוב זה להגיע למקום בשמן אירוע ואז גם לראות אופי של אירוע וגם טעימות. (טעימות לא אפשטיביות אם הן לא בזמן אירוע) בהצלחה שרון

tooshtoosh

New member
חירבת דוראן...

אני מצטרפת להמלצה של dorlim באיזור שהזכרת, המקום הכי מוצלח זה גני כנען. אני לא רוצה ללכלך על חירבת דוראן, אבל המקום פשוט די מיושן, התאורה שם א-י-ו-מ-ה לטעמי - מנורות כספית ופלורוסנטים מאולתרים על העצים. (אסור לזלזל בתאורה - זה נותן את כל האוירה, וגם בוידאו ובתמונות זו השפעה מכרעת לתוצאה) לא נראה לי שאיזשהו איש מקצוע אי פעם התערב שם בנושא העיצובי של המקום. ועוד דבר - השרותים שם הם ברמה של מחנה קיץ. (כל זה אני אומרת בעירבון מוגבל כיוון שיש שמץ של סיכוי שהם שיפצו לאחרונה... לא הייתי שם כבר כמה חודשים) אני מניחה שהם זולים כיוון שהמקום פשוט קיים שנים - בין הגנים הותיקים בארץ, וקצת ירד אצלהם הביקוש בשנים האחרונות - והם מצידם לא עשו שם שום שינוי מהותי כבר הרבה זמן. (שוב - אלא אם כן נעשה שינוי לאחרונה ממש...) מקוה שלא קילקלתי - מנסה רק לעזור.

tooshtoosh

New member
אופס... עכשיו רק ראיתי שכתבת

שהם עוברים שיפוצים ממש עכשיו... אולי שווה לשאול אם הולך להשתנות משהו בנושא התאורה? אגב, אני מצטרפת לעצות של כלם פה - לבדוק את המקום בזמן אמת.

cmontal

New member
היי, הם באמת מיושנים במקום

אבל דיברתי עם אשת המכירות והיא הבטיחה לי (ואם נסגור אז אני בטח אדרוש את זה בחוזה) שככה: 1. הם מכינים שביל כניסה חדש למקום בסגנון הולנדי, עם טרסות וצמחיה מסביב שיהיה מוכן בחודש מאי. 2. הם משפצים את השירותים 3. הם החליפו את התאורה באולם המקורה (ששם אני רוצה, את הריקודים כי החתונה תהיה באוקטובר ובטח כבר קר מדי לחתונה בחוץ) לגשר תאורה מלמעלה (ראינו אותו אבל הוא היה כבוי כי לא היה אירוע באותו יום). ותאורה שתבוא מהצדדים. 4. הם הפכו את האולם המקורה לאולם עם קירות שקופים ואז בחתונה מכיוון שהמקום מוקף בצמחיה מבחוץ הם מדליקים בחוץ מנורות ירוקות שמדגישות את הצמחיה וגורמות למקום להיראות כאילו הוא מוקף בירוק ואין קירות (בדקנו במקום זה יפה). אני מאמינה שנהיה הרבה יותר חכמים ביום רביעי הבא אחרי שנראה את המקום באירוע. בינתיים מתוך 5 מקומות זה היחיד שמצא חן בעינינו (מבחינת היחס) ושמתאים לכיסנו (המצומצם מלכתחילה). אני רק רוצה להעיר שבגני מרוויאס, התאכזבנו לא מהמקום אלא מאיש המכירות. הוא היה מלוקק צבוע, ושנינו הרגשנו כאילו הוא מנסה לנפנף אותנו מהמקום מיד. את האוהל הם נותנים למינימום 350 איש ולנו יהיו 300 ולכן הוא פשוט לא ניסה להיות נחמד... וזה בלשון המעטה. אותו כנ"ל אפשר לומר על ירוק על המים. אשת המכירות המציאה דרכים חדשות להוציא כסף בחתונה. הידעתם כי בחודש אוקטובר עוברים שם לאולם המקורה (וזה בסדר) אבל אם יש יום יפה ורוצים לערוך את קבלת הפנים באזור שבחוץ (לפני האולם המקורה) צריך להוסיף 2$ לבן אדם והיא לא הייתה מוכנה אפילו לבוא איתנו לפשרה על זה (למרות שמאד אהבנו את המקום) וכך מתוך עיקרון של אנחנו לא אוהבים שמנצלים אותנו פסלנו את המקום. ואם אני כבר בשוונג של לפסול מקומות אז גם את בין הכרמים (שלפי דעתי פשוט מדהים ומאד מצא חן בעיני) פסלנו רק בגלל איש המכירות. הוא ערך לנו סיור במקום וכשהערתי לו שיש על אחת הצלחות יתוש מת... הוא פשוט ניער את הצלחת והחזירה למקומה.. כששאלתי אותו מדוע הוא לא מחליף את הצלחת הוא ענה שבכל מקום פתוח יש חרקים ואין מה לעשות נגד זה...(המקום דרך אגב סגור) באותו רגע שחר משך לי את היד והבנתי שזהו, כאן אנחנו כבר לא נתחתן. בקיצור בכל מקום ראינו פגמים, בעיקר באנשי המכירות וביחס. ורק בחירבת דוראן אני רוצה לציין לטובה את נציגת המכירות שהייתה סובלנית, ענתה על כל השאלות, לא הוסיפה כסף על כל שטות ואמרה שהמטרה של המקום היא לבוא לקראת המתחתנים ולנסות לעזור בגבול האפשר... המשפט הזה הוא שגרם לנו ישר לקבוע איתה לשבוע הבא, לראות את המקום בחתונה (זה וכמובן כי שחר מאד אהב את הגן ואת עצי הפרי...). בקיצור השתפכתי פה מספיק. אבל זה מה שהיה לי להגיד על המקומות שראינו. כרמית

יעלי9

New member
כימיה זה דבר חשוב

אני לא יכולה לתת עצות מעשיות כי לא הייתי באף אחד מהמקומות שהיזכרת, אבל בכל קשת הגישות בהחלט ניתקלתי. מה שאני כן יכולה לומר הוא, שאחרי שחתמנו עם כל נותני השרותים השונים שהשתתפו בחתונה (שכבר הייתה והצליחה) ראינו שהמחנה המשותף הוא שעם כולם הייתה לנו כימיה. לדעתי, העניין של היחס והאמינות הוא קרדינלי, כי בסופו של דבר אנשים שיהיו איתך באותו ראש גם יבינו מה את מבקשת ויוכלו לספק את הסחורה. חוץ מזה, כל עניין החתונה עמוס בכ"כ הרבה סידורים, אז לפחות שיהיו מול אנשים שאפשר לדבר איתם.
בהצלחה...

tooshtoosh

New member
אוקיי, הבנתי אותך

והאמת, כשביקשת רשמים אני נתתי את דעתי על הקנקן ולא על מה שיש בתוכו... ואת צודקת בהחלט בראייה שלך, חשוב לא פחות ואולי יותר, החיבור שלך לאנשים, והתחושה שאת בידיים טובות ושיש על מי לסמוך ולמי להאמין. וכאן המקום לחלוק באמת שבחים לחירבת דוראן, אני באמת מאמינה ויודעת שהם מסוג המקומות שיעשו הכל בשבילך ובלב שלם, ויש להם את הנסיון והיכולת. (אני מכירה מצויין את הבעלים) ואם הם גם משפרים את השרותים ועוד שיפוצים נוספים אז בכלל. מבחינה אנושית את בטוח במקום הנכון.

cmontal

New member
אני כל כך שמחה לשמוע

שבחים על הגורם האנושי במקום. עד עכשיו כתבו כאן רשמים מאד חיוביים על המקום אבל הדגישו את הבינוניות שלו ולא את הייחוד. אין לי בעיה כמו שכתבתי כאן קודם שהמקום לא יהיה הכי מדהים בעולם אבל כמו כל כלה לעתיד אני רוצה מקום יפה וכמובן חשוב היחס. ולכן תודה על התגובה - העלית לי עכשיו חיוך על הפנים. פתאום ההרגשה של תחושת הבטן שלי (שהמקום נחמד) כבר לא מפחידה וכבר לא מציק לי שאולי טעיתי ואני היחידה שחושבת שהאנשים נחמדים. בקיצור תודה רבה

למעלה