צריכה תמיכה ועצות

shirush35

New member
צריכה תמיכה ועצות


קצת עליי, מאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת ממעי רגיז והרבה בעיות בעיכול, בכמה החודשים האחרונים סבלתי מהרבה סוגים של וירוס בבטן וגם דיזנטריה ולכן החלטתי שהגיע הזמן לשינוי.
החלטתי להתחיל ליווי אצל נטורפותית ואני אצלה כבר חודש בערך, היא חושדת שיש לי קנדידה ואנחנו כבר חוד שמנסות להוריד מוצרי חלב, סוכר לבן, שמרים, חומץ,סויה, חיטה רגילה ומלאה
בסה"כ אני מצליחה לעמוד בדיאטה אבל מוצאת את עצמי מתוסכלת מכמה נושאים:
1. נשנושים: חוץ ממשפחת האגוזים ופרי אחד ביום אין לי אופציות נספות לנשנושים ואני חייבת להדגיש שמבחינתי מלפפון אינו נשנוש.
2. אני מרגישה שהשמנתי! כי אין לי מה למרוח על הלחם חוץ מטחינה ואבוקדו או ממרחי עדשים למיניהם שזה די משמין.
3. אני מרגישה שבימים האחרונים אני מתחילה לזייף... :( וזה נורא מבעס אותי, צריכה עצות לרעיונות ודרך להחזיק את המוטיבציה למעלה.
4. צריכה עוד רעיונות לארוחת בוקר חוץ מלחם של דר. מרק עם טחינה או אבוקדו וירקות.

המון תודה!
 

marx04

New member
תוכלי לכתוב מה כן מותר לך לאכול ?

שלום לך,

חשוב לזכור שמרבית הכותבים כאן אינם בעלי הכשרה רפואית ואינם תזונאים, ועל כן צריך לקחת כל עצה בעירבון מוגבל.
מאחר שגם אני נמנה על האוכלוסיה חסרת ההכשרה המקצועית, הרי שעליי להודות שאינני יודע מה זו קנדידה, ובוודאי שאינני יודע מה מותר ומה אסור לאכול למי שסובל ממנה.
אם תוכלי לפרט מה כן מותר לך לאכול אפשר יהיה לנסות להציע לך מאכלים שונים.

כך למשל, במקום לחם עם טחינה או אבוקדו, אפשר לאכול בבוקר סלט פירות או דייסת שיבולת שועל או תערובת שיבולת שועל עם יוגורט עיזים ועם זרעי פשתן טחונים או כתושים.
אבל כתבת שאתן מנסות להוריד מוצרי חלב, ואת מנסה לצמצם לפרי אחד ביום, אז זה מוריד את האפשרות של סלט הפירות ושל היוגורט.
אבל גם כתבת שאת מנסה להוריד חיטה רגילה ומלאה, ובכל אופן כתבת שאת אוכלת לחם.
אז מה חשוב יותר להוריד ? והאם שיבולת שועל היא גרועה מבחינתך כמו חיטה מלאה ?

האם אורז מלא עדיף לך על פני חיטה (רגילה או מלאה) ?
האם מוצרי חלב גרועים יותר או פחות מדגנים ?
מה באשר לחומוס ? פול ? פלאפל ?
מה באשר למגוון של ירקות, טריים ומבושלים ? אם אין מניעה לאכול אותם, אז אפשר לאכול הרבה מאד מהם (עם מעט שמן זית, טחינה, אבוקדו, גרעיני חמניות/דלעת, גרעיני רימון, חמוציות לא מסוכרות וכיו"ב תוספות).

באשר להשמנה - כדאי מאד לשלב פעילות ספורטיבית, שעה ביום לפחות, 3 פעמים בשבוע לפחות (כמובן צריךל להגיע לשם בהדרגה, ובכפוף לבדיקה רפואית).

אגב, מה זה לחם של "דר. מרק" ?

בברכה,

אורי.
 

shirush35

New member
דר. מרק

הוא לחם שעשוי ללא שמרים משיבולת שועל או שיפון
 

shirush35

New member
דר. מרק

הוא לחם שעשוי ללא שמרים משיבולת שועל או שיפון
 

shirush35

New member
דר. מרק

הוא לחם שעשוי ללא שמרים משיבולת שועל או שיפון
 

Gidi Shemer

New member
אבל גם בשיפון יש

ולפחות במידה מסויימית, גם בשיבולת שועל
 
היא לא כתבה נמנעת מגלוטן, אלא מחיטה

(שהיא אכן עתירה ביותר בגלוטן) ולכן היא כן צורכת שיפון. לו היא הייתה נמנעת מגלוטן, אכן לא הייתה יכולה לאכול שיפון (בשיבולת שועל כשלעצמה אין גלוטן, אלא שהחלבון בה דומה לגלוטן וכן לרוב יש בה זיהום משני בגלוטן בשל גידול ואחסון ליד חיטה).
 

Gidi Shemer

New member
ברור. לא התכוונתי לשאול

במובן של "לא אמרת שאת נמנעת מגלוטן"? אלא התכוונתי לפשט: את לא נמנעת מגלוטן?

לטעמי, מבלי שאכנס לעניין אבחוני הקנדידה הנפוץ יתר על המידה בחוגי הרפואה המשלימה, מאד יהיה לה שווה לרדת מגלוטן לזמן מה ולבדוק אם יש השפעה מיטיבה.

מקווה שהבהרתי את עצמי יותר טוב
 

shirush35

New member
נכון

הרעיון הוא המנעות מחיטה. לא אוכלת בורגול, פריקה או חיטה בכל צורה שהיא.
מותר -מעט- מוצרים מחלב עיזים.
 

shirush35

New member
אז תעזרו לי רגע

1. במה בדיוק יש גלוטן?
2. עדיין אני אשמח לרעיונות של נשנושים שהם לא ירקות.
 
קרקרים

מאורז ומתירס
עתירי שומשום

גבינת טופו מתובלת המיני תבלינים/ עלים ארומטיים ושום

כדורים קטנים עשויים מטופו טחון ומתובל ברוטב סויה פלפל ואפשר גם נענע או שום, להכניס לשמן זית כמו כדורי לבנה

אגוזים וזרעים למינהם

אם מותר פרות אז פרות מיובשים , אפשר לאפות עוגיות מקמח נ"ג ולהעתיר בהן פרות מיובשים חתוכים

בכלל ניתן להכין לחמניות קטנות ומגוון מאפים מלוחים מקמח נ"ג וללא שמרים אלא עם אבקת אפיה
 
תכיני ממרחים

ממרח עגבניות מיובשות
טפנד זיתים
ממרח קישואים
כבד קצוץ מטופו ובצל מטוגן
אם תשתמשי ברוטב סויה נטול גלוטן תוכלי לשוב ולהעזר בו כי הוא ללא חיטה

סלק טרי ומבושל יהיה תוספת מרנינה לתפריט הזה
עלי קייל קלויים בתנור חטיף מצויין
אצות נורי מיובשות וגזורות לסרטים חטיף שווה ומזים וגם תוספת טעם להרבה דברים כולל כריכים
חומוסים מבושלים בקערה עם מלח ופלפל שחור זה חטיף סבבה
 
ממרח מפטריות

מחצילים
מדלעת וקארי
פסטו- מבזיליקום, מפטרוזיליה, משום
מפלפלים קלויים

יש המון אפשרויות לממרחים מגוונים- צריך להשקיע בהכנה אבל אז יש לך ממה לבחור
 

RSPA

New member
נסי לשלב פריכיות אורז בתפריט שלך

א. זה סותם.
ב. זה יכול לשמש כחטיף.
ג. יש גם פריכיות קטנות בטעמים כמו זעתר וכד' שהן מצויינות לנשנושים.

חוץ מזה ועם הכבוד הראוי לנטורופתיה - אולי כדאי שתתיעצי גם עם דיאטנית קלינית ועם רופא מומחה בתחום ובהכוונתם תגיעי לדיאגנוזה מבוססת קצת יותר שממנה ניתן יהיה לגזור את הדיאטה הנדרשת לך באמת והיא, אולי, תהיה לך קלה הרבה יותר.

בהצלחה.
 
דרך אגב

מדוע חייבים לחם?

אפשר כמו היפנים לאכול אורז
הם אוכלים אורז בארוחת הבוקר המסורתית
אפשר לאכול קרקר שיפון או בכלל להכין קציצות אפויות מקטניות/ אורז/ כוסמת

אפשר לבשל כוסמת ירוקה עם חלב אורז ולהוסיף לזה קינמון , סירופ מייפל טבעי וזה מעולה. כנ"ל מאורז, כנ"ל מקורנפלור.
את יולה ללבב לך לביבות תפוחי אדמה ובטטה ולאכול אותן כחטיף בין הארוחות. אפויות בתנור עם רוטב פסטו וסלט קטן זה מעדן ממש.
 
למעלה