צריכה תמיכה ועצות

shirush35

New member
תודה לכולם על העצות, ועוד נושא

הדבר הראשון שממנו אני אמורה להמנע (עם ובלי קשר לקנדידה אם ישנה) זה סוכר לבן על צורותיו, היה לי פעמיים סוכרת הריון ומאז הסוכר נשאר גבוה ולכן הרעיון של פירות מיובשים לא בא בחשבון , אולי תמר 1-2 ביום.
לגבי פריכיות יש בעיה שונה והיא שזה מתנפח בבטן ויוצר אצי גזים נוראיים, כנ"ל כל מה שקשור לסויה.
שאלה: כל הממרחים שהצעתם שאני אכין בבית, כמה זמן ניתן לשמור במקרר?
 
ניסוי וטעיה

קרקרים על בסיס שיפון
קרקרים על בסיס תירס
תאפי בבית קרקרים על בסיס קמח תפוחי אדמה וקמח סורגום

אפי לעצמך מאפינס מלוחים מסוגי קמח שונים ותבלי לפי אהבתך, את יכולה להכניס ירקות מיובשים מקוצצים פנימה , אגוזים, פטריות מיובשטות ששרית במים...

מתמר שניים ביום אפשר להמתיק 6-7 עוגיות ככה שזה לא מעט. מה לגבי חמוציות ברכז תפוחים? גם אותן ניתן לקצץ ןלערבב עם חומרי גלם אחרים והערך הגליקמצי שלהן אינו גבוה יחסית, בכלל עם סוכר הוא הבעיה ערך גליקמי יעשה סדר וגם ערבוב נכון עם מרכיבים אחרים.

כדאי לבדוק תות שדה, בכלל פרות יער, תפוח עץ, אפרסק ומישמש.

אם ניתן לאכול בננה אחת ביום אפשר לאפות לחם בננות נ"ג ולאכול ממנו פרוסה או שתיים, הוא נשמר טוב בהקפאה.
גם לחם דלעת ולחם גזר יעבדו היטב? בחושים עם אבקת אפיה, מתיקות מעודנת מאד...בעיקר מהירק
 
פשטידות קטנות

בתבנית מאפינס
בחושות או בצק פריך עם מלית
אין בעיה להכין בצק פריך לפי כל ההסתיגויות שציינת וזה חטיף מענג
 

shirush35

New member
מיקי מהי

מקמח שאינו כוסמין? שיבולת שועל או שיפון?
אני קישור למתכון
 
בעלי צליאקי

אני אופה עם קמח טף- ארומטי וצריך להתרגל לטעם, הוא מזין מאד ובתערובות נותן פריכות לבצק
קמח סורגום- ה-תחליף לקמח מכיל גלוטן, טעם עדין
קמח אורז מלא- תחליף שחייב תערובת עם עוד קמח מלבדו
קמח תירס עבה ודק = מתאים לפשטדות וללחם תירס
קמח כוסמת
עמילן טפיוקה, עמילן תפוחי אדמה, קמח אורז לבן


משתמשת לגמישות בקסנטן גם

אין לי קישור למתכונים , אני ממירה בעצמי בבית כל מתכון למתכון נטול גלוטן, אותה כמות כאשר 2/3 קמח ועוד 1/3 עמילן כלשהו על כל חצי ק"ג קמח כפית מחוקה היטב של קסנטן גם.

חוצמזה אני משתמשת בשקדים טחונים דק או בקוקוס טחון גס כתחליפים לחלק מכמות הקמח תלוי במתכון
 

usi1

New member
נשמע מעולה

מאוד קרוב לאיך שאני עובדת עם הדברים האלה
רציתי לשאול אותך לגבי הקמח טף- אפוא את משיגה את זה, ומה עושים עם זה ? הבנתי שהעבודה עם הקמח הזה היא שונה וצריך לדעת מה לעשות עם זה .
מה זה קסנטן גם ולמה את משתמשת בו ? לא מספיק השימוש בעמילן כמו טפיוקה כדי להשיג את הגמישות? מה זה נותן ?
תודה
 
קמח טף

זה קמח אתיופי בעיקר הבעיה שלו זו הארומה העזה אבל בעיקרון הוא עובד כמו קמח אחר, ללא הנחיות מיוחדות.
קסנטן גם מוסיף דבק- כמו ביצים וגמישות לא גומי כמו עמילנים אחרים. בניגוד לעמילן תפוחי אדמה שלא מספיק גמיש ולא מספיק דביק אבל משמש היטב לאיוורור וחלופה לחלק מכמות הקמח הכללית. לדוגמא.
טפיוקה זה כמו גומי מעל כמות מסויימת. ולכן בגלל שקסנטן שמים מעט מעט ואז את השאר קמח בעל איכות תזונתית כמו סורגום או טף או אפילו תירס או אורז מלא הוא עדיף.

הנה הסבר מה זה- http://www.poliva.co.il/store-product-609127.html
 

usi1

New member
החכמתי!

תודה רבה!

נכון עם הטפיוקה כבר יצא לי שזרקתי אוכל כי זה יצא נורא , למדתי שצריך לערבב אותו עם קמח אחר כמו קינואה, חצי - חצי.
 

ladybug6

New member
מצטרפת להמלצות הטובות ומוסיפה

אני אישית מעדיפה לאכול לחם עם ירקות קלויים או סלטי ירקות כמו פלפלים קלויים בתחמיץ, סלט חצילים, קישואים קלויים ומתובלים בחרדל ולימון ושום, בצלים צלויים, עגבניות צלויות.. כל אלו יכולים לנוח בכיף על גבי פרוסת לחם, מעל שכבה דקה מאוד של טחינה גולמית, או של ממרח אחר (בגלל הכמות הקטנה זה אמור להיות בסדר מבחינה קלורית).
מעבר לזה, אני אישית לא אוכלת הרבה לחם ומשתדלת שהוא לא יהיה הבסיס שלי לארוחות במשך היום. במקום זה אני מעדיפה לאכול סלט עם דגן כלשהו כמו אורז או קינואה, מאשר עם פרוסת לחם.

לגבי נשנושים - אין מנוס מלהכין לך מעין עוגיות או חטיפי אנרגיה על בסיס שיבולת שועל ואגוזים וקצת פירות יבשים, אפשר להמתיק עם סירופ אגבה שהערך הגליקמי שלו נמוך. חפשי מתכונים לחטיפי אנרגיה ברשת עד שתמצאי אחד שהמרכיבים שלו מתאימים לך. אפשר גם עוגיות עם קמח נטול גלוטן (בזה מיקי מהי תוכל לעזור) ותחליף סוכר / אגבה כממתיק.

צריכה לצאת כרגע אבל אם יהיו לי עוד רעיונות, אחזור בהמשך :)
 

usi1

New member
לכי לבדיקות רפואיות

טחינה יכולה גם להיות אלרגנית בפני עצמה ( שומשום )
לכי לרופא גסטרו....
למה את חיה חיים של צנע סתם ?
משהוא הוכיח לך שאת סוכרתית שאת אוכלת פרי אחד ביום ?
גם מלפפון קר מהמקרר עושה יופי של כאבי בטן....
תכניסי אוכל חם - מרקים , מוקפצים וכו .
אם את בתל אביב תעשי סיבוב בחנויות של טבע קסטל יש שם המון דברים נחמדים ו/או בניצת או ב GREEN בשופרסל.
הרעיונות כבר יבואו .
רק בריאות .
 
למעלה