צריכים עזרה דחוף

בת מלך 15

New member
צריכים עזרה דחוף

קיבלנו רכב חלופי ממקום שהיה אמור לטפל לנו ברכב ואחרי שעה נסיעה בערך הוא שבק חיים... לפני שלקחנו אותו נדרשנו לחתום על נייר שאומר שבדקנו את הרכב החלופי והוא תקין הודענו לבעל המקום שהרכב נתקע והוא שלח מישהו שיבוא לקחת אותו משם. עכשיו הבנאדם טוען שהלך לו המנוע ושאנחנו צריכים לשלם לו את הנזק (סביבות 3000 שקל!!!) כמובן לא יתכן שמנסיעה רגילה של שעה נהרס המנוע של האוטו ושכל המהלך היה מתוכנן מראש. הוא פשוט מנסה להפיל עלינו לתקן לו רכב שהוא ידע מראש שצריך טיפול. והבעיה היא שהרכב שלנו נמצא אצלו ואנחנו לא יודעים מה לעשות....

תשובה

ככל שידרשו מכם תשלום - על הדורש נטל ההוכחה. בנוגע לשחרור הרכב - אם הוא מעכב את הרכב ניתן להגיש נגדו תלונה במשטרה וגם תביעה לבית המשפט.

jsphs7

New member
אני הייתי ניגש למשטרה

ראשית, אינני עו"ד ותשובתי מבוססת על השכל הישר בלבד. חתמת שהרכב התקין, האם יש לך כלים לבדוק זאת? מה הכשרתך שנותנת תוקף לאישורך כי הרכב תקין? ואם היית חותמת כי טמ"פ פני השמש היא 3000 מעלות צלזיוס הדבר היה הופך לנכון? לו היית פוגעת ברכב ומרסקת שימשה, דפיקות פח, .... אפשר היה לדעתי לטעון לרשלנות ומחדל מצידך, נזק למנוע - איך בדיוק? אני הייתי דורש בכתב לקבל את הרכב שלי, תוך הודעה בדבר עלות הנזקים והקשיים הנגרמים לך כתוצאה מאי המצאותו של הרכב. את המכתב הייתי מוסר ביד או בדואר רשום ובמקביל מתלונן במשטרה. גם אם הרכב שלך יושב, הייתי בודק האם לא חובל בצורה שתזמין מפגעים בטווח זמן הבינוני (נניח להרוס במזיק גומיות של ציריות, גלוי חוטי חשמל ושתהיה לך הפתעה כשתגיע הלחות בחורף, ...). הייתי מברר באינטרנט האם למוסכניק יש עבר פלילי, תביעות כנגדו, עיקולים,..... בכל מקרה בהצלחה.

למעלה