צריפין

../images/Emo6.gif../images/Emo26.gif

אתה בטוח שזה כל מה שצריך להביא..
אני לא אגלה פתאום שחסר לי משהו
(צעירה שכמוני..
)

LordNor

New member
מה אפשר להביא../images/Emo35.gif

אם את לא יושנת שם, אז אין מה להביא חוץ מכסף קטן ודיקסמן. - נותנים לך מחברת ועט, אבל בת'כלס אין מה לרשום (אני קישקשתי כל הזמן על המחברת ובסוף זרקתי אותה לפח).

סבבה../images/Emo70.gif שאלה לגבי דיסקמן

תודה
לגבי הדיסקמן, מותר לחייל על מדים להסתובב עם אוזניות ברחוב (אני מניחה שבבסיס לא..)

אמרו לי ששוטרים צבאיים לא אוהבים את

זה ואם תופס אותי אחד בימים הקרובים (ובכלל כל עוד אין לי דרגות..) להגיד שהתגייסתי האתמול ולא ידעתי..:-*

tty2

New member
יוני היקר

לפי פקודות הצבא, ווקמן, דיסקמן ואוזנייה של פלאפון, אסורים בתכלית האיסור! הרעיון שעומד מאחורי הפקודה הוא שחייל במדים, צריך להיות עירני לסביבתו, מרוכז, ודרוך כדי למנוע (במידה ואפשר) מצבי חירום. במקרה של שוטר צבאי, הוא ירשום לך את הדו"ח גם אם זה ב-22:00 בלילה, וגם אם התגייסת אתמול. רק בשביל לחדד את האבסורד : כשהייתי חייל, חזרתי הבייתה באחד הימים בסביבות 22:00... ירדתי מהאוטובוס במרחק של דקה הליכה מהבית שלי שנמצא בשכונה דיי קטנה. אחרי שירדתי מהאוטובוס, הוצאתי את החולצה מהמכנסיים כי היה לי חם וגם כך הגעתי הבייתה. לפתע, משום מקום, צץ מולי שוטר צבאי, שכנראה חזר הבייתה בדיוק. הוא עצר אותי וכמעט שרשם תלונה אבל הצבעתי על הבית ואמרתי לו שאני לא ידעתי שאסור לי להוציא חולצה ליד הבית וכו'.... הוא רשם את הדו"ח ואח"כ הדו"ח בוטל במ"צ מאחר וכשהוא רשם את הדו"ח הוא לא חבש את הכובע הלבן של השוטר וזו חובתו! כשתגיע להשפט (לפחות בפעם הראשונה) על עבירה כזו, בד"כ תקבל רק נזיפה. אגב, זה המקום להזכיר כי הפקודה הצבאית אומרת שמי שקיבל דו"ח מ"צ - חובה עליו להביא את הדו"ח לרס"ר המשמעת של היחידה לא יאוחר מ-24 שעות לאחר שנכתב. ועוד המלצה : דו"ח מ"צ לא נעלם! גם אם לא תביא אותו לרס"ר וגם אם תסתיר את זה, בסופו של דבר, ישנו מעקב שבועי אחר תלונות מ"צ פתוחות (תלונות של מ"צ של חיילים שלא נשפטו ולא הוזן במחשב העונש שלהם). התלונה תמיד תחזור ואז העונש יהיה חמור יותר.

LordNor

New member
שכחת לציין עוד משהו...../images/Emo26.gif

שאתה נמצא על רכבת\אוטובוס\תחנה מרכזית או כל מקום סגור, למ"צ אסור לתת לך תלונה או בכלל אסור לרדוף אחריך במידה ואתה בורח - זה חלק מהפקודות. אבל בעיקרון אם אתה יושב במשרד ומקשיב לדיסקמן (או באחד המקרים שציינתי) אין שום אכיפה, אלא אם המפקד שלך מחליט שאסור לשמוע מוזיקה...

tty2

New member
נדמה לי שאתה טועה...אבל שווה בדיקה

הרי כל הרעיון של הפקודה היא עירנות מירבית ואין מקום בו צריך עירונות יותר מאשר באוטובוס או תחנת אוטובוס (מרכזית או אחרת). אני חושב שאתה מתבלבל בין האיסור לתת דו"ח במקום סגור (המשרד, המבנה של הבסיס או קניון). כנראה שתחת הקטגוריה הזו נכנסת גם התחנה המרכזית בתנאי שהיא בתוך מבנה סגור ומאובטח(כדוגמת ת.מ. ת"א). לגבי "חוק המרדף", אתה צודק בהחלט! החוק נובע מן החשש שכשהשוטר ירדוף אחר נמלט, הנמלט ינסה לתקוף את השוטר והוא יפגע... עוד עניין שצריך לשים אליו לב הוא עניין האכיפה. אכיפה, יכולה להיות בכל מקום, ובתנאי שהיא במסגרת הפקודות החוקיות. למי שזוכר באמצע 2001, הרמטכ"ל החליט להעניש את כל חיילי הקרייה שמבלים בקניון עזריאלי ואין ברשותם פס יציאה מהבסיס. כמובן שזה לא הצליח מכיון שהשוטר יכול היה לעמוד מחוץ לקניון בלבד, וברגע שהחייל נכנס לקניון, השוטר לא יכול היה לעשות כלום...

למעלה