צר לי להגיד... אבל הספר מאכזב

כריכרכה

New member
ואני קיוויתי שהצלחתי לשכנע את כולם

לא לפתח ציפיות, אבל מה אפשר לעשות.

לגוטל

New member
מסיבות אחרות אבל

האכזבה שלי הייתה מסוג אחר, הייתי בטוח שהכתיבה של מרטין תחפה על זה שהדמויות הראשיות לא יהיו בספר עם דמויות חדשות וסיפור מעניין, לא היה יותר מדי מאלו.

כריכרכה

New member
אמנם עוד לא סיימתי את הספר ../images/Emo58.gif

אבל ממה שקראתי עד כה אינני חושב שרמת הכתיבה של מרטין טובה פחות, הפרקים עצמם הם עדיין סיפורים קצרים כתובים היטב כל אחד בפני עצמו. הבעיה היא כידוע יסודית, שהספר מכסה כ-4 חודשים בלבד ולכן אינו יכול לקדם את העלילה בלי שום קשר לדאני, ג'ון וטיריון, ותהיה בטוח שגם משתה, אם לא יכסה הרבה יותר זמן (כרגע מרטין אומר שהוא אולי יכסה קצת יותר זמן, אבל זה לא מספיק) גם כן לא יוכל לקדם את העלילה ויעסוק בהתנהגלות היומיומית של דאני במירין (ויסתיים במתקפה של יורון), בהתנהגלות היומיומית של ג'ון על החומה ובטיריון שמלווה את ההתנהלות של דאני. שם המשחק כאן הוא הזמן שמכסים הספרים. אני תמיד חשבתי שגם השנה שכיסו כל אחד מהספרים הקודמים הייתה מעט מדי אבל עכשיו אין בכלל על מה לדבר. בקצב הזה ג'ון יגיע לגיל 20 בעוד 30 שנות כתיבה..

Guy24Gold

New member
אוף

הרסתם לי את החשק לקרוא את הסדרה. אבל בכל מקרה אני מחכה עד שתצא הגירסא בעברית.

אל תשכח שזו רק דעה

ואתה לא יכול באמת לדעת אם ספר הוא טוב או לא רק מהתרשמות של אחרים. ואפילו אם הספר פחות טוב, הוא עדיין חלק משיר של אש ושל קרח והוא לא האחרון, כך שיש עוד למה לצפות.

Guy24Gold

New member
זו הדעה אבל של כל מי שקרא את הספר..

אבל מצד שני גם הספר הכי גרוע של ששאוש"ק יותר טוב מהספר הכי טוב של שה"ט. בעצם אין שום ספר טוב בשה"ט, אז לומשנה. ואל תסקלו אותי בבקשה

כריכרכה

New member
ככלל, אני ממליץ שלא להתחיל לקרוא

סדרות ספרות שסופן אינו נראה באופק, וזה נכון לגבי שאוש"ק כמו לגבי סדרות מפורסמות וארוכות לא פחות כמו אלה של ג'ורדן ואריקסון, למשל. כמובן, זה גם מקשה על השיפוט של ספרים שאם וכאשר הסדרה תושלם ייקראו בנשימה אחת בין הספר שלפניהם ואחריהם, בדומה לחלוקה הפנימית של שרה"ט במידה מסויימת. אבל אם כבר התחלת לקרוא את הסדרה אז אתה בכל מקרה תקרא את כל מה שמרטין כתב בווסטרוס..

../images/Emo32.gifהחרב המושבעת

מי קרא את הסיפור? אני היום סיימתי, ואני חייב להגיד שממש אהבתי. אך קיים הבדל גדול מאד בין האביר הלא משוח והחרב המושבעת, לבין ששאו"ק. ואני לא מדבר על הזמן והתקופה, אלא על הסיפור עצמו. בששאו"ק שום דמות לא בטוחה, ואין שום דבר ודאי. ב"אביר" וב"חרב" ברור לכולם שדאנק ואג יחיו.. אולי הם יפצעו, אך הם יחיו וזה די מאכזב, וזה כמו כל ה"פריטיילס" האלה שתמיד יש סוף טוב (לפחות לדאנק ואג).. מה אתם אומרים? וחוץ מזה - אהבתם את הסיפורים? למישהו ידוע אם מרטין מתכוון לרשום המשך לסיפורים? שמעתי (ואני לא זוכר איפה, אני חושב שמעידו רייף) שמרטין רוצה לכתוב לזה עוד כמה סיפורים ולעשות מזה ספר. ידוע על זה משהו? אדארד

קראתי רק את "האביר"

זה סיפור לא רע, אבל הוא לא מתקרב לרמת הריגוש, העומק והעניין שמעוררים ספרי שא"ק. והאמת שאני מעדיף שמרטין יתרכז קודם בלכתוב את שא"ק. על מה מספר "החרב המושבעת"? (לא אכפת לי מספויילרים, רק תזהיר בשביל מי שכן אכפת לו). מצד שני, ייתכן שבסופו של דבר הסיפורים על דאנק ואג יבהירו לנו את תעלומת סאמרהול, וייתכן שלכך הם נועדו מלכתחילה.

לא מסופר יותר מדי על סאמרהול

רק מסופר שאביו של אג, מאקאר טארגאריין נמצא שם וזועף על המלך הנוכחי שלא בחר בו לימינו.

בגלל שה"תאונה" של סאמרהול

מתרחשת רק שנים על שנים אחרי שני הסיפורים הראשונים, בדיוק ביום בו נולד ראיגאר טארגאריין, בסוף מלכותו של אאיגון ה-V ומפקד משמר המלך שלו, סר דאנקן הגבוה. רק לחזור על מה שידוע לנו - מרטין אמר שהוא מתכוון לכתוב בסדרה תשעה או עשרה סיפורים קצרים (מה שאומר שיש עוד שבעה או שמונה בדרך) ולאסוף אותם בסופו של דבר לספר אחד. הוא גם אישר שהאחרון יעסוק בסאמרהול ויגלה לנו סוף סוף מה בדיוק קרה שם.

נכון

פשוט אור שאל אם מוזכר שם משהו, אז עניתי שלא הרבה. בקשר לסדרת הסיפורים - האם כולם יעסקו בהרפתקאות של אג ודאנק?

טוב מאוד ../images/Emo13.gif

אם כי זה אומר שכנראה לסיפור סאמרהול אין חשיבות מהותית לעלילת שא"ק, אחרת הוא היה נכלל בספרים עצמם.

תקציר קצר של "החרב" ../images/Emo58.gif לסיפור

"האביר הלא משוח" מסתיים בסוף טורניר אשפורד, ושאביו של אג, מאקאר אומר לדאנק שאג יהיה נושא כליו. החרב המושבעת מתחילה באג ודאנק שנה לאחר מכן. הם כבר ביקרו בדורן וכו', וכעת הם בשירותו של לורד (יותר נכון אביר) בעל כמה שטחים במישור הנהרות. כשהם חוזרים למגדל של הלורד (Standfast) הוא רואים כי הנחל מיובש. שם אנחנו מכירים אביר נוסף בשירותו של הלורד בשם בניס החום. אנחנו מקבלים קצת מידע על השכנה של הלורד, האלמנה האדומה ששלושת בעליה מתו. ממה שידוע לנו כרגע היא מרעילה את הבעלים שלה, והיא אישה אכזרית מאד, ואין שום ידידות בינה לבין הלורד שלנו (שכחתי את שמו). דאנק רואה שהנחל ליד המגדל התייבש לגמרי, והוא יוצא עם בניס לחקור את זה. הם מגיעים לסכר שבנו כמה מאיכריה של האלמנה האדומה. הם רבים איתם, ולבסוף בניס חותך את אחד האיכרים בלחי. כשדאנק ובניס חוזרים ומספרים זאת ללורד, הוא מתעצבן אך גם מודאג. הוא שולח את דאנק לשלם לאלמנה כסף בעבור האיכר, ולבקש ממנה להוריד את הסכר. דאנק רוכב לשם ביחד עם אגג, וכמובן שהכל הסתבך שם והיא לא הסכימה להוריד את הסכר, ואף סטרה לו. היא דרשה שדאנק יביא לה את בניס שחתך את האיכר שלה, או שהיא תבוא לקחת אותו באש וחרבות. *בחרב מוזכר לנו הרבה מאד המרד של דאימון (אאל"ט) שהיה ממזרו של אחד המלכים. המלך העביר לממזר, במקום לבנו החוקי את החרב blackfyr (משהו כזה) שהיא חרבו של איאגון הכובש, והיתה החרב של כל מלכי טארגארין, וכמובן הודיע שהוא תומך בו. דאימון הכריז על עצמו כמלך והייתה מלחמה גדולה בין הדרקון האדום (הבן החוקי) לבין הדרקון השחור - שהיה הסמל של ממזרי טארגאריין (דרקון שחור על רקע אדום, הפוך מהסמל הרגיל). מסופר שהממלכה נחצתה לשתיים, אך לבסוף המלך החוקי זכה.* ידוע לנו שטירתה של האלמנה, coldmoat הייתה שייכת פעם ללורד של דאנק, אך מכיוון שהוא תמך במלך הממזר לקחו ממנו את אדמותיו. כשדאנק חוזר ומספר שהוא לא הצליח להוריד את הסכר, הוא גם מודיע ללורד שהוא יוצא משירותו, מכיוון שהוא שיקר לו. (הלורד אמר לדאנק שבניו מתו במלחמה למען המלך, אך למעשה הוא תמך בממזר). באמצע הלילה הוא מתעורר לצעקות, ועולה על הגג ורואה כי היער שהיה שייך ללורד עולה באש. בבוקר ראה דאנק את בניס ממשיך לאמן את 8 האיכרים-חיילים של הלורד וידע שהם כולם הולכים למות. הוא גירש את החיילים שיחזרו לביתם, ואמר ללורד שהוא יעזור לו במלחמה למרות הכל. הם השאירו את בניס במגדל, כי אותו האלמנה רוצה. הם הגיעו עד לסכר. ומהגדה השניה, שזה השטח של האלמנה, הם ראו אותה עם 30 אבירים, ספטון (שהוא אחיה) ומלומד. האביר הגדול ביותר, שהוא מפקד הטירה הוא Lucas Inchfield שאותו הכרנו בפעם דאנק הלך אל האלמנה. הוא מאד מאד גבוה, אבל לא גבוה כמו דאנק. דאנק הלך לדבר עם האלמנה וסיפר לה שאג הוא הבן של מאקאר, ואם הם יפגעו בהם, הם יעוררו את זעם הדרקונים. יש עוד כמה דיבורים כשהיא מאשימה אותם שפלשו לאדמותיה ופגעו באיכר שלה, והלורד מאשים אותה שהיא שרפה לו את היער (היא מכחישה). בסופו של דבר הם מחליטים לבצע משפט בקרב, בין דאנק לבין לוקאס הגבוה. כמובן שדאנק מנצח (הוא מטביע אותו במים). גם דאנק טבע, אך אג משה אותו מהמים, והמלומד הציל אותו. הוא התעורר ב-Coldmoat , שזאת הטירה של האלמנה, ונודע לו שהוא פצוע מאד. עכשיו זוכרים שאמרתי שפה הכל נגמר טוב? מתברר כי האלמנה האדומה, האויבת הגדולה ביותר של הלורד - התחתנה איתו. אז עכשיו האלמנה והלורד מחותנים , האדמות שלהם התחברו והכל טוב ויפה. אך לצערו של הלורד, להשאיר את בניס בטירה לא היה צעד חכם. בניס תלה את אנשי משק הבית וגנב כל דבר בעל ערך וברח. וזהו בערך. אם יש למישהו מה להוסיף -בכיף

רק זוג תיקונים:

הסיפור מתרחש שנתיים, לא שנה אחרי הראשון. החרב נקראת Blackfyre.

למעלה