קאבר לAcross the Universe

קאבר לAcross the Universe

הממ...של Rufus Wainwright. דווקא קאבר יפה
עוד קאברים שאתם יודעים עליהם? יפים, רצוי

tin ker bell

New member
twist and shout ע"י נירוונה

שחברתי שלחה לי לא מצליח כל כך לחקות את האווירה של התקופה. אבל קאבר ממש נחמד

Miss CB

New member
הכי מפורסם הוא כמובן...

של ג'ו קוקר לWITH A LITTLE HELP FROM MY FRIENDS. ביצוע חזק מאוד ומוצלח לדעתי, שהופיע למי שזוכר בסדרה "שנות הקסם" עם פרד סבג' (הילד מTHE PRINCESS BRIDE).

Shinobi

New member
אני ראיתי פעם קאבר גרוע של

here come the sun בVH1 של זמר אחד מישהו יודע מי זה?

אני מכירה אותו

זה ממופע ההצדעה לג'ון לנון... שון לנון בגיטרה וקולות רקע... אני חושבת שזה קאבר מדהים!

חיפ

New member
אלניס

מוריסט עושה קאבר מצויין לנורווגין-ווד. מסתובב בקאזה..

The Mad Hatter

New member
here comes the sun-

יש לשיר הזה קאבר בסגנון ג'אז של זמר שאני לא זוכרת את שמו. פשוט היו לי ארבע טיסות לפני כמה זמן ותחנת הג'אז במטוס היתה כמעט היחידה שעבדה אז יצא לי לשמוע את זה הרבה. גרסא נחמדה. :) ויש קאבר לwith a little help from my friends של להקה שנות-השמונימית שגם את שמה אני לא יודעת. די מחריד. i call your name-בביצוע של the mamas and the papas-גם מאד יפה. ושל דיפ פרפל help-אני גם אוהבת. ו...זהו. אין לי כח לחשוב על עוד, למרות שיש עוד כמה. לא היה פעם שרשור כזה בפורום?

Miss CB

New member
את צוחקת...

הביצוע של המאמאס אנד דה פאפאס לאיי קול יור ניימ... עד לא מזמן (כשהסתכלתי בחוברת המצורפת של האוסף שלהם) הייתי בטוחה שהשיר הזה מקורי שלהם. לא נראה לי שאי פעם שמעתי את הביצוע של הביטלס (ביצוע... ז"א, המקורי!). מה לעשות, חסרים לי שני אלבומים שלמים מההתחלה!

The Mad Hatter

New member
כנ"ל

אני עדיין לא בטוחה שזה לא שלהם. הביצוע שלהם הרבה יותר טוב, לדעתי. פשוט ראיתי אזכור לזה שהם חידשו את הביטלס או פה או בפורום אגדות רוק ובדקתי והיה כתוב בקרדיטים לנון/מקרטני. אבל אני לא אוהבת את השיר בביצוע של הביטלס כל-כך. P:

זה מהאלבום השני שלהם

הידוע בכינוי Beatles' Second Album מ 64, לא אובדן ענק שאין לך, אגב... ואם אני כאן, למה לא סקירה של הקאברים הכי טובים שעשו לביטלס: הביטלס הם אולי הלהקה שזכתה להכי הרבה כיסוי, כבר אחרי האלבום הראשון היו גרסאות כיסוי לשירים שלהם, אישית תמיד חשדתי בקאברים לביטלס, בעיני זה קצת כמו לכתוב מחדש את התנ"ך, הצלילים המדוייקים וההרמוניות הקוליות כל כך צרובים במוחי (ואצל כולם בעצם, גם מי שלא ממש אוהב או מכיר את המופלאים), שנראה לי שכל שינוי בהם או חילול קודש, אבל בכל זאת יש כמה שמצליחים להוסיף משהו משל עצמם ולהשתוות למקור אבל בצורה אחרת, ששופכת אור על היצירה, אז הנה הקאברים הגדולים שלי: Jeff beck- Day in the Life ג'ף בק הוא כנראה הגיטריסט הכי טוב שלא שמעתם בחיכם, האיש שהחליף את אריק קלפטון ביארדבירס והוחלף על ידי ג'ימי פייג' (ולא היה פחות טוב מהם ויש שיומרו אפילו עלה עליהם), נותן גירסת בלוז מהגהינום לאחד השירים היותר מוצלחים של הביטלס ומוכיח שהשיר הזה עם כל משחקי ההקלטה שבו והמילים ההזויות מחביא מאחויר לחן יפה שגיטרסט בחסד האל יכול לעשות בו דברים נפלאים. deep purple- help השיר הזה בביצוע המקורי של הביטלס תמיד נראה לי מוזר, משהו כמו השיר הזה של ירדנה ארזי שהיא שרה בשמחה היסטורית "אין לי חבר על פני האדמה/עצוב ורע לי בנשמה (עוד פעם...)", hekp תמיד נראה שיר מאוד עצוב עם לחן שמח מידיי, דיפ פרפל, כנראה הבינו את השיר כמוני, עם הקלידים האלוהיים של ג'והן לורד הגיטרות המדהימות של בלקמור והשירה של אוונס (בעיני הטוב מבין סולני הסגולים) הופכים את השיר הזה לחוויה, מדהימה, אולי אפילו טובה יותר מהמקורית. Crosby, Stills & Nash-blacbird אין על ההרמוניות של הביטלס נכון?, אז תשמעו את זה אולי תשנו את דעתכם, ביצוע מעולה לשיר מדהים, בהחלט ב top5 של הקאברים לביטלס Tomorrow- Strawberry Fields Forever מחר הייתה להקת מחתרת פסיכדלית בריטית בסוף שנות השישים (כמו פינק פלוייד למשל) וכמו הלהקות האלה החומר שלהם הוא יצירה פסיכדלית כבדה והזוייה הייטב, מי כמוהם יכול לבצע את השיר הכי הזויי של הביטלס ולגגרום למקור להשמע כמו הדבר הכי מיינסטרים בעולם. Jimi Hendrix- Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band אחרי וודסטוק לכל מקום שהנדריקס הלך אליו, במיוחד בפסטיבל גדולים ציפו ממנו לעשות את ההמנון האמריקאי שוב, הנדריקס סירב וכל פעם נתן לגיטרה שלו לעשות קלאסיקה אחרת שתדהים את הקהל במקום, בפסטיבל באי וויט הוא עשה את סרג'נט פפר, ועוד איך הוא עשה, אני מת על הריסון וחושב שהוא גיטריסט ענק, אבל באמת אין על ג'ימי וכשהוא נותן בראש עם הדיסטורשיין אין עליו. Jerry Garcia Band- Dear Prudence עוד גיטריסט על עם ביצוע מעולה לביטלס, ג'רי גרסייה מנהיג וסולן הגרייטפול דד יותא לטור עם להקת ליווי מעולה ומוציא אלבום קאברים שהוקלוטו בהופעה בין השאר הוא נותן גירסא מעולה לאחד השירים הכי יפים של לנון ומקרטני מהאלבום הלבן, גרסיה כמו אמן ג'אם ענק עושה מהשיר חגיגה של גיטרות שנמשכך לאורך יותר מ 11 דקות. Deep Purple- We Can Work It Out עוד ביצוע מרגש של הסגולים לביטלס, הפעם עם תוספת משלהם בפתיח, רגע השיא באחד האלבומים היותר טובים של דיפ פרפל (The Book of Taliesyn), שמורכב בחלקו הגדול מקאברים של אחת הלהקות הכי טכניות והכי מוכשרות מוסיקאלית בהיסטוריה. פראנק זאפה- מחרוזת שירי ביטלס פראנק זאפה הוא בו זמנית האיש הכי מצחיק והכי רציני ברוק, המחרוזת ביטלס שלו שמכילה את Norwegian Wood, Lucy in the Sky with Diamonds ו Strawberry Fields נשמעת בהתחלה כמו בדיחה של ילד מתבגר, אבל בעצם זו סטירה מופלאה של יוצר גאון ומחווה זפאית טיפוסית ללהקה שהוא מאוד העריך (עובדה יש לו שתי פארודיות על הביטלס). George Harrison/Eric Clapton & Band- Piggies/While My Guitar Gently Weeps קצת קשה לקרוא לביצוע של הריסון לשיר שהוא כתב, בהופעה חיה, קאבר, אבל אם אתם עושים לכם אוסף קאברים שכזה, הביצוע המשותף של שני החברים (הריסון וקלפטון) לשירים המעולים הללו, שהוקלטו בהופעה ביפאן ב 92, יחד עם שירים אחרים של הריסון מתקופת הביטלס ואחריה, הם פשוט סיומת כל כך טובה שאתם לא יכולים לוותר לעצמכם.

שמעתי קאבר ל-blackbird

בביצוע של the doves אם אני זוכרת טוב, אבל לא אהבתי אותו במיוחד
כל אחד והטעם שלו.. אתם מוזמנים לנסות

תשובה

קלפטון לא גנב את פטי בוייד (הוא ניסה נכון אבל הוא לא הצליח), רק אחרי שפטי עזבה עזבה את ג'ורג' וקלפטון עבר טיפול גמילה ארוך מהרואין, התרצתה סוף סוף פטי ונענתה לאהבתו של קלפטון אליה. היחסים בין ג'ורג' וקלפטון היו בהתחלה של הערצה (של ג'ורג' לקלפטון) אח"כ חברות גדולה, אחרי זה קינאה (של קלפטון בג'ורג', שנבעו מהאהבה של קלפטון לפטי בוייד), רחמים (של ג'ורג' כלפי קלפטון), כעס הדדי ולבסוף השלמה, בסוף ימיו של הריסון, קלפטון היה אחד החברים הכי טובים שלו. אה כן, כתבתי על זה כבר פעם

ביטלמן

New member
../images/Emo32.gif מישהו יודע מתי יגיע האוסף

השני (2) של הלהיטים של הביטלס? ואם בכלל אם יהיה כזה?

למעלה