קאנטרי קלאב?

debby12

New member
מנהל
קאנטרי קלאב?

בארץ יש לא מעט מקומות בהם די נפוץ שיש "קאנטרי קלאב" אליו אפשר לקנות מנוי שנתי למשפחה בשביל בריכה, מגרשי טניס, שיעורי כושר וכיו"ב. כך, למשל, אני יודעת שיש "קאנטרי" בשיכון ל' ובנווה אביבים בתל אביב אבל גם בעפולה ובעוד ערים.

בארה"ב, למיטב הבנתי ממה שאני רואה סביבי, המונח "קאנטרי קלאב" הוא קצת יותר "אקסקלוסיבי" (לא הצלחתי לחשוב על מילה יותר מוצלחת), וכולל תשלום גבוה מאוד בהתחלה (מין קניית מניה שכזו) שלא רואים בחזרה, ואחר כך תשלום חודשי. וקבלה רק אחרי מכתבי המלצה וכו'. ו, לפחות בחוף המזרחי, יש סיפורי זוועות על קאנטרי-יים שבעברם לא קיבלו יהודים/שחורים/אסיאתיים/קתוליים/כל-מי-שאינו-וואספ-מיילפאוארי
. הימים האלה חלפו עברו, אבל הסיפורים מהעבר נשארו.

מלבד בריכה וטניס גולף וכאלה, הם מציעים גם אירועים חברתיים. ובחלקם יש כללים נוקשים של שימוש בטלפונים ניידים ברשות הציבור. כמו כן יש בהם מסעדה או מסעדות ועורכים בהם חתונות ואירועים.

סקרנית לשמוע האם אתם או מישהו ממכריכם אי פעם היה חבר באחד מאלה, או אורח, ואם כן -- אם יש לכם/להם תובנות וסיפורים. או כל הגיג או דעה שיש לכם בנושא. זה עולם סודי לגמרי בשבילי.

placid1

New member
אצלנו בשכונה יש מין מועדון כזה, עם

בריכה, מסעדה, בר ואולי עוד דברים, אין לי מושג כי מעולם לא הייתי בתוכו, רק ראיתי מבחוץ. יש לי חברים בשכונה שהבעל חבר בו והזמין אותנו פעם לבוא לאיזה ארוע חברתי שהיה שם אבל לא הלכנו (הוא עצמו עבד קשה למצוא מישהו שימליץ עליו להתקבל כחבר). ממה ששמעתי זה היה מסוג המועדונים האקסקלוסיביים האלה ולפי הטיפוסים שיושבים שם אין לי עניין לקחת חלק.

להבדיל, במונטריאול שם חיה רוב המשפחה שלי מזה כמה דורות, מאז שאני זוכרת את עצמי כשהיינו נוסעים לבקר את סבתא שלי ואת הדודים/דודות, היינו מצטרפים אליהם לקאנטרי קלאב שהיה, פרט לחלק הספורטיבי שלו, גם מועדון חברתי (קצת כמו כפר המכביה ברמת גן). בזכרון שלי זה היה נורא כייף וממה שאני יודעת המבוגרים בחבורה היו נפגשים שם מספר פעמים בשבוע וחלק ניכר מהחיים החברתיים של הקהילה התנהלו בו. כיום, הוא כבר לא קיים וממה שאני שומעת מבני הדודים שלי הם עכשיו בענייני פולו ומעבר לספורט ולתחורויות זה בעיקר סוג של מועדון חברתי/עסקי, כמו גולף.

Boston Guy

New member
קאנטרי קלאב במשמעותו המקומית זה לא לשכבה החברתית שלי

ה"מקבילה" של הקאנטרי קלאב כמשמעותו בישראל היא ה JCC (או ה YMCA).

קאנטרי קלאב בארה"ב זה יותר כמו מועדון הגולף בקיסרייה - סוג של מועדון אקסלוסיבי ללעשירון העליון של האלפיון העליון.
אנחנו (לפחות אני) נטולי סיכוי להתקבל למועדון כזה.

מדובר על האנשים שבנותיהם ילכו ל débutante ball, ושלהכנסה השנתית שלהם יש לפחות חמישה אפסים יותר מלזו שלי.

הקאנטרי קלאב ששוכן ביהופיץ, עיירתינו, הוא הקאנטרי קלאב הראשון שנפתח בארצות הברית (אלא מה?) - בשנת 1882.
הוא עד כדי כך עתיק שהשם שלו הוא פשוט THE COUNTRY CLUB. בלי שום מילה אחרת. יעני "אנחנו הינו הראשונים - שהאחרים יבדילו את עצמם מאיתנו".

מסלול הגולף שלו נחשבים בין עשרת הטובים בארה"ב, ומארח תחרויות בינלאומיות כמו ה US OPEN, המאסטר'ס וכיוצ"ב. ה US OPEN של 2022 ישוחק שם.

הוא אקסלוסיבי ברמה כזאת שלקח לנציגו של אלוהים על אדמות - האדון טום בריידי (ורעייתו) 4 שנים להתקבל אליו. הם נעשו חברים רק השנה, למרות שהם גרים מטר מהמועדון ומנסים להתקבל כבר שנים.
למה? יען כי עד עכשיו, המועדון דחה אותם בגלל ש"הם יותר מדי מפורסמים והפאפארצי שרודפים אותם תמיד יטרידו את מנוחת חברי המועדון".

מחיר? 100,000$ כ INITIATION FEES על ההתחלה, ו 600$ לחודש לאדם דמי שימוש.

וכן - הוא לא קיבל יהודים (או שחורים. או נשים) עד שהסוף של המאה ה 20 התקרב.

lamah

New member
אמנם יש כמה יהודי מחמד

אך גם היום מאוד קשה ליהודים להתקבל ל-הקאונטרי קלאב.

debby12

New member
מנהל
לא מכירה את ה-קאנטרי קלאב

אבל מהסיפור על טום בריידי נשמע שהם שונאים את כולם באופן שווה. ממש הסופ-נאצי של הקלאבים בארה"ב. זה נשמע כמו מקום מלבב (NOT)

ilanvag

New member
הכנסת טום בריידי לדיון הזכירה לי את המערכון האגדי הבא:

http://www.nbc.com/saturday-night-live/video/sexual-harassment/2751966?snl=1
&nbsp
מסתבר שזה מסתובב בכמה קבוצות פייסבוק בארץ שאני חבר בהן - הם דנים בכובד ראש במערכון הזה, בהתחשב במה שקורה היום עם קמפיין MeToo... רק שאין להם מושג במי מדובר, ומהו סיפור הרקע שמאחור...
&nbsp
למי שלא מכיר, זהו מערכון SNL משנת 2005, נדמה לי לאחר שבריידי זכה בטבעת השלישית שלו.

debby12

New member
מנהל
תודה - מעניין

לצערי ה YMCA שלנו איננו קרוב אפילו ל"קאנטרי" במשמעותו הישראלית. הוא מגעיל, ישן, מהוה ועטוף בשלמת בטון ומלט מסביב לבריכה וכל מקום. במרכזו בריכת לימוד שחייה לפעוטות שיש לה בעיקר ריח של חיתולים מלוכלכים...

איפה זה ואיפה קאנטרי ישראלי

ה- JCC רחוק מאיתנו יען כי לא בחרנו לגור בקיבוץ/מושב הישראלי/יהודי.

לגבי קאנטרי קלאבים אמריקאיים -לפחות לפי כתבות ברשת מצבם לא משהו כי זמנם עבר והם יותר דומים לבתי אבות ראה למשל

https://www.usatoday.com/story/news/nation/2015/03/30/country-clubs-adapt/70677932/

http://www.scotduke.com/2009/09/23/what-private-country-clubs-will-have-to-do-to-survive/

אבל מודה שמעולם לא ביקרתי באחד כזה מבפנים. ביקרתי במועדוני חברים בעיר עצמה (בלי בריכה וגולף וכאלה) בתור אורחת לארוחת צהריים של חבר. היה אוכל נעים ושירות נעים אנא עארף. כמו מסעדה רק שהמלצרים מכירים את החברים בשמם.

iris mom of two

New member
והYMCA

הקרוב אלי הוא מקסים. המון חברים שלי חברים בו. זה הרבה עניין של מקום ומזל

ilanvag

New member
בוסטון, חמישה אפסים יותר ממך?

כתבת "מדובר על האנשים שבנותיהם ילכו ל débutante ball, ושלהכנסה השנתית שלהם יש לפחות חמישה אפסים יותר מלזו שלי."

אני מניח (ומקווה) שאתה מרוויח לפחות $100K בשנה; מאמין שמשמעותית יותר...

בשביל להרוויח *לפחות* חמישה אפסים יותר ממך, בשנה, צריך לעמוד על הכנסות שנתיות של לפחות 10 מיליארד דולר בשנה... ולמיטב זכרוני וידיעתי, אפילו גדולי עשירי העולם (ביל גייטס, וורן באפט, וכדומה) לא מרוויחים סכום שכזה בשנה.

Boston Guy

New member
אפס יותר, אפס פחות... מה זה משנה?

המועדון הזה סרב לתת MEMBERSHIP למשפחת קנדי - לא אבא קנדי, ולא בניו JFK ו RFK.
נו, טוב - הם היו קתולים, ומדובר בחצי הראשון של המאה ה 20.
היהודי הראשון התקבל בשנות ה 50 של המאה הקודמת.
האישה הראשונה - בסוף שנות ה 80.
והשחור הראשון - באמצע שנות ה 90...

קרא נא את המאמר הבא...
[URL]http://www.townandcountrymag.com/society/money-and-power/news/a3360/the-country-club-even-tom-brady-cant-get-into/[/URL]

ilanvag

New member
בטח שאפס משנה... אם זה עוד 5 אפסים, אז אין לי סיכוי,

אבל אם זה רק עוד 3-4 אפסים, אז יש בשביל מה להתאמץ ועל מה לעבוד...

&nbsp
אגב, כל הסיפור על קתולים שמוקצים, ועל כך שזה היה יוצא דופן שקנדי היה הנשיא הקתולי הראשון -- כל זה נשמע לי קצת מוזר ותמוה בארה"ב, מעולם לא הבנתי את זה, במדינה כל כך שמרנית ודתית...
&nbsp
אבל בוא נשמור את זה לאיזה מפגש בקרוב על כוס קפה, אין לי כוח כרגע למאמרים, צריך לסיים פרזנטציה, ואת (מעט) הזמן הפנוי אני מקדיש לספר החדש והמרתק של דן אריאלי.

iris mom of two

New member
אה זה אפשר להסביר בקלות

ארה"ב הוקמה על ידי הפיורטנים ומושלה על ידי האנגליקנים. הלותרנים באו מייד אחר כך, והקטולים יצאו מוקצים, במיוחד כי הם באו ממדינות עניות.

Boston Guy

New member
שישראלי לא יבין איך זרם אחד של דת שונא ומזלזל בזרם דתי אחר?

אתה - שבא ממדינה שנשלטת על ידי זרם אורתודוקסי של דת מסויימת, ושלהיות שייך לזרם אחר של אותה דת (למשל רפורמי) הופך אותך בעיני הכת השלטת ל"גרוע יותר מגוי" - אתה לא מבין איך פרוטסטנטי יכול לשנוא קתולי?

נדמה לי שזה היה אצלך בפאטיו שסיפרתי לאנשים על טים שעבד איתי פעם - אמריקאי ממשפחה שההיסטוריה שלה מגיעה אחורה עד המייפלאואר, שרצה הגורל והוא התאהב בבחורה יפהפיה שבאה ממשפחה קתולית...
הם התחתנו אי שם בסוף שנות ה 60.
שתי המשפחות - גם שלו וגם שלה - נידו את בני הזוג הצעיר וניתקו איתם כל קשר. לא הורים, לא דודים, לא דודנים... YOU ARE DEAD TO US.
הילדים, דרך אגב, גדלו כקתולים.
אבא שלו ואימא שלה לא "סלחו" להם על זה ולא החליפו איתם מילה עד יום מותם. יותר מ 25 שנה לא היה להם שום קשר עם המשפחות שלהם, ורק בסוף שנות ה 90, אחרי שההורים ה"יותר פגועים" הלכו לעולמם - התחיל קשר מחדש.
קוראים לזה "מלחמות דת".

Midriff

New member
בישראל נשברו משפחות על פחות מזה

על אידיאלים ורעיונות משפחות התפרקו, עיין ערך הקיבוצים שעברו להיות שניים 'איחוד' ו'מאוחד'

Midriff

New member
אצלנו

עיירה אוניברסיטאית במידווסט, יש קאנטרי קלאב שסובב רובו ככולו סביב גולף, יש אכן בריכה, טניס ואירועים חברתיים. יש לנו כמה חברים שיש להם חברות ובמידה ויש שחקני גולף בבית זה אכן יוצא אפילו כדאי כלכלית. אבל אכן זה חלק מלהיות במעגל חברתי מסויים (שלא ברור לי מהו מהכרותי עם החברים האלה..)
היינו בכמה ימי הולדת בבריכה והאמת שממש לא נפלתי מהכיסא. אבל אכן הם לא צריכים להתרועע עם שאר העיר (ואפילו הצדדים הפחות נחשבים שלה) בבריכה העירונית

debby12

New member
מנהל
סקרנית/שאלת סקר: אם ככה, איפה אתם שוחים/משתכשכים במים?

?בקיץ? בחורף? אי פעם

נראה שלי שבעפולה יש יותר אופציות מבמקום מגורי

יש אצלנו אגב גם בריכת חוץ ציבורית שפתוחה מממוריאל דיי עד לייבור דיי. אבל היא מגעילה עוד יותר מה YMCA - וזה קשה

כדי להגיע לבריכה צריך להיכנס דרך ה"מלתחה" שפתוחה לשמיים, לא שופצה מאז 1720, היא מחוברת לכמה תאי שירותים מטונפים ועתיקים שמדיפים צחנה למרחוק (זה הקטע היחיד שמקורה - כנראה כדי למנוע מהריח להתפזר), ואז כשמגיעים לבריכה - אין צל וכמעט ואין כסאות. אז אם רוצים תנאים נורמליים צריך להיסחב לשם עם כסאות ושמשיה.

אה והקפטריה סגורה באופן תמיד -כך שאם איזה ילד רוצה קרטיב/ארטיק - אז אין. וגם כמובן שאין מקרר או פריזר אז אי אפשר להביא מהבית שום דבר שלא רוצים שיהיה חם.

iris mom of two

New member
עד לפני שנה וחצי?

בחצר האחורית. היתה לנו בריכה די גדולה יחסית. היום? באגם הקרוב.
&nbsp
כשגרתי בלונג איילנד היתה בריכה ציבורית לתושבים במחירים מגוחכים, בריכה מדהימה. היתה גם גישה לבריכה מדהימה לא פחות מקורה ומחוממת.

Midriff

New member
בריכה של העיר

עם מגלשות לגדולים, כל מיני משפריצים למינהם באיזור הקטנים, אחת פתוחה לקיץ ואחת סגורה לחורף. שתיהן של העיר מתחוזקות היטב.

KallaGLP

New member
נהר, אגמים.

יש חופים, חלקם מוסדרים וחלקם לא, אך כולם נוחים בסך הכל ועדיפים על בריכה בעיניי.

למעלה