TAINTED SAINT
New member
קבב רומני - מיטיטיי.../images/Emo140.gif
אין לי כוונה להכנס לויכוח הנצחי איזה קבב הוא הכי טעים שיש,מבחינתי כל קבב שהכינו בבית באהבה מחומרים טובים וטריים ראוי לכבוד. הקבב הרומני נמנה בין הקבבים הפופולריים ביותר בישראל - אולי בגלל ריבוי יוצאי רומניה בארץ,או אולי בגלל טעמו המשובח... או שילוב של שניהם... הכנת הקבב הרומני קלה מאוד אם מכינים אותו לפי הוראות ההכנה ולא מנסים לאלתר ולשחק יותר מדי עם המתכון המקורי. המתכון הבא הוא של הורי - "רומנים אסליים" שמכינים את הקבב לפי המתכון הזה כבר למעלה משישים שנה: חומרים: טוחנים חצי ק''ג אנטריקוט וחצי ק''ג בשר צוואר בקר. כפית שטוחה מלח. חצי כפית פלפל שחור. 7-8 שיני שום קלופות וכתושות. שליש כוס סודה. [סודה מוגזת - קונים בכל מקום שמוכרים משקאות קלים]. כפית אבקת סודה לשתיה. הכנה: מערבבים היטב את הבשר,השום הכתוש והתבלינים בקערה. ממיסים בשליש כוס סודה לשתיה את כפית אבקת הסודה לשתיה ע''י בחישה בכפית. יוצקים על תערובת הבשר ולשים היטב ידנית. שמים ללילה במקרר בכלי מכוסה. למחרת מעצבים בידיים רטובות קבבים מאורכים ומכינים בגריל או במחבת עם שתי כפות שמן לטיגון. יש להזהר ולא להשאיר בגריל או במחבת זמן רב מדי כדי שלא יאבדו מעסיסיותם ויתייבשו. הזמן המומלץ הוא כשלוש דקות לכל צד. בתיאבון.
אין לי כוונה להכנס לויכוח הנצחי איזה קבב הוא הכי טעים שיש,מבחינתי כל קבב שהכינו בבית באהבה מחומרים טובים וטריים ראוי לכבוד. הקבב הרומני נמנה בין הקבבים הפופולריים ביותר בישראל - אולי בגלל ריבוי יוצאי רומניה בארץ,או אולי בגלל טעמו המשובח... או שילוב של שניהם... הכנת הקבב הרומני קלה מאוד אם מכינים אותו לפי הוראות ההכנה ולא מנסים לאלתר ולשחק יותר מדי עם המתכון המקורי. המתכון הבא הוא של הורי - "רומנים אסליים" שמכינים את הקבב לפי המתכון הזה כבר למעלה משישים שנה: חומרים: טוחנים חצי ק''ג אנטריקוט וחצי ק''ג בשר צוואר בקר. כפית שטוחה מלח. חצי כפית פלפל שחור. 7-8 שיני שום קלופות וכתושות. שליש כוס סודה. [סודה מוגזת - קונים בכל מקום שמוכרים משקאות קלים]. כפית אבקת סודה לשתיה. הכנה: מערבבים היטב את הבשר,השום הכתוש והתבלינים בקערה. ממיסים בשליש כוס סודה לשתיה את כפית אבקת הסודה לשתיה ע''י בחישה בכפית. יוצקים על תערובת הבשר ולשים היטב ידנית. שמים ללילה במקרר בכלי מכוסה. למחרת מעצבים בידיים רטובות קבבים מאורכים ומכינים בגריל או במחבת עם שתי כפות שמן לטיגון. יש להזהר ולא להשאיר בגריל או במחבת זמן רב מדי כדי שלא יאבדו מעסיסיותם ויתייבשו. הזמן המומלץ הוא כשלוש דקות לכל צד. בתיאבון.