קבב רומני - מיטיטיי.

TAINTED SAINT

New member
קבב רומני - מיטיטיי.../images/Emo140.gif

אין לי כוונה להכנס לויכוח הנצחי איזה קבב הוא הכי טעים שיש,מבחינתי כל קבב שהכינו בבית באהבה מחומרים טובים וטריים ראוי לכבוד. הקבב הרומני נמנה בין הקבבים הפופולריים ביותר בישראל - אולי בגלל ריבוי יוצאי רומניה בארץ,או אולי בגלל טעמו המשובח... או שילוב של שניהם... הכנת הקבב הרומני קלה מאוד אם מכינים אותו לפי הוראות ההכנה ולא מנסים לאלתר ולשחק יותר מדי עם המתכון המקורי. המתכון הבא הוא של הורי - "רומנים אסליים" שמכינים את הקבב לפי המתכון הזה כבר למעלה משישים שנה: חומרים: טוחנים חצי ק''ג אנטריקוט וחצי ק''ג בשר צוואר בקר. כפית שטוחה מלח. חצי כפית פלפל שחור. 7-8 שיני שום קלופות וכתושות. שליש כוס סודה. [סודה מוגזת - קונים בכל מקום שמוכרים משקאות קלים]. כפית אבקת סודה לשתיה. הכנה: מערבבים היטב את הבשר,השום הכתוש והתבלינים בקערה. ממיסים בשליש כוס סודה לשתיה את כפית אבקת הסודה לשתיה ע''י בחישה בכפית. יוצקים על תערובת הבשר ולשים היטב ידנית. שמים ללילה במקרר בכלי מכוסה. למחרת מעצבים בידיים רטובות קבבים מאורכים ומכינים בגריל או במחבת עם שתי כפות שמן לטיגון. יש להזהר ולא להשאיר בגריל או במחבת זמן רב מדי כדי שלא יאבדו מעסיסיותם ויתייבשו. הזמן המומלץ הוא כשלוש דקות לכל צד. בתיאבון.
 

TAINTED SAINT

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif

ואם מישהו רוצה את המתכון של הורי להכנת מושדיי די אוסטורוי רומני אמיתי ולא את המתכונים השטותיים והמטעים שכמה אנשים פרסמו כ"מושדיי די אוסטורוי רומני" [עלק] לאחרונה בכמה מקומות ברשת רק תבקשו ואשמח להעלותו לכאן.
 

smadidi

New member
יאה מתלונן מה המושדי שלי

לא טוב לך לעומת זה שהבאת מרומניה שלי מעולה
 

בלוביי

New member
המוזדיי "עלק" הרומני של שום מלח ומים

אנמי לדעתי .וכן אני גאה מאוד במוזדיי "עלק" שלי.
 

uriler

New member
בלוביי - כולנו גאים במוז'דיי שלך

(וכבר קיבלתי אישור לכך מכמה רומנים "אסלי" שזה הזכיר להם את מה שהסבתא הייתה מכינה).
 

TAINTED SAINT

New member
אין לי מושג איך את מכינה מושדיי.../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אבל מעניין שהחלטת לקחת את שכתבתי באופן אישי ושאני מתייחס למשהו שדווקא את פרסמת משום שאין לי שמץ מה ואיפה פרסמת בתור מושדיי... את יודעת מה אומרים על אלו שקופצים בראש...
 

uriler

New member
המוז'דיי שלה נכתב בפורום הזה בתדירות גבוהה

למדי. אתה כתבת בהודעה שלך שזה לא ה"עאלק מוזדיי" שמוצג לעיתים קרובות - אז היא (וגם אני) הבנו שאתה מדבר על מה שהיא מכינה.
 

TAINTED SAINT

New member
נראה לך שאני קורא כל תגובה בפורום ?

והמקומות שבהם נתקלתי בגרסאות הכי מטעות ודביליות לא היו בכלל בתפוז - חבל שאנשים לא מסוגלים להמתין בסבלנות מבלי להסיק מסקנות חפוזות ולקחת כל דבר באופן אישי. אתה יכול להבין לאור המתרחש בשרשור זה ובשרשורים דומים אחרים למה אני ואחרים לא ממש ששים לכתוב ולהעלות מתכונים ותמונות לפורום... כל נסיון לתרום ולשתף מתפרש פה אוטומתית ע''י גולשים מסויימים כקריאת תיגר וכהזמנה לדו-קרב מילולי. אם תרצה אשלח לך במסר פרטי את המתכון - לי אישית אין כח או זמן מיותר לבזבז על ויכוחי סרק. שבת שלום.
 

TAINTED SAINT

New member
‫מושדיי די אוסטורוי -רוטב שום רומני לבשר.../images/Emo140.gif

הרוטב הזה הוא רוטב מסורתי בכל ארוחה רומנית בה מגישים בשר על האש. למרבה הצער לא מעט "בשלנים" חסרי מושג פרסמו בכמה מקומות ברשת "מתכונים" עלק להכנת הרוטב הזה כשהכמויות,המצרכים ודרכי ההכנה שונים בתכלית השינוי מכפי שהם אמורים להיות. עצוב לראות איך כיום כל משועמם חסר דעת עם גישה למקלדת וכמה דקות פנויות יכול לפרסם מתכון מוטעה ומטעה אשר חובבי בישול תמימים מקבלים כ"תורה מסיני". אז הנה המתכון הנכון להכנת מושדיי די אוסטורוי רומני - הורי מכינים את הרוטב כך מזה עשרות שנים ועד היום לא נתקלתי עדיין בווריאציה מוצלחת יותר להכנתו. המצרכים: שיניים קלופות וכתושות מראש שום שלם. כתושות במכשיר ידני או קצוצות ידנית דק דק ומעוכות בעזרת הצד הרחב של להב הסכין או פטיש לשניצלים,לא להשתמש במעבד מזון משום שאז מתקבלת משחה ולא שום כתוש. רבע עד שליש כפית מלח. כף חומץ. 2 כפות שמן - לא שמן זית. אפשר לדלל בעזרת כף מים אם רוצים. אופציה נוספת היא להשתמש בשתי כפות חומץ ,שלוש כפות מים ושתי כפות שמן אם רוצים את הרוטב דליל יותר. הכנה: שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים היטב בעזרת כפית ומאחסנים בצנצנת סגורה במקרר. עדיף להשתמש ברוטב ב 48 השעות שלאחר הכנתו ולא לאכסן לתקופה ארוכה יותר. מומלץ תמיד להכין טרי כשעה - שעתיים לפני הארוחה המתוכננת. בתיאבון.
 
אני מבינה שמבחינתך יש לך הרבה מה ללמד אותי

בניהול פורום וקהילה וכו', אבל נראה לי שאפשר לפרסם מתכון גם בלי לזלזל בשאר האנשים שמפרסמים מתכון שמתאים להם ועובד בשבילם. אתה לא חייב להכין אותו ובטח שלא להתייחס למשהו כ"תורה מסיני" (אז הוריך מכינים כך ולא נתקלת בוריאציה טובה ממנו - אז אנחנו כן אמורים להתייחס לזה כתורה מסיני?), אבל גם אין צורך כל כך להתנשא רק כדי לקדם את המתכון שלך כ"נכון".
 

TAINTED SAINT

New member
אין לי כוונה אפילו לנסות וללמד אותך.

כי אם אינך מבינה כי לא התייחסתי לכותבים כאן בפורום אלא לדבילים שבין השאר רשימת החומרים והוראות ההכנה כללו הברקות כגון: "ראש שום. כוס מלאה מלח. כף שמן. להריץ בבלנדר ולאכסן במקרר - טוב לשנה." ניסיתי במהלך השנים כמה וכמה ווריאציות של מושדיי - כולל במסעדות רומניות מצויינות ומה לעשות והמושדיי הפשוט והקלאסי שהורי מכינים [שזהה לזה שמגישים במסעדות רומניות רבות] הוא הטעים ביותר ? אף אחד לא מכריח אותך לקבל זאת "כתורה מסיני" - אבל הרשי לי לשאול אותך,בכמה מסעדות רומניות ובביתם של כמה רומנים סעדת על מנת שתוכלי לומר לי אם מה שכתבתי נכון או לא ? ואין לך מה לדאוג - לא התנשאתי - וגם אין לי "מה לקדם את המתכון שלי" כפי שכתבת - הורי בני שמונים,פנסיונרים,ואין להם מפעל לייצור מושדיי להמונים...אני בסך הכל חובב בישול מן השורה - אפילו לא בלוגר,ולבטח לא בעל אינטרסים כלכליים ומטרות נסתרות "לקדם את מתכון המושדיי של הורי" - אבל עם איך שהפורום נראה ומתנהל והצורה בה פנית אלי בתגובה זאת גם לא תזכי לראות אותי תורם לו בעתיד. כשתגדלי תביני... בהצלחה בהמשך הדרך.
 
אם אתה מתעקש

כנראה שצריך דיפלומות כדי להרשים אותך, אם זה ממש חשוב לך אכלתי בהרבה מסעדות רומניות בחיי, בין היתר בארבעת ביקוריי ברומניה, שלא לדבר על סבתי הרומניה שמבשלת מדהים ומשפחתו של גיסי וגם כמובן מסעדות רומניות בארץ. וכן, גם אחרי שהבנתי שלא התייחסת למי שפרסמו את מתכונם פה (וההודעה נכתבה אחרי) עדיין תמוה בעיניי הצורך שלך לגרוס כי אנשים שעושים מתכון שלהם טעים ועובד הם דבילים. לא לטעמך? מצוין, גמרנו. כל ה"עצב" שלך על ה"משועממים חסרי דעת ומושג" שמפרסמים "עלק מתכונים" - בעיני זה פתטי. כשתגדל תבין.
 

צלשף

New member
גם אני מכין את המושדיי בצורה דומה רק

אני לא מוסיף שמן וחומץ ומכין אותו ממש לפני השימוש אגב מצוין גם עם דגים מטוגנים בשמן עמוק
 

avi5199

New member
רוטב אמיתי לדגים זה הרוטב של אישתי

כשאוכלים דג מטוגן או דג על האש אישתי עושה רוטב חבל"ז : ( וזה הרוטב של אישתי האמיתי! ) מיץ לימון, מלח, שום , וכוזברה ... הרבה כוזברה קצוצה דק, עם הרבה שום קצוץ בפומפיה הדקה ( או כתוש) קצת מלח ... וכל זה מוטבע בהרבה מיץ מלימון חי אמיתי ( לא משומר בשום אופן)
 
גם אני בהתחלה חשבתי שזו עקיצה

למי שפרסמו פה מוש דיי לפני כמה ימים... אולי אם מספר אנשים חשבו כך אז הבעיה לא הייתה בהבנה או בחפזון?
 
למעלה