קבב רומני - מיטיטיי.

TAINTED SAINT

New member
לuriler - "שמוצג לעיתים קרובות" ???!!!

אני מעתיק בשבילך בקופי-פייסט את מה שכתבתי: ואם מישהו רוצה את המתכון של הורי להכנת מושדיי די אוסטורוי רומני אמיתי ולא את המתכונים השטותיים והמטעים שכמה אנשים פרסמו כ"מושדיי די אוסטורוי רומני" [עלק] לאחרונה בכמה מקומות ברשת רק תבקשו ואשמח להעלותו לכאן." שים לב לניסוח שלי - לא הוזכר כלל [ואפילו ברמז] פורום קרניבורים ולבטח לא המתכון של בלוביי... אם אתה או אחרים לוקים בהבנת הנקרא אז תשמרו לעצמכם את הבעייה ואל תגיבו בתוקפנות מיותרת. אני לא מצפה שתתנצל - אני מתאר לעצמי שזה מושג זר לך.
 

uriler

New member
סליחה, אז כתבתי "לעיתים קרובות" במקום

"לאחרונה בכמה מקומות". תהרוג אותי באמת... אני לא בטוח מה הסיבה לתוקפנות והארס הנוטפים מההודעות שלך כתגובה לכל מי שרק מעז לענות... אבל אתה חושב שהתנצלות היא מושג זר לי - אני לא בטוח על סמך מה קבעת את זה, אבל אם אתה נוהג להגיע להסכמה עם עצמך לגבי אופיים של אנשים - אתה מוזמן לשמור על גישה זו, ושתהיה בריא. שבת שלום :)
 

TAINTED SAINT

New member
זאת התגובה האחרונה שתזכה לה ממני אורי.

כתבת " לתוקפנות והארס הנוטפים מההודעות שלך כתגובה לכל מי שרק מעז לענות...". כנראה שבנוסף לתוקפנות ואי-הבנת הנקרא אתה גם לא מבדיל בין הומור ובין " תוקפנות וארס" [במילותיך שלך]. אבל זה בסדר,לא ציפיתי ממך ליותר - עמדת בדיוק בציפיות.
שים לב לתגובות בפורום לעוד גולשים - ותראה מי באמת מגיבים בתוקפנות ובצורה בלתי מכובדת ומי אלו המנסים לתרום... אל דאגה - אתה יכול לחוש שניצחת "וגרשת אותי מהטריטוריה שלך" - אין לי כוונה לתרום יותר כאן,וכנראה גם לא אטרח להגיב בפורום זה בעתיד,בזבוז זמן מוחלט לאחרונה. מאחל לך חזרה המון בריאות וסופ''ש נהדר נטול עצבים ותגובות שיגרמו לך לחרוק שיניים בזעם מול מסך המחשב.
 

uriler

New member
אני ממש לא בטוח מי מאיתנו לוקה בהבנת הנקרא,

אבל בסדר. לגבי הציפיות - תרגיש חופשי לצפות ממני למה שתרצה, איני נפגע ממי שאיני מכיר.
 

avi5199

New member
הסיפור של המושדיי כמו זה של הצ'ימיצ'ורי

יש המון ורסיות וכל רומני יגיד שהמושדיי של האמא הטרנסילוונית שלו הוא האמיתי... וכל ארגנטינאי יספר שהצ'ימיצ'ורי של אישתו זה הצ'ימיצ'ורי האמיתי . ראיתי פעם שני ארגנטינאים רבים בצעקות ובכעס רב על אם שמים בצ'ימיצ'ורי פלפל חריף או לא... בשורה התחתונה מדובר על מושדיי שזה שמן מתובל בשום ... כמו שצימיצורי זה שמן מתובל בפטרוזיליה ופלפלים ... ולכל אחד יש את המתכון שלו ... כשאוכלים דג מטוגן או דג על האש אישתי עושה רוטב חבל"ז : ( וזה הרוטב של אישתי האמיתי! ) מיץ לימון, מלח, שום , וכוזברה ... הרבה כוזברה קצוצה דק, עם הרבה שום קצוץ בפומפיה הדקה ( או כתוש) קצת מלח ... וכל זה מוטבע בהרבה מיץ מלימון חי אמיתי ( לא משומר בשום אופן) .
 

TAINTED SAINT

New member
תכין בגריל ותראה.../images/Emo13.gif

הקבב לא אמור לצאת בצבע חום כהה\שרוף כמו שיוצאים קבבים קנויים\מופשרים הנצלים יותר מדי על רשת המנגל קרוב מדי לפחמים.
 

smadidi

New member
ידידי ככה אני אוהבת את הקבב שלי

תודה וכן.........אני אשמח ללמוד עוד מתכון למושדי בכול מקרה מה שהחצי הביא לי בשפרפרת מרומניה הזבלתי הייה אייך להגיד .......................................איכס תבורך סמדי
 

צלשף

New member
ואני הייתי ממליץ לך

להוסיף למתכון שלך 2\1 כפית צ'ימברו יבש תשאל את ההורים שלך ברומניה משתמשים בתבלין הזה למיטיטיי מי שלו מכיר החלופה בארץ לצ'ימברו זה טימין
 

צלשף

New member
לרומנים ולכל מי שרוצה לנסות

לצ'ורבה ולהכנת עגבניות חמוצות ניתן להשיג בשוק הכרמל לאושטיין טרי למי שלא מכיר לאושטיין ירק עלים ממשפחת הסלרי אבל הרבה יותר ארומטי ומשדרג מרקים חמוצים וקציצות
 

TAINTED SAINT

New member
נרא לך שאיני יודע מה זה לאושטיין?../images/Emo9.gif

אני מודה לך על שאתה מלמד את הגולשים שאינם ממוצא רומני מה זה לאושטיין -בלי הלאושטיין הם היו עלולים להשתמש בגת להכנת המיטיטיי והיו מתחילים ללעוס מיטיטיי מבוקר עד ערב בקצב מונוטוני ולבסוף היו מאשימים את הרומנים בכך שלועסי המיטיטיי נראים מסטולים...
נראה לך שבאמת יש יוצא רומניה או מישהו שגדל בבית רומני שלא יודע מה זה לאושטיין ? בשנים שלא היה לקנותו בארץ היו מביאים לאושטיין במזוודה כשהיו חוזרים מביקור ברומניה,ליד הקילו-שניים גבינת 'אורדה',פוז'ארניצ'ה,שניים שלושה נקניקי סיביו וכמה בקבוקי צ'וייקה. ולגבי ההוספה שלו למיטיטיי - פעם ראשונה שאני נתקל בהצעה כזאת והיא נשמעת לי כמו אילתור או "שדרוג" באזור מסויים ברומניה,בערך כמו שבעדות מסויימות מוסיפים כוסברה לכל מתכון הכולל בשר טחון באופן אוטומתי - מקבב ועד לקציצות מבושלות,ואפילו להמבורגרים. אני לא טוען או רומז שמה שכתבת אינו נכון,סביר להניח שאתה מבשל לא פחות טוב ממני,ואפילו טוב ממני,פשוט ישנם מתכונים מסויימים אשר באזורים שונים ברומניה מכינים בצורות שונות עם מרכיבים מעט שונים. אני לא ציני - בשיא הכנות אני מעריך את הרצון שלך ללמד לעזור לכאלו שאינם יודעים ומכירים ובאמת שאין לי דבר וחצי דבר נגדך,פשוט האוירה בפורום הפכה ללא נעימה וכזאת שלא מעודדת כתיבה ושיתוף ובכל פעם שאני פותח תגובות כאן [לאחרים ולי] התחושה איך נאמר "אעפס נישט אה גרוייסע שימחה"...
שתהיה לך שבת נהדרת.
[אני מחר בעיר העתיקה בירושלים - אתחמש במצלמה - תציץ בערב או ביום א' בפורום מתכונים,אולי אעלה לשם כמה תמונות אם ייצאו מוצלחות-צלם מומחה אני לא - בדוק.
]
 

צלשף

New member
אז ככה התחלת מעט

עוקצני ובהמשך דברך הצלחתי לקבל תמונה שונה ממך. בכל אופן אתה צודק לגבי התוספת ישנם מחוזות שונים בתחום הבישול ברומניה. התוספת של הצ'ימברו נהוגה בכמה מהם בכל מקרה מומלץ לנסות זאת. מאוד משדרג. לגבי מה שקורה בפורום אני חושב שהגולשים מאוד קצרים על ההדק וכל אחד שולף מהמותן ונעלב באופן אישי. אם מתקנים לו מתכון או נותנים עצה. לדעתי לכולם יש מקום להגיב ולשאר לקבל בסובלנות. בקשר לשיתוף פעולה אני אשמח ואשתדל לעזור. ונקווה לשמחה גדולה יותר בין הגולשים. אגב טיול נעים וחזרה בטוחה לך ולבני משפחתך. אם אתה בעיר העתיקה כנס לרחוב הבשר מחיר הטליים ממש מצחיק לעומת המחיר אצלינו.
 

avi5199

New member
אפשר לחשוב אוכל רומני ... נו שויין !

האוכל שלכם לא מגיע לקרסוליים של האוכל של עדות המזרח ... וגם בין האשכנזים אתם לא משהו : הגריל שלכם לא מגיע לקרסולי הגריל הארגטינאי. הנקניקים הפולניים הרבה יותר טובים משלכם. הבישולים ההונגריים שמים אותכם בכיס הקטן. גילוי נאות : הכותב נאוטרלי לחלוטין : יליד הארץ 4 דורות ממוצא מעורב מכל העדות (כולל רומנים).
 

צלשף

New member
אתה בטח מחפש תגובה

מתלהמת אני בכלל לא כועס על התגובה שלך כמו שכתבתה אתה מן תערובת של המון עדות לכן אין לך טעם נרכש כמו שנאמר מרוב עצים לא רואים את היער אני לא מאמין שאתה נטרלי אגב בכל מטבח ישנם מאכלים מופלאים ואני כשף וקצב מבשל מאכלים גם מי אירופה גם המזרח הרחוק וגם מזרחי ונהנה מכולם
 
:)

בתור מישהי שגדלה על אוכל רומני ופולני... אצלנו האוכל הרומני ניצח ובענק. אבל יכול להיות שזה קשור לסבתא הפולניה שלי והבישול האנמי שלה :) בכל מקרה, אם אתה מתרשם מאוכל רומני דוקא ממסעדות בארץ - לטעמי הן לא מייצגות :X
 
למעלה