קבלה ללא סייג

נויהאחת

New member
אני מצטערת שנפגעת זיוי, אבל אני

סבורה שאני אחראית קודם כל לאושר שלי. אותה חברה שהייתה אם חד הורית לשני ילדים והייתה במצב כלכלי ונפשי נוראי, שכבה עם גברים ללא קונדום, פעמיים נכנסה להריון ונאלצה לבצע הפלה (שלא לדבר על המחלות שהיא יכלה לחטוף), התנהגה כמו בת 16 מיוחמת, השמיצה את האבא של הילדים שלה בפני שני הקטנים, ועשתה להם נזקים לכל החיים. כמה צריך להסתכל על תאונה, עד שמותר להסיט את העיניים? למה אני צריכה לסבול את ההתרסקויות שלה פעם אחרי פעם? יש גבול, ושם מתחתי אותו. אגב פגשתי אותה לפני חודש ודברנו, וכלום לא השתנה חוץ מזה שהילדים שלה שניהם מטופלים על ידי פסיכולוגים ונמצאים בחינוך מיוחד בעקבות הצלקות שהיא גרמה להם. היא זה לא את, אין לי מושג מה היה בינכן, זהו הסיפור לשי עם מ.

זיוי בת

New member
ברור

שהבאתי משהו מעצמי שעלה בעקבות דברים שכתבת. אני לא היא את לא אני. וכל אחד אחראי לאושר של עצמו. ובכל זאת, אני לא מצליחה להניח לשאלה שהעלית. מה הגבול לחברות. הלוואי שהייתי יכולה לכתוב על עצמי שאני כזאת מכילה ולא שיפוטית. אני לא. לפעמים אני גם לא מצליחה להגיד שנגמר, שאני לא מתחברת יותר שאני לא יכולה לעמוד מהצד ולראות התרסקות ובחירות שבעיני נראות מוטעות. לפעמים אני נותנת לקשר לגווע רק בגלל שלא העזתי להגיד שאני לא מצליחה להכיל ולתת כתף. שזה לא הבחירות וההתרסקויות של הצד השני אלא אני וחוסר הרצון שלי להיות שם בשבילו. אני נותנת מקום לתחושות האלה שלי. מה שכתבתי בהודעה למעלה היה רק ניסיון לגעת בתחושת הנטישה שחשתי, שאני עדיין חשה.

noa128

New member
על הכלה ביקורת והדדיות

הם 3 שאינם קשורים, אבל כמו חוט מתפתל מקשר ביניהם. ואני מבקשת להבין. מה את אומרת לה שנתפס כביקורת? האם ה'ביקות' שלך היא הביקורת היחידה שהיא שומעת? וטמה עם ביקורת עצמית? יש כזה אצלה? וגם - היא מודעת לקושי ההולך וגובר שלך בהכלת המצוקות שלה? האם ישבתן פעם - את והיא ופתחתן את העניין? האם היא מודעת לחוסר הנוחות שלך עם התפקיד הזה שהוטל לחיקך? והגמישות שעליה דיברה פילאטוס? היא אפשרית?

seeyou

New member
ללא בקורת!../images/Emo11.gif

כולנו בנוים "מתוכנה"-הבנה ... היא לא תצליח לראות את העולם אחרת דרך המשקפיים שלך..."לא ילדה קטנה, אלא אישה בוגרת ומבוגרת" אז למה לך להיות ה-"רע"..?

לדעת איך ומתי לומר כל דבר

הייתה לי ידידה כזאת ולפעמים שהייתי אומר לה משהו כלל לא הייתה רוצה לשמוע וגם היא הייתה עושה המון דברים מטורפים ללא מחשבה תחילה עם חרטה לאחור וכך חוזר כל הזמן אבל יש לפעמים שצריך לדעת מתי לומר כל דבר לא בעת ויכוח או מריבה ובצורה שלא תרגיש שכבודה נירמס בלי שום מקום לאן לברוח. את צריכה לתפוס אותה בשעות טובות ולדבר איתה בסבבה ואז תיראי כמה יועיל שיחתך עמה וכמה את והיא תהנו יחדיו ודברי איתה בלי פגיעה בכבודה העצמי הראי לה שכל כוונתך והוכיחי לה שזהו אך ורק לטובתה וכ'ו ובטוח אני שתצליחי אם כך תעשי מקווה מאוד שהועלתי לך במשהו ביי המון הצלחה לך ולחברתך

reviatia

New member
לקבל

למרות שאת אמורה בתור החברה הטובה להעיר אבל כדי לפעמים לחשוב מה שאת חושבת ולהשאיר את זה לעצמך. יש לי חברה מאוד טובה שגם לה באחרונה נ הייתה התנהגות זולה אם נגדיר זאת כך בהתחלה הערתי לה וזה גרם לריחוק ביננו אבל עם הזמן למדתי לראות ולסתום כי מה לעשות השקפת העולם שלנו לא תמיד דומה לשל אחרים . ויש כאלה שלומדים רק כאשר הם נופלים. אז תמשיכי להיות החברה הטובה והתומכת מפני שזוהי חברות לקבל ולתמוך ישנם בטוח דברים שישנם דברים שמפריעים גם לה

Dark Muse

New member
אם את חברה טובה באמת אז תהיי כנה

חברים טובים צריכים לתת את האמת בפרצוף גם אם היא לא הכי נעימה...

ornusha

New member
היי

אני כותבת בפורומים אחרים, ופתאום נתקלתי בפורום הזה. כשקראתי את מה שכתבת זה הזכיר לי אותי ואת אחת החברות הכי טובות שלי. אולי ההשוואה לא מתאימה בגלל הגיל (אנחנו בנות 18), אבל המצב די דומה. לחברה שלי יש נטייה להגזים בתיאורים, לקחת ללב הכל, לא לעמוד בציפיות של עצמה ולעשות שטויות. נכון, לפעמים זה נורא מעצבן שאת מעירה לה כל פעם מחדש על אותם דברים, ושהיא בוכה כל פעם מחדש על אותן בעיות, אך בחיים אני לא יוותר עליה. היו לנו 2 ריבים רציניים ועדיין נשארנו החברות הכי טובות. את ציינת שכל האנשים סביבה תומכים בה.... אני לא מכירה את החברה שלכם, אבל לפי דעתי הם לא נקראים חברים. חברים (אבל אמיתיים) הם לא כאלה שמסתכלים מהצד ואומרים כן להכל. חברים הם אלה שיודעים להסכים ולא להסכים כשצריך. חברים אמיתיים לא נמצאים רק שהכל טוב, גם ברע וגם בטוב הם שם ועוזרים. הצעתי- אל תקבלי את הכל. כשצריך תעירי לה (אך תזהרי לא להיכנס לתחומים אסורים), גם אם תחזרי על עצמך 20 פעם. בסוף היא תעשה משהו שאמרת עליו כן והיא תפגע, והיא תהיה עלולה להאשים אותך.

אם את חברה אמיתית תעירי אותה מהחלום

כן רק לך כנירא באמת איכפת מימנה ואני די מבינה אותך היה לי קטע דומה עם חברה טובה בדיוק כמו שאמרת בלב ובנפש יודעות הכל אחת על השניה, לצערי חברתי עדיין ילדה בת 21 בסה"כ והיא הסתבכה במערכת עם גבר גרוש בגיל ה40 + אבא לשני ילדים הוא עבד איתה והכל היה ניפלא הכל התחיל בלדבר והתגלגל לכך שהוא גרם לה להתאהב בו, היה לי קשה לשמוע אותה אומרת לי שהיא מסתובבת ומבלה בחברתו של גבר בן 40 פלוס ועוד גרוש לקחתי את זה קשה והחלטתי שלא משנה מה תהיה התוצאה אני מדברת איתה הכי גלוי שיש וכשגם זה לא אבד, החלטתי לגשת לאמא שלה ולספר ובטיפים קטנים ולגרום לה לפתוח את העיניים אך מכיוון שאמא שלה כבר שמה לב שמשהו קורה עם הבת שלה היא חקרה אותי לעמוק והוציא מימני את כל המידע שהיה ביי ... חברתי נפגע מחוסר האמון ולא דיברה איתי תקופה של כ3 חודש לאחר 3 חודש התפכחה וחזרה בה ואמרה אוולה את צודקת ...ביקשתי כאמור סליחה יותר מפעם אחת... גם בכיפור לבסוף היא סלחה לי ואני מרגישה טוב עם מה שעשיתי כי אני חושבת שהצלתי אותה מליפול למיטה חולה אני מקווה שמהשרות ה5אלה את למדה כי האמת טובה משקר ... וכשאת בטוחה שאת עושה את הצעד הנכון ואת שלמה עם ההחלטה זה יהיה שווה הכל . בהצלחה תדברי איתה הרבה הצלחה טלילה המלאכית

תגידי לי...

מי אם לא את תגיד לה את האמת ותעיר אותה מן החלום שבו היא שקועה ? מי אם לא את??? אני חושבת שחברה טובה צריכה להיות שם כשצריכים אותה, וכרגע? אני חושבת שהיא מאוד צריכה אותך מבלי להיות מודעת לכך בכלל. חברה נמצאת לטוב ולרע ועל כן אל תעזבי אותה, חברה צריכה לתמוך ולהקשיב אך לפעמים גם להגיד את מה שצריך ובזמן הנכון להגיד במצבים כמו זה. חיסול בקבוק תוך כדי נהיגה במהירות פרועה?! איפה אנחנו חיים ?! בהוליווד ?! נשמע כמו חלק מאחד הסצינות של איזה סרט של ג'יימס בונד... תהיי שם בשבילה, אחרת יהיה מאוחר מידי, ואת תשבי ותתחרטי על הרגע שבו התלבטת אם לעזור לה או לא, ועל הרגע שביזבזת זמן בכתיבת ההודעה הזו. שלך השוטרת.

למעלה