קבלה לעם ? או קבלה בע"מ ???

coriatel

New member
מצטער על התגובה האיטית

פשוט רק כעת התאפשר לי לענות, יישר כוח על כושר ההתמצאות בכתבים. פירושים רבים וגישות שונות יש למה שכתוב. אני עדיין לא זכיתי שיגלו לפני את המציאות הרוחנית כך שאני יכול להסתמך רק עלי מה שהועבר לי מאנשים שכן זכו. ב"ה זכיתי להגיע לקבוצה של אנשי אמת שמתייגעים רבות בכדי להגיע לדבקות איתו ית'. אנחנו מונהגים ע"י אדם מקובל בעל השגה ולומדים מפיהם של מקובלים אחרים בעלי דרגות(תלמידים ותלמידי תלמידים של בניו של בעה"ס-רב"ש ורש"ב). לא מקומי להציג את הקבוצה אך ברצוני להדגיש כי עלינו תמיד להיות בביקורת עצמית ולא להשתמש בהבנות אישיות אלא באמונת חכמים. כלומר, מי יודע בכלל מה זה יראת שמים?! אם אני יכול להגיד את זה על אדם כלשהו. עלי או להתבסס על מקור אמין(מקובל) שכבר אמר את זה לפני על אותו אדם או שעלי להיות בעל השגה של אותה המדרגה בכדי שאוכל לזהות אותה ולהעיד עליו. עוד בדיקה- איך אדע אם אני בעל השגה? 1. האם אני רואה בהעתק הגשמי את השורש(סיבה) שלו בעולמות רוחניים? 2. אני אני באמת יודע כמו שאני יודע את המציאות הגשמית. עלי להיות בטוח כמו שאני בטוח בחושים הגשמיים שלי ובדומם שאני רואה מולי כך עלי להיות בידיעה ול"ראות בחוש" את המציאות הרוחנית. כי את השולחן שלפני אני משיג ויודע ללא צל של ספק. אבל ברוחניות, אין זמן ו"שנים" הוא מלשון שינוי ואין שינוי ותנועה ברוחניות אלא בשינוי הצורה(התקרבות והתרחקות מן הבורא) כך ש13 שנים זה בהחלט יכול להיות גיל רוחני שבו הכלי(רצון) מגיע למצב מסויים. ובע"ה שנזכה למציאות מתוקנת שבה ילדינו יזכו להתפתחות מהירה ולהגיע בגיל 13 הגשמי לגיל 13 הרוחני בהעתקה מלאה!

coriatel

New member
כדאי לייחס את החשיבות להשגחה הפרטית

אני הייתי מאוד אנטי תו"מ לפני שנחשפתי לכתבי בעה"ס ושהגעתי לסביבה שבה אני היום. ממש ראיתי את האמונה כדבר למסכנים. השם ריחם עלי ונחשפתי לבני ברוך.אך תוך מספר חודשים כבר רציתי משהו יותר אמיתי וכך המשכתי הלאה ברוך השם שחיזק אותי יחסית מהר � מה איתך איפה אתה לומד?

בהחלט, בדיעבד הכל היה מאיתו התברך

לגבי בני ברוך, תיארתי לעצמי שלמדת שם בהתחלה כי עדיין יש לך קצת את הגישה שלהם לדברים אבל בע"ה במקום המבורך שאתה נמצא היום עם הזמן הגישה שלך תהיה יותר תורנית קבלית. לגבי, התחלתי במכון לקבלה של ברג מספר שנים ולאחר מכן הגעתי לרב שיינברגר והתלמידים הצדיקים שלו מאור הגנוז שהיום מלמדים במרכז מודעות ולאחר מכן למדתי כמה שנים אצל הרב ברנדווין (האחיין של בעה"ס) ובשנים האחרונות אני מלמד בעצמי את כתבי אשלג לחרדים ליטאים שלומדים איתי בכולל או מתפללים איתי בבית הכנסת.

coriatel

New member
יישר כוח אכן ותיק

אכן יש דמיון בהשקפות כי גם אנחנו מקבלים מדרכו של הרב ברכת שלום וחלקנו אף זכינו ללמוד אצל הרב החשוב הרב ברוך הורביץ זצ"ל נכדו של מייסד הקבוצה הראשונה של בע"ה שלמד טאצל רב"ש עשרות שנים. כמובן שיש הבדלים עקרוניים בעומק, בצורת העבודה ואופן ההסברה וכמובן שכולנו מייחלים לזכות להכיר ולדעת את כתבי הקודש ולרצות את מה שהבורא נותן

הכתבה מושתתת על הנחות יסוד מוטעות

ומכאן הכל הבל ושטות. לדוגמא, נאמר שם: "הרב (לייטמן), מקובל על רבים בישראל כ "מקובל" שהיה עוזרו של הרב"ש, בנו של המקובל המפורסם, בעל הסולם. על כך כמעט ואין עוררין" אז נכון שלייטמן היה עוזרו של הרב"ש אשלג בנו של בעל הסולם לתקופה מסוימת, אבל על זה שלייטמן הוא "רב" או "מקובל" יש ועוד איך עוררין, מאחר שאדם שלא שומר מצוות (כפי שמעידים טוקבקיסטים ואנשים רבים שהיו מקורבים אליו זמן רב) ורק מחופש לדתי עם בגדים וכיפה שחורה על מנת לתת לגיטימיות לכך שהוא כביכול מלמד "קבלה", לא יכול להיות רב, או מקובל! על פי התורה והקבלה. וכל מי שלומד קבלה אצל ממשכי הדרך האמיתיים של הרב"ש אשלג ובעל הסולם, יודע שלייטמן והכת שהוא עומד בראשה רק מעוותים ומסלפים את הקבלה והיהדות למטרות זרות של פרסום עצמי (כל מילה שהוא מוציא מהפה מתועדת ב- 10 מצלמות מכל זווית אפשרית), שררה, כסף וכבוד.

למעלה