קבלו עוד אחד

ולקינוח - אבשלום

ורק לקרוא ולהתפעם: אבשלום אני מוכרחה פעם נוספת להזכר בבני אבשלום ששערותיו נתפסו ברחמי ולא יצא לי לגמור את אבשלום בני אני בונה את אפשרויות הרגשתי הרחמים שוטפים בי והרעב אפשרי רצונות התורשה ואבשלום שלא הורשה בגלגול אחר אבשלום יהיה אהובי ואני אחוש זיכרה כשאבשלום אהובי תחושה גופנית או איך בטני ריקה מאבשלום בני סידור של כוכבים נופלים וחרב מכה במגנט על לבה הרגשה מדוייקת: במה תלחם ועל מה תנוח הרוח לאן תשאך הרוח בני.

קסנדרה*

New member
זה שיר שנכתב לאחר ההפלה הראשונה

אבשלום אני מוכרחה פעם נוספת להזכר בבני אבשלום ששערותיו נתפסו ברחמי ולא יצא לי * כאן היא מבטאת את זה שלא הצליח לה לגמור את אבשלום בני * לסיים לגדל אותו ברחמה אני בונה את אפשרויות הרגשתי - וזה כבר לירי לחלוטין הרחמים שוטפים בי * והיצירה השלמה כמעט ארספואטית אבל לא ממש והרעב אפשרי הרעב להיות אמא הרעב לילד רצונות התורשה * הרצון להשאיר המשך אחריה ואבשלום שלא הורשה ואבשלום , כך כינתה את העובר, לא הורשה לגדול בגלגול אחר אבשלום יהיה אהובי ואני אחוש זיכרה * היא יודעת שתיפגוש בו בגלגול אחר כשאבשלום אהובי * והוא יהיה אהובה. היא ממירה את אהבה האם באהבה גבר*1 תחושה גופנית או איך בטני ריקה מאבשלום בני * איזה ביטוי ענק, בטני ריקה סידור של כוכבים * כוכבים נופלים - משאלות שלא נתמלאו נופלים וחרב מכה * אלא רק החרבה מכה במגנט על לבה הרגשה מדוייקת: במה תלחם ועל מה תנוח הרוח לאן תשאך הרוח בני. *1 - וכך גם כתבה בוא אבי ושכב איתי, הגבולות התמוססו אצלה בקלות.

קסנדרה*

New member
תראו אני לא ח"וח יונה וולך אבל תקרא

תקראו בפורום החברתי הקדשתי לכם שיר לשנה החדשה.

קסנדרה*

New member
תודה לכם והמשך ערב נפלא לכולם

ושנה אזרחית טובה ונהדרת לכם, לא לשכוח להתנשק בחצות אפילו עם המשקוף.

kaya11

New member
תודה לך קסנדרה לכולכם

היה מרתק וצר לי שנבצר ממני לקחת חלק פעיל הפעם... פשוט קשה להקליד כשאי אפשר להזיז את הצוואר... מזל שלשבת עם הראש זקוף ולקרוא אפשר... שנה נפלאה מלאת אושר ובריאות
מיכל

aiziq

New member
ואני הייתי מתעכב קצת על השורה

הראשונה:"אני מוכרחה פעם נוספת להיזכר בבני אבשלום..." למה מוכרחה? האם לא נזכרת בעל כורחה? ואולי הפועל להיזכר קשור בזכרות שהיא מקווה לחוש אחר כך...

קסנדרה*

New member
איני חושבת. אני חושבת שהזמן הוא

הוא גם משהו שהיא העלתה כאן כביטוי לכאב האובדן. מוכרחה להזכר שוב, כלומר למרות שעבר זמן מה עד לכתיבת השיר היא אינה עוסקת כל הזמן באובדן, אבל כשבאה לכתוב היא מעלה בזכרונה את הכאב וחווה אותו שוב. אולי כן, אולי היא מכריחה את עצמה להיזכר כי כך ראוי שיזכרו אותו למרות שהיה רק עובר בשבילה הוא היה אבשלום .

aiziq

New member
מקבל, אם כי לא סתרת פרשנותי אלא

הוספת ראייתך שלך

קסנדרה*

New member
אני לא יכולה לסתור את הראייה שלך

לכל אחד מאיתנו הראייה שלו וההבנה שלו וזה לגטימי

aiziq

New member
נכון! איני זוכר מי כתבה כאן :

אבל הייתה בי חדוות ההתבוננות באלפי רְאִיוֹת הפעם אני הדובר האומר מילים אלו.

למעלה