קבלת השונה אצל האחים

את צריכה להבין את אחיך

כנראה שמערכת היחסים בניכם היא כזאת, שאחיך פוחד לאבד שליטה. באחת ההודעות הקודמות שלך כתבת שכל האדישות שלו החלה לפני כשנתיים, את היום, לדבריך, בת 17 אז היית נניח בת 15 ועד אז הכל היה תקין. אז בואי ונראה, עד גיל 15 היית ילדה קטנה והאח הגדול דאג לפנק ולהראות אהבה, לאחר מכן, ככל שהתבגרת, הפכת לאשה, כן, כן את אשה והוא גבר. אתם אומנם אח ואחות אך יחד עם זאת גבר ואישה, לכי תדעי שאת, בהופעתך, בלי להתכוון, מגרה את אחיך והוא, כדי להימנע ממצבים לא נעימים ואף אסורים (איסור גילוי עריות) מתנהג כך כדי לשמור דיסטנס. אך מה לעשות והוא מאד אוהב אותך כפי שאת עצמך ציינת, אז קשה לו להפגין מידה קטנה של ריחוק בלי לפגוע אז יוצא לו שהוא מפגין אדישות ובמידה מסויימת אף אנטיפטיות וכל זה בגלל שזה לא בא לו באופן טבעי והוא מאלץ את עצמו לנהוג כך. את עצמך כתבת שני משפחתכם העירו לכם על הקירבה בניכם. במקום אחר כתבת ששכבתם יחד במיטה וראיתם סרט כפי שנהגתם בעבר אך היום אתם נזהרים לא לעשות זאת ליד בני המשפחה ורק אשתו יודעת... את בעצם נותנת לבד את התשובה. אגב, את חוזרת בכל הודעותיך על הטעות הנפוצה "צומת לב" בעברית אומרים "תשומת לב", "צומת" היא מפגש דרכים, סוג של הצטלבות דרכים.

חחחח כתבתי "צומת"

כי אני כותבת מהר והרבה אז אין לי כוח להאריך במילים...יש לי עוד קיצורים כאלה "בצפר" "משו" וכו'...אז אל תקחי את המילים המקוצרות כשגיאות... הטענה שלך הגיונית שמצד אחד יכול ליהיות שהוא סה"כ מנסה לשמור מרחק כדי שנישמר מסיטואציה לא נעימה,מצד שני,הוא אח שלי והוא כבר רגיל אלי ומכיר אותי בכל הסיטואציות שרק אפשר,ולדעתי אם הוא היה מנסה להישמר מזה(אני חושבת שלא זה מה שמדאיג אותו) הוא לא היה עושה את כל זה איתי את כל זה במיוחד כשאנחנו לבד...יום ראשון למשל,היינו לבד אפילו גיסתי לא היתה,והתנהגנו רגיל,אולי הוא מנסה לשמור את זה בסוד ליד המשפחה? להראות שהוא רחוק ולהוריד מהם חשד? התנהגנו רגיל,ד"א,אני מתכוונת שהיינו כמו פעם,שכבנו אחד ליד השני על הספה,דיברנו וצחקנו בלי סוף,היה כ"כ כיף,הרגשתי שוב כמו ילדה בת 14,רגעים של "דה ז'ה וו",הרשיתי לעצמי לדבר איתו סוף סוף ולהיפתח אליו,אני לא מאמינה שהוא מתגרה מזה,אחרי הכל...דמיינו לכם אתכם במקומי...נראה לכם הגיוני שאח יתגרה מזה? אני מסתובתת עם חזייה לידו וזה לא מזיז לו,הוא לא מתעניין בי,בשביל זה יש לו אישה... הגיוני שהוא רוצה לשמור דיסטנס ובטוח שהוא לא רוצה שיגיע מצב כזה,השאלה היא אם הוא חושבבכללשזה יכול לקרות..אני לא חשבתי על זה בכלל, עד שלפני כמה זמן,כשחברה שלי באה אליו וראתה אותי שוכבת עליו,היא נכנסה לסרטים כאילו הרגע תפסה אותנו מתמזמזים,ומאז היא כל הזמן מדברת איתי על זה ואומרת ש"בסוף זה יקרה" וש"אסור לנו ליהיות לבד"(!!!) זה פשוט מופרח,היו לנו הרבה הזדמנויות ולא חשבנו על זה,אפ אח שלי חושב ככה ובגלל זה מתרחק,הוא לא ימשיך לאהוב אותי כי לא תיהיה בינינו אותה דינמיקה ופתיחות,אנחנו ניהיה סגורים אחד לשני,זה דבר שאני לא רגילה לקבל ולא לתת,אם הוא פוחד ש"יקרה משהו" למה לבד הוא מתנהג איתי רגיל? דווקא כשאנחנו לבד ומבחינת סיכויים יש יותר סיכויים שיקרה דבר כזה,למרות שלדעתי אין בכלל,שנינו לא רוצים את זה וזה ברור... ולפעמים גם כשאנחנו ליד גיסתי הוא אדיש,אולי הוא כבר לא אוהב אותי כמו פעם? אולי זה שלא התבגרתי ועדיין כשאני איתו אני חוזרת להתנהג כמו ילדה קטנה(תכלס,פספסתי שנתיים ממנו,ודווקא השנתיים בהן אני צריכה להתבגר,כשהוא התחיל להיות אדיש כלפי,התחלתי לפתח כל מיני התנהגויות כדי למשוך את תשומת ליבו,וחשבתי שאולי הוא לא אוהב אותי כמו שאני,כי התחלתי להתבגר ואולי הוא רצה אותי קטנה,ופשוט חזרתי להתנהג איתו כמו ילדה קטנה!! לידו...עם חברים אני רגיל...רק עם פחות יטחון...)אני מתה להראות לו את אותה אדישות,אבל אני פוחדת לאבד את הקשר איתו,שלא ניהיהכמו פם ונתנהג רגיל כמו שאר המשפחה...מפחיד אותי פתאום המחשב שאני עלולה לאבד אותו,אני די תלותית בו,אני צריכה את דעתו לכל דבר,את הסכמתו(למרות שבזמן האחרון אני לא ממש מקשיבה לו,אבל בכל זאת אני רוצה לשמוע מה שיש לו להגיד) ושידע כל דבר... לאן נעלם האח שלי?!

את מחזקת את מה שכתבתי

בדבריך את מחזקת את כל מה שכתבתי. אחיך מרגיש מספיק חזק כדי להתנהג איתך רגיל כשאתם לבד ! הבעיה מתחילה כשאתם עם אנשים אחרים: חברים, משפחה ואפילו אשתו, אם הוא יתנהג אליך "רגיל" כולם מייד יחשבו, או עלולים לחשוב, שקורה ביניכם משהו, הרי זה מה שהחברה שלך חשבה כשראתה אותך שוכבת עליו, אז כדי "להגן עליך", במקרה זה על שמך הטוב (וגם על שמו) הוא נוהג כך בנוכחות אנשים אחרים. מאחר והתנהגות זו לא אופיינית לו - כפי שאת מתארת אותו - אז זה לא יוצא לו טבעי ונראה קצת מלאכותי ומגושם. לגבי קיצורים, בכתיבת "צומת לב" את חוסכת אות אחת בלבד לעומת "תשומת לב" ומסרסת את השפה.

זה לא נורמאלי כל כך

שתסתובבי ליד אחיך עם חזייה בלבד או שתשכבו אחד על השני. אולי הוא כן הבין משהו שאת לא ואולי לא נוח לו עם כל הסיטואציה הזו.

מה יכול ליהיות שהוא הבין?

אולי זה לא נראה כ"כ נורמאלי,אבל בענינו זה רגיל,אנחנו תמיד היינו ככה,ואם לא נוח לו עם הסיטואציה הזו,למה הוא ממשיך איתי בכל זאת?

מה רצית ?

מה זאת אומרת למה הוא ממשיך איתך בכל זאת ? הוא אחיך (עובדה), הוא אוהב אותך (עובדה המשתמעת מדבריך), התנהגותיך פרובוקטיבית (על פי תיאורך). אז ככה: קרובי משפחה לא בוחרים ומקשרי דם גם אי אפשר להתגרש. תמיד, אבל תמיד תשארו אח ואחות. הוא, במידת שיקול דעת מנסה לשמור מרחק סביר כדי שתמשיכו להיות בקשר מהצד האחד ולא להיסחף מהצד השני. משום מה את לא רוצה לקבל את זה. את מדברת על "...תמיד היינו כך" כן אבל אז היית קטנה יותר, בקושי בת 14-15 , ואת לא רוצה לעקל שהיום את כבר לא ילדה. או אולי יש משהו נוסף, שלא סיפרת ואנחנו לי יודעים, ומחוסר מידע לא ניתן להשיב תשובה ממש מקיפה ועינינית.

זה שתמיד נישאר

אח ואחות זה ברור,השאלה היא באיזה יחסים,אני לא לוקחת את אח שלי כמובן מאליו,הוא יכול ליהיות אח שלי ולשנוא אותי,אין לנו חוזה שנאהב אחד את השני לנצח,אנחנו לא זוג.(ואפילו הזוגות בימינו לא תמיד אוהבים אחד ת'שני לנצח...) והאמת-אם מזה שאני מתבגרת אני מפסידה את אח שלי עדיף היה לי להישאר ילדה קטנה ולהרוויח את התשומת לב המיוחדת של אחי,שתמיד היתה סופר מיוחדת-אני הכי יפה,הכי חמודה,הכי חכמה,תמיד צודקת,ותאום-אני בכיינית,נודניקית,עצלנית,מפונקת,מגעילה ועלובה(את המגעילה ועלובה הוא לא אמר לי,בניגוד לשאר הדברים,אבל מההתנהגות שלו זה מורגש לפעמים). מה קרה פתאום בקטע הזה?? אני לא חושבת שהחסרתי פרט,אין לי מה להסתיר רק אני לא יכולה לחפור את כל קורות החיים שלי,אבל תתני לי כיוון לאיזה סוג של פרט יכול ליהיות שהחסרתי ואני אגיד.. בינתיים,מה שאני חושבת שאולי החסרתי-אף פעם לא ניסחפנו או היה איזה שהוא מגע שלא היה צריך ליהיות,ה"תופעה" הזו שאנחנו שוכבים אחד ליד השני או אחד על השני זה רגיל,הדבר היחיד החדש פה זה שהוא גם שוכב עלי לפעמים וזה כי אני עכשיו מספיק גדולה כדי לשאת את המשקל שלו,וגם הוא רוצה "להתפנק",כשאני שוכבת עליו הוא מלטף אותי ועכשיו גם אני אותו,זה כל השינוי,ולא נראה לי שזה כזה רציני,כי זה סה"כ רגיל אצלינו...אנחנו לא רואים אחד ת'שני בצורה לא טובה(אם אתם מבינים..)והוא אוהב את זה,אז אני לא חושבת שדווקא זה ירחיק אותו ממני,כמובן שליד אשתו אנחנו לא שוכבים אחד על השני,כי היא רואה אותי כילדה גדולה והיא אף פעם לא מבין מה היה כשהייתי קטנה כי היא לא הכירה אז את אחי.. בזמן האחרון כבר התחיל הריחוק הזה(אולי זה הפרטים החסרים?) מאז שאני בת 15,הוא עבר לגור לידנו,בדיוק נולד לו הבן הקטן,וכשהוא בא לגור לידנו הוא הכיר מישהי,שגרה לידו,בשכונה שלו,הם ניהיו ידידים ממש ממש טובים,הוא היה מבלה איתה יותר מאשר עם אשתו,כל יום כשהוא היה חוזר מהעבודה היא היתה באה אליו,יום אחד היא החליטה שזה עלול לפגוע היחסים שלו עם אשתו כי היא התחילה לחשוד,ואז היא ניסתה לנתק איתו ת'קשר והוא רדף אחריה,במשך שנתיים הם היו בקשר,ובמשך כל השנה השנייה של ההיכרות שלהם הוא לא ספר אותי,הוא התיחס אלי רק כשמישהו מהחברים שלו דיבר איתי פתאום זה לא מצא חן בעיניו(למשל כשאחד החברים שלו הציע לי בירה שחורה,הוא התנפל עליו וצרח עליו שיעזוב אותי ושלא ידבר איתי בכלל,שרק לו מותר להחליט לי מה אני אשתה ובטח שלא בירה,שהוא לא ידרדר" אותי ושאני לא אהיה "דפוקה" כמוהו...ממש אכל אותו),או כשהידידה שלו התיחסה אלי,הוא לא ממש אהב את זה שאנחנו מדברות,ונקשרתי אליה ואהבתי אותה יותר ממנו,היא היתה מתיחסת אלי והוא לא! אבל כל התקופה הזו חשבתי שזה בגלל הריבים על הסיגריות שלו,כל הזמן רבתי איתו על זה שהוא מעשן-מה לעשות? אני לא רוצה לאבד אותו! אז אחרי שהם ניתקו ת'קשר,שזה היה לפני שנה בערך,הוא ניהיה נחמד אלי כמו תמיד,אבל זה לא המשיך ככה כל הזמן,היו לו תקופות,ולא כעסתי עליו,הבנתי שקשה לו המצב הכלכלי והכל ולא שפטתי אותו,ולא התרחקתי ממנו,וגם ידעתי שאני עצמי לא ממש תורמת לו עם הריבים על הסיגריות. אחרי חצי שנה בערך,לפני פסח,הייתי אצלו כשהוא ההי בעבודה,עם אשתו והילדים,עזרתי לה,ואז הוא התקשר לאשתו ואמר לה שהוא מגיע מהעבודה ושתשלח אותי למטה,חשבתי שהוא רוצה שאני אלך,ולמעשה הוא רק רצה להגיד לי שהוא הפסיק לעשן,ואז חבר שלו בא אלי בתקיפה כזו:"בגללך! בגללך הוא התרחק מאיתנו-כשאנחנו מעשנים הוא לא איתנו ורוב הזמן אנחנו מעשנים! את הרסת לנו אותו! ככה את דואגת לו?" והוא אמר את זה ליד אחי,אבל אחי לא הגיב וגם אני לא,רק המשכתי לעמוד מחובקת איתו וחייכתי אליו ונורא שמחתי,מאז הוא השתנה לטובה,הוא ניהיה הרבה פחות עצבני,ולחוץ ומתוסכל כל הזמן,היחסים בינינו חזרו ליהיות מדהימים כמו שהיו לפני על הסיפור עם הידידה שלו,וחשבתי שהכל טוב ויפה. יום אחד,הוא התקשר אלי ב-11 בלילה לפלאפון,ואמר לי שהוא רוצה לראות אותי לפני שהוא הולך לישון,ולא הבנתי למה ב-11 בלילה הוא נזכר ומה בוער לו כ"כ,ולמה דווקא אותי.(זה היה שבוע לפני המלחמה,ביום חמישי) הוא בא לקחת אותי עם האוטו של האח הקטן יותר(שהוא גם אחי הגדול) שהיה בחו"ל באותו זמן. באותו לילה הוא אמר לי בדרך שהבוס שלו פיטר מלא עובדים והוא צריך לעשות את העבודה שלהם,וכתוצאה מזה הוא יעבוד לילה במשך חודש לפחות,מה שאומר שאני לא אראה אותו בכלל בכלל כל החודש! כי זה כל יום מהצהריים עד הבוקר שלמחרת,והוא תמיד עייף ולא רוצה לראות אף אחד כשהוא עובד לילה! ואמרתי לו שלא ילך,של יסכים לזה,כי אני לא יכולה לא לראות אותו חודש! זה דיכאון אין לי חיים בלעדיו,והוא יודע את זה,אז הוא אמר שאם הוא לא ילך לעבוד יפטרו אותו,והוא יראה מה אפשר לעשות כדי שכן נתראה בחודש הזה. כשהוא החזיר אותי הביתה,ביקשתי ממנו שיבטיח לי שלא חשוב כמה לחוץ הוא יהיה,שלא יחזור לעשן,והוא הבטיח. הגעתי הביתה,בכיתי כל הלילה,רציתי למות-חודש בלי אח שלי! איזו גמילה לא נעימה! סיפרתי לחברה הכי טובה שלי והתחננתי שתעזור לי שלא תשאיר אותי לשקוע בזה,כשאחי בעבודה הוא גם לא יכול לדבר בטלפון ולמעשה זה נתק כמעט לגמרי לגמרי,אז יצאתי איתה כל היום הסתובבתי ברחובות וחשבתי על אחי,ויומיים אחר כך(יום שבת זה היה,9.7.06...אני זוכרת את התאריך הנורא הזה)אני וחברה שלי קבענו ללכת לראות את המונדיאל(היה הגמר),קבענו להיפגש מתחת לבית של אחי כי היא גרה לידו,ופתאום ראיתי אותו יורד מהבית(יוצא לעבודה במוצ"ש) עם סיגריה!!! הייתי בשוק,התחלתי לבכות לו,עיקבתי אותו לעבודה,ופשוט כל אותו ערב לא הפסקתי לבכות-למחרת היה לי צו 1 ולא תפקדתי והסברתי להם למה אני ככה,למה העיניים שלי אדומות ונפוחות ולמה אני עייפה ואין לי כוח לענות להם לשאלות והכל.. קיצר,מאז היחסים שלנו שוב התדרדרו,האדישות שלו חזרה,ולא רציתי פשוט לדבר איתו-כל החודש של המלחמה אני הייתי מחוץ לעיר(הוא נשאר כדי לעבוד) ולא דיברנו,רק לקראת הסוף הוא התקשר ואמר שכשאני חוזרת הוא רוצה שההורים יביאו אותי ישר אליו,אבל מה שמוזר זה שהוא לא ענה לטלפונים שלי! ופשוט...רדפתי אחריו עד שהוא הסכים לדבר איתי,וזה גם היה כרוך בשכנוע של דודה שלי שערבתי אותה בזה,כי לא רציתי לערב את ההורים,הם היו עושים לנו טרור,ואחרי השיחה הזו חשבתי שהכל חזר-אבל לא! שוב ההתנהגות שלו האדישה....שוב התרחקתי ממנו..אחר כך היתה לי יום הולדת,ובאותו יום שוב התקרבנו,ואז סיפרתי לו על ההטרדה המינית שעברתי עד אותו חודש,ובאותו לילה היה נדמה שהוא תומך בי,הוא פשוט כל הלילה שכב לידי וחיבק אותי! ואמר לי שהוא לא מאוכזב,ושהוא תמיד איתי,אבל מאז-אין אח! הוא לא סופר אותי! אני כבר לא יודעת מה לחשוב...אז כל פעם זה משהו אחר...פעם הוא חביב ופעם הוא אדיש,אבל תמיד מוצא איפה לעקוץ אותי! נמאס לי! אולי אלו הפרטים שהיית צריך כדי לענות בצורה טובה יותר? אני מקווה שכן,ואם לא תגידו מה חסר אני אוסיף.

לי זה עדיין נדמה

כאילו את מסרבת להבין שאת אישה בעלת גוף מפותח. ושאין שום סיבה הגיונית בעולם שאחיך ישכב מעלייך ותלטפי אותו. מצטערת זה לא נורמאלי. זה מגע של זוג אוהב לא של אח ואחות. לא סתם אתם עושים את זה כשאתם לבד, לא נראה לך מוזר שהמשפחה מתנגדת ורק אתם חושבים שזה בסדר?

או קיי,אני מבינה

שאתם לא חושבים שזה נורמאלי, צודקים-רוב האחים לא מתנהגים ככה, אבל איך זה קשור להתדרדרות היחסים שלי איתו עכשיו? זה לא נראה לי מוזר שאנחנו עושים את זה למרות שהמשפחה מתנגדת,אבל גם לא נראה לי מוזר שהמשפחה מתנגדת,אני מבינה את המשפחה,הם לא מבינים אותנו,הם מכניסים סרטים לראש,ואני ואחי לא עושים שום דבר שאסור לנו,שום דבר שמגרה או יש קשר למין...אנחנו חושבים שזה בסדר רק מהסיבה שאנחנו יודעים שזה לא יזוז יותר רחוק מזה,מה שהמשפחה לא תאמין,תמיד יש את אלה שחושבים ש"בכל זאת,גבר ואישה,וזה עלול להיגרר..ובלה בלה בלה...", אנחנו לא מאוהבים,סה"כ קרובים ומפנקים,דווקא אתם הכי צריכים להבין אותנו,נכון שזה יותר קשה כשקוראים על סיטואציה שמעולם לא ראיתם ופתאום אתם צריכים לדמיין 2 אנשים שאתם אפילו לא יודעים איך הם נראים עושים דבר כזה והם אחים,אבל מילא אם הוא מתנהג מרוחק כשאנחנו ליד המשפחה,אבל למה לפעמים הוא מתנהג ככה גם כשאנחנו לבד(באדישות)? יש מישהו שיכול להגיד מה עובר לגברים בראש?! למען השם... וד"א..אני לא כזאת מפותחת...אין לי חזה מידה c,אפילו לא b..(ווידוי מביך..
)

אולי טמונה הבעיה שלך

שאת לא מבינה שזה לא בסדר והוא כן. בגלל זה הוא מתרחק, בגלל זה הוא לוקח מרחק ואדיש אלייך. אולי הוא מנסה לשלוט בעצמו.

אז מה לעשות?

גם כשהוא אדיש,ואז אני לא מתיחסת אליו(אני לא מתחננת ליחס ממנו,כשהוא אדיש אני גם מתרחקת),זה לא פותר את הבעיה...עובדה שזה נמשך מעל שנתיים היחס הזה,(בתקופות) אני מתחילה לאבד ביטחון איתו,כבר איבדתי...עכשיו אני יודעת שהוא כב לא מעריך אותי,שהוא מתיחס אלי רק כי אני אחותו ואם לא הייתי אחותו הוא בכלל היה מעלים אותי. ואולי הוא רואה את זה כלא בסדר,אבל לרוב הוא יוזם את ההתקרבות הזו,הוא אומר לי:"בואי שבי איתי,בואי שכבי לידי" וכו'... מה לעשות?

לסרב לו

להציב לו גבולות. ולהציב לעצמך. כשאת יחד איתו אל תשכבו אחד ליד/על השני . מתישהו הוא ואת תבינו שאפשר לבלות יחד גם לא כל כך אינטימי והוא גם ירגיש נוח יותר ופחות יתעלם ממך.

סבבה

תודה! כרגע אנחנו לא בקשר,האמת מיום שני לא דיברנו, אני לא יודעת מתי אני אראה אותו שוב(אם בכלל זה יהיה בזמן הקרוב) אבל אני אסרב לו ואשמור מרחק,אני מקווה שהבעיה תיפתר...

תודה!

אם יהיו התפתחויות למיניהן אני אספר בהמשך...זה באמת צעד נורא נורא רציני פתאום לשמור מרחק מאח שלי,מה שלא עשיתי מיום הולדתי,פתאום לעשות עכשיו אחרי שכ"כ התרגלתי אליו ולהתנהגות הזו איתו,אני מקווה שזה יועיל ולא להיפך,ושזה לא יפגע ביחסים שלנו,זה מפחיד אותי לעשות את זה,אבל אני מבינה שאין דרך אחרת,לפחות לא שעולה לי בראש... אם הוא יבין שמשהו לא בסדר וירצה לדבר(קשה לי להאמין..אבל שזה לא יפיל אותי בסוף..) להסכים לדבר איתו? או להתחמק כמו שהוא עשה לי ולהשאיר אותו מוצף דילמות כמו שהוא עשה לי? או לדבר איתו ולספר לו מה גרם לי להתנהג ככה(ההתנהגות שלו למעשה הרחיקה גם אותי ממנו מבחינת הביטחון שיש לי איתו) ולנסות להבין מה גרם לו להתיחס אלי ככה?

פעם קודמת שדיברנו

הוא לא לקח את מה שאמרתי לו ברצינות,ומאז אנחנו מדברים כל פעם קצת,כי הוא לא סובל "שיחות נפש",וגם זה לא עזר,אני מקווה שיש לו כוח אליי ושהוא ירצה לדבר איתי ולא יעדיף להתנתק ממני לגמרי...יכול ליהיות שהניתוק הזה יוביל למצב שהוא יתנתק ממני רגשית במקום שיתגעגע אלי,(אני כמובן אתגעגע אליו...אני לא רואה את עצמי מתנתקת ממנו,בגלל זה אני מלאה חששות..אבל מ-ל-א-ה! אתם לא מתארים לכם כמה אני פוחדת מהצעד הזה..)ופשוט זה לא יפריע לו בלעדי...הרי הוא לא צריך אותי,אני זו שתמיד צריכה אותו, אז אם נניח עוד שבוע(אנחנו כבר כמעט שבוע בלי שום קשר...מיום שני לא דיברנו לא ניפגשנו..אתמול יצאתי ולא ראיתי אם הוא בא אלינו או לא,התחמקתי)הוא לא יתקשר,אני ממש אפחד שאני מאבדת אותו...אני ממש פוחדת..

למעלה