קברי קדושים מוסלמיים בישראל

ZealotRebel

New member
קברי קדושים מוסלמיים בישראל

כידוע לי יש קברי קדושים אסלאמיים לא מעטים בישראל, אומנם מסגד אל-אקסא זהו הקדוש ביותר אבל יש כמה שיחסית לא ידועים לציבור הישראלי וכוללים קברים של בני לוויה של מוחמד, שהידים מהג'יהאד נגד הצלבנים וקברים או מאורעות מהתנ"ך שמוכרים ע"פ הדת המוסלמית כמקום קבורתם.
השאלה שלי היא מדוע המוסלמים בישראל אינם בונים מסגדים על אותם קברי קדושים ואף לא לידם אלא משתמשים בהם כחדרי תפילה פשוטים וכך מורידים מקדושתם בפועל? אני מניח שאם היה לי בית כנסת קהילתי מפואר הייתי מעדיף לדעת שהיה בו אירוע מסויים שנחשב לדת שלי מאשר סתם בית תפילה.
שיהיה לילה טוב, דיון פורה

מהמעט שאני יודעת

יש מה שנקרא الأولياء والصالحين אפשר ומקובל לבקר את הקברים אבל חל איסור על פולחן או טקסים מיוחדים
ואני לא מבינה למה צריך לבנות שם מסגד או לקדש את המקום מעבר להיותו קבר? כל ההתעסקות בטקסיות והפולחן מסביב המוות מיותר בעיני

מי אמר שפאר מוסיף לקדושה

ופשטות גורעת ממנה. ?
יתכן הפוך.........
העיקר בתפילה זאת הכוונה בלב..הרוחנית ,
ולא התפאורה הגשמית מסביב.

ZealotRebel

New member
ובכן מסגד הנביא במדינה מפואר

וגם היה מסגד בקבר דוד המלך, נבי רובין וכו', זו הייתה הכוונה, אין להם שם בכלל מסגדים כמו שיש במקומות אחרים כמו למשל בסידנא עלי בהרצליה יש מסגד פעיל וקבר קדוש שמיוחס לצאצא של עומאר אבן אל חט'אב שנפל בקרב ארסוף, אבל בנבי דחי או בקבר תמים אל דארי שהם בני לוויה של מוחמד אין מסגד.
אני לא אומר שפאר מוסיף קדושה אבל הם לא מנסים מצד לתת לזה פרסום בעולם המוסלמי בכללי כמו שיש לקברי קדושים אחרים בעולם שבנו על המקאם שלהם מסגד מפואר וזה מה שאני שואל, למרות שאכן יש מחראב באותו חדר בו נמצא הקבר וכנראה הם גם עורכים שם טקסים דתיים.
השאלה שלי היא למה בדיוק???
לילה טוב

פרויז1

New member
המוסלמי מתפלל 5 פעמים ביום.

כדי להקים מסגד, צריך שזה יצדיק.
לא די בהקמת בית תפילה שריק מאדם, ואין מי שיבוא בשעריו ויתפלל. בית התפילה לא יהיה בית תפילה.

זה בהיבט המעשי.

בהיבט האמוני - אני לא יודע.

ZealotRebel

New member
אבל זה מה שהם עושים

יש להם חדרי תפילה שם..
ואני דיברתי על דברים כמו נבי מוסא, איזה כפר היה שם בדיוק? יש שם מקאם ומסגד אז זה מה שהתכוונתי אליו ושאלתי למה הם לא עושים זאת.
הסונים אגב עושים מין סוג של "זיארה" בנבי מוסא כמו שהשיעים והדרוזים עושים אבל יש לזה שם אחר והם לא מתעסקים עם הקברים עצמם...

ולמה זה מעסיק אותך ?

אין לע מושג אגב נרטה לי הגיוני שזה בא ממקום של איסור עיסוק בפולחן וטקסיות של קידוש המת

ZealotRebel

New member
כיוון שבחלק מהמקומות הם כן עושים זאת ובחלק לא

זה מה שעניין אותי לדעת, הם בונים מסגד באתר קדוש מסויים אבל לא באחד אחר שיש סבירות שיותר קדוש ממנו.

עדיף שלא

אני אף פעם לא מבינה את אלה שמשתטחים על קברי צדיקים מה הצפיה שיקום הצדיק ומה ? איזה סגולה ומה זה יתן ? לא יודעת קשה להבין אנשים כאלה

פרויז1

New member
אספר לך משהו :

היהודים מבקשים מחילה וסליחה :
1. קודם כל איש מחברו.
2. ורק שנית כל מאלוהים!

בתחינות יום הכיפורים, מבקשים מאלוהים שיסלח. מבקשים בשם הקדושים וזה וזה, וגם בשם "התינוקות של בית רבן". בשם התינוקות.
הרי איזה זכות כבר הצליח תינוק לייצר? מה הוא הספיק לעשות טוב???

אני חושב שזה מצביע על כניעה וכניעות בבקשת הסליחה.

ועוד משהו שאני משער גם אותו:
הקבר, מהווה תחנה לנשמת הצדיק שנמצא בעולם של מעלה.
ואולי דרך זה פונים לעולם של מעלה ומבקשים בקשות מהאל.

מסיבות אלו - אם הן נכונות,כי אני רק שיערתי - עולים ומשטתחים על קברות צדיקים.
הצדיק כמובן לא יקום, אלא נשמתו תעביר את הבקשות.

פרויז1

New member
האמונה אצלי מופיעה בשעת התרגשות גדולה.

ברגע זה - איני מתרגש, אני רציונלי.
ואם יש אנשים שכל הזמן מאמינים, אז שיערב להם. אחלה !

ואם מרגישים טוב אחרי השטתחות, אז שישטתחו.

פרויז1

New member
אשי ! את לא "מבינה" או שאת כן מבינה אבל

לא מסכימה/לא מקבלת?

אני חושב שאת מבינה.
לא מקבלת.

לא מבינה

איך אפשר להאמין בזה מבינה שהם מאמינים איך ההגיון שלי בכל אופן לא מבין

פרויז1

New member
זאת אומרת שאת מבינה ולא מקבלת את הגישה?

חשוב לברר את זה עם עצמנו.