קברי קדושים מוסלמיים בישראל

אהבתי את החתימה שלך :)

החתימה שלך ממש ריגשה אותי

"אלי היקר, למדני להתחיל מחדש -
לחדש עצמי יחד עם הבריאה,
כפי שבורא אתה כל יום מחדש.
הראיני כיצד להשתחרר מאילוצי הרגליי,
מכבלי חוסר בטחוני, ומאזיקי חרדותיי המופרכות.

למדני, אלי היקר, להתחיל מחדש -
לשבור את דפוסי האתמול;
לא לומר איני יכול - כשיכול אני;
לא לומר אינני - כאשר הנני;
לא לומר שתקוע אנוכי - בשעה שחופשי אני לחלוטין."

מספר "הנשק העדין" - מבוסס על תורתו של רבי נחמן מברסלב

yamkachol

New member
תודה לך אשי היקרה,

איזה ציטוט הבאת לי.
תודה רבה.
מאוד מרגש.

אני "מצאתי" את השורות ההן, הן מאוד דיברו אלי, והחלטתי לאמצן כחתימה.
בעזרתך אני כעת מגלה שהן תמצית - לציתות שאת הבאת..
תודה רבה.

מסגד אלאקסה

הוא מסגד לכל דבר ולא קבור שם מישהו שבשבילו נבנה המסגד
בדת שלנו חל איסור על העצמת המת, או פאר קבורתו , הנביא ציווה שלא יבנו את קברו ולא יפארו אותו כדי שכל מאמיניו לא יתחילו להתחרות מי יותר מפואר, לכן אפילו קבר הנביא עד עצם היום הזה לא בנוי ולא בפאר, אבל כן מוגן כי בכל זאת זה קבר נביא
יש מלא קברי צדיקים ומי שהיו בקרבת הנביא שלא בנו עליהם מסגד, אבל כן נותנים לאנשים מקום להתפלל, והנקודה החשובה, אין קדושה לאנשים חוץ מאלוהים והנביא וזהו

ZealotRebel

New member
כיפת הסלע שלידו היא ממש כמו "קבר שייח"

זה לא מסגד גם כן ואני הייתי בפנים לפני שאסרו על זה, זה ממש כמו ה"קברי שייחים" רק שיש שם את אבן השתייה (שקדושה יותר לנו, היהודים מאשר למוסלמים דרך אגב) שממנה הם אומרים שמוחמד עלה לשמיים, אין איזו רחבת תפילה על הסלע.
זה ממש כמו שיש את ג'וב יוסוף ליד קיבוץ עמיעד שהמוסלמים אומרים שהבור שם מיוחס לאותו יוסף המקראי שנזרק ע"י האחים שלו כדי לסחור בו.
מסגד אל-אקסה נמצא ממול לכיפת הסלע ושכחתי מה יש שם, על זה רק מוסלמים יכולים לענות).

אנחנו מתפללים לאלוהים והוא אחד. אין

צורך ב- "קדושים" או מתווכים (מה זה קדוש? רק אלוהים קדוש) או שיח'ים... תוסיף, זו מדינת ישראל. יש המון מסגדים שהומרו לבתי תענוגים... כמובן, סגורים בפני תפילה למוסלמים.

ZealotRebel

New member
אז מה זה הכותל המערבי או מסגד אל-אקסה?

יש מקומות שנחשבים לקדושים ואני שאלתי למה *אף פעם* הם לא בנו עליהם מסגד ולא למה מדינת ישראל סגרה מסגדים בכפרים שלא קיימים היום ושצאצאי הכפרים האלה כמובן בחיים לא יחזרו אל אותם כפרים.
ברור שכולנו מתפללים לאלוהים אחד אבל זה לא מה שניסיתי לשאול.

אז את מי להאשים בהרס בתי הכנסת ברובע היהודי

בירושלים ובכל העולם הערבי?...וזאת מבלי להזכיר את הטיהור האתני הנרחב.

למעלה