קדימה לכנסת ה-17 "ברגל ימין"...

ElvisAlive

New member
גם אם אני מתכנן לרצוח מישהו

ובסוף לא רוצח לא נגרם שום נזק מיוחד.

אשרת

New member
מזל שאתה בעל פרופורציות.

אם אתה מנסה לרצוח מישהו ועולים עליך - אז אתה מואשם בניסיון לרצח. אגב, היה היום ב-YNET. מישהי שהעלילה על מישהו שהוא אנס אותה. אחרי יממה הוא שוחרר- משום שהמשטרה עלתה מהר מאוד שמדובר בעלילה.

the new L

New member
אם התברר

שאישה העלילה עלילת שווא היא בהחלט צריכה לשבת בכלא. היא הרי ניסתה לגרום בכך לשלילת חירותו של אדם חף מפשע לזמן רב, וזה בהחלט דבר חמור מאוד.

אשרת

New member
כמו רצח?

כאשר אתה רוצח מישהו אין לך דרך חזרה. במידה ואתה כלאת אדם חפ מפשע (ויש כמה כאלו בכלא האמת) אתה יכול לשחרר אותו ברגע שהדברים צצים ועולים. ורואים זאת לא מעט פעמים שיש משפטים חוזרים וכו'. אגב, היו כמה פמעים שהיו ניסיונות להעליל, אבל עלו על זה מהר מאוד.

the new L

New member
איפה אמרתי כמו רצח?

זה לא כמו רצח, אבל זה בהחלט דבר חמור מאוד. למה שמישהו שגרם לשלילת חירותו של אדם חף מפשע לא ישב בכלא?

the new L

New member
האמת שיש היגיון ב

לתת עונש שיהיה שווה לעונש שאמור היה אותו אדם לקבל. ניסית לגרום לאדם לשבת בכלא ל10 שנים למרות שהוא לא עשה דבר? שב אתה 10 שנים בכלא! ניסית להעליל על אדם עבירה שהעונש עליה 20 שנות מאסר - שב אתה 20 שנות מאסר! שיהיה פרופורציונלי לנזק שעלול להיגרם.

mean girl 16

New member
אז לך לכנסת

תחוקק חוק כזה. בינתיים על דבר כזה עוד לא שמעתי בשום מקום.

אשרת

New member
השאלה כמה זמן?

ימים? חודשים? שנים? לדעתי - ל תבוע את האישה ולקבוע פיצוי רציני מאוד לטובת 'הקורבן'. אבל לשבת 25 שנה או 18 שנה בגין עלילה - שגם עולים עליה מהר מאוד , ואז התיק נסגר, ובאמת לא נגרם שום נזק ממשי לאדם, מוגזם ביותר.

the new L

New member
בהחלט נגרם נזק ממשי

קודם כל הוא נעצר, שזה דבר משפיל ומפחיד. חוץ מזה הוא עומד בפני דין פלילי כשהוא יודע שהוא עלול להיכלא לשנים רבות. מלבד הנזק הנפשי, נגרם גם נזק חברתי, וגם נזק בכך שהוא יושב בכלא. אין ספק שזה דבר מאוד מאוד חמור ומי שעושה את זה לאדם צריך לחטוף כמה שנים בכלא בעצמו. החברה לא צריכה להשלים עם זה שאנשים יעשו דבר כזה והם בהחלט צריכים להיענש בצורה רצינית מאוד.

the new L

New member
מה לעשות? ../images/Emo13.gif

אני רוצה שעבריינים ישלמו את המחיר על מנת לצמצם את הפשע.

אשרת

New member
אתה חי בעולם נחמד.

האפקטיביות של העונשים היא כמעט ולא קיימת. ,

אשרת

New member
תקשיב.

בדרך כלל כאשר מדובר בעלילה אמיתית---- אז עולים על זה עוד לפני שזה מגיע בכלל לבית המשפט. אז פרט למעצר ומעט עוגמת נפש - אין שום נזק. בדרך כלל מי שהעליל זה היו השוטרים על אנשים אחרים. מהמקרים המעטים שפורסמו בתקשורת בהם התגלתה עלילה של אישה כלפי אדם אחר, אז הדבר הזה בכלל לא הגיע למשפט פלילי!!!! התיק נסגר, הרישום נמחק, ונדמה לי שלה נפתח תיק פלילי, ככה ש...תפסיקו לנפתח את זה למדדים כאלו. מחקרים הוכיחו שכאשר אתה פוגע בכיס של אדם, אתה מצליח להתריע אותו. אז במידה ואף אחד לא עלה על זה שמדובר בעלילה ובסוף מסתבר שזאת עלילה - אז שילכו לבית משפט אזרחי--- ושיתבע לה את הצורה.

אז זהו, שלא

"פרט למעצר ועוגמת נפש"? את מזלזלת במעצר של חף מפשע? זה לא נזק? תוסיפי לזה את שמו הטוב שהלך לעזאזל, ואולי גם מקום העבודה שאיבד (מי ירצה בכלל לחזור למקום שזרק אותו בגלל עלילת שווא?). וזה במידה והדבר מתגלה ביום-יומיים של המעצר. הרבה פעמים הדבר מתגלה רק לאחר שמגיעים לבית המשפט. ולפעמים לאחר משפט ארוך. מה עם הזמן שאותו חף מפשע איבד? המאמצים? עו"ד? המתחים הנפשיים? הצרות במשפחה. אחרי משפט ארוך, בעבירה שיש עימה קלון (אפילו סופר קלון) - מי יזכור שהיה מדובר בעלילה? רק כשאותה מעלילה תכנס לכלא במקומו - יעשה הצדק ! ירתיע או לא, זה הזמן יגיד. (וזה לפני שלב התביעה האזרחית. זה קיים בארץ? שתי תביעות שונות, פלילית ואזרחית?)

אשרת

New member
תגובה

דווקא היום ב-YNET הצליחו לעלות על עלילה , וזה שהעלילו עליו שוחרר אחרי יממה של מעצר. השם שלו אגב, לא פורסם. כך שהנזק לשמו הטוב מוזער. וכן, יש אפשרות לתבוע אזרחית - אני במקומו, הייתי תובעת את אותה בחורה על זה. ללא מחבה שניה. שיתבע אזרחית את המעלילה- על עוגמת נפש, על שכר עו"ד , על הזמן שהוא אבד? אם זאת עלילה, אז הוא יצא זכאי, אז אין לך שום קלון - כי הוא זכאי! ואגב, כיצד הישיבה שלה בכלא, תעזור לשמו הטוב? תפצה את הזמן שאבד? לזרוק אנשים לכלא זה מאוד קל וגם לא תמיד אפקטיבי. המטורה של זה - להרתיע אנשים מלהגיש תלונות שווא, אבל יחד עם ההתרעה הזאת, אתה יכול גם להרחיק בנות שהבעלים שלהם אכן מתעללים בהן, ואכן אונסים אותן. אז אתה למעשה שופך את התינוק עם המים. כן, אתה יכול לתבוע אזרחית , ונדמה לי שחובת ההוכחה במשפט כזה פחותה מזו של הפלילית.

ומה ימנע ממנה להעליל על אחרים?

הקנס שהיא קיבלה? מה עם הסכנה לציבור החפים מפשע כשהיא עוד בחוץ? אם קנס היה מרתיע - תפתרי כל בעיה בקנס גדול. רצחת? שלם קנס. אנסת? שלם קנס. קיבלת שוחד? שלם קנס. ממש "מושלם"

אשרת

New member
קודם כל

אין דבר כזה "מושלם"- גם ההשלכה לכלא, לא פותרת שום בעיות! האם הכלא מרתיע מלגנוב? מלרצוח? מלשדוד? מלאנוס? לא!! קנס אתה משלם למדינה אגב, לא לקורבן. ויש עונשים שאתה מחוייב להרחיק את האדם מהחברה צר לי אם אתה מוצא מקום להשוות בין מעלילה - שעל העלילה שלה עולים יחסית מהר מאוד!! לאנס ולרוצח. האם אתהש מעת על מעלילה סדרתית או על מעליל סדרתי? אנס ורוצח, וגנב הרבה יותר מסוכנים לחברה מאשר אותה גברת שמנצלת את המערכת לרעה, ולידיעתך, כמו המקרים הזאת היא זניחה לחלוטין. אבל זה כל כך לא מפתיע שהאמריה הזאת הגיעה מאיש עם כיפה שחורה על ראשו, כי החבר שלו, ניסים זאב, טרח לומר שיש להתחשב בבעלים המכים עקב המנטליות שלהם!! אבל מה לעשות -- שכאשר נרצחות לך פה נשים בסיטונאות, והגברים לא יודעים לשמור על הידיים שלהם ושולחים את הנשים שלהם לבי"ח עם עצמות שבורות - אז תהיה הקצנה של המדינה על מנת למזער את הזועוה הזאת. או שזה בסדר מבחינת החברה שדמן של הנשים מופקר...

למעלה