קובי זה קיצור של יעקב?

Lepton

New member
רק לידיעתך (שוב, כי התחמקת בפעם הקודמת)...

טליה סיימה תואר ראשון בהצטיינות באוניברסיטה המדורגת שמינית בעולם, ותואר שני באוניברסיטה המדורגת במקום ה-11. למה את רוצה שתלמד באוניברסיטה ישראלית, כאשר האוניברסיטה הטובה ביותר (האוניברסיטה העברית) מדורגת במקום ה-140, אם היא יכולה להתקבל, ללמוד ולסיים בהצטיינות באוניברסיטאות טובות יותר?

ועוד משהו שכבר כתבתי אבל בחרת להתעלם מרוב שינאה. היא לא החליפה שלושה מקצועות. המקצועות המופיעים בכתוביות התוכנית מתייחסים לזוג, גם לקובי וגם לה. טליה עובדת במכון ראות מאז שסיימה את לימודיה (לא יודע, אולי שינתה את עבודתה עם החתונה מייד לפני המירוץ).

מספיק עם הקינאה הזו, היא מעבירה אותך על דעתך ואת יוצאת רע. אני מציע שתפסיקי, לטובתך.

האקדמיה ללשון העברית אכן קבעה אגב שגרב היא לשון זכר, אבל אני רוצה לראות אותך אומרת בחנות "תני לי בבקשה גרב אדום". לפעמים השפה החייה "נכונה" יותר מהחלטות האקדמיה.

הלו, עד האונ' העברית...

אני לומדת שם תואר שני!
ומצד שני, אויה לי...אפילו אלברט איינשטיין לימד בעברית, והוא לא סיים בי"ס תיכון!!!

ונתנו לו להכנס בשערי האוניברסיטה? שוקינג!!!

היום זה לא היה קורה! LEPTON שומר הסף לא היה מכניס אותו, בטח היה שולח אותו למכללה (אי שם בנגב).

רגע זה לא ההוא שקלט שהכל יחסי?

תגלית גאונית 'יחסית' לאחד שלא סיים תיכון, לא רע בכלל!

Lepton

New member
בסדר, זה לא משנה את העובדה...

שהיא במקום ה-140 בדירוג העולמי. לא נורא, יש הרבה מאוד אוניברסיטאות שבכלל לא בדירוג, ואוניברסיטת ת"א למשל (הבאה בתור) היא במקום ה-209.

25330

New member
כשחוזרים על קשקוש אלף פעם הוא אינו הופך לאמת

יש שם לאוניברסטאות הדמיוניות, מעבר לדירוג דמיוני?
יש חוג, תוכנית, מסלול מוגדר וכו' שאפשר להתיחס אליו?
מה בטויה של ההשכלה הרבה בשוק התעסוקה ובאיזה מקצוע בדיוק (סמן האפשרות הנכונה מבין השלוש שהתחלפו במהלך התוכנית)?
מדוע אשה כל-כך אינטלגנטית ומשכילה בוחרת להתבטא לצד ליהיא גרינר ואביבית בר-זוהר ולא בכתבי-עת אקדמיים ההולמים את הצגת האני שלה?

וכרגיל Lepton אחזור שוב ולא אלאה להעמיד אותך על טעויותך (ביננו מהי טעות עובדתית למה שדוגל בתורות גזע כמוך?):
במדד Q2 (המאוד נחשב) אע"י מדורגת בין ה-50 המובילות. במדעי הטבע והחיים האונ' היתה ועדיין, מאוד מאוד נחשבת.
מכון ויצמן מוביל הן אוביקטיבית ובוודאי שעל-פני אוניברסיטאות אמריקאיות שלא חוקרות ולא מלמדות מדעים אלא מתמקדות במדעי החברה בעיקר.
בדירוג הטכנולוגי הטכניון (היכן שקובי למד) מדורג גבוה מאוד .
אונ' ת"א מדורגת גם היא במקומות מאוד נחשבים

לא מלגת הצטיינות ולא ארה"ב. מלגת עסקנות פוליטית בקינגס קולג', לונדון (אוניברסיטה מצויינת לכל הדעות במסלולים האקדמיים - להבדיל מאלו התלושים, עמומים ושרויים תחת מסך עשן וחורי גבינה שווצרית כ- nebulous שמעיב ומעיק על דמותה של השופלית והביוגרפיה שלה ככלל - מהיכן היא בארץ? היכן אם כלל, שרתה בצבא? מה היסטורית התעסוקה שלה (בכל זאת לא ילדה))? תסכים איתי שחסמב"ה ודבורה עומר אינם בדיוק המקור העיקרי שמשמש חוקרי היסטוריה ותולדות הציונות. לא-כן?

Lepton

New member
אכן יש שמות

ואם תחפשי באינטרנט, גם תמצאי. אני לא צריך להאכיל אותך הכל בכפית.

והנה משהו שאני כן מאכיל אותך בכפית: במדד Q2 (המאוד נחשב) האוניברסיטה העברית דורגת במקום ה-140, לא במקום ה-50, עם ציון כללי 58, לעומת ציון כללי 96.27 באוניברסיטה אותה טליה סיימה בהצטיינות. אוניברסיטת ת"א במקום ה-209. הטכניון במקום ה-220. אוניברסיטת בן גוריון במקום ה-377. אבל למה להיצמד לעובדות, הן לא מאפשרות לך להביע מספיק חזק את שנאתך / קנאתך. שיהיה.

Lepton

New member
נורא כיף להגיד שאינשטיין לא סיים תיכון, רק ש:

הוא פשוט עבר את המקביל לבחינות הבגרות בשווייץ כבר בגיל 16 בציון הגבוה ביותר האפשרי, וכבר בגיל 17 הוא החל ללמד בפוליטכניקום בציריך. רק שזה לא נשמע מספיק "צהוב" אז למה לומר את זה.

גם נורא כיף לומר שהוא לימד באוניברסיטה העברית כי זה נותן לה נופך של כבוד עלאק, אבל הוא ביקר בישראל רק פעם אחת, ב-1923. הוא אכן הרצה כאן על תורת היחסות, אולי אפילו באוניברסיטה העברית, אבל הוא ממש לא לימד בה.

25330

New member
אינשטיין לא סיים תיכון

בלי שום קשר לצבעים. אלא עובדתית הוא נזרק מביה"ס.

אכן טעתה מי שכתבה (לא אני! וזו לא הטעות היחידה בדבריה להבנתי) שהוא לימד בוניברסיטה העברית. נהפוכהו, הוא סירב למלא תפקיד של נשיא מדינת ישראל וסירב לתפקידים שאכן הוצעו לו מהאוניברסיטה העברית

Lepton

New member
הוא לא נזרק משום בית ספר

הוא אולי לא סיים את כל שנות התיכון כי הוא עבר את בחינות הבגרות כבר בגיל 16, ואכן היה לו מורה שאמר שלדעתו לא ייצא ממנו הרבה, אבל הוא לא נזרק ולא בטיח.

היי, אני בצד שלך!

התכוונתי בצחוק, והשתמשתי באיינשטיין כדי לחדד את האמירה מתחילת השרשור, שאנשים "אמיתיים" הם לאו דווקא משכילים ואפילו אלברט איינשטיין לא סיים תיכון.
ברור שזאת אמירה קלושה בעיניי!
אז צחקתי על כך שהוא היה באוניברסיטה (ובעצם מאז אותו ביקור הפך לסמל האוניברסיטה הלא רשמי. תמוה), ואולי בעצם זה לא לזכותה, כי הרי הוא לא סיים תיכון!

כנראה הבדיחה שלי לא הובנה כראוי.
לעזאזל, אני מאנשי הקובי...

Lepton

New member
את מוכנה בבקשה לא להפגין את בורותך בפומבי?

חנה סנש לא צנחה "כידוע לכל" ברומניה אלא ביוגוסלביה (קרואטיה). לא ראיתי שוב את הקטע אבל חביבה רייק, שהיא התייחסה גם אליה, אכן צנחה בצ'כיה. יכול להיות שהיא הזכירה את חביבה רייק בקשר לצ'כיה ואת התבלבלת, ויכול להיות גם שהיא התבלבלה בין שתיהן, קורה.

תגיעי קודם לקרסוליה של טליה, גם מבחינת אינטליגנציה וידע וגם (ובעיקר) מבחינת אינטליגנציה רגשית, ואז תהיה לך זכות להגיב.

25330

New member
כרגיל טעות בקשר ל"בורותי"; צודק בקשר עם טעותי

בשל אחריתה של סנש (ובעיקר הדיון ההיסטורי בפרשת קסטנר, שבו אני מעריכה בזהירות, שיש לי מעט ידע) טעיתי לציין שהיא צנחה ברומניה ולא בגבול רומניה-קרואטיה. בשטח קרואטיה.

חביבה רייק (ולא "רייך" כפי שביטאה בבורותה השופלית-שופוני טליה) הוצנחה במקום אחר.

לידע כללי, הבריטים שאפו להצניח את הצנחים, כל אחד במולדתו על-מנת שיקל עליהם להסתדר ולחבור עם כוחות מורדים שבארצות מוצאם.

באשר לניחושך עלי, שאינך מכיר, מעיד יותר עליך מאשר עלי. אבל במדיה הוירטואלית שיהיה.

לסיום, אילו באמת הייתה בך אינטילגנציה מינימאלית היית מבחין בהבדל שביני כגולשת אנונימית למי שמחליטה להתארח אצלי (ואצל מליונים אחרים) על-גבי המסך, חודשים ארוכים (ונמרחים הוי כמה נמרחים), מספר פעמים בשבוע. כנראה שאת לקח "על הדבש ועל העוקץ" שבתוכנויות ראליטי נדרש שמץ אינטליגנציה להבין. חבל שהפגנת חוסר יכולת להבין את ההבדל ביני (או כל משתתף בפורום) למי ששמה עצמה מרצונה, ב"פינה לשיפוטכם" של הריאליטי ממש כמו עמיתותיה המצליחות ומוכשרות ממנה: גרינר את בר-זוהר. אבל בראמת מה לי לצפות מגזען שמבחין בין בני אדם נחותים ל"גזע עליון שמקיים את העולם"?

Lepton

New member
אה הבנתי

אצלך זה טעות, אצל טליה זו בורות. את שמה לב כמה את נלעגת? אני חוזר על ההצעה, תפסיקי עם זה, הדם כל כך עולה לך לראש שאת לא מבחינה בזה בעצמך.

למעלה