החזקתי אחת כזאת ביד פעם בימים שיעקב סלע ז"ל היה בחיים היו לו מיני נחשים מדהימים באוסף, גם מינים ארסיים במיוחד (אחרי ניתוח הסרת בלוטות ארס). המינים היו כמובן לא חוקיים לאחזקה ולמסחר מה שלא ממש הטריד אותו... אפילו עשיתי בייביסיטר ליום על קוברה הודית (Naja Naja) אלבינו מנותחת... אחד הנחשים המדהימים שראיתי... אבל אז הייתי ילד תמים ולא הבנתי את המשמעות של האונס שהוא ביצע בטבע הארץ ישראלי...
כדאי בכל זאת לחפש באיזור הנגב את הקוברה המצרית.תלום קשקשים מדברי אכן מתנפח כמו קוברה אבל יכול להיות בהחלט שהחוקר צודק כי המין קוברה מצרית מצוי ממדבריות צפון אפריקה עד למדבר סוריה/ערב הסעודית מבחינת התפוצה שלו.
אם תחבר את מספר התצפיות בזוחלים באיזור הנגב בשנים האחרונות של כל האנשים שמזהים ומבינים, אתה תמצא אלפי גיחות לשטח ואלפי תצפיות בזוחלים. אני משער שאם הקוברה המיצרית הייתה מסתובבת שם, כבר היינו שומעים על זה.
מינים "ישראלים".לדוגמא: גחן-מעין נמייה איברית/אפריקאית;לינקס איברי (אין סיכוי שהתקיים בארץ);כוח נילוס (טריסטראם התבלבל עם האפור);ועוד. יש להתייחס בספקנות מרובה למה שנכתב מלפני 150 שנים. הקוברה המצרית מצפינה עד סיני אך לא מעבר לכך.
אל תשכח שרק לפני 80 שנה עוד הסתובבו פה דובים, תנינים ועוד. ההרס במאה חמישים שנה שעברו הוא גדול מדי. מצד שני, למה שהקוברה תיכחד ומיני נחשים אחרים באותו אזור לא. מעניין אם מישהו ייתקל באיזה פרט בנגב.
דווקא לא הייתי עושה את זה כ"כ מהר אחרי שאנשים יתחילו להתפגר מהכשות בנגב על ימין ועל שמאל כל נחש בארץ יהפוך פתאום לקוברה וכל הגיבורים למינהם ילכו לחסל כל דבר שזוחל...