קוברה מצרית -naja haje בישראל

nivinivini

New member
אולי כמה מסתתרים שם בכל זאת, מחכים להזדמנות

או שלא... אני רוצה לדעת רק דבר אחד. מי נתן את האישור לייבש. זה הכל. (ואיפה הוא גר).

כמו שכתבתי בשמירת טבע

הספר נכתב התחילת המאה ה- 9 על ידי טריסטרם סביאר להניח שהיו אי אילו שינויים מאז בפאונת הנחשים... אבל אולי זו באמת טעות בזיהוי כפי שכתבו כאן

HyperViper

New member
תגידו לי

משעמם לכם שאתה קוראים ספרים על ביולוגיה מהמאה ה-19? הספרים שיוצאים היום אחרי חודש כבר לא מעודכנים... :)

זה ספר מרתק!

טוב הוא נורא ארוך, ובסוף התייאשתי אבל אפשר ללמוד בו על ההיסטוריה של הזואולוגיה או הזואולוגים - ההתפתחות האספנים מ"איזה יופי של חיה- בואו נהרוג אותה מהר ונפחלץ אותה"... ההיסטוריה של א"י - תיאור של מקומות שונים לקרוא על מאות נשרים בנחל עמוד ועל דוב חום סורי שיורד במורדות הר ארבל... ולדעת שאתה ירדת בשביל הזה לפני כמה שנים.. ולא ראית דב כזה.. ת'אמת לא ניתן לראות אותו בשום מקום יותר כי הוא נכחד לגמרי.. רק בגני חיות. לדעתי זה מעניין ומגניב וחוץ מזה, אתה יודע, ספרות מקצועית...

naja

New member
לדעתי, יש 2 אפשרויות סבירות.

אפשרות ראשונה-טעות בזיהוי. אפשרות שניה-טעות ברישום.(יכול להיות שפרטים שנתפסו במצריים הובאו לארץ או שבטעות נרשמו כאילו נלכדו פה).

gaichuk

New member
ולדעתי יש עוד אפשרות

הזיהוי היה נכון וגם המיקום מדויק. כמו שהצפע נמצא דרומית לקו שהוגדר לפני 100 שנה,כך גם ייתכן שהקוברה המצרית התרחקה מאזור כזה או אחר. מישהו מתמצא בסיאנס?

naja

New member
יתכן אבל....

הצפע מרחיב את התפוצה שלו בגלל האדם. באיזורים שהקוברה הייתה כביכול, עדיין מידת ההפרעה של האדם היא שולית וקשה לי למצא סיבה מספיק טובה להעלמות שלה מהאזור.

יונתן43

New member
סתם אינפורמציה נוספת

הקוברה המצרית ארסי יותר מהקוברה ההודי בהרבה.למעשה,מכל מיני הקוברה שבעולם,הוא השני בעוצמת הארס אחרי קוברת הכף(cape cobra) שמדרום אפריקה ולמעשה מסוכן ממנה כי הוא מזריק יותר ארס בהכשה בודדת.זה הנחש שקליאופטרה השתמשה בו כדי להביא לה מוות.הוא מביא למוות מהיר ללא כאבים ע"י שיתוק מערכת העצבים ושרירי הנשימה.

למעלה