קוגניטיבית

softouch

New member
קוגניטיבית

שאלה,
תואר שני בקוגניטיבית- האם בכל המוסדות נדרש מתא"ם?
מלבד המגמה הפסיכו-ביולוגית בכל המגמות נדרש מתא"ם?
האם ניתן להתקבל לתואר שני עם ממוצע 86 ? זה בעייתי נורא. או שאין לי טעם לנסות בשל סיכוי נמוך?
מה אפשר לעשות אחרי תואר שני בקוגניטיבית מבחינת תעסוקה (מלבד מחקר ותואר שלישי ואקדמיה) ?
זה מאוד מאוד מעניין אותי אבל אני לא רואה טעם להמשיך בכיוון שאין לי מה לעשות איתו.
מישהו מכיר תכניות של תואר שני שניתן להתקבל גם לבוגרי פסיכולוגיה\חינוך מיוחד אחרי שנת השלמות\הסבה ?
* אני יודעת שיש לעבודה סוציאלית- זה ממש לא בשבילי.
*ואני לא רוצה שום תעודות\תואר שני בסגנון "תרפיה באומנות\מוזיקה" וכו.

תודה לעונים!!

softouch

New member
וייעוץ לגבי המלצות

אני רוצה לבקש המלצה ממנחת הסמינר + פסיכולוגית מנחה בעבודת שדה.
היות ועדיין לא ניגשתי למתא"ם, אני יכולה לנסות להגיש מועמדות לתואר שני רק בשנה הבאה- ולא לשנה הקרובה.
עד כמה שהבנתי, לא ניתן לקבל את מכתבי ההמלצה באופן אישי אלא רק לבקש לשלוח לאוני'\מוסדות אליהם נרשמתי. אז מה עליי לעשות? לחכות לעוד שנה ואז לבקש המלצות? הרי שעבודת שדה עשיתי שנה שעברה- אני לא בטוחה שאקבל המלצה כעבור שנתיים, לא בטוח שהיא תזכור אותי ותמליץ באופן חיובי. כנ"ל למרצה, שיתכן שתעבור לחו"ל..

יש דרך לעקוף את זה?
ואם נניח ארשם לתואר שני שלא דורש מתא"ם במוסד מסויים ואבקש עבורו המלצות (בלי להתחיל ללמוד בפועל), האם ניתן יהיה לבקש לשכפל ולשלוח את המכתבים שבידי המוסדות, גם לאוני' אחרות\מגמות אחרות בעוד שנה?

מה שאנחנו עושים:

אני מדריכה מתנדבים בלימודי שדה ובמסגרות אחרות במוסד גדול יחסית. מה שאנחנו עושים זה הדבר הבא:
- מכתבי המלצה למגמות הקליניות מתבצעים על גבי טופס סטנדרטי אשר צריך להישלח ישירות מהמוסד לאוניברסיטה. מי שמגיש מועמדות תוך כדי שנת ההתנדבות מביא העתק הטופס (בדגש על הפרטים
) + רשימת המוסדות אליהם הוא מבקש שנשלח את הטופס. לגבי כל האחרים, אנחנו מכינים את מכתב ההמלצה בסוף שנה"ל ושומרים אותם X שנים, אאל"ט 3 שנים. סטודנטים יכולים לפנות בכל שלב בתקופה הזו ולבקש שנשלח, ואז אחראי/ת המתנדבים באותה שנה פשוט שולפים את המכתבים השמורים ושולחים

- מי שמעוניין במכתב המלצה 'כללי', למגמות אחרות או מסלולי הכשרה אחרים, מקבל אותו 'ביד' בסוף השנה. זה כמובן לא עומד בסתירה לקבלת מכתב המלצה למגמות הקליניות, פשוט אי-אפשר להשתמש בו לצורך הזה, וגם הרבה פעמים החשיבה והכתיבה משתנה בהתאם לצורך.

לכן מה שאתה יכול לעשות זה לבקש מהמנחה בסמינר / עבודת שדה להכין את המכתב כבר בסוף שנה"ל הנוכחית, ושאתה תפנה בזמן אמת כדי לבקש שישלחו.

יש גם אפשרות נוספת, והיא שיסכימו לתת לך את המכתב מראש. זה בעצם עובר על הכלל של 'לא לראות את ההמלצה' - אז אני לא באמת יכולה להציע את זה, אבל אני מניחה שגם זה קורה במצבים כמו שלך, תכל'ס אני מניחה שבאוניברסיטאות לא מתקשרים לשאול מי שלח ומתי... [לדוגמא, אני קיבלתי מאחד הממליצים את המכתב במעטפה סגורה כדי שאני אשלח - באותה המידה הייתי יכולה לשמור ולשלוח שנה אח"כ]

Columbina

New member
כמה תשובות

ברוב המגמות של קוגניטיבית צריך מתא"ם. לא יודעת לגבי מגמות אחרות...
לגבי הממוצע - בעיקרון במקרים חריגים לדעתי אפשר אבל הסיכוי הוא קטן.

בעיקרון אני חושבת שקודם כדאי להגדיר את התוכניות שלך ואז לראות איך את יכולה לממש אותן. עם תואר בקוגניטיבית אפשר לעסוק בכל מה שקשור לגורמי אנוש אבל צריך לזכור שהתואר דורש המון השקעה וכסף ולא בטוח שזה ישתלם אלא אם כן את ממש רוצה לעבוד בזה ומוכנה להקריב בשביל זה את מה שתואר מחקרי דורש.

לגבי ההמלצות, ניתן לשלוח אותם למוסד לפני תחילת ההרשמה, הם שומרים אותה.

softouch

New member
תודה רבה:)

מדוע התואר בקוגניטיבית דורש המון השקעה וכסף? מכיוון שהוא מחקרי ודורש הרבה שעות עבודה במעבדה והמשך לאקדמיה גם אחריו? כאשר לא ניתן לעבוד תוך כדי התואר..ראיתי בטכניון ובחיפ ובבן גוריון תואר ספציפי של קוגניטיבית-גורמי אנוש, או הנדסת תעשיה-התמחות התנהגות ארגונית\גורמי אנוש. וזהו תואר ללא תקופת התמחות, רק 2-3 שנים עם תזה. אני לא מעוניינת במגמות קליניות בכלל (רציתי שיקומית\רפואית אבל הממוצע שלי לא מספיק).

ואם אני רוצה להרשם לתואר שני בחינוך, וגם במקרה הזה נדרש להציג 2 המלצות (אחת אקדמית ואחת מהשדה) ואני רוצה לבקש מאלו שהנחו אותי בפסיכולוגיה- ניתן לפנות אליהם למטרה זו?

בעצם אני יכולה לפנות למנחים\מרצים גם אם לא נרשמתי בפועל למגמה ספציפית בפסיכו'? [באוני' ומוסדות אחרים מאלו בהם למדתי]

Columbina

New member
קודם כל,

כי יש שכר לימוד. דבר שני, הלימודים הם אינטנסיביים - אי אפשר לעבוד משרה מלאה שזה אומר שצריך להקדיש שנתיים ללימודים שלא לדבר על הרצות מחקרים והקדשת זמן לתיזה.
אני לומדת בחיפה והשנה היא השנה האחרונה שיש בה שני קורסים בגורמי אנוש. אני מניחה שיתפתחו עוד מתישהו אבל לא ברור מתי. בטכניון המגמה קצת יותר מכוונת תעשייה, אולי שווה לברר איתם.

אני לומדת קוגניטיבית, ככה שאין לי מושג מה קורה בחינוך...

אם הכוונה היא לשם המלצה אז כן. קחי בחשבון שעם ממוצע נמוך ידרשו המלצות ממש טובות ורצוי שיכוונו למגמה שאת רוצה להרשם אליה.

Columbina

New member
רק במסלול ישיר לד"ר

ולא מובטח, על בסיס מאוד תחרותי (בחיפה יש 15 מלגות כאלה לכל הפקולטות ביחד).

reakwind

New member
וואו איזה גרוע :/

במדעי הטבע את תמיד מקבלת מלגה
כלכך עלוב מה שנהיה ממדעי החברה והרוח. אני מקווה שבקרוב יתחילו להעביר את המחלקות של פסיכולוגיה למדעי החיים כמו שרוצים לעשות בירושלים.

Columbina

New member
אתה צודק,

אין תקציבים לכלום.
אני לא חושבת שמעבירים את פסיכולוגיה למחלקה של מדעי חיים אלא לאותו בניין או משהו בסגנון. אני לא רואה איך זה ישפיע על התקציב.

reakwind

New member
הבנתי שהם עושים את זה

בתור מהלך פוליטי שנועד לנגוס בתקציבים השמנים יחסית של מדעי החיים|
אבל יכול להיות שזאת סתם תיאוריית קונספירציה ושבאמת סתם בא להם להיות בבניין עם נוף יפה יותר ;)

Columbina

New member
תשובה

ידעתי עוד לפני שהתחלתי את התואר הראשון שזה מה שאני רוצה, אז אותי זה נורא מעניין מן הסתם.
יש יתרונות וחסרות בכל אונ' בארץ, אם הייתי צריכה לבחור שוב יש סיכוי שהייתי מעדיפה לעשות את התואר בחו"ל באחת האוניברסיטאות היותר טובות. אבל יש כל מיני שיקולים.
לגבי אופציות תעסוקה, תמיד התכוונתי להשאר באקדמיה אז זאת האופציה היחידה שרלוונטית לי...

softouch

New member
תודה רבה:)

ידוע לך אם ניתן להתקבל עם ממוצע 86? כי באתר רשום שניתם להרשם עם ממוצע 85 ומעלה. יש ביניכם במחלקה גם בעלי ממוצע כזה?
ומה היה ממוצע המתאם של מי התקבל? ברור לי שלא עשית מחקר ושאלת וכו'...אבל יש מעט אנשים במגמה, אז מניחה שאפשר לדעת בערך כמה יש לחברים (אלא אם לא יצא לשאול). זה נכון שצריך שתי המלצות אקדמיות והמלצה אחת מהשדה לא תקפה?

את עובדת במכון לעיבוד מידע וקבלת החלטות?

מה אופציות התעסוקה לאחר התואר? רק אקדמיה ומחקר ותואר שלישי?
כלומר, האם יש אפשרות להתקדם אחריו?

למה בחרת בעצם בחיפה?

Columbina

New member
היי (שוב)

בגדול אני באמת לא שאלתי מה הציונים של האנשים שלומדים איתי (חוץ ממישהי אחת) אבל אני כן יודעת שמישהי התקבלה עם מתא"ם דיי נמוך (פחות מ-100). בגלל שאין הרבה נרשמים אז יש סיכוי להתקבל.

זה נורא תלוי באנשים שמנסים להתקבל באותה שנה איתך.

אני אכן עובדת במעמק"ה
כאמור, אני שמעתי שאפשר לעבוד בכל מה שקשור לגורמי אנוש ושמעתי על בוגרים שעובדים עכשיו בכל מיני חברות שמעסיקות אנשים מהתחום. אישית לא ממש ביררתי אבל כן ראיתי מודעת דרושים לפני כמה ימים שהגיעה במייל של האוניברסיטה אז אני מניחה שאפשר למצוא עבודה אם סבלנים מספיק ובאמת רוצים לעבוד בזה. אבל התואר מכוון למחקר ולאקדמיה. בשנה הבאה גם לא יהיו קורסים בגורמי אנוש. לדעתי מי שרוצה קריירה בתעשייה, כדאי ללכת לטכניון המגמה שם בעלת אוריינטציה קצת יותר מכוונת עבודה בעולם האמיתי.

היו לי הרבה שיקולים, הסיכוי לקבל מלגה סבירה, חברי סגל שעוסקים בתחומים שמעניינים אותי (וכמובן גם כימיה אישית) וגם קרבה לבית שיחקה תפקיד. זאת גם המגמה שאני הכי מכירה מבחינת אנשים שלמדו שם.

softouch

New member
תודה רבה!

האמת שאין לי עניין בכלל בכיוון קליניים למיניהם. והכי משך אותי קוגניטיבית\נוירופסיכולוגי (גם מדעי המח, פסיכוביולוגי..). אני פשוט נמשכת לכל התחומים שיותר קשורים למדעי החיים\רפואה ויש לי קצת רקע.. חברתית גם מעניין אבל לא ברמה של ללמוד את זה. אבל עדיין חייבים מתאם.
תודה על השיתוף:)

reakwind

New member
תנסי לברר עם במגמת פסיכוביולוגיה יש תקציבים

למלגות
כי לדעתי עדיף כבר ללמוד מדעי המוח במכון ויצמן איפה שמקבלים 6000 שח מלגה (ללא קשר למעמד שלך במחלקה או למי ליקקת לפני) ויש שם את החוקרים הגדולים ביותר בארץ והמון הזדמנויות למחקרים פורצי דרך
לדעתי אפילו עדיף לנסות להתקבל לנוירוביולוגיה או מדעי המוח בעברית או בתל אביב מאשר לפסיכוביולוגיה כי משהו אומר לי שאומנם המחקרים עצמם דומים אבל החוקרים הטובים יותר והתקציבים השמנים יותר יושבים במחלקות למדעי הטבע והחיים ולא למדעי החברה.

למעלה