קודם כל, אני בת !!! ולא בן. ועכשיו

קודם כל, אני בת !!! ולא בן. ועכשיו

לעיקר. אני בשנות ה-30 המוקדמות. כך גם בעלי. אנחנו ביחד כבר בערך 8-7 שנים. ובלי ילדים. בעיקר כי אני לא רציתי. ואח"כ נראה לי שפשוט התרגלנו לחיות כך. בזמן האחרון, אני ממש מתוסכלת ממע´ היחסים בינינו.... לפני מס´ חודשים, גיליתי שהוא נהג לפלרטט - בטלפון הסלולרי, בצ´טים, בפורומים, עם כל מיני בחורות אחרות, כשהוא כמובן מסתיר זאת מפניי באדיקות. גם כשהייתי שואלת הוא היה אומר: "מה פתאום ?" ומשקר שזה לא קיים, ושזה "סתם אחת". ולא ייחס חשיבות לעניין. גם כשהייתי מוכיחה לו שאני יודעת שהוא מפלרטט עם אחרות (אפילו מציע להן להיפגש איתו...) - הוא היה מכחיש (וההוכחות בידיי היו די מוצקות). כשהייתי מתעקשת, הוא היה נשבר, מודה, ואפילו בוכה ואומר שהוא לא יודע למה הוא משקר ככה. זה כמובן לא הפריע לו להמשיך בהתנהגות הזאת. מסתבר שכדבר שבשיגרה הוא היה "מוצא ניחומים" בגלישה באתרי סקס, בסייבר-סקס, וכד´. בתקופה מסויימת, כשהחלטתי להשקיע יותר ביחסים בינינו - הוא גם התוודה בפניי מרצונו, וטען שהוא בגד בי פעם אחת, וניהל רומן עם בחורה במשך כמה חודשים. לדבריו, הוא חש מושפל על ידי, ואני מרחיקה אותו... וכו´. ואיכשהוא - הרגשתי שהוא מאשים אותי בבגידה שלו. בכלל, יש לו נטיה כזאת שלא לקחת אחריות למעשיו. ממש דיכאון !!! האמת, שקצת הבנתי את חלקי בפרשה, כי באמת אולי לא הייתי אליו מאוד חמה (והוא זקוק לים של חום... כמו תינוק...), וכשלא קיבל זאת ממני - מצא זאת אצל מישהי אחרת. טוב, כשזה התפוצץ, כבר לא היה איכפת לי להיפרד, והוא זה שבכה, והתחנן, ואמר שהוא אוהב.... ונשארתי. מאז, אני רק מאיימת בעזיבה, כל פעם מחדש, ולא עושה כלום. התחלנו טיפול זוגי, די מאסיבי, וההרגשה שלי היא שהוא לוקח הכל בקלות וכמובן מאליו ולא איכפת לו מכלום, ואולי רק אם באמת אעזוב אותו - הוא יתחיל בשינוי המיוחל. אפילו המטפל שלנו אומר לו שהוא לא מספיק בוגר, ולא לוקח אחריות לדברים... והוא מהנהן בראשו ולא עושה כלום. אני כבר ממש בדילמה. אני אפילו לא בטוחה שאני אוהבת אותו בכלל. כבר הגעתי למצב שאני מוכנה להיפרד ממנו. לחיות לבד. הפחד היחיד שלי הוא שאני כבר לא צעירה (בת 33), ואני לא רוצה לאחר את הרכבת בעניין הילדים.... לפעמים, אני אפילו חושבת לעשות ילד, ואז להיפרד ממנו.... אני יודעת שזה נשמע נורא רע. קשה לי לראות את המשך חיי איתו. ואני כבר כ"כ רוצה ילד. ואם ניפרד - אף אחד לא מבטיח שאכיר בחור חדש בשנים הקרובות, (מה גם שיש בי צורך להיות לבד עכשיו. אפילו לגדל ילד לבד - לא מפחיד אותי !!!), ואני לא רוצה לפספס את רכבת האימהות.... מה אתם חושבים ? זה כ"כ רע לעשות ילד, שיהיו לו אבא ואמא - אבל לא יחד ?!? - כ"כ קשה לי לתאר לכם כמה רע לי עכשיו, עם כל התסכול הזה. אני כבר לא מאמינה לו ובו. יש לנו משבר אמון מאוד גדול. ואני ממש מרגישה רצון למישהו חדש. אל תגידו לי לדבר איתו כי זו אחת הבעיות הגדולות שלנו - אי אפשר לתקשר איתו (וזה, אגב, מבית ההורים... שתקשורת שם היתה בפנטומימה, בערך... אף אחד לא דיבר עם אף אחד). אי אפשר לנהל איתו דו-שיח, וזה כבר ממש שובר אותי. הוא תמיד מתחמק, בורח, הולך.... רק לא מתמודד. זהו. אני זקוקה לחיים שלי בחזרה. ואני די בדכאון ממצבי הנוכחי. יש מישהו עצה טובה ? ביי. זיו

זיו יקרה,

את כותבת כי את ובן זוגך ביחד כ- 7/8 שנים, ולמרות הזמן הרב שאתם ביחד, בן הזוג שלך עדיין לא מגלה בגרות במערכת היחסים שלכם. בהחלט יתכן כי חוסר הרצון שלך לילדים הפיחה בבעלך רוח של קלילות במערכת היחסים. אמנם, ילד היה יכול להוסיף נופף מעט יותר בוגר ורציני למערכת היחסים שלכם, מאידך, יתכן והיית נמצאת עכשיו בעייה יותר גדולה, כאשר בן הזוג מגלה חוסר בגרות (אם כך קוראים לזה..) ואת נמצאת כבר עם ילד אחד או מספר ילדים. אם אחרי כל כך הרבה שנים בן הזוג שלך ממשיך להתנהג כך, את חייבת לדעת שהוא לעולם לא ישתנה. את יכולה להמשיך את חייך איתו, להגדיל את המשפחה ולהמשיך לנסות לשפר את הזוגיות. זה ידרוש מאמץ גדול מצדך ואולי זה גם יצליח בסופו של דבר. השאלה היא כמה אתם אוהבים וכמה מוכנים להתאמץ כדי לעבור את המשבר ביחד. מצד שני, חשוב שתפנימי- את רק בת 33, זה לא גיל מאוחר להתחיל מערכת יחסים חדשה. את עדיין צעירה!

הסתכלי בראי

זיו יקרה. אני כותב לך את התגובה מתוך הזדהות אישית עם כמה ניואנסים שהעלית. במידת מה אני חושב שהייתי בעמדה שבעלך נמצא בה. אולי אהיה קצת ישיר, או בוטה, אבל זה בא באופן אמיתי ולא נועד לפגוע, אלא לעזור, לך בלבד. אתם נשואים כמעט 8 שנים ובעצם לא נתת לבעלך תחושה שאת מעונינת לפתח את הקשר בינכם להקמת משפחה (אין לכם ילדים בגלל שאת לא רצית). אני יכול לאמר לך שזה איתות שבעלך יכול היה לפרש כאילו אינך שלמה עם נישואייך איתו. אעיז לאמר שכנראה צדק במידת מה כי אמרת בעצמך שהוא זקוק לחום שלא קיבל ממך. זאת נקודה ראשונה שלך לבדיקה עם עצמך - מה מונע ממך לתת חום ואם זה מתבטא רק כלפיו, ואם כן מה עומד מאחורי זה. ואת זה תבדקי רק עם עצמך. עוד את אומרת, שאת מפעילה מניפולציות (מילים שלי) של איום בעזיבה כדי להחזיר אותו לתלם וזה לא עוזר. אל תאיימי אם את לא מתכוונת ממש. תועלת זה לא יביא. את רוצה לחיות את כל חייך עם פודל מאולף או עם גבר זקוף קומה? ועוד את אומרת, באותו הקשר, שאולי אם תעזבי אותו, רק אז יתחיל בשינוי. אז תחשבי פעמיים אם את רוצה לעזוב אותו כדי לשנות אותו או כדי לשפר את חייך. את לא בטוחה שאת אוהבת אותו. אני מציע שתבדקי היטב מה אומרת לך המילה אהבה ומה היה לך כשאהבת אותו. אולי ניתן ללבות שוב את האהבה הזו ואולי לא. רק את תתני את התשובה, לעצמך. ואת הפיסקה הקודמת אני קושר לעובדה שבגיל 33, בלי ילדים, את פוחדת לצאת לבדך לעולם הרחב שמא לא תכירי אף אחד בשנים(!) הקרובות. את אפילו מוכנה לילד ממנו ולהתגרש אבל לא להמשיך לחיות איתו (אני לא רוצה להשתמש בביטוי "גניבת זרע" אבל עלה בי כאסוציאציה). מה זה אומר לגבי הדימוי העצמי שלך? נקודה לעבודה עצמית חזקה. לסיכום, זיו יקרה, אולי הייתי קשה בתגובתי (עם הכינוי שלי, "אלה בראש" יכולה להיות תיאור מתאים למה שנתתי לך) אבל אולי תמצאי בה נקודות למחשבה מעמיקה שלאחריה תצאי נשכרת. והתשובות לכל השאלות הן שלך ולעצמך בלבד. אני מאחל לך שתמצאי את התשובות המתאימות לך ואת הכוח לישמן במציאות.

הזדהות מלאה

אני בסיטואציה די דומה. בן זוג שאחרי חמש שנים, נשאר ילד חסר אחריות, וכלום לא מזיז אותו מחוסר אחריותו. זה מתחיל בחובות כספיים שהוא יוצר, נגמר בעבודה שהוא לא במיוחד משתדל למצוא. ועולם דמיוני שלו, שבינו למציאות קשר מקרי לחלוטין. וכשאני מדברת אליו כמו לילד וחוזרת על כל משפט ובקשה 5 פעמים, הוא מתעצבן ןצןעק, ואומר שאפסיק להתנהג אליו כמו לילד. חוץ מהבגידות הכל כמו שתיארת, אך גם זה עלול להגיע, כי כמובן שמרוב התסכול, כמעט ואינני מקיימת עימו יחסי מין. גם בי עוברים תדיר מחשבות על פרידה, וגם לי באה המחשבה שאולי עדיף לעשות ילד ואח"כ להפרד. צעד שנראה לי מעט אגואיסטי, אך מתבשל בי רבות. ואחרי הקשר הזה, ממש אין לי רצון לקשר חדש, ומחשבות שאולי טוב היות האדם לבדו. אני בחורה נאה ומשכילה, ושואלת את עצמי היום מה גרם לי לבזבז שנים כאלה יפות, על אדם שלעולם לא יתבגר. ולמה אנחנו חכמים אחרי כל כך הרבה זמן, שבו נקשרים בהרבה מובנים, והפרידה היא לא פשוטה. גם אני עדין צעירה יחסית, אך בפנים כמו זקנה בת מאה, כל האנרגיות שהושקעו להפוך ילד למתבגר, השאירו אותי מרוקנת. והבדיחה כמו שאת מתארת, היא שהוא מאשים אותי באלף ואחת סיבות. אז מקווה לטוב

האלי

New member
חג הקרבן בנות?

עם כל האמפטיה והסימפטיה שיש לי אל שתיכן ואל המצב הזה שבו אתן תקועות. מכיוון שאני יודע (ולא בטוח שאתן יודעות) שבמקרה הטוב אדם יכול לשנות את עצמו (ברוב המקרים אפילו זה לא) אבל בשום מקרה לא את הזולת. אני שואל: "במצב הזה, כשאתן יודעות שזה בן הזוג, מה תבחרו לעשות?" אז בואי זיו, חביבה עלי האמירה: "בין אמר לבין עשה, ת"ק על ת"ק פרסה" הרעיון לגנוב את זרעו ולשלוח אותו לכל הרוחות הוא לא רעיון רע על פניו. השאלה אם זה מה שאת רוצה לעשות. ולא ברמה העקרונית של "אני אראה לו מה זה..." אלא ברמה הביצועית? הריון? לידה? גידול תינוק? (אומרים לי שזה לא הולך כל כך טוב עם קריירה) ככה את רואה את עצמך חיה? אני בהחלט שואל ולא מטיף מוסר, כמו שאמרתי בעיני זה בסדר גמור, כל זמן שזה מה שאת רוצה, שלא מניעה אותך תאוות נקם. כי כשזו האחרונה מניעה אותך, היא מובילה אותך תמיד למקומות שלא היית רוצה להיות בהם. זה טבעה. ורד, גם לך אני יכול לומר, קודם כל, יתכן באמת שצריך לפרק את הזוגיות הזו. אבל, שוב אימרה
: "צריך שניים לטנגו" מה חלקך שלך בטנגו הזה שאתם רוקדים? למה את לא משאירה לו מרחב לקחת אחריות? "וכשאני מדברת אליו כמו לילד וחוזרת על כל משפט ובקשה 5 פעמים..." תגידי ורד, יד על הלב, את לא היית מתעצבנת וצועקת אם היו מתייחסים אליך ככה? בנות, (איחס, זה נשמע מתנשא...) צאו מעמדת הקרבן: הוא אומר, הוא עושה הוא... קחו אחריות לחיים שלכן, אלו החיים שלכן והם יראו כמו שתעצבו אותם. אבל, בדיוק כמו שתעצבו אותם! שלכן, האלי.

ממש לא רק הקורבן, בן.

כבר זמן רב שאני תמהה, מדוע ברגע שאתם מתחתנים - אתם חושבים ש"הגעתם למנוחה ולנחלה" ??? - אתם מרשים לעצמכם לשקוע בתרדמה ממושכת (מבחינת משפחה וחיי זוגיות), ולסמוך שבת-זוגכם, או האישה שאיתכם כבר תעשה עבורכם (עבור המשפחה) הכל... זה הרי כ"כ טבעי לכם, לא ???? - אני, אישית, יכולה להעיד מסיפורי, וגם מסיפורי חברות ומכרות אחרות, שאני מתגעגעת לבעל שהיה בתחילת הנישואין... היתה בו עדיין העצמאות מחייו הקודמים. הוא בישל, וניקה, וכיבס, וסידר, והלך לקניות, והיה לו איכפת. ואיכשהוא - במשך הזמן, הוא פשוט הפך לעציץ. אם אני לא מבקשת - הוא לא עושה. חמור מכך - רק כשאני כבר ממש מתעצבנת - הוא מזיז את עצמו. אז מה אתה אומר, הגיל עושה את שלו ??? או עצם הסיטואציה (נישואין) ??? העובדה היא שבבתים רבים שאני מכירה, האישה היא "הגבר בבית". יש לה ביצים. היא מתווכחת ועומדת על שלה בגן הילדים ובבית הספר, היא דואגת שחשבונות העיריה ישולמו בזמן. היא דואגת שהמקרר יהיה מלא. ודואגת לארח, ולהתארח, והיא אפילו דואגת, לפעמים, להזכיר לבעלה שצריך ללכת להסתפר. אולי לקנות איזה בגד חדש....מה קורה לכם ??? - הרי, הסתדרתם כ"כ טוב בלעדנו, ולפנינו, ואיכשהוא - כשאנחנו באיזור, אתם חסרי אונים משהו. סומכים עלינו שכבר נסדר ונארגן, וניקח אחריות, ונשתלט על הבלאגן... אם תחשבו שחיפשנו בן-זוג, ולא ילד מתבגר, יהיה קל לכולנו. אני מצטערת - זה לא כוון אליך אישית, כמובן. זיו

האלי

New member
בהתחלה חשבתי דווקא כן

להתייחס לנושא מהזווית האישית שלי, אבל הצרות שלי הרי לא מעניינות אותך... או שאני טועה?
ולכן אומר לך, בעצם מה שאמרתי לורד, צריכים שניים לטנגו. ומכיוון שגם בו אנחנו הרי לא מתעסקים (כי אי אפשר לשנות אותו אלא רק את עצמך) תבדקי, למען עצמך, מה חלקך בזה שהוא מאמץ את ההתנהגות הזו. שווה לך לבדוק זיו, כי מה שמכשיל אותך במערכת הזוגית הנוכחית, יכשיל אותך במערכות הבאות... אלא אם תדעי להביא את הדברים לידי תיקונם. שלך, האלי.

Lemon Grass

New member
תחייתו של הדרוויש

תפקידו של הגבר במערכת הזוגית היה מאז ומעולם לספק את צרכי המחייה של הבית. תפקידה של האישה היה למלא את הבית בכל השאר. טיפול, השגחה, נקיון וכל הכרוך באירגון השבט פנימה. (היו היו זמנים...) רצה ה"גורל" והגענו ל"ימים חדשים" בהם נשים עושות ה-כ-ו-ל כולל עבודה לפרנסת הבית. כולל גם תחומים שעד כה היו נחלתם הבלעדית של גברים. לדעתי האישית המצב בו את שרויה מתיישב עם העובדה שנשים לאחרונה רוצות לעשות הכול, גם לעבוד בחוץ כדי להרוויח כסף כמו הבעל וגם לנהל את משק הבית לפרטי פרטיו המדוקדקים. יוצא שיש נשים ה"מאלפות" את הבן זוג להיות פסיבי. יען אתה עובד באיקס עבודה. יש לך איקס של משכורת. האיקס הזה שייך לבית. מכאן, כל ייתר האישה תעשה, תקנה, תשלם, תשקיע ותבזבז. כך זה ברוב המשפחות המודרניות. רק מה, אליה וקוץ בה! בעתות של מצוקה כלכלית, בזמנים של מחסור כיס,(ולא רק) האצבע המאשימה מופנית אל הגבר (שעדיין נחשב בתודעה הלאומית כמפרנס הראשי). במיוחד אם הוא לא מצליח להתברג אל מקום עבודה מסודר והוא נע ונד באין יציבות. האישה, שעד כה השתמשה בבעל כארנק. ושעד כה הכל מסביב דפק כמו שעון. מוצאת את עצמה באי יציבות כלכלית, רואה ו"מגלה" לפתע שהיא זאת שעושה את ה-כ-ו-ל! היא זאת המנהלת את כל משק הבית בפועל. ובנוסף היא גם מפרנס ראשי. רק שבדרך... מרוב עיסוקים ואירגונים, ריצות ופרוייקטים, נשכח ממנה שיש גבר בבית. שגם הוא זקוק ל"טיפול": טיפול הכולל, חיבה, משחקי אהבה, קרבה, חום ופירגון! אבל לצערה, היא כבר לא נושאת את ערכת הטיפול באמתחת, יש לה דברים יותר חשובים ובצדק… וכל הבית על הראש שלה! (בלי ארנק רזרווה) אז לפעם הבאה אני ממליץ לכל אישה שחושבת וגם יודעת שהיא יכולה להסתדר עם הכול, לא לקחת את הכול על הגב, לתת גם לבעל "סמכויות" בניהול שוטף. שאחרת יקום לו ה"דרוויש" ששוכן בכל גבר ויעטוף אותו בשאנטי של סבבה לי! השורה התחתונה שלי טוענת כי הכלי החשוב ביותר של האישה לא מגיע לכדי מימוש בתוך מערכת היחסים. והכלי הוא: פיתוי, אותו הכלי שהופעל על הבעל מלכתחילה, מחריש כאשר המערכת הזוגית מתבססת. וגם כאן בצדק: "למה לפרוס רשת אם הדג כבר נמצא בסלסלה" ולא רק זאת, אלא שלפעמים כלי הפיתוי מוצא אל מחוץ לארסנל בכוונה תחילה והופך לשוט של גזר. חג שמח.

ושוב אמרת...

"לתת גם לבעל ´סמכויות´ לניהול שוטף..." - למה אני צריכה להיות זאת שנותנת סמכויות ??? האם הוא מאציל עליי סמכויות ???? - לא !!!! אני פשוט לוקחת !!! אני מזכירה לך שלא מדובר בנער מתבגר. מדובר בבחור בן 35 כמעט. והוא יכול לקחת על עצמו סמכויות ואחריות, ככל שירצה. רק שייקח !!!!!!!!!! אני לא רוצה להיות זאת ש"מעניקה לו סמכויות" - דבר שרק מנציח, לדעתי, את חוסר האחריות שלו. הרי הוא לא עושה דבר בלי שאבקש ממנו או שאאציל סמכויות עליו. ולא לזה אני שואפת. אני שואפת לחיות לצד גבר עצמאי. לא לצד ילד מתבגר.

Lemon Grass

New member
אם אני לא טועה... וקצת בציניות

לקחת אסור... בלי רשות! תחשבי תחילה על מה את "מוותרת" כדי שהוא יוכל "לקחת". תציעי לו, בדרך "פיתוי" שיקח! את בלופ של מחשבות שליליות, יש לך כנראה "בטן מלאה" עליו. יש לך כלי רב עוצמה, כלי שעם השנים הנוקפות אותנו לא דווקא משביח. תנסי להיזכר כיצד אז... הוא היה עושה את כל מה שרצית, לפני שביקשת ממנו. היה לו למה לצפות, לך, לחיוך שלך, למילה טובה, לאהבה... שכנראה אצלך דועכת. והוא מרגיש שאת מתרחקת. וככול שאת מתרחקת ממנו, את מצמצמת את הוויתורים, את דורשת יותר את אפילו "תובעת" יותר! ואת יודעת... כשמגיעים לשלב בו "תובעים" ממך לתת נשיקה, זו לא אותה הנשיקה כמו שמבקשים יפה. ואפרופו נישוקים וחיבוקים... אין דרך טובה מזו כדי להחדיר מוטיבציה גם בדוב ישן. תשחזרי כמה קל היה לך פעם למצמץ את הבקשה... והיא כבר בוצעה. בני אדם לא משתנים כל כך, הם לא הופכים עורם, בני אדם יכולים רק להתכנס בתוך עצמם... ואת, את יודעת יפה מאוד איך וכיצד לגרום לשבלול להוציא את הראש מהקונכיה. כל שנותר לך לעשות הוא לאזור כוח ולהפעיל עליו את קסמייך. את תתפלאי לראות שלא לחינם קוראים לזה "קסמים". הבעיה היחידה היא את, את זו שמחליטה אם ה"מאמץ" כדאי, או שאורות הכרך על שלל ה"יותר טובים ממנו" קורצים לך. והעובדה שהוא מפלרטט עם נשים אחרות, גורמת לי להאמין שהוא "יודע" או "מרגיש" שאת כבר לא שלו, לא איתו! הוא פועל כמו כל "אוטומט" גברי אחר, הוא מחפש "קן" חדש. המסקנה שלי היא: שעדיין יש לך זמן לשקם את הזוגיות שלכם, עדיין לא מאוחר לאמיתו של דבר, זו ההתחלה האמיתית. שלך

םייח

New member
שלום למודאגת

היי אני חיים למה ליהיות מודאגת למה לסבול ולא לעשות גם אני עברתי את כל ההליכים האלה והמחשבות והיום אני מנסה ללמד אחרים מנסיוני לא לסבול לרגע אחד אני גבר מאוד נאה אני טוב ונחמד משקיע ומבשל ואבא מצויין והיום אני בהליכי גירושים כי הייתי כזה ואת יודעת מה חבל על הזמן שביזבזתי אתמול עשיתי מסיבת חנוכה נר ראשון עם 15 בנות נחמדות והורים תומכים ושני ילדיי והיה פשוט 10 והפרודה שלי בבית בוכה על מה שעוללה לעצמה קומי וצאי מזה קחי אחריות על מה שאחרים לא יקחו בשבילך ביי לך נאה שכמותך דרך אגב נצלי את העיניין הזה של נאה היום כי עם הזמן זה ישחק לרעתך

םייח

New member
משברים ששוברים

היי זיו אני חיים אני קורא את הסיפור שלך וכולי עצב . למה , למה צריכים לסבול כשאוהבים למה לא יודעים להעריך מה שיש כשיש ?? אני אשמח לעזור לך באמת ואני הייתי רוצה שתביני שבעלך כנראה מחפש גירויים שאין לו בבית את אשמה פה בקטע הזה שלא תביני לא נכון את לא צוות הוואי ובידור שלו אבל פיספסת פה משהוא וזה יכל ליהיות הפוך עובדה שלך היום זה חסר גם אסור להתייאש ולא לעשות שטויות ילד ללא הורים משותפים זה קשה יהייה לך מאוד קשה את צריכה לחיות וזה מגיע לך לחיות טוב את נשמעת לי אינטיליגנטית ונבונה דברי איתי אני אעזור לך חזרי אליי לאי מייל ואתן לך מס´ טל ´ שלי אני מייעץ לכמה שיותר אנשים שאני יכול תוכלי לשאול לפני את גלגלית מפורום גרושים גרושות היא תספר לך עליי ביי בהצלחה לך אמן להשתמע

לחיים, לאיש המערות, למודאגת, ולנפלא

הי, חיים. תודה על האמפטיה. זה באמת נחמד ומעודד, בזמנים עגומים שכאלה. אני אתייחס למס´ נקודות שהעלית. ראשית, גדלים היום עשרות, מאות ואלפי ילדים ללא הורים משותפים - ולא כולם אומללים. חלקם מוצלחים ומאושרים ושלמים, הרבה יותר מילדים הגדלים במשפחות אחרות, עם שני הורים בבית, שבקושי מתקשרים זה עם זו. אז מה עדיף ??? - באופן מוזר, אני אפילו תומכת בלגדל ילד לבד. כך, לפחות, אני יודעת שכל האחריות מוטלת עליי, ואין לי צורך לסמוך על בן-זוג, לבקש טובותיו, ולריב איתו לגבי חינוך הילד וכד´. אני אישית מכירה כמה ילדים שגדלים לבד, עם אימם, וכשהיא משדרת להם אהבה, חוסר תסכול בחייה, ושלמות - הם יוצאים כמעט מושלמים. הרבה יותר טוב מילדים הגדלים בבתים עגומים, עם הורים מתקוטטים (לא פיזית, כמובן !!!). אין בי פחד היום לגדל ילד לבד. יש בי אפילו רצון לכך. עכשיו, כעקרון, בעלי הוא אדם מקסים. באמת. הבעיה היא שאיפהשהוא - הוא פיספס איזה שלב בהתבגרות. הוא גדל בקיבוץ, (עם הורים די אפאטיים...וייתכן שזו הסיבה...) המטפל שלנו טוען שיש לו פחד עצום מלהתעמת. שהתעמתות היא לקיחת אחריות. אני אתן לך דוגמא: אני יכולה לבקש ממנו לעשות משהו. הוא יגיד לי "כן...כן", בעיקר בשביל ´לנפנף´ אותי... ובסופו של דבר - הוא ישכח. הוא לא יעשה וכד´. אני יכולה לבקש ממנו להיות בשעה ספציפית בבית, (ביום מסויים שאני מגיעה מאוחר), והוא יגיע חצי שעה מאוחר יותר... אתה מבין ? - מן חוסר יכולת לקחת אחריות. לעמוד במילה שלך. אני לא רוצה כלבלב מאולף. ממש לא (יש לי 3 כאלו בבית). אני רוצה גבר !!! גבר שאם אינו יכול להגיע בשעה שביקשתי יגיד לי "איני יכול. בואי ננסה משהו אחר". ולא שיגיד לי "כן.כן" ובסוף - יעשה מה שבא לו. עכשיו, לגבי הגירויים בבית. האמת ? - למה אני צריכה להתאמץ יותר ???? גם פה אתן לך דוגמא: אני יכולה לעשות לו מסג´ מפנק עם שמנים ארומטיים, במשל כשעה. אבל כשאני מבקשת ממנו (אחרי כמה ימים/שבועות) - אין לו שום מוטיבציה להתאמץ. תמיד אני צריכה להיות עבורו, לקבל אותו כמו שהוא, לא לשפוט, לא לבקר... - ל מ ה ??? - בעיניי, הוא ילד קטן, שלא יודע להתמודד עם ביקורת, ולא יודע לקחת אחריות למעשיו, ולא יודע לעמוד בהבטחותיו. זה לא כ"כ קיצוני כמו ש"המודאגת" ציינה. לעבודה הוא מחוייב. הוא לא מבזבז כספים מעבר ליכולתו, וכד´. אבל היכולת שלו להתמודד איתי, עם דרישותיי, היא כמעט אפסית. בד"כ הוא בורח, מנפנף אותי ב"כן...כן" - ופשוט לא עושה את שהבטיח. אין לי בעיה שיגיד לי "לא" אבל - שייקח אחריות, לעזאזל !!!!! ולך, איש המערות החביב, לא, איני מפחדת בכלל לחיות כעת לבד. בלי כל השתחצנות, אני נחשבת לדי חתיכה. אפילו צעירה מגילי (כבר התחילו איתי חיילים ברכבת, ושאלו "מתי השתחררת ?"). אני משכילה (תואר שני), ובכלל - אני גם לא ממש רוצה עכשיו קשר. אני באמת-באמת רוצה להיות לבד. לא מפחדת להיות לבד. החשש היחיד שלי הוא שאני לא רוצה לפספס את ההורות. מה לעשות, אצלנו, הנשים, השעון הביולוגי מתקתק... ובגילי - הוא בהחלט מתקתק חזק... אם הייתי יכולה לעשות ילדים בעוד 30 שנים - הייתי עושה אז. אבל הסבירות להריון - הולכת ופוחתת עם הגיל. סטטיסטיקה. ובגילי - כבר מומלץ לא לדחות. זהו החשש היחיד שלי. אין בי פחד להיות לבד. בעבר - היה לי. היום כבר אין. אני חושבת שגם העובדה שהתחתנתי צעירה יחסית, וישר מבית ההורים, ולא חוויתי עצמאות מסויימת לבד (וזאת גם העובדה שלא רציתי ישר ילדים) - מוסיפה מימד לרצון המתפרץ הזה להיות לבד. התחושה שלי כרגע היא שאני לא רוצה בן-זוג. אני רוצה להיות לבד. בעתיד - אני רוצה בן-זוג בוגר, שיידע להתמודד עם תלאות החיים, ולא להישבר מכל גבעה קטנטנה שניצבת בדרכו. שיידע לדסקס ולנהל מו"מ עם אנשים ולא לברוח מהתמודדות.... בן זוג שיהיה איכפת לו. שיהיה אקטיבי. נמאס לי לבקש, אני רוצה שהוא יזום דברים מיוזמתו. אני חושבת שהיוזמה הזאת נקטעה עוד בבית הוריו (שהיו שתלטניים, שחבל על הזמן...). וגם אני , די דומיננטית, והוא לא מסוגל להתמודד עם זה. אבל - שוב, אמרתי לו, במקום לדרוש ממני להיות פחות דומיננטית ויוזמת - תתחיל להיות אתה יותר יוזם ודומיננטי... לא ??? טוב, סליחה על האורך. ותודה. זיו

םייח

New member
אמרת קיבוץ אמרת הכל

טוב את רואה אם יודעים יותר פרטים אז מבינים יותר הוא קיבוצניק זה מכה אני אומר את זה בכאב ולא סתם אני עובד עכשיו במפעל קיבוצי ויש כאן ים של בעיות שנובעות מעצם צורת החיים שלהם הם כאלה אבל מה את עושה עכשיו בכדי שלך יהייה יותר טוב איך את מטפלת בעצמך ומקבלת את הפינוקים שלך חסרים תצרי איתי קשר למייל שלי [email protected] הייתי רוצה לספר לך קצת מנקודת מבט של גבר מה הוא אוליי עובר זה יעזור לך לתקוף את הבעייה בדרך אחרת ביי

פלסטיק

New member
אני לא מבין מה כל כך לא ברור

לפי התיאור שלך את או צריכה לקבל אותו כמו שהוא או ללכת לדרכך (ואת כבר הסברת בעצמך למה טובה שעה אחת קודם). הרי הוא לא ישתנה והשעון הביולוגי שלך לא יסוב אחור. איזו עוד עיצה תחפשי פה? מישהו פה ידע לתת לך מילת קסם שתשנה את בעלך? יש שני דברים שמטרידים קצת בכל הסיטואציה: 1. לעשות ילד מאבא בעל כורחו (הוא הרי לא יודע מהן תכניותיך). האם זה נראה לך מעשה בוגר ואחראי? לך יהיה ילד והוא ישלם...מה תעשי אם הוא ימצא דרך להתחמק מתשלום (יסע לו למיקרונזיה למשל?) 2. לא את באופן אישי אבל עלה פה באשכול ונראה לי שאת מסכימה: "כל הגברים בלתי אחראים (אחרי הנישואין כמובן)וכו´". ההכללה נראית לי ילדותית, לא נראה לי למשל שאני כזה, אבל נניח שאת צודקת. לשם מה את מחפשת נישואין חדשים עם עוד אחד כזה? לפי מה שרשום כאן אז תפקידו של הגבר לעבוד ולהרוויח טוב, לציית להוראות, לעשות נעים לאישה כשבא לה - הייתי ממשיך אבל אני חושב שהנקודה מובנת. אם הייתי מחליף את המילים גבר ואישה זה היה נשמע לך מוכר מאיפשהו? אני לא מנסה לומר שמישהו אשם במערכות היחסים האלה, אני טוען שהגישה ממש לא תורמת להזדהות שלי עם מה שסיפרתן. אני גם לא טוען שמערכת היחסים שלכן היתה משתנה אם הייתן משנות גישה, יכול להיות שהיתה בדיוק באותו מצב...אבל אולי בשביל הפעם הבאה רק תשקלו עוד פעם את הגישה? אתם מחפשים פה אולי צידוק? הוא אשם/ היא אשמה? מי כאן על סמך חצי עמוד שכתב צד אחד יכול לדעת? אולי לא רק הגבר צודק או האישה, אולי כולם תורמים את חלקם וחלקן?

להוסיף רק שתי מילים וקצת על

מה שכבר נאמר. קודם כל אני לא אעסוק בפן הכוללני של"כל הגברים שמתחתנים נהיים XYZ" אני חושבת שזו הכללה ,שנובעת מהכעסים שלך בעיקר. שנית- כדי שהבעל יהיה פסיבי מישהו אחר בבית צריך להיות שתלטן, כמו שאמר האלי-טנגו רוקדים רק שניים. וכנראה משהו בדפוס ההתנהגות שלך שלוקח אחריות על כל החיים הזוגיים שלכם, איפשר לו לסגל לעצמו דפוס התנהגות פסיבי. זה ממש לא חשוב אם זו תולדה של החינוך הקיבוצי או בית ההורים. יש לך אפשרות לשנות את הריקוד הזה,אם את תשני את הצעדים שלו, הוא יצטרך להתאים את עצמו למנגינה חדשה. את יכולה להיות אחראית רק להתנהגות שלך!! לעולם לא של האחר. אבל את יכולה ליצור שינוי, על ידי שינוי דפוס ההתנהגות שלך, שמשנה את המשקלות במטוטלת ויכול ליצור שינוי גם אצל האחר. ואם את לא רוצה או לא יכולה לשנות את המנגינה-קחי את הרגלים ולכי למקום אחר. רק תביאי בחשבון, שהמנגינה הזו תחזור על עצמה כנראה בכל טנגו זוגי שתרקדי כל עוד לא תעשי את השינוי העצמי. ואת יכולה להחליט שאת לא רוצה לשנות את המנגינה הזו, שמה שאת מקבלת מהאיש, מהזוגיות שלכם, מהאהבה, מספק אותך .אז וותרי על הכעס הזה, חבל על האנרגיות הריגשיות. אגב- ממש אין צידוק, אשם או אחראי, יש מי שמביא בחצי עמוד את מה שהוא מודע לו כבעיות שלו, ואחרים משתתפים מנסיונם, חוויתם האישית, או סתם אמפטיה.אין שיפוט (לא שלו, שבוודאי לא מוכר, ולא של הכותבת, שמוסרת על עצמה מעט).

אחות יקרה, יש משהו בדבריך...

ייתכן שבכל התנהגותי גרמתי לו לסמוך עליי, ולהבין שכבר אדאג לכול. ואיך אוכל לשנות זאת ??? הרי אם לא אדאג לדברים - הם פשוט לא יתבצעו. וזה בדוק. איך אוכל לעודדו ליזום יותר ? להיות יותר החלטי ופחות מתלבט ??? לקחת אחריות על חייו ולא לקחת הכל "כאילו סתם, לא ברצינות גמורה".... ?? קצת עצות מעשיות - יש באמתחתך ???? תודה

יש משהו שכנראה מתקיים תמיד

ואולי זו רק התרשמות שטחית, אבל נראה כאילו אנחנו בוחרים את בני זוגנו מתוך משיכה למה ששונה בהם מאיתנו, ועם הזמן זהו בדיוק הדבר שמפריע לנו. אך גם אם הרהור פילוסופי זה נכון, נוכל רק לסגל את עצמנו אליהם והם אלינו. לא נוכל לשנות אותם אלא רק את עצמנו. אם תהיה הדדיות בהסתגלות הזו, נגיע לזוגיות משביעת רצון, אפילו מאושרת שתחזיק מעמד כך שנים. ולא, נמשיך לכתוב על צרותינו כאן בפורום או שנעבור לזוגיות אחרת. ויש לי משל משלי שאולי מתאים כאן: כשהתחתנו, היה מונח לפנינו דף לבן. כעת הוא ירוק. מי מאיתנו אחראי לכך שהוא ירוק? כל אחד מאיתנו לחוד, במאה אחוזים. כי אחד צבע את כל הכחול והשני את כל הצהוב. חג אורים שמח.

למעלה