קודם כל, אני בת !!! ולא בן. ועכשיו

היי זיו יקרה- קודם כל תחליטי אם

את רוצה בכלל לשנות את הדפוס הזה? לא מהפה לחוץ. אלא באמת באמת עם עצמך. הדפוס של אקטיבי -פסיבי הוא דפוס שמאד נוח לחלק גדול של האנשים, בין אם מוכנים להודות בזה בפני עצמם, או שלא. אז קודם כל תראי מה משרת אצלך הדפוס של לקיחת האחריות המלאה(את בת בכורה?) מה זה נותן לך והאם את מוכנה ל"וותר" על זה?????? את שוב מדברת על איך אני יכולה לגרום לוואני אומרת שוב-את לא יכולה לשנות אותו. את יכולה לשנות את עצמך, ובעיקבות השינוי אצלך, יבוא השינוי אצלו(אולי). דוגמית קטנה: נניח שאת זו שיוזמת את קשרי החברה שלכם. מגיע יום שישי-הוא אומר, "מה אנחנו עושים הערב?" ואת עונה "מה שאתה תבחר"- שבוע ראשון בטח תרדמי מול הטלוויזיה (למרות שהתחילו את הבורגנים, ושם קשה להרדם). שבוע שני, שלישי, רביעי, כנ"ל...עד שהוא יגיד "אוקי, אז הערב נזמין את משה ושרה אלינו" או "אני מבקש ממך שתקני כרטיסים לסרט" (שזו כבר התקדמות, כי הוא אחראי לקבלת ההחלטה, ולך נשאר רק הביצוע) .האפשרות האחרת היא שהוא לא יזוז כי המנגנון אצלו כבר חלוד לגמרי. ואז את זו שצריכה להתמודד עם איש חלוד בבית. וצריכה להחליט אם זה מתאים לך. דוגמית אחרת: הוא לא מקפל כביסה, שהוא כן מקפל, חבל על העבודה, כי הוא לא מקפל כביסה "כמו שצריך" (שכמובן שאיך שצריך את קובעת). את מעירה לו שש פעמים בשבוע, בסוף הוא מפסיק לקפל. את כועסת שאת תמיד זו שמקפלת כביסה. שני פתרונות אפשריים: לקבל את הדרך שלו לקיפול כביסה להחליט שהיות ואת לא מוכנה לקבל את הדרך שלו, את מקפלת לבד-אבל את לא כועסת על זה, כי את בחרתאת זה. זו החלטה שלך. אגב- שתי הדרכים טובות. הבחירה היא הקשה!

כאישה אל אישה...../images/Emo8.gif

אהבתי כל מילה. מוזר לי שתמיד הייתי נותנת את אותן העצות לחברות, המספרות לי על "בעל אדיש", ופתאום - אני צריכה ליישם הכל כלפי עצמי. הרבה מהנכתב - כבר מיושם בפועל. למשל, אני לא עושה כביסה עבורו, באופן מכוון. כשהוא יחליט שזה מפריע לו - הוא יעשה. שנית, כן, אני בת בכורה (איך את יודעת ????????) שלישית, נדמה לי שהמצב עמוק יותר וטמון אי-שם בילדותו. במשפחה עם שני הורים דומיננטיים, נדמה לי שהוא למד את הדפוס הזה של "לסמוך על האחר". אני אומרת זאת משום שזה לא בא לידי ביטוי רק איתי ובמחיצתי. אלא, גם במסגרות אחרות. אם במסגרת המשפחתית - שם הוא לא נטה להתעמת עם הוריו, אלא לפעמים הם עשו בשלו כרצונם (כולל - עיון במכתבים שהגיעו אליו, גם אם לא בכוונה. אירוח אנשים בחדרו הפרטי, בלא ידיעתו.... וכד´). כלומר, מראש, יש לו נטיה להיכנע מול דומיננטיות. ברור שבחיים זוגיים - זה הכי מפריע. נתת למשל, דוגמא עם חיי החברה. אכן, אם אני לא אזום - הם לא יתקיימו. הוא, מבחינתו זקוק רק למשפחה, ולעבודה. - חברים ? - לא הכרחי. כך שאם אני לא אזום - הסיכוי שהוא יעשה זאת - קלוש. קלוש מאוד. הקטע הוא שכל פעם אחרי מריבה - הוא פתאום מתחיל ליזום. להיות איכפתי. להזיז דברים. אבל - אז הדברים חוזרים למסלולם. ניסיתי את כל השיטות. כולל להיות אדישה, ולא לעשות כלום - אז, אכן, כמעט כלום לא בוצע. ושוב, חוסר האחריות שלו הוא אפילו בדברים טריוויאליים. לא בהכרח בדברים זוגיים. אפילו כלפי עצמו. הוא מוותר לעצמו נורא מהר. מהר מאוד בוחר בדרך הקלה. אם הוא, למשל, לא מצליח במשהו - הוא לא יתאמץ. כמו ילד קטן - הוא יאשים את הדבר ("איזה מוצר מחורבן"), יחבל בו (ינסה בכוח עד שהמוצר ייפגם/יישבר), יתייאש ויעזוב. ואז - אני באה, והכל מסתדר (פשוט כי אני קוראת את ההוראות כלשונן...). יש דברים שצריך לפתח בילד מגיל צעיר - כמו סבלנות, מוטיבציה, ואחריות. אני לא יודעת אם יש דרך לעשות זאת בגיל מבוגר יותר. איך אני, כבת-זוג, ולא כאימא, יכולה לפתח בו מוטיבציה וסבלנות, ולקיחת אחריות ??? לא לוותר כ"כ מהר. לסמוך על עצמך. איך ???

כאישה אל אישה-חלק ג בהמשכים

שאלתי אם את בת בכורה..כי ככה...נטילת האחריות הזו כל כך אופיינית ל"בת בכורה".כמו עוד כמה סימפטומים (השגים לימודיים למשל?, מצליחנות? ולא אמשיך בנתוח הבכוריות הקלוקל הזה). אני שוב ושוב אומרת את לא יכולה לשנות אותו!!! את יכולה רק לשנות את עצמך. את הגישה שלך את הכעסים שלך את התובנה שלך. ואוליהשינוי הפנימי שלך-ייגרור גם שינוי אצלו או שלא. תעשי לעצמך טובה גדולה אם תפסיקי לנסות הלבין מאיפה "זה" בא אצלו ותנסי לקחת את המראה אלייך-מול הפנים שלך. מה את יכולה לעשות בהתנהגות שלך . וכל זאת בתנאי שאת בכלל רוצה שינוי- מה שלי לא ברור מאליו. לדוגמיות שאת הבאת-אם את לא תזמי חיי חברה,אז הוא לא יזום,אז לא יהיו- לו זה כנראה לא יפריע.לך -כן. האם תוכלי לחיות ככה? או בהשאלה מערימת הכביסה לקיפול-האם תוכלי לחיות עם ערימת כביסה מונחת על הספה שלא את ולא הוא תקפלו אותה? או שזה יעצבן אותך? מה יקרה, אם הוא ינסה להרכיב משהו- לא יצליח, יגיד שזה מוצר מחורבן וכו..ואת לא תבואי"להציל " אותו??? מה יכול להיות המחיר שתשלמי על זה? האם את מסוגלת בכלל? האם את רוצה? את שואלת איך את יכולה לפתח בו מוטיבציה , סבלנות, ולקיחת אחריות- היי,את לא צריכה לפתח בו כלום.הוא איש גדול בן 35 שחי כנראה איך שמתאים לו בחיים שלו, ושלכם את רק צריכה לבדוק אם זה מתאים גם לך? ואם לא-מה את עושה בעניין?

האלי

New member
עצות מעשיות:

ראשית וותרי על הכעס שלך עליו. (על ביצוע העצה הזו נראה לי כבר שאת נופלת, אבל אולי...) כי כל זמן שאת כועסת, גם אם את כובשת את כעסך, הוא לא ירצה להתקרב אליך ואת זה אפשר להבין לא? הכעס מפעפע דרך נקבוביות העור, אי אפשר להסתיר אותו. ולכן אם את רוצה לבנות מחדש את הקשר איתו. וותרי על הכעס. שנית וותרי על כל שיפוטיות כלפיו. קבלי את מה שהוא עושה כ בסדר גמור ושלישית נסי להיות קשובה. כשהוא מדבר, אל תתייחסי לדבריו בביטול, אל תהיי חסרת סבלנות. הקשיבי לו הקשבה מלאה כשהוא אומר מה שהוא אומר. לא שנראה לי שמשהו מזה מתאים לך בסיטואציה הנוכחית, אבל ביקשת עצות מעשיות אז נתתי לך. בבקשה, שלך, האלי.

קודם כל, תודה. אני מעריכה את העצות

שלך. ולדעתי, הן גם נכונות. אם יש לך חשק וכוח - קרא את מה שכתבתי ל"אחותו של שייקספיר". אני חושבת שלבחור יש בעיה בסיסית עם עצמו. עם היכולת לסמוך על עצמו ולהאמין ביכולתו ובעצמו. וכמה שאני יעודד - זה לא יחפה כנראה על הקרירות מהילדות.... נתתי לאחות היקרה דוגמא. למשל, אם אנחנו קונים משהו לבית שצריך הרכבה עצמית. אם זה מסובך - הוא, תוך שניות, מחליט ש"המוצר דפוק !!!", הוא מנסה להרכיב בכוח, מתעלם מההוראות ("אני לא מבין פה כלום !!!"), ומחבל בחלקים מסויימים בו. עובד תוך ייאוש וחוסר אמון ביכולתו. "עושה הרבה רוח" מסביב כדי לעורר את תשומת ליבי... ולבסוף, כשנמאס לי אני קמה, קוראת את ההוראות בפרוטרוט, שלב-שלב... ואחרי שעתיים - המוצר מורכב. גמור ומושלם. לכל אורך חייו - הוא בחר בדרך הקלה. נמנע מיציאה לקורסים מפרכים (גם שהם באמת "קטנים" עליו, מבחינה פיזית...), נמנע מדברים מורכבים, מהתמודדויות קשות, הכל צריך ללכת קל וחלק. אבל - מה לעשות שהחיים מזמנים גם דברים אחרים ????? כמו שאמרתי, ההתנהגות אינה אופיינית רק לזוגיות שלנו, אלא בכלל. הוא לא אוהב להתמודד עם סיטואציות מורכבות. לא אוהב להתעמת, מחפש תמיד את הקל והנוח. והאמת היא, שאני כבר מזמן וויתרתי על הכעס, אבל גם אז הוא הירשה לעצמו לבחור בדרך הקלה ולהגיד "ככה אני קבלי אותי כמו שאני", למרות שהוא עצמו לא תמיד אוהב את התנהגותו חסרת האחריות. (בסופו של דבר, הוא לא חי לבד בעולם. ולא לנצח אפשר להבטיח דברים ולא לקיים. להתייחס אליהם בקלות-ראש.... מה זה אם לא חוסר בגרות ???)

קודם כל...

אתייחס לדבריך ´פרה-פרה´... ראשית, כשכתבתי על מחשבות "לעשות ילד" - לא התכוונתי לאנוס אותו, כמובן. התכוונתי שהוא יהיה שותף פעיל, ובהכרה מלאה בשעת המעשה. וכשני שותפים פעילים - שנינו אחראים לתוצאות. במילים פשוטות - כשאתה שוכב ללא אמצעי הגנה - אל תחפש תירוצים להתחמק. אבל - זה באמת לנושא אחר. הוא ממש לא טיפוס כזה. ואני, מטיפוסי, דווקא לא חושבת שיהיו לי איזה ציפיות מיוחדות ממנו. ואם הוא ייסע למיקרונזיה - אז סבבה. שרק יהנה. אין בי פחד לגדל ילד לבד. שנית, כתבתי שאצל רוב החברות שלי - הדברים פשוט השתנו אחרי הנישואין, ובד"כ, הגברים הפכו ל"עוד ילד"... - הגבר - הוא צריך פינוק, וחום, ואהבה... והיא - רק צריכה לחשוב מה לעשות קודם - לעבוד ? לנקות ? לקנות ? לתת תשומת לב לילד ? אולי לבעל המסכן והזנוח ???? - ומי מפנק אותה אחרי יום עבודה מתיש ומעייף ??? - נראה שזה כבר לא מעניין... לדעתי, התפקיד של הגבר צריך להשתוות לזה של האישה. ולא כשנוח לו - אלא בכל המובנים. הוא צריך ליטול חלק פעיל ויוזם בגידול הילדים. ולא רק לעבוד ולפרנס. ממש לא.אלא שנראה לי שבפועל - זה התפקיד שהוא בוחר לעצמו. לעבוד מבוקר עד לילה, ולפרנס. והיא - כבר תדאג לשאר. אין ספק שלכל אחד/ת יש את חלקו/ה.

פלסטיק

New member
זה כבר מתחיל להראות אחרת..וטוב יותר

אני רואה שאת נוקטת גישה טיפה מאוזנת יותר, זה עושה את הכל קל יותר להתייחסות בקשר ל"גניבת זרע" את צודקת בהכל במידה ושני אנשים זרים, אבל בין אנשים נשואים לא יפה לעשות הפתעות. שבע שנים אתם בלי ילד לא בגלל שלא היו אמצעי מניעה. אבל אני חושב שהבנו כולנו בקשר לזה... תראי כל אחד יש לו את ה"חבילה" שלו מהבית. את מכירה את הבדיחה החבוטה על הכלה שזוללת בחתונה כי היא כבר לא צריכה יותר דיאטה, היא כבר מסודרת... אז יש גברים מזניחים ומוזנחים, נשים מזניחות ומוזנחות, יש כאלה שהם "משקיעים", והזוגות מייצגים את כל מגוון האופציות. את "זכית" בבעל הזניח, במה הוא זכה לדעתו תוכלי לשאול רק אותו...הטענה שלי היא שלא ניתן לעשות הכללות, אני יודע שטענה זו לא מסייעת לך בכלום אבל הייתי חייב להגיב דבר שאולי יסייע לך, אתן לך דוגמא מחיי: מסיבות מסויימות חשוב מאוד שזוגתי יהיה לה סלולרי זמין, אבל תמיד היא שכחה לטעון אותו, אז תמיד טענתי לה את הסוללה (וכמובן התעצבנתי בגלל חוסר האחריות שלה). יום אחד פשוט הפסקתי, שבועיים שלושה לא היה טלפון זמין ואז היא למדה שזו אחריותה. שבועיים שלושה הייתי על קוצים, אבל כבר חודשים שהמצב השתפר פלאות. אז תשאירי לו לבצע דברים שחשובים אבל לא קריטיים. בתחילה בגלל שרגיל שאת ממילא תעשי אז הוא לא יבצע אבל אולי אחר כך יתחיל לקחת אחריות, פרה-פרה כמו שאמרת. דרך אגב, אם לא מבצע אל תתחילי "לרדת עליו", זו בעיה שלו לדאוג לזה והעונש הוא "ההנאה מהתוצאות". ושיצליח לכם

תודה, פלסטיק,

הבעיה היא שדברים פשוט לא מפריעים לו !!! למשל, אין לו בעיה לא לצחצח שיניים בערב (וזה מוציא אותי משלוותי....). - מבחינתו, זה בסדר. ובכלל, מי אמר שצריך לצחצח שיניים פעמיים ביום ???? - זו סתם דוגמא לחוסר בגרות ואחריות שלו כלפי עצמו. לא רק כלפי הזוגיות. וזו רק דוגמא אחת. כתבתי קודם, הבעיה היא שהוא מקל ראש בהמון דברים. מוצא תירוצים וצידוקים למה לא לעשות אותם. ולא מתאמץ ומתמודד איתם. אין לו אחריות בדברים בסיסיים - כמו בדוגמא לעיל. יש דברים שאני באמת יכולה להבליג עליהם. כמו - כביסה. לא יכבס - לא יהיה. אבל יש דברים, שאין לו אחריות בסיסית לגביהם. למשל, כמו עם צחצוח שיניים, או אם יקבל טיפול תרופתי - הוא פשוט ישכח לקחת, אם לא אעמוד לו על הראש. וגם אז הוא ימצא צידוק ילדותי, כמו "אני לא צריך את זה"... כך גם בהתמודדות עם דברים מורכבים, כמו בניית מוצר בהרכבה עצמית. אם זה קצת מסובך - הוא ישר מתייאש, ומחליט ש"המוצר דפוק". אני באה בראש אחר, עם יותר סבלנות, ואחרי מס´ שעות - המוצר עומד, שלם וגמור. אתה מבין ???? אני לפעמים מרגישה שאני מתמודדת עם ילד שלא השלים תהליך התבגרות נורמאלי, ואני מתוסכלת מזה לאללה....

dor50

New member
לזיו שלום

קראתי את הודעתך וכאחד שעבר גירושין פעם אחת וכמעט פעם שניה אני מבין אותך ומזדהה עם הרגשתך, לכן אני מרשה לעצמי לתת לך כמה עצות: ראשית לפני שאנחנו באים בטענות לאחרים עלינו לבחון קודם כל את עצמנו (גם לי זה לקח זמן וכשהבנתי זאת חיי השתנו ללא היכר), ולבוא בטענות רק לעצמנו, אנחנו היחידים האשמים במה שקורה לנו, המחשבות שלנו יוצרות את המציאות שלנו וכיוון שכך אפשר לשנות זאת על ידי שינוי המחשבות, זה צורך לימוד וסבלנות אך זה אפשרי. הדגש| יחד עם זאת שני הצדדים צריכים לרצות לעשות שינוי אישי. אני ממליץ לך לקרוא שני ספרים: קח אחריות על חייך (איך לא להיות קורבן) מאת לואיס פרוט כיצד אחד מכם ייכול לקרב את שניכם זה לזה מאת סוזן פייג´ יש עוד רבים ונפלאים, אך זאת להתחלה. הצעה נוספת: בבוקר הסתכלי במראה ונסי לדבר עם הדמות המשתקפת מולך, מה היא אומרת לך?, האם את מוכנה להיות חברה שלה? האם היא מקרינה לך שמחה וחדוות חיים או כעס, קנאה ו....? זהו ניסוי לא קל אך שווה לעצם קבלתך את עצמך, את הופעתך, את מה שאת מקרינה החוצה, ונסי לברך את הדמות שבמראה ולאהוב אותה. תרגיל זה צריך לעשות כל יום במשך כמה דקות אך שווה כל רגע, ואת תראי אחרי כמה ימים את השינוי שמתחולל בתוכך. יחד עם זאת התחילי לאמץ לעצמך גישה חיובית לחיים ומחשבות חיוביות בלבד, מחשבות שליליות רק הורסות אותנו, מחשבות חיוביות בונות אותנו, לכן יש צורך להלחם במחשבות השליליות (הן מאוד עקשניות) ופשוט לגרש אותן, איך? כל פעם שעולה מחשבה שלילית (בכל נושא) דמייני שאת מכניסה אותה לתוך בלון ומשלחת את הבלון לחלל. כתבתי בהתחלה בלשון רבים מתוך נוחיות השפה. שיהיה לך שבוע נפלא וחג אורים עם הרבה אור. בהצלחה צביקה

צביקה, אני יותר ממסכימה איתך !!!!

אהבתי כל מילה בדבריך. כבר מספר חודשים שאני מודעת יותר לכל נושא החשיבה החיובית. הקבלה של האחר ושל העצמי. וגם קוראת ספרים טובים בתחום ("איזורי המשגה שלך", "אני בסדר - אתה בסדר"... וכד´). ותודה על המלצתך לספרים נוספים. השאלה שלי היא, שוב - איך "גוררים" בן-זוג לתהליך שכזה ??? הבאתי ספרים. ניסיתי לעניין אותו ו....כלום. יתרה מכך, החלטנו על טיפול פסיכולוגי, אצל אחד הטובים בארץ. אנחנו משלמים הרבה כסף. באמת. וחוץ מהפעמיים הראשונות, שהוא באת אימץ את דבריו, שאר הפעמים - איך שאנחנו יוצאים מהטיפול, הוא אומר לי "עזבי, הכל נכון בתיאוריה... לא מאמין בשטויות האלה...." - מה עושים ????????????? איך משכנעים ילד בן 35לקחת אחריות לחייו ???????? תקופה ארוכה עברתי שינוי, הפסקתי עם כל שיפוטיות. כל ביקורתיות. ואז - גיליתי שהוא פשוט לא מתייחס ברצינות לדבריי. רק כשאני כועסת, צועקת, אז -הוא מתעורר ומגיב. כשאני רגועה, קולית, מבקשת משהו בנימוס - הוא דוחה ודוחה ודוחה ו...שוכח. נותן לי להרגיש שאני לא בדיוק בסדר העדיפויות הראשון. בקיצור, הכל נכון בדבריך. איך, בכל זאת, גוררים גם את בן הזוג לתהליך משותף ?

ליידילי

New member
"שמגר" לשרותך

בתשובה לשאלתך "איך גוררים"...וכו´ וגו´. אין גוררים. - נקודה. וזאת במלים שונות ניסו האלי ואחותו ואחרים לומר לך. אי אפשר לשנות אדם אחר. נקודה. כלומר : זה לא מדויק... אנחנו משתנים כל הזמן, ואנו משפיעים זה על זה... אבל שינוי יזום שיביא לשינוי התנהגות של אחר, שינוי מנקודה א. לנקודה ב. או ג. ששואפים אליה - נא לשכוח מזה - ומהר. אלא אם מפנימים שאנו יכולים לנסות להניע תהליך. אלא שלשם כך עלינו לשנות את עצמנו וכל מי שניסה את זה אי פעם יכול לומר לך שזה קשה כשאול... (למשל... כמה פעמים עשיתי דיאטה? /לעומת כמה פעמים החלטתי לעשות דיאטה= שינוי בהרגלי האכילה שלי?...וזו רק דוגמא קטנה...) לא שאי אפשר לשנות... אלא שהשינוי צריך לנבוע משינוי שקיימנו בנו עצמנו. וכבר אמרה אחותנו, ואמרו אחרים - החליטי נא אם את אכן רוצה להשתנות . ורק עוד משהו... איזו מחשבה שעלתה לי בראש למקרא תיאורו של בעלך כפי שעולה מדבריך... ויתכן מאד שאני טועה - אבל אם לא זה עשוי להיות משמעותי. אבל לפני שאומר... אמרי את... הוראות וספרי הדרכה הוא אינו קורא... מה הוא כן קורא? האם הוא כן קורא? (אינך חייבת לענו לי או כאן... רק לעצמך) ו... אמרת שרק עבודה ובית... מותר לשאול במה הוא עובד? ואיך הוא בעבודה? (שוב כנ"ל) אני שואלת כיוון שאת תשובתך להאלי סיימת בשאלה "מה זה אם לא חוסר בגרות"?... ויתכן מאד שמדובר במשהו אחר. (שאולי מתלווה לו חוסר בגרות או...) וכוונתי לכך שיתכן ולבעלך יש ADD ...עייני כאן... למידע על כך. ואם טעיתי - תשכחי מזה...

karin45

New member
ואם היה הפוך....

זיו שלום, עוקבת אחרי הדיון שהתפתח מסביב לבעייה שלך ועכשיו שאני קוראת את מכתבה של ליידילי, החלטתי שאני רוצה גם לענות לך ולמה? תחשבי רגע קט, אילו היה הפוך…אילו הוא היה חושב את כל מה שאת חושבת עליו… אצלי המצב הוא הפוך, יש לו טענות כלפי כמעט כמו הטענות שלך… זאת אני שיכולה להשאיר את הכביסה על הספה ולא לקפל אותה מיד… וזה מפריע לו, זאת אני שאומרת תכף… תכף… ואחר כך לא עושה, אם אני יכולה לעשות זאת מחר, אם לא בא לי להדיח את הכלים מיד אחרי ארוחת הצהריים אעזוב אותם לאחר כך… הרי הם לא יברחו, אך כן הם בורחים לי כי הוא מדיח אותם ואחר כך בא אלי בטענות שהוא עושה ואני לא. תמיד מפריע לו שיש ערמות בכל מקום, הילד מגיע זורק את התיק ואת הנעלים בפינה אחת… הילד השני מגיע זורק את המעיל על הספה, השלישי מכין שיעורים בפינת האוכל ומשאיר הכל והולך לשחק עם חבריו… כך הבית נעשה מבולגן, והוא מגיע ועיניו בורקות מכעס מכל הבלגן. אך מתברר שאכן, שיש לי ADD (הפרעות קשב וריכוז) וזה בעצם מה שגורם לי לכל הבעיות, נתחיל מזה שלא מצליחה להסתדר עם עבודות הבית שלמען האמת אף פעם לא הבנתי איך לנשים אחרות זה כל כך פשוט ובשבילי כל כך קשה, לא מצליחה להתרכז ולכתוב ושוכחת דברים, לעומת זאת בעבודתי אני מעולה ואוהבת אותה. כל הכעס הזה שהיה ושיש לבעלי כלפי על אי היותי אשה למופת (נקיה, בשלנית וכו´, הביא אותו להתרחק ממני, לכעוס עלי, ואפילו לבגידה ורומן ארוך מאד… כשעוד לא הבנו שבעצם יש לי ADD. אם את עדין אוהבת אותו ורוצה לשקם את הנשואין שלכם, גשו לאבחון ואני בטוחה שהמצב יתסדר ואם והיה ואין לו ADD תירדי ממנו הוא יעשה ויעזור לך ברגע שתפסיקי ללחוץ עליו. קארין

הי, לכן, קארין, וליידילי....

קראתי בעיון רב כל שכתבתן. הפרעת ADD אני שוללת. זה לא נראה לי הכיוון. אין לו שום בעיה להתרכז בדברים שהיא כן אוהב - ספרים שהוא אוהב, אטלסים (משעממים) למיניהם, תוכניות טלויזיה, להקשיב לרדיו, לקרוא את הנשיונל ג´אוגרפיק.... קשה לי להאמין שיש פה הפרעת ריכוז או קשב. בילדותו - הוא אף אותר כילד/נער מחונן - אך נזנח אי-שם בחינוך משפחתי/קיבוצי לקוי. הבעיה שלו - שהוא מודע לה היטב - היא שקיים פער עצום (!!!) בין הפוטנציאל הגלום בו לבין התוצאות בשטח. אם תפגשהו במקרה, לא תחשבו שעומד לפניכן אדם כ"כ אינטליגנט, עם ידע עצום, שמעטים יודעים...הבעיה שלו היא משמעת עצמית ומוטיבציה. הוא כן מקפל כביסה, ומכבס (כשאני לא עושה זאת), ומכין אוכל, ויש בו מעלות רבות וטובות. הבעיה העיקרית שלו שמרוב רצונו לרצות אותי ואת כל העולם ואשתו - הוא יבטיח הבטחות רק כדי ל"נפנף" את המבקש, ולא יעמוד בהן. זה כבר בעיה ממשית של משמעת. של מוטיבציה. של אמינות בעיני עצמך. הוא עובד בתחום ההיי-טק, ובכלל - לדעתי, במקומות עבודה - תמיד אהבו אותו. הוא מוכן לעזור. עם זאת, הביקורות עליו תמיד היו ש"אינו בולט מספיק", וזה לדעתי גם פגם, לא אחת, בקידומו. הוא לא יוצר קשרים מהירים עם אנשים, ולרוב קשריו שטחיים וקורטיים. כאילו שהוא מגדר לעצמו איזה מרחב מוגן רחב, ולכן - הוא גם יבטיח (רק לא יתעמת !!!) ולא יעמוד מאחורי הבטחותיו. אגב, הוא עצמו התוודה לפניי על רומן שניהל מחוץ לנישואין, כי לא ידע איך להתמודד איתי.... זאת הבעיה - חוסר יכולת להתמודד עם החיים. עם אתגרים. ובריחה. בריחה. בריחה. טוב, כתבתי די. ותודה לכן. זיו

זיו יקרה-זה בדיוק ADD!!!כאילו

מהספר. לא שזה פותר את הבעיה שיש לה כינוי ושם ומיקוד. אבל אנשי(ילדי ADD) בחלקם הגדול מחוננים אצל רובם יש פער בין היכולת להישגים רובם מסוגלים להתרכז מאד במה שמעניין אותם ולאבד עיניין בשניה אחת, במה שפחות מעניין. קצת כדי להיות פרקטית-נסי איתו בדיקה נוירולוגית? שוב- לא כי אז יפתרו הבעיות (בכלל לא) אבל קודם כל יש תרופות,ואז יש ירידה של המתח הפנים ביתי, ושל הכעסים. מה איכפת לך לבדוק, ולא לשלול על הסף. ואגב-לא כל תכונות האישיות והאופי שלו קשורות לעניין אלא בעיקר חוסר היכולת להתמיד, חוסר הריכוז במה שלא מעניין, והפער האדיר בין היכולת הפוטנצאלית לבין המימוש. כל השאר- שייך לכובע אחר לגמרי.

karin45

New member
כל שרציתי להוסיף כבר נאמר

ואכן זיו כל מה שציינת מאפיין את האנשים עם ADD, כדאי לכם בכל זאת לגשת לנאורולוג לבדיקה

karin45

New member
ואם היה הפוך...

זיו שלום, עוקבת אחרי הדיון שהתפתח מסביב לבעייה שלך ועכשיו שאני קוראת את מכתבה של ליידילי, החלטתי שאני רוצה גם לענות לך ולמה? תחשבי רגע קט, אילו היה הפוך…אילו הוא היה חושב את כל מה שאת חושבת עליו… אצלי המצב הוא הפוך, יש לו טענות כלפי כמעט כמו הטענות שלך… זאת אני שיכולה להשאיר את הכביסה על הספה ולא לקפל אותה מיד… וזה מפריע לו, זאת אני שאומרת תכף… תכף… ואחר כך לא עושה, אם אני יכולה לעשות זאת מחר, אם לא בא לי להדיח את הכלים מיד אחרי ארוחת הצהריים אעזוב אותם לאחר כך… הרי הם לא יברחו, אך כן הם בורחים לי כי הוא מדיח אותם ואחר כך בא אלי בטענות שהוא עושה ואני לא. תמיד מפריע לו שיש ערמות בכל מקום, הילד מגיע זורק את התיק ואת הנעלים בפינה אחת… הילד השני מגיע זורק את המעיל על הספה, השלישי מכין שיעורים בפינת האוכל ומשאיר הכל והולך לשחק עם חבריו… כך הבית נעשה מבולגן, והוא מגיע ועיניו בורקות מכעס מכל הבלגן. אך מתברר שאכן, שיש לי ADD (הפרעות קשב וריכוז) וזה בעצם מה שגורם לי לכל הבעיות, נתחיל מזה שלא מצליחה להסתדר עם עבודות הבית שלמען האמת אף פעם לא הבנתי איך לנשים אחרות זה כל כך פשוט ובשבילי כל כך קשה, לא מצליחה להתרכז ולכתוב, שוכחת דברים ואפילו שוכחת מילים, לעומת זאת בעבודתי אני מעולה ואוהבת אותה. כל הכעס הזה שהיה ושיש לבעלי כלפי על אי היותי אשה למופת (מסודרת, בשלנית וכו´), הביא אותו להתרחק ממני, לכעוס עלי, ואפילו לבגידה ורומן ארוך מאד… כשעוד לא הבנו שבעצם יש לי ADD. אם את עדין אוהבת אותו ורוצה לשקם את הנשואין שלכם, גשו לאבחון ואני בטוחה שהמצב יתסדר ואם והיה ולא תירדי ממנו ותראי שהוא לבד יבוא לקרתך. קארין

dor50

New member
לזיו../images/Emo39.gif

אני שמח על תשובתך, רואים שהעניין איכפת לך מאוד. ראשית - אי אפשר לגרור אף אחד למקום שהוא לא רוצה להיות בו, אנחנו עושים את מה שאנחנו אוהבים, וכנראה שבעלך לא בדיוק אוהב את מה שאת דורשת ממנו. ולכן ראשית עליך להפסיק לחשוב - "איך אני משנה אותו שיעשה מה שאני רוצה". אגב : זו אחת הבעיות הגדולות בין זוגות - כל אחד רוצה שהשני יתנהג כפי שהוא רוצה ולאוו דווקא כפי שבן/ת הזוג השני אוהב. עליך דבר ראשון להתחיל לקבל אותו כפי שהוא. את צריכה להבין "שהוא מתנהג בדיוק כפי שאת חושבת שהוא מתנהג", אך מי אמר שמה שאת חושבת "זה הדבר הנכון" ולמי הוא נכון? לך או לו. אני אומר זאת כיוון שאני מכיר את הבעיה על עצמי, גם לי היו בעיות כאלה ואחרות עם בת זוגתי, אבל רק ברגע שהתחלתי לעשות שינוי עצמי (לצערי הסדנא שעשיתי לא פועלת, אך יש גם אחרות) התחלתי להבין שראשית אני צריך לשנות את "החשיבה שלי", את זוית הראיה שלי על כל ההתנהגות שלי ושל בת זוגתי, וראה זה פלא ברגע שאני התחלתי להשתנות זוגתי התחילה גם לעבוד על עצמה כולל הליכה לאותה סדנא, והיום אנחנו חיים כמו זוג שרק אתמול התחתן, הבנו שיש לתת מרחב לכל אחד, צריך ללמוד להקשיב לשני/ה (ולא למה שאנחנו רוצים לשמוע, ומבלי להכנס באמצע הדברים, אלא להקשיב)וגם להגיד כל מה שיש לנו על הלב ללא מחשבה "מה הוא/היא יחשוב/תחשוב, ולדבר כאשר מסתכלים אחד על השני/ה ולא עם הגב אל השני/ה (תקשורת...). תתחילי לעבוד על עצמך כל כל, תשני את גישתך לגישה חיובית, כלומר, במקום "הוא לא מייחס", הוא לא עונה" "הוא לא....", " מה עושים???? ראשית יוצאים מהלחץ, כיוון שלחץ שלך רק מגביר אצלך את ראיית השלילי, להתחיל לראות מה הוא כ ן , להתחיל לראות את היופי שבו שראית כשהתחתנת איתו, להוציא את המחשבות השליליות עליו מהראש, להפסיק לרצות שיעשה מה שאת רוצה ולהבין שהוא עושה מה שהוא אוהב, יחד עם זה תהיי "את", תעשי גם את מה שאת אוהבת, ומחלק הדברים פשוט להתעלם, לתת לו להבין שיש עוד אנשים בבית ושאת אשתו, לא אמא שלו (אולי את מתנהגת אליו כאילו את אמא שלו?). הדברים לוקחים זמן וסבלנות אך זה שווה את המאמץ, כמובן בתנאי שאת רוצה להשאר איתו יחד, אך גם עם תחליטי להפרד מבלי שתשני את עצמך ואת גישתך לחיים ולאנשים, גם עם השני יהיה בדיוק אותו דבר, מהסיבה הפשוטה - זה המחשבות שלנו שיוצרות את המציאות שלנו. אגב: קראתי את הספרים שאמרת, לפני הרבה שנים ולא נהניתי מהם במיוחד, כמו כן לא תלמדי מהם איך להשפיע על בן הזוג, מאלה שהמלצתי לך נהניתי יותר, ויש עןד אחד שעולה על שניהם (שכחתי בפעם הקודמת) "איך לחיות מתוך שמחה" של סאנאיה רומן, לי ספר זה נתן המון (גם השניים הנוספים בסידרה הם נהדרים) ואת יכולה לתת אותו גם לבעלך. יחד עם כל זה את באמת צריכה לראות עם הזמן העם בעלך בכלל עושה מאמץ כלשהו להמשך הזוגיות ביניכם,(אם הוא מוכן בכלל להתייחס לספר שהמלצתי לך עכשיו, זה סימן נפלא, כי אם הוא יקרא אותו הוא יבין שחייב לבוא שינוי, אי אפשר אחרת כאשר קוראים ספר זה ברצינות) אחרת באמת חבל על הזמן, גם את זה אני אומר מתוך נסיון של פרק א´ בחיי בו האשה לא היתה מוכנה לעשות שום שינוי בעצמה אלא רק דרשה ממני להיות כפי שהיא רוצה שאהיה ולא עזרו שום יעוצים ושום יועצים, ומאז דעתי האישית על יועצים היא - הם המרוויחים היחידים מכל משבר של זוג שבא אליהם, יש מעט מאוד יועצים שיודעים באמת כיצד לגרום לזוג לשנות את היחסים ביניהם. שיהיה לך חג אורים שמח ומלא אור בהצלחה בעבודה על עצמך צביקה

אוי, צביקה....

אחת הביקורות הכי משמעותיות שלי על בעלי היא שהוא יותר מדי רוקד לפי חלילם של אחרים....אני לא רוצה שיעשה כרצוני. אני רוצה שיעשה כרצונו !!!! הוא פשוט מפחד מכך. הוא לא יודע מה זה לעשות כרצונו. הרי תמיד אמרו לו מה לעשות - בקיבוץ. במשפחה. בכל מקום. הוא בנאדם שלא מעלה את המילה "לא" על דל שפתיו. וזו אחת הבעיות הגדולות. שכדי לרצות אותי ואת כולם הוא תמיד יבטיח...גם כשהוא יודע מראש שאינו מסוגל לקיים.... ומכך מתגלעות כל המריבות. אני אומרת לו: "זה בסדר. אם אינך יכול להגיע הביתה ב-5 - רק תגיד !!! כדי שאדע איך לתכנן צעדיי... אל תגיד לי "כן, אני אגיע", ותגיע אחרי שעתיים.... זה דווקא דבר שהיה בו עוד בתחילת הכרותנו. הרצון לרצות את כל העולם. חוסר מסוגלות להתעמת ולעמוד על שלו. זה מקור להרבה מריבות ואי-הבנות. והרבה תודה על העצות... גם את הספר "חיים מתוך שמחה" קראתי. הוא אכן נפלא. תודה. תודה. תודה. זיו

רק דבר אחד נשמע צורם

את רוצה שיעשה כרצונו!!!! אבל את שופטת אותו על כל מה שהוא עושה, או לא עושה. איפה רצונו יכול לבוא לידי ביטוי. ואם הוא חלש, האם שיפוט וביקורת יחזקו אותו, או משהו אחר? ואיך את יכולה להביא את אותו משהו אחר למערכת היחסים שלכם? כל פעם שמציעים לך לבחון את עצמך במערכת היחסים שלכם, תשובתך מפנה מיד את האצבע אליו. ואני אומר לך שוב, הביטי בראי. וכווני את הראי שדמותך תשתקף בו, לא דמות בעלך.

למעלה