קודם כל ברכות לפתיחת הפורום

אני חושב שאת טועה

שוב - לצערי הרב, החוק מאד לא מפרט בנקודה אם כי אני בטוח שחברי תל"ל יוכלו להגיד מה המצב החוקי כרגע הכוונה בחוק "הממונה" או "רופא וטרינר עובד ציבור" זה לא כל וטרינר אלא וטרינר רשותי (כגון עיריה, מנהל השרותים הוטרינריים וכו'). מה שכתוב זה שהם רשאים להחליט על המתה אם לדעתם עבל חיים סובל. לא כתוב כלום על מתי אסור, לא כתוב כלום על בע"ח בריא, ואין הגדרה אפילו כללית של "סבל" ארז

לעניין סבל

הרי שאחר כך כתוב ש"לא מקבל טיפול רפואי הולם" כלומר ברור שזה בעיה רפואית- כלומר בעל חיים בריא אין להמית. לעניין מה שאמרת נכון- אז וטרינר פרטי חל עליו סע' 2 " איסור התעללות (א) לא יענה אדם בעל חיים, לא יתאכזר אליו ולא יתעלל בו בדרך כלשהי" המתה שרירותית היא התעללות-התאכזרות (השופט חשין בפס"ד חמת גדר פירש בהרחבה את המושג הזה) אני גם אשמח לשמוע התיחסות מתל"ל.

הנה הפרטים

(מתוך אתר המשטרה) התעללות בבעלי חיים משטרת ישראל, מדור איכות הסביבה, המשטרה הירוקה במשרד לאיכות הסביבה, והממונה לפי החוק, בשירותים הוטרינרים במשרד החקלאות אחראיים על אכיפת חוק צער בעלי חיים. המשרד לאיכות הסביבה העמיד קצין מטה משטרה מיוחד, רפ"ק שאול מימון, לעניין חוק צער בעלי חיים. תלונות על עבירות על חוק צער בעלי חיים מתקבלות בתחנות המשטרה השונות ומועברות לקצין המטה אשר עוקב אחר אכיפתן במסגרת המשטרה ובשיתוף פעולה עם גופי האכיפה השונים. רפ"ק שאול מימון : טל' 7634477-03 פקס' 7634480-03.

khb

New member
כדאי לדעת מי הוטרינר

כדי לא להזדקק ל"שירותיו"

למעלה