קודם כל עדכון..

shir300

New member
קודם כל עדכון..

חזרתי עם הגזר... משני קבוצות של גן. קטנטנים ומתוקים.. הם מכירים את השיר על סבא אליעזר וזה עזר מאוד. כמובן שבגן של הגדולים יותר הלך יותר טוב. היתה לי התלבטות אם לשיר או לספר את הסיפור, או לספר ולשלב רק את הפזמון, ולא היתי לגמרי בטוחה בעצמי... אני מתקשה קצת בלבנות מהלך ברור של הצגה. הילדים התחפשו לדמויות ומשכו איתי, קצת רקדנו עם הגזר גם ושרנו את הפזמון ביחד. אבל זה יצא מאוד קצר. חסר אותי קצת אקספוזיציה על סבא אליעזר, על הגזר העקשן שלו... אבל כדי למלא את הזמן הגזר פנה לכל אחד מהילדים ושאל אותו איזה ירקות הוא אוהב לאכול. הילדים הגיבו לגזר, פנו אליו, שאלו אותו שאלות וניהלו איתו דיאלוג. חסר היה קצת יותר נפח לפעילות אבל בסך הכל היה נחמד. אני התחפשתי לאליעזר וזה היה לי מרענן. משהו שבד"כ אני לא עושה. וגם זו פעם ראשונה שאני עושה שעת סיפור בעצם... אז מגיע לי קצת הנחה,לא? מנסה להפיק לקחים לפעם הבאה. תודה לכולכם אתם עשר!

shir300

New member
ועכשיו סדנת גזר בהפתעה!!!

חומרים: שתי יריעות של סול כתום דבק מגע/ דבק חם לבד ירוק חוט ברזל כדור קלקר קטן שאריות בריסטול שחור צבע אקריליק שחור/חום וכו'.

shir300

New member
שלב א

הדבקתי את שתי יריעות הסול לאורך זו לזו, אבל לא עד הסוף. גזרתי שארית מכל יריעה כדי להוסיפ אחר כך בקצוות ובפה. בחיבור של הקצוות בצד השני (כדי לסגור וליצור טיובה כזאת), צריך לגזור בקווים אלכסוניים ואז להדביק כדי שתווצר צורת קונוס לטיובה.

shir300

New member
שלב ב

לקחתי עיגול סול בקוטר הקצה של הטיובה אליו הדבקתי עיגול מקרטו ביצוע, שצריך להיות טיפה יותר קטן מעיגול הסול. את הקצוות של הסול חתכתי לשינים, יצרתי למעשה תחתית ובעזרת השינים הדבקתי את התחתית לטיובה כדי לסגור אותה. הגזר כמעט עומד עליה...

shir300

New member
שלב ג

מילאתי את תחתית הטיובה- גזר בניירות מכווצ'צ'ים כדי לתת לו נפח, עד בערך שני שליש מגובההו ואז כיסיתי מבפנים בעוד עיגול של סול, כדי ליצור חציצה למקום שבו אני מכניסה את היד כדי להפעיל את הפה.

shir300

New member
שלב ד

יצרתי חריץ משני צדדי הטיובה מקדימה ומאחורה- אחד שאליו יכנס הפה, והשני מאחורה כדי להכניס את היד. אפשר גם לסמן את העינים (אני ניסיתי ליצור עינים קרובות וזועפות, כי הגזר שלנו עקשן*, ולחתוך אותם בשתי אליפסות לרוחבץ

shir300

New member
שלב ה

חותכים את כדור הקלקר לשני חצאים , מורחים דבק מסביב לקצה הרחב ומדביקים מבפנים כך שכיפת הכדור בולטת מתוך האליפסה שיצרנו לעין. מציירים אישון, וגם כדאי להוסיף נקודה לבנה של השתקפות האור (בהמשך הוספתי), מציירים גבות, גוזרים ריסים מבריסטול... ויש עינים!

shir300

New member
שלב ו

ליצירת הפה צריך קודם כל לעשות חריץ יותר גדול בצורך אליפסה מוארכת. אח"כ לוקחים חתיכת סול ברוחב הפה ועושים לה שני כיסים כמו בתמונה. כשמקפלים אותה באמצע, כל "כיס" הוא שפה שאליו ניתן להכניס אצבעות או אגודל ולהניע את הפה.

shir300

New member
שלב השפם..

יש לי גזר צרפתי כמו שאתם רואים... הכנסתי את הפה שיצרתי בשלב הקודם והדבקתי את השפתיים כל אחת אל צד החריץ העליו והתחתון. כיון שלא אהבתי כ"כ את התוצאה הוספתי את השפם... בטח יש פה מומחים גדולים ממני ליצירת פה לבובה. זו פעם ראשונה שאני עושה אחת כזאת... אה, כן, נתתי לו גם לנשנש עלה..

shir300

New member
סליחה שוב שלב ז

במקרה היה לי עיגול דיקט ואיתו סגרתי את החציצה שיצרתי בין המילוי בתחתית למקום שבו אני צריכה להכניס את היד. העיגול שמר על הנפח, הצורה והמשקל...

shir300

New member
אחד לפני הסוף

ממלאים מעל הדיקט בעוד כמה ניירות מכווצ'צ'ים ואז סוגרים את הקצה עם חוט ברזל, מהדקים, מלפפים את שתי קצוות החוט סביב עצמו ותוקעים כלפי פנים.

shir300

New member
וזהו ידידינו- הגזר הצרפתי

שעכשיו הוא נח מהופעת הבכורה שלו! הוספתי עלים ירוקים יל הראש שלו, קוים רכים בחום לרוחב כדי ליצור טקסטורה, ובתוך הפה הדבקתי חתיכת בריסטול שחור כדי להדגיש את העומק שלו. ווואללה!!!

feyoula

New member
ווווווווואאאאאאאאווווווו

זה מהממם !!! כזה קליל וחמוד ויצא עם אופי כזה. תהיי בטוחה שאני עושה את זה עם הילדים שלי שנה הבאה... תודה ששיתפת!!
פיולה

יעל0403

New member
מדהיייייייייייייייייייייייים

כל הכבוד על הגזר ממש גבר גבר צרפתי משהו כל הכבוד שזה מה שיוצא לך בפעם הראשונה מקווה שיהיה בהצלחה בהפעלה מתאים לאדון להתנגד לצאת מאדמה בקיצור מדהיהם מדהים

shir300

New member
בכיף!

העונג כולו שלי. שמחה לתרום כמיטב יכולתי לפורום, ובתנור כבר מבשלת לכם עוד סדנה...

shir300

New member
כמה חומרים ששכחתי:

ניירות טיוטה למילוי קרטון ביצוע דיקט עגול מעץ בקוטר של כ-20 ס"מ

למעלה