קודם כל תודה רבה ליוסאריאן ושיר ורד

מצב
הנושא נעול.

dandaa

New member

המון תודה! כייף שאתם נמצאים כאן. ועכשיו - מה זה "קצבת נכות חלקית" שמשולמת "על חשבון הפנסיה"? האם העובד יכול לקבל אותה ולהמשיך לעבוד באותו מקום? האם הפנסיה שלו נפגעת כתוצאה מכך? תודה.

שיר ורד

New member
לא ברור לי מהיכן לקחת את המושגים

המון תודה! כייף שאתם נמצאים כאן. ועכשיו - מה זה "קצבת נכות חלקית" שמשולמת "על חשבון הפנסיה"? האם העובד יכול לקבל אותה ולהמשיך לעבוד באותו מקום? האם הפנסיה שלו נפגעת כתוצאה מכך? תודה.
אלו מושגים שקיימים בדרך כלל בקרנות פנסיה מקיפות. כדי לתת את התשובות הנכונות לשאלות אלו, צריך להכיר את תקנון קרן הפנסיה עליה מדובר.

dandaa

New member
במקום העבודה שלי העובדים מבוטחים

אלו מושגים שקיימים בדרך כלל בקרנות פנסיה מקיפות. כדי לתת את התשובות הנכונות לשאלות אלו, צריך להכיר את תקנון קרן הפנסיה עליה מדובר.
בקרן "מקפת", ונאמר לי ע"י מנהל כח אדם שרופא תעסוקתי יבדוק אותי לאור טענותי ויתכן שיחליט על "קצבת נכות חלקית". איך אוכל לדעת, במה מדובר? היכן אפשר למצוא את התקנון הנ"ל?

שיר ורד

New member
מקפת החדשה או הישנה?

בקרן "מקפת", ונאמר לי ע"י מנהל כח אדם שרופא תעסוקתי יבדוק אותי לאור טענותי ויתכן שיחליט על "קצבת נכות חלקית". איך אוכל לדעת, במה מדובר? היכן אפשר למצוא את התקנון הנ"ל?
מקפת החדשה או הישנה?

שיר ורד

New member
תשובה

אני מבוטחת שם משנת 1981, איך
אוכל לדעת האם אני מבוטחת בישנה או בחדשה?
תשובה
מאחר וקרן מקפת החדשה הוקמה רק ב 1995 אזי את במוטחת במקפת הישנה. במידה ושכרך הוגדל משמעותית לאחר 1995 יתכן חלק מההפקדות לזכותך הולך למקפת החדשה (יש לבדוק את הנושא מול חשב השכר). 2 הקרנות נמצאות בתהליך של הפרדה מוחלטת - מקפת הישנה מנוהלת ע"י מנהל מורשה מטעם האוצר, מקפת החדשה נמכרה לחברת הביטוח מגדל. הצלחתי להגיע גם לתקנון של מקפת הישנה -ראי בקישור, שאלותיך מתיחסות כנראה לפרק ח בתקנון.

שיר ורד

New member
המשך

המשך
את תקנון קרן מקפת החדשה אפשר למצוא דרך הקישור המצורף. תקנון קרן מקפת הישנה נמצא בעריכה (ארוכה) בעקבות שינויי החקיקה שנעשו השנה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה