קוד אתי לבלוג

קוד אתי לבלוג

באתר "בלינג בלינג" נתקלתי אתמול בהצעת קוד אתי לבלוגרים. יש גם לוגו שאפשר להוריד http://blingbling.co.il/?p=5044

Bezalel P

New member
קוד אתי לבלוג

נשמע מאוד מעניין הייתי שמח לו יכולת להרחיב קצת בעניין כאן בפורום, ולא רק להשאיר קישור וללכת. זה הרי מזמין דיון

פנומן 72

New member
גם וגם

היות והקוד האתי הוא מיותר - הדיון עליו מיותר אף הוא. וזאת דעתי הצנועה.

../images/Emo41.gifהקוד האתי לבלוגרים - הזמנה לדיון../images/Emo41.gif

ראשית, בצלאל היקר, אתה צודק לחלוטין. נתקלתי בפוסט על הקוד האתי ובלי לחשוב פעמיים פתחתי את פורום הבלוגיה והעליתי את הסוגיה. כמובן שהיה עדיף אם הייתי מפרטת את דעתי ופותחת דיון בסוגיה, אך מאחר והייתי (כפי שהיית יודע אם היית קורא בבלוג שלי
) "על קוצים", השארתי את זה ככה, והלכתי. אז הנה
חזרתי ! בתימצות, הקוד האתי לבלוגרים הוא אות. "אות זה בא לסמל את המחויבות שלי לערכים, לקוראים, למגיבים ולקולגות בקהילת הבלוגרים. אות זה מחייב אותי לנהוג באחרים בכבוד, לתקוף רעיונות – ולא אנשים, לקבל גם דעות שונות משלי, המוצגות בכבוד. אות זה מחייב אותי לכבד זכויות יוצרים, לצרף לינקים והפניות, לציין בבירור מקורות ישירים ומקורות השראה ולהעניקה קרדיט הולם. אות זה מחייב אותי לשמור על אינטגרטי גם במקרים בהן נדרשת התנצלות פומביות. אף אחד הרי אינו חסין מפני טעויות. המחויבות שלנו היא לנסות לתקן אותן, ללמוד מהן להשתדל שלא לחזור עליהן. אות זה מחייב אותי לנהוג בשקיפות, לפעול כדי שהקוראים שלי ידעו להבחין בין תוכן מערכתי, תוכן שיווקי, חסות ופרסום, במידה ואבחר לשלב כאלה בבלוג שלי. אות זה מחייב אותי שלא לפרסם, ככל האפשר , מידע מבלי לבדוק את המקורות, ובמידה ולא נמצאה הדרך לאמת את הדברים, אציין זאת באופן מפורש. אות זה מחייב אותי לעמוד מאחורי המילים שלי. להכיר בכוחן, לנהוג בכוח הזה באחריות." (מתוך http://blingbling.co.il/?p=5044) ולגבי הטיעון המעמיק (שהאמת הולם את הצגת הנושא המעמיקה שהבאתי, אז מגיע לי) של פנומן, יכול להיות שלחלק מהבלוגרים הקוד מיותר, כיוון שהם פועלים לפיו. אני באופן אישי נתקלת ברשומות, לפעמים גם כאלה שזוכות לחשיפה גדולה מהגעתן לעמוד הראשי, שגורמות לי לאי נוחות. בין אם מדובר על חוסר מתן קרדיט, אי כיבוד זכויות יוצרים על ימין ועל שמאל, ותוכן שלא ברור אם הוא פרסומת, שיווק או דעה- ועל סמך מה הוא מתבסס, ובין אם מדובר ברשומות התוקפות אנשים ומגלות חוסר סובלנות באופן כללי. אהבתי את הנוסח, אהבתי את הרעיון, אהבתי את הלוגו. בעיני, כל בלוגר צריך לקרוא. לא חייבים להתלהב ולשים לוגו ולעשות מזה דיון בפורום הבלוגיה
אבל לקרוא, ולהסכים. כי אין לנו ארץ אחרת. תודה ולילה טוב (אני אחרי הרדמה מלאה, אז יכול להיות שזה יצא קצת הזוי. העיקר שהתעוררתי
)

ערב טוב

גם אני ניתקלתי בצוהרים נכנסתי וקראתי ואהבתי גם בלי הקוד צריך להתנהג ככה ולצערנו הרבה לא נוהגים ככה אהבתי!

bob68

New member
מעניין

הרושם שלי שבמדינתנו הקטנה יש כמה "מחנכים" (הורים, פוליטיקאים, גיבורי תרבות, רבנים והרשימה עוד ארוכה) שדילגו על השיעור הזה.

פנומן 72

New member
על זה בדיוק אני מדבר

השאלה שצריכה להישאל בראש ובראשונה - מה זה נותן הקוד הזה למי שמנכס אותו לבלוגו ? האם הוא יזכה לקידומים יותר ? האם ישאו אותו על כפיים ? האם תפוז יתנו לו אופציות במניות ? לא. לא ולא. לכן הוא מיותר.

זו לא אות על התנהגות, ליאת

זה קוד שכל בלוגר מתחייב לפעול לפיו. סוג של ISO-9000 או "התחייבות לשירות" או משהו כזה. זה ממש לא פרס על התנהגות יפה.

זה היה בציניות..........אם לא הבנת

ומהכתובים שהבאת "..............אות זה מחייב אותי לנהוג באחרים בכבוד........." את זה מקבלים מבית. מחינוך.

לא צריך אותות ומופתים, אבל צריך לדעת

הי ליאור. הקוד והסמל לא מניבים פרסים, לא כבוד ולא כסף והם לא מקדמים שום אינטרס מסחרי. זהו סימן ויזואלי שמצביע על מחוייבות של כותב הבלוג לקוראים שלו. ברמה המסחרית, הקוד הוא כמו תו תקן שאומר: כשאתה נכנס לכאן, אתה יכול להיות בטוח שהתוכן שמוגש לך, מוגש בשקיפות מלאה. שמה שאנחנו כותבים, נכתב ללא הטיות ומבלי להסתיר אינטרסים מסחריים. ברמת ההתנהגות, הקוד, הוא מצד אחד כמו החזון הערכי של ארגון שמבקש להעיד על האני מאמין שלו. בעולם המסחרי זו לעיתים התייחסות למסחר הוגן או שימוש בחומרים ידידותיים לסביבה או החשיבות להעיד כלפםי הצרכנים כי במוצר לא נעשה שימוש בבעלי חיים. במקרה שלנו, הבלוגרים, מדובר בקודים התנהגותיים ערכיים. הלוגו הזה מזכיר גם לנו וגם לקוראים שלנו את **** המחוייבות *** שלנו להתנהגות אחראית והולמת, לקבלת השונה, להוגנות ולכבוד. אנחנו מאמינים שזה חשוב מאוד.

לגלית בלינג בלינג ../images/Emo13.gif

קוד התנהגותי מלווה אותי לאורך כל הדרך. אני לא חושבת שבלוג X או Z צריך סמל להבטחת התנהגותו. יפה שהקמתם מין סמל שכזה, אבל אני חושבת שאם כבר פתחתם דלת למען הבלוגריה , אתם צריכים גם לדאוג לבלוגרים כמו למשל בענין זכויות יוצרים וכדומה, כלומר להקים גוף כלל ארצי ולא נקודתי, מעין מטריית גג, ולא רק המצאה של מוחות (אני לא מזלזלת) שונים עבור כללי התנהגות נאותים. ועוד, גם הסמל הזה צריך להיות מעוגן תחת איזה פיקוח ולא שכל ברבירב יניח אותו בבלוגו וימשיך לעשות תכלס כראות עיניו. אנשים הוגנים והגונים לא צריכים תזכורת להתנהגות נאותה. רעיון יפה אבל הוא רק קצה הקרחון. יומנפלא אלינוער

הי אלינוער

אני מסכימה איתך שיש הרבה מה לעשות בתחום ושקוד הוא רק קצה הקרחון. זכויות, הגנה, פיקוח והקפדה חסרים מאוד! איגוד בלוגרים היה יכול לעשות יופי של עבודה בשביל כולם. ובכל זאת, ספציפית לגבי קוד, התחושה שלי היא שלעולם לא יהיה קוד שכולם יסכימו עליו. זה מורכב, רגשי ואוטופי..... בתחום שלנו (אמהות בלוגריות) שסוקר הרבה מאוד מוצרים ושרותים על בסיס יומי, ישנה שאלה גדולה בכל נקודת זמן, מי הוא זה שכותב את ההמלצה. הבלוגרית? המפרסם שמשלם לבלוגרית? האינטרס שהבלוגרית שומרת עליו כדי להמשיך לקבל הטבות וצ'ופרים? היה לנו חשוב לנקות את השאלות האלה ולשמור על השקיפות הזאת, ונראה היה לנו חשוב שמי שמלווה אותנו ידע את זה. אנחנו לא מתיימרות ואין לנו כל כוונה להוביל מהלך כולל. הקוד מייצג בסך הכל את מה שאנחנו מאמינות בו, ואת מה שאנחנו בוחרות להצהיר כלפי הקוראים שלנו. זו אולי משבצת קטנה, אבל היא חשובה לנו מאוד. אנחנו לא שופטות ולא מטיפות. רק רוצות לשמור על החלקה הקטנה שלנו. ובכל זאת מה התרומה שלו, של הקוד הזה מעבר לגבולות בלינג בלינג? ל מהשיחות שאנחנו עורכות, מהמיילים והטוקבקים, אנחנו מקבלות פידבקים מבלוגרים שעצרו לרגע ועשו חשיבה. גם אם הקוד הזה לא מתאים להם ולא מתיישב על הערכים המדוייקים שלהם, עדיין, הם מדברים על כך שעצרו לרגע לבדוק את עצמם. את האופן בו הם מתקשרים ואיזה סוג של מחוייבות יש להם כלפי הוקראים, השפה והשיחה. בעיני, זה הרבה מאוד.

למעלה