../images/Emo41.gifהקוד האתי לבלוגרים - הזמנה לדיון../images/Emo41.gif
ראשית, בצלאל היקר, אתה צודק לחלוטין. נתקלתי בפוסט על הקוד האתי ובלי לחשוב פעמיים פתחתי את פורום הבלוגיה והעליתי את הסוגיה. כמובן שהיה עדיף אם הייתי מפרטת את דעתי ופותחת דיון בסוגיה, אך מאחר והייתי (כפי שהיית יודע אם היית קורא בבלוג שלי
) "על קוצים", השארתי את זה ככה, והלכתי. אז הנה
חזרתי ! בתימצות, הקוד האתי לבלוגרים הוא אות. "אות זה בא לסמל את המחויבות שלי לערכים, לקוראים, למגיבים ולקולגות בקהילת הבלוגרים. אות זה מחייב אותי לנהוג באחרים בכבוד, לתקוף רעיונות – ולא אנשים, לקבל גם דעות שונות משלי, המוצגות בכבוד. אות זה מחייב אותי לכבד זכויות יוצרים, לצרף לינקים והפניות, לציין בבירור מקורות ישירים ומקורות השראה ולהעניקה קרדיט הולם. אות זה מחייב אותי לשמור על אינטגרטי גם במקרים בהן נדרשת התנצלות פומביות. אף אחד הרי אינו חסין מפני טעויות. המחויבות שלנו היא לנסות לתקן אותן, ללמוד מהן להשתדל שלא לחזור עליהן. אות זה מחייב אותי לנהוג בשקיפות, לפעול כדי שהקוראים שלי ידעו להבחין בין תוכן מערכתי, תוכן שיווקי, חסות ופרסום, במידה ואבחר לשלב כאלה בבלוג שלי. אות זה מחייב אותי שלא לפרסם, ככל האפשר , מידע מבלי לבדוק את המקורות, ובמידה ולא נמצאה הדרך לאמת את הדברים, אציין זאת באופן מפורש. אות זה מחייב אותי לעמוד מאחורי המילים שלי. להכיר בכוחן, לנהוג בכוח הזה באחריות." (מתוך
http://blingbling.co.il/?p=5044) ולגבי הטיעון המעמיק (שהאמת הולם את הצגת הנושא המעמיקה שהבאתי, אז מגיע לי) של פנומן, יכול להיות שלחלק מהבלוגרים הקוד מיותר, כיוון שהם פועלים לפיו. אני באופן אישי נתקלת ברשומות, לפעמים גם כאלה שזוכות לחשיפה גדולה מהגעתן לעמוד הראשי, שגורמות לי לאי נוחות. בין אם מדובר על חוסר מתן קרדיט, אי כיבוד זכויות יוצרים על ימין ועל שמאל, ותוכן שלא ברור אם הוא פרסומת, שיווק או דעה- ועל סמך מה הוא מתבסס, ובין אם מדובר ברשומות התוקפות אנשים ומגלות חוסר סובלנות באופן כללי. אהבתי את הנוסח, אהבתי את הרעיון, אהבתי את הלוגו. בעיני, כל בלוגר צריך לקרוא. לא חייבים להתלהב ולשים לוגו ולעשות מזה דיון בפורום הבלוגיה
אבל לקרוא, ולהסכים. כי אין לנו ארץ אחרת. תודה ולילה טוב (אני אחרי הרדמה מלאה, אז יכול להיות שזה יצא קצת הזוי. העיקר שהתעוררתי
)