קוד אתי לבלוג

להרים כפפה זה לפעמים קשה

ובודאי שלא כולם מסכימים עם כולם, ככה זה בכל נושא. איזה משעם היה יכול להיות אם כולם היו חושבים כל הזמן אותו דבר . העולם לבטח לא היה מתפתח כפי שהתפתח (בטוב או ברע). תשובה על כל מה שכתבת למעלה ארוכה מידי ולא פה המקום. אני יכולה להקיש רק ממני ומכאלה שאני קצת מכירה שלא כל מה שמקבלים מקבל "כאילו פרסום" טוב. לרמוז שבלוגרים יכתבו הפוך ממה שהם חשים רק על מנת לשמור על אינטרס לקבלת צופרים נוספים יש בו טעם לפגם בעיני. אם זה עושה לך טוב, הקוד הזה, מי אני שאטען אחרת. אני עדין בדיעה שמי שטוב והוגן לא צריך סמל, תג או צלש. קוד ומוסר אישי (או לא) הם משהו שמלוה אדם במשך כל חייו (או לא). סופש נפלא אלינוער

אגב, זה שאתר ממציא חוק זה לא מספיק

יופי, מי שמע עליהם בכלל. כל נושא הבלוגרים והבלוגריה צריך להיות מעוגן בחוק או אז יש על מה ועם מי לדבר.

Bezalel P

New member
זה לא עניין של חוק, אלא הצהרה על עצמך

את באמת חושבת שאנשים יציגו את המחויבות האתית הזאת בבלוג כשהם לא מתכוונים ללכת לפיה? למה? מה זה נותן להם?

Bezalel P

New member
תראי

האנאלוגיה לא ממש מוצלחת, אבל אני מקווה שתביני את הכוונה. בעל מסעדה שהוא שומר כשרות, יודע שהמסעדה שלו כשרה. אבל בשביל הלקוחות יכול להיות שהוא יטרח וישים תעודת כשרות. יש בזה סוג של הצהרת כוונות. אני לא חושב שיש כאן דרך נכונה או לא נכונה. זה עניין של גישה. יש בלוגרים שהצהרה כזאת משמעותית לדעתם עבור הקוראים שלהם, ויש שלא.

יקירי, הבנתי כבר מהתחלה אלא שהגישה שלי

אם לנקוט במילים שלך, וההבנה שלי אומרת שאם אדם נדבן או ישר הוא לא מפרסם את זה ברבים. הוא יודע שהוא כזה. תאר לך אדם עם IQ גבוה הולך עם תוית "אני חכם מכולם"? זה לא יצור אנטגוניזם בך? אז יש לכאן ולכאן וכמו שאמרת זה ענין של גישה. ..........וואי, תאר לך שכולנו היינו תמימי דעים לגבי כל דבר ושום דבר.......... איזה מצ'עמם היה לנו. יומטוף אלינוער

../images/Emo26.gif דוגמא לקוד אתי נוסף

ספרנים הינם אנשים מחונכים ושומרי חוק לכל הדעות, ובכל זאת - יש להם קוד אתי. גם לעובדים סוציאליים יש קוד אתי. רופאים. עורכי דין. קוד אתי נותן לנו לגיטיציה להיות קהילה, קבוצה מקצועית, או איך שתבחרו וזה בעיני מה שיפה פה, מעבר לדברים הבסיסיים החשובים שלו. נספח - דוגמא - לקוד האתי של הספרנים.... עיקרי ערכי המקצוע הספרן משתייך למקצוע בעל מחוייבות לחופש אינטקטואלי על יסוד גישה חופשית למידע, ובעל מחויבות לטיפוח התרבות והמדעים, מתוך אחריות ציבורית וחינוכית. הספרן הוא בעל מחויבות לעודד את קהילת המשתמשים הפוטנציאלים של הספרייה שבאחריותו, לדעת על קיום הספרייה ולהשתמש בשירותיה. מקצועיות הספרן נוהג באופן מקצועי בכל פעולותיו בתחום הספרייה, שואף למצוינות מקצועית, מפתח את כישוריו ומיומנויותיו, מעדכן את ידיעותיו ופועל להתפתחות המקצועית של הספרייה, שלו ושל עמיתיו. רמת שירות הספרן מספק שירות ברמה המקצועית הגבוה ביותר תוך עמידה אחראית בדרישות המשתמשים. הספרן נותן תשובות שלמות ומדויקות ללא משוא פנים, לכל פניה לסיוע, על פי מדיניות שירות שיוויונית. אם לספריה קהילת משתמשים מוגדרת, מותר לספרן לתת עדיפות במתן השירות לנמנים על אותה קהילה, לרבות הגבלת השימוש על -ידי אחרים. הימנעות מצנזורה הספרן בוחר ומשתמש בספרות מבלי לצנזר את החומר הרלוונטי למטרות הספרייה ועומד בסטנדרטים שלה. הספרן אינו פוסל חומר רק מפני שהוא שנוי במחלוקת או עלול לפגוע ברגשות חלק מאוכלוסיית המשתמשים בספריה. הספרן אחראי לכך שהספרייה תספק חומר המייצג את מגוון הדעות בדבר הבעיות של ימינו, לפחות ברמת המגוון של המשתמשים והעניין שיש להם, ואינו מסיר חומר בגלל הסתייגויות של קבוצות לחץ, או כשמתעניינת בו רק קבוצת מיעוט מיוחדת. ספריות ישתפו פעולה עם אנשים, קבוצות ומוסדות התומכים החופש הדיבור, ההבעה והפצת המידע. הגינות הספרן מבחין היטב בין דעותיו האישיות לבין אלה המייצגות את הספרייה או המוסד בו הוא עובד. הספרן לא מערב את דעותיו האישיות בנושאים השנויים במחלוקת ציבורית, בגיבוש ובביצוע של מדיניות הספרייה. סודיות הספרן אינו מגלה איזה מידע משתמש ביקש או קיבל, ואינו מדווח באילו מקורות עיין ואיזה חומר שאל ו/או השאיל. הספרן דואג לכך שקהילת המשתמשים של הספריה שבאחריותו תדע שחלה חובה לשמור על סודיות מקצועית בדבר השירות שהוא נותן למשתמשים. זכויות יוצרים הספרן יכבד את זכויות היוצרים כדין.

elana5554

Member
קוד האתי לבלוגרים הזמנה לדיון

שלום, ההזדמנות לכתוב בבלוג ובכלל,ניתנה לי בתפוז,על כך אני אסירת תודה,על מלא, את הבלוג שלי ,אני מאוד אוהבת,ולא זכיתי פעם אחת,שיפרסמו אותו,או ימליצו על הבלוג של אילנה פונטיאק, אני מקבלת מידי יום המלצות של בלוגים,רוב הפעמים הבלוגים שמומלצים על ידי הפורום,הם כמעט אותם בלוגים, האם אפשר כל הזמן להמליץ על אותם בלוגים? מה אם אחרים?להם לא מגיע המלצה על הבלוג שלהם? הרגשתי מקופחת וכתבתי על כך ,התשובה שקיבלתי פגעה בי מאוד, הייתי מאוד רוצה שימליצו על הבלוג שלי,זה יחמיא לי וישמח אותי מאוד תודה אילנה פונטיאק

seymore butts

New member
לכי תשתתפי בריאליטי

אחר כך גם אם תפרסמי את רשימת המכולת שלך בתור רשומה זה יקבל בחירת העורך.

פנומן 72

New member
עזוב, אומרים עלי שאני מרעיל בארות

ואתה מרים לי להנחתות שמצד אחד אני מת להתרומם לרשת ולהנחית, ומצד שני השופט עלול להוציא לי כרטיס אדום. יותר טוב שתתייחס למה שכתבתי בפורום 2160.

men1005

New member
האמת? אני מאוד את רשימותיה של אילנה פונטיאק

מזדהה אם אמירתה, שדווקא ספוטים נבונים, ומעמיקים, זוכים משום מה להתעלמות מהמערכת, אם כי איני חושב שבמכוון. פופאלרי זה לא מה שנראה עמוק, אלא מה שצף רדוד. מה שצף רדוד זה לא תבונה, זה .....

למעלה