קווי-בניין

TalHai

New member
לדעתי האידיאל שלא יחזיקו מכונית

פרטית בבית כזה, אבל קודם צריך כמובן תחבורה ציבורית יעילה

נו, במאת!

העיניין, שמקום המכונית לא על הקרקע, אלא מתחת לקרקע, והאנשים לא צריכים לגור במרתף...

ערסlight

New member
התכנית...תכנית של אווה

החניות מתחת למרפסת עם הפריקסט. האילתורים, זניחים ופתירים. גם הפכתי את תכנית השכן...

החנה לא מתחת המרפסת,

זו רק ירידה למרתף... למה אתם רוצים ציר מרכזי? אך אתה רוצה להפריד את החצר של השכנים? הפואנטה בדיוק, שהחצר תמיד בצד אחד, והפרדה בין החצרות מבנה, וגדר!!

אנחנו...חלוקים בעניין.

אני חושב שעדיין עובד. הסחימה עובדת גם ככה ואפשר קיר מפריד. וגם אופציה של לא...למי שירצה. לא שאני דווקא מתעקש...אבל זו בהחלט אפשרות. כניסה למרתף...היא החניה. [זה גם מה שהבנתי מהסחימה שלך.]

אבל, למה לעשות?

מה טעם לעשות דו? החזות יותר יפה? לא חושבת... אולי, אני רגישה יותר ךשמירת הפרטיות, מאשר אנשים, שמגיל 0 היית בארץ, אבל מרפסת, שביניהם רק קיר מפריד גם לא פונקציונאלי (שומעים את הכל) גם לא יפה על החזית צד הקיר... אותו הדבר בקשר לחצר אחורית... אנחנו בונים סתם יותר גדרות... מה הרווחנו? הרווחנו משהו, בכלל?

TalHai

New member
סגנון דומה לזה היה מאוד נפוץ בפ"ת

רק שהיום כמעט הכל הרוס

לא , ממש לא!

לא מדברת על אלאמנטים של החזית, אלא על ציר הסימטרי! הפואנטה, שחצר לא צמוד לחצר בצורה ראי, אלא בשורה... בערך כך: ככככככככככ כאשר הבניה בצורת כ, במגרש אחד! אבל, כל הזמן באותה כיוון אין כ חפוך!!! לכן, מרפסת לא צמוד למרפסת, אלא המרפסת בין שתי חלקים גבהים יותר! לא רוצה דו-משפחתי!!!!

ש מים

New member
שמעון: נ-ה-ד-ר ../images/Emo70.gif

אני שמח להווכח שקלעתי לדעת חכמים!
בדיוק לזה התכוונתי!! (שלא לדבר על היכולת התיאורית-מילולית שלך... פשוט נפלא!) ומצ"ב הקישור הנכון...

ש מים

New member
אולי זה הטאואיזם?...

הטאי-צ'י??...
(מה שעזר לך לראות את האמת והיופי שהדבר...)

גולי מ

New member
המרחק בין ג'בליה לתל-אביב

או כל עיר "מודרנית" ו/או "תעשייתית" אחרת, רב עד מאד. צפיפות בניינים (להלן: "קו בניין אפס"), של חד/דו-קומתיים, במגרשים גדולים, יהיה לה אפקט שונה, מאשר אותה צפיפות בבניינים גבוהים ובמגרשים קטנים "סטנדרטים". הנך מוזמן לקרוא תגובתי למעלה...

ברשותך...כמה הערות

בכל מקרה, ראוי שנשווה בניה מהסוג שתיארתי לא לערים מתועשות הבנויות לגובה, אלה דווקה לבניית שטח מסוג בנה ביתך. היה מעניין להווכח מה היה קורה לו ניתנה ההזדמנות כאן בארץ, לבנות שכונה כזו. ודווקא באזורים שבהם המגרשים הם 250 מ"ר ליחידת דיור. חלום הגינה הפרטית הישראלי נראה די מגוכח לעיתים כשרואים את מעט הגינה שנותר כמדרכה ירוקה מסביב לבית. הגינה מסוזרת ולא מאפשרת ניצול אמיתי. זה לא רק...שולחן ו-4 כסאות ומנגל מתקפל בפינה... נכון...זו צריכה להיות מדיניות של מתחם לפחות... הבעיה שרק לעיתים רחוקות...מזדמנת אפשרות למתכנן בארץ להציע פתרון מסוג כזה. במקרים המעטים שזה אפשרי [בתים במושבים, למשל] הלקוח מפחד מלקחת על עצמו נסיונות שבעיניו הם ...חדשניים.

למעלה