קולולולולולולולולולולולו

ReiKo

New member
תגידו...מה רק באריאל יש דבר כזה ציון מצרף ??

מסתבר שאני לא צריך לעשות פסיכומטרי בגלל המצרף הזה...

שנה ראשונה באוניברסיטה, וכבר נתחיל בשביתות :-

מישהו כאן יודע עם מי ליצור קשר מהמנהיגים של השביתה האחרונה? לא שונשיין והבוגדים האחרים - אנשים אמיתיים מהשטח...
אם כבר לשבות, נעשה את זה כמו שצריך!

ק ד ו ש

New member
בונא יא מושתנת

עוד לא התחלת ללמוד וכבר את משחקת אותה צ'גווארה?? הרי הסטודנטים האלה כולם סמרטוטים, חזרו ללמוד אחרי יותר מחודש שביתה עם אותם תנאים שהציעו להם בהתחלה. ולא, אלה לא רק שונשיין וחבריהם, עובדה שכל סטודנט בארץ חזר ללמוד. ד"א... היום פורסם בידיעות שעדיין השכר פה הוא מהנמוכים בעולם ביחד עם המחיה.

Lady McBeth

New member
נו, זה נכון

היה את השרשור שביתה ההוא פעם והתווכחתי (נראה לי עם יאנושקה) על זה. אגב, לבחורה הטרום-סטודנטית: אם העניין כל כך חורה לך - למה לא באת להפגין לפני 3 חודשים? אחת הסיבות שהמאבק נכשל (מעבר לעובדה ששונשיין הוא חתיכת קוקסינל) זה כי הציבור הרחב לא הבין שהסטודנטים נלחמים בשביל כוווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווולם. עכשיו כנראה כולנו נצטרך לשלם 72% יותר, וחלק נכבד מזה בגלל ציבור המתנגדים הפאסיבי.

הייתי בצבא, תודה רבה. לא שיחררו אותי לשביתה.

וכן, הסטודנטים נלחמים בשביל כולם. וכן, שונשיין הוא חתיכת קוקסינל.

איזה פה יש לך חבל על הזמן ../images/Emo67.gif

אתה מכיר אותי שכבר אתה מתחיל לקלל? אולי לך יש 15000 בשנה לשלם. לי אין, וגם אין לי חשק להכנס לחובות. לך תבדוק בידיעות כמה שנים משרתים בצבא בכל המדינות האלה, שבהן שכר הלימוד יותר גבוה. אידיוט.

Lady McBeth

New member
למה הצבא קשור לעניין בכלל?

איזה רלוונטיות יש לו למצב הכלכלי שלך?

אילו הייתי צרפתיה, או אוסטרלית, או

מכל אחת מהמדינות שיביאו לי בתור דוגמא, הייתי יכולה לבלות את השנתיים האחרונות בעבודה וחיסכון, לא בשירות צבאי. וכן, שירתתי רחוק מהבית ויצאתי הביתה רק בשבתות (כמעט כל שבת, בטח שלא סגרתי 42
). לא היו הפגנות בשבתות. אבל כתבתי טוקבקים בעד השביתה (מהמשרד. אל תגלו למפקדת שלי).

ק ד ו ש

New member
עזבי את צרפת או אוסטרליה

יש בנים במדינה שמשרתים שנה יותר ממך. בשנה הזאת יכולת לעבוד בזמן שהם היו בצבא, לא כך? ההשוואה שלך ממש לא הגיונית, ואין שום קשר לצבא. אם תפרסי את התשלום על 10 שנים כמו שמציעים, זה יעלה לך 104 שקלים לחודש (אחרי מקדמה של 2000). את חושבת שיש מישהו כאן שלא יכול לעמוד בזה? די לבכיינות.

לא עוזבת, לא מודה

ברור שיש בנים ששירתו יותר ממני. הם אוכלים אותה עוד יותר (לפחות חלק הקרביים מקבלים מענק שחרור יותר גדול, שזה לא מספיק אבל בכל זאת משהו). ברור שאני יכולה עכשיו לעבוד שנתיים ולחסוך כסף. אבל כל הפואנטה היא שבאירופה, אמריקה או אוסטרליה יש לצעירים פור של שנתיים (או שלוש) עלינו. אז אי אפשר להשוות ביננו לבינם מבחינת גובה שכר הלימוד. אתה קונה מאד בזול את התעמולה של הממשלה. ובעניין החובות - מספיק לי יום אחד לקחת משכנתא. לא רוצה להכנס לחובות כבר היום. אתה שוכח שההלוואה לא באה מהמדינה אלא מהבנקים. מה פתאום שהם ירוויחו עלי ריבית ועמלות? ממתי הם בכלל צד בעניין הזה?

ק ד ו ש

New member
חובות??

אם את חושבת שלא תוכלי לעמוד ב-104 ש"ח לחודש או 312 אם זה תואר של שלוש שנים, אז את באמת במצב רע ועם בטחון עצמי אפסי. מה זה שנתיים פור? מה את בתחרות עם ילד אוסטרלי? בשביל ללמוד בארה"ב באוניברסיטה טובה, צריך לשלם שכ"ל הרבההההה יותר גבוה מכאן. אז את הפור הזה תמכרי למישהו אחר. את ההלוואה לא מקבלים מהבנק. זה לא הלוואה, פשוט את השכר לימוד את משלמת בתשלומים שאפשר לפרוס על 10 שנים. זה לא משכנתא ולא קשור למשכנתא אם את קצת מבינה. את קולטת מה את אומרת כאן? שה-5000 שקל האלה זה מה שמפריע... זה לא שהעלו את השכר לימוד ל-100 אלף לשנה. כולה ל-15 אלף, זה סכום שכל אחד יכול לעמוד בו אם הוא טיפה משקיע, עובד, חוסך, ולא מתבכיין. עבדת מאז השחרור?

ק ד ו ש

New member
ועוד דבר

הזכרת את הטוקבקים שפרסמת. מעניין אותי לדעת אם כשהיו כתבות על הימ"חים הריקים, ניצולי השואה שחיים בעוני מוחלט, החטופים, תושבי שדרות שחוטפים טילים והממשלה לא עושה מספיק, הילד חולה סרטן הזה שהיה צריך שמדינה שלמה תלך לעשות בדיקת דם (אגב, עשית?) - מעניין אותי אם גם שם הגבת בטוקבקים. סביר שלא, וגם אם כן רוב רובם של הסטודנטים לא מזיז להם עד שזה נוגע להם בכיס. אין אין... אם יש משהו שמגעיל אותי, זה הפגנות שהמניע שלהם הוא כסף. מה שיפה בויכוח הזה, שאין לך שום סיכוי "לנצח" בו, אם השתמשתי במילה המתאימה. ולמה? כי אני בדיוק כמוך, גם הולך להיות סטודנט, ויותר מזה, עשיתי שנה יותר ממך צבא. אבל מה? בכיינות זאת תכונה נוראית, וגם אם משהו מעצבן אותי אני לא נוטה להדבק בה, אז אני עובד, חוסך, ולמרות שההורים רוצים לשלם לי על שכר הלימוד, ככל הנראה אני אשלם. מציע לך במקום להתלונן, לחסוך.

ק ד ו ש

New member
אל תבלבלי ת'מוח

יש מכללות בארץ שמשלמים בהן 25-27 אלף ש"ח. ותתפלאי, אבל לא כל מי שלומד שם הוא בן למשפחת אצולה. וכן, הסטודנטים שם עשו צבא. מי שרוצה, יצליח לגייס את הכסף הזה. ומושתנת זה לא קללה, זה ביטוי לאנשים שלא קשורים ודוחפים את האף. כמו שליידי אמרה, המאבק נכשל בדיוק בגלל אנשים כמוך, שהיו "בעד" אבל לא באו להפגין. וכן... צבא צבא ברור. ההפגנות היו יום יום במשך למעלה מחודש... בטח סגרת 42 נכון? עזבי.. תגידי שזה לא עניין אותך, ועכשיו כשזה נוגע לכיס שלך זה מעניין אותך. *את ההודעה כתב אחד שאין לו בעיה עם זה שהעלו מחירים, בתקווה שגם את המיליארדים החסרים ישקיעו באוניברסיטאות כמו שהובטח.

את התשובה כתב בחור נאיבי

שמאמין בעיניים עצומות להבטחות הממשלה. את הכסף שהעלימו בכוונה מההשכלה הגבוהה הם מתכננים להחזיר לאורך 6 שנים. את שכר הלימוד יעלו כבר באוקטובר הקרוב.

ק ד ו ש

New member
יפה. קלעת לנקודה

לכן המאבק לא צריך להיות על 5,000 לכאן או לכאן. המאבק צריך להיות על זה שנחתם הסכם, ושגם הממשלה תעמוד בו. אם לא יעמדו בהסכם הזה, אני מבטיח לך שגם אני אלך להפגין... אבל מה לעשות, אם זאת הפגנה שנוגעת לכיס בלבד אם לשלם יותר או פחות, אני ממש לא בעד זה. המאבק צריך להיות על עקרונות, לא על כסף. ולא יודע... יש עוד אנשים שחושבים כמוני, וגם אני בעתיד מתכוון להיות סטודנט ולשלם את המחיר שיהיה אחרי ההעלאה, אבל אם עדיין אני חושב שהמאבק מיותר נראה לי שזה יותר אמין מאשר בנאדם שמתבכיין על זה שהעלו לו 5000 שקל לשכר לימוד וזה הדבר היחיד שמעניין אותו. אין אדם אחד במדינה הזאת שלא יכול לשלם 15,000 לשנה, לא משנה מאיזה בית הוא בא.

למעלה