קולט אדים
כבר חשבנו שאנחנו יודעים, אבל בלבלו אותנו. חשוב לנו קולט אדים חזק במיוחד, ויעיל - עקב רגישות מיוחדת לריחות (או בקיצור: אם הוא לא יהיה מוצלח, לא נוכל לבשל). יש לנו כרגע קולט חלש מדי, שלא עושה את העבודה (ולכן גם לרוב לא מופעל). כרגע הוא ללא ניקוז חיצוני, והתכנון למטבח החדש, הוא כן לנקז החוצה, והבנתי שזה כבר מגדיל יעילות. עכשיו - יש פערים גדולים מאד במחירים, בין היצרנים השונים והעיצובים השונים. רוב מי ששאלנו, טוען, שההבדל הוא עיצובי בלבד. זה נשמע לי מוזר (למה לשלם פי 5 ויותר, רק על עיצוב, כשבפועל, גם המעוצבים ביותר הם גוש די מכוער???). האם קולט ברוחב 90 נותן משהו יותר מאשר קולט ברוחב 60 (כשהכיריים הם ברוחב 60)? איך יודעים איזה קולט חזק יותר - כולם אומרים שההספק לא אומר כלום, ושקולט 1200 של לי ונט, הוא לא בהכרח יותר טוב מקולט 890 של פאבר... אז איך כן יודעים? בקיצור - אם למישהו יש ידע ותובנות, נשמח לשמוע.
כבר חשבנו שאנחנו יודעים, אבל בלבלו אותנו. חשוב לנו קולט אדים חזק במיוחד, ויעיל - עקב רגישות מיוחדת לריחות (או בקיצור: אם הוא לא יהיה מוצלח, לא נוכל לבשל). יש לנו כרגע קולט חלש מדי, שלא עושה את העבודה (ולכן גם לרוב לא מופעל). כרגע הוא ללא ניקוז חיצוני, והתכנון למטבח החדש, הוא כן לנקז החוצה, והבנתי שזה כבר מגדיל יעילות. עכשיו - יש פערים גדולים מאד במחירים, בין היצרנים השונים והעיצובים השונים. רוב מי ששאלנו, טוען, שההבדל הוא עיצובי בלבד. זה נשמע לי מוזר (למה לשלם פי 5 ויותר, רק על עיצוב, כשבפועל, גם המעוצבים ביותר הם גוש די מכוער???). האם קולט ברוחב 90 נותן משהו יותר מאשר קולט ברוחב 60 (כשהכיריים הם ברוחב 60)? איך יודעים איזה קולט חזק יותר - כולם אומרים שההספק לא אומר כלום, ושקולט 1200 של לי ונט, הוא לא בהכרח יותר טוב מקולט 890 של פאבר... אז איך כן יודעים? בקיצור - אם למישהו יש ידע ותובנות, נשמח לשמוע.