קומונת גם צמחונות וטבעונות 8855111

רגע רגע רגע

אני רוצה שנלך צעד צעד ושתנסי להסביר לי מה לא ברור. האם אולי זה לא ברור לך כי את נרתעת ממה שכתוב שם אשר אולי מאוד מנוגד לגישה שהיתה לך? אז בואי אני אנסה לעזור לך להבין יותר טוב אם את טוענת שאת ו"אחרים" לא הבנתם: "* - טבעונים וגם צמחונים נתפסים לעיתים על ידי האוכלוסיה כאנשים הזויים -אבל אולי בעצם מה שאנשים מסוימים חושבים זה שהטבעונים ופעילי זכויות בעלי החיים לא בהכרח אנשים שמודעים לעצמם מספיק ושאולי עלולים להטעות אותם בדברים מסויימים -אני בא להגיד שכדאי לנסות לחשוב אם יש באנשים טבעוניים (מהסוג של אלו שאני מכיר) באמת דברים שהם לא בסדר (וזה עוד מודגש ומעביר את המסר העיקרי) -ואם הם מספיק כנים כאשר הם באים ומנסים לשכנע אנשים לחשוב על זכויות בעלי חיים ואולי גם להיות צמחונים וטבעונים - יש אנשים אשר מגדירים לעיתים צמחונות כבעצם דת - לדעתי אנחנו צריכים לנסות לקיים שיחה אשר תישמע בקולי קולות בפני הרבה אנשים האם זה נכון והאם הדברים האחרים הם נכונים (הטענות האחרות) -אני טבעוני מטעמים מוסריים בין היתר וגם האגו שלי טבעוני כזה אז ראו הוזהרתם כי אולי אני אשקרר לכם בלי ועם שאני ארצה "* אני מקווה שהבהרתי לך מה אני מנסה להגיד. לפעמים קורה שכאשר אומרים לאדם משהו שלא נעים לו לשמוע כי זה מטיל עליו ביקורת אז שהוא לא מבין. יש לך מה להגיב?

אם אתה רוצה לעורר דיון רציני

כדאי שתתנסח בהתאם. "אנשים הזויים" - מה זה בכלל אומר? "לא מודעים לעצמם" - איך מודעות עצמית קשורה פה לעניין? למה מזה נובע שתהיה הטעיה? "האם יש באמת דברים שהם לא בסדר" - דברים שהם לא בסדר, זה ניסוח מאוד כללי ולא ברור. יש דברים ספציפיים שאתה רוצה לדבר עליהם? או שהמטרה היא רק לזרוק דברים חסרי כיוון לחלל האוויר, ולחכות שמישהו אחר כבר יעשה עם זה משהו? "לקיים שיחה אשר תישמע בקולי קולות" - בקומונה קטנה שבכלל הייתה במקור סגורה? וגם המשפט האחרון לא ממש מעיד על כוונות רציניות של הכותב. אם אתה כותב בצורה כזאת, אתה לא יכול לצפות שיקחו את זה ברצינות, ואתה גם לא יכול להתפלא שאף אחד לא מבין למה אתה מתכוון כשאתה משתמש בכל כך הרבה ניסוחים עמומים.

ביקורת עלייך.

רק כאשר אני בא ומבקש שאני פותח קומונה אשר בין יתר המטרות שלה זה ביקורת על טבעונות ועל צמחונות וטבעונים וצמחונים זה כבר מספיק על מנת לעורר דיונים מאוד רציניים ואולי גם את תגלי מהר מאוד שהדיבורים שהיו על הנושא בפורומים הצמחוניים של תפוז היו לוקים בחסר רציני וכך גם גישות של טבעונים וצמחונים וכו'. בכל אופן לדעתי גם בלי שקמונה זו תכיל אפילו דיונים. עצם קיום הודעת פתיחה כמו זאת זה דבר שמאוד יכול להשפיע לטובה. ואת זה כבר ציינתי כמה פעמים יהל. ראשית אני לא ממש אוהב שאנשים משתמשים במילה הזויים, אך בגלל שרציתי להדגיש בפני אנשים מסויימים את הרתיעה שלי ממילה זאת השתמשתי בה פה בגלל שיראו שזה לא ממש נעים. בכל אופן אני מקווה שאת יודעת שבאמת אנשים רבים בעולמנו מגדירים טבעונות וצמחונות וטבעונים וצמחונים לעיתים רבות כאנשים הזויים. כאשר אדם חושב על אדם אחר שהוא הזוי מה שבעצם לעיתים קרובות זה אומר אולי לפי דעתי זה שהוא חושב שהאדם אינו מודע לעצמו ובמקרה שלנו אפשר להתייחס אל זה כאדם שבנוסף לזה מפיץ מידע לוקה בחסר ומאוד בעייתי. אז, כאשר אדם אולי אינו מודע לעצמו ומפיץ מידע בעייתי אז יש סבירות גבוהה לכך שהוא יטעה אנשים אחרים. זאת בין היתר בגלל שכאשר טבעונים באים לדבר איתם על טבעונות, בואי נגיד, אין להם תמיד את הראש או את היכולת במובן השטחי של המילה לחשוב איזה דברים שגויים יכולים להיות באופן הספציפי שהסבירו להם. בואי ניקח את הדוגמא שנתתי באותו מכתב פתיחה. דיברתי על האיכות של אוכל צמחוני לעומת אוכל רגיל ואוכל טבעוני שהוא הרבה יותר שונה מהצמחוני. לא באתי ורק אמרתי "דברים שהם לא בסדר" למרות שגם זה מספיק לדעתי על מנת להבהיר במה הקומונה הולכת לעסוק בין היתר. אני ציינתי בהודעה שלי דברים ספציפיים שהם אולי לא בסדר. אני מקווה שאת מבינה שגם כאשר קומונה היא סגורה היא עדיין יכולה לעורר עניין גדול. למשל אם יהיו בה דברים שונים ממה שכתוב בדרך כלל בפורומים הצמחוניים של תפוז ואז אותם אנשים שמורשים להיכנס אליה יפיצו את המידע הלאה. אולי את פשוט לא הבנת שזה יכול לקרות כי אולי את חיה חיים שבהם אנשים לא ממש תורמים לסביבה על ידי זה שהם הולכים ומספרים על דברים מעניינים שקראו. המשפט האחרון גם הוא מאוד חשוב לדעתי, כי בהתאם למה שכתוב בשאר הודעת הפתיחה של הקומונה אפשר לשאול את עצמנו אם טבעונים הם אכן יודעים להיות כנים ואם לא אז חשוב להבהיר שאני טבעוני כי אז אולי צורת החשיבה שלי לגבי הסברה על טבעונות היא לוקה בחסר, בייחוד שספגתי את צורת ההסברה שיש לטבעונים לעיתים קרובות בפורום צמחונות וטבעונות בתפוז. ולכן אני דורש ממי שאני משוחח איתו להיות יותר ביקורתי ולהפעיל את החשיבה יותר. בעיקרון אני חושב שבתור מנהלת פורום שכזה בייחוד כאשר הוא נמצא באתר תפוז ועוד אחת שנמצאת בדיונים על צמחונות וטבעונות בתפוז כבר הרבה זמן באמת לא תרגישי נוח במיוחד ולא ממש תצליחי להבין יותר ממה שדובר בקהילה התפוזית כאשר אני אבוא ואפתח קומונה כזאת.

לא רואה סיבה למה

אני באופן אישי אמורה להרגיש לא בנוח, בעיקר כאשר בינתיים לפחות רק מדובר באוויר על ביקורת. גם לי יש ביקורת על חלק מהמאפיינים של חלק מהאנשים בקהילה הטבעונית, וכבר השמעתי את הביקורת שלי הרבה פעמים. הביקורת הזו היא אחת הסיבות שפתחתי את הפורום הזה. אותה ביקורת נועדה להציג את דעתי, יש כאלה שהסכימו איתה, יש כאלה שלא. המטרה לא הייתה לגרום לאנשים חוסר נוחות אישית אלא להשמיע את דעתי ולגרום לאנשים לחשוב מה עומד מאחוריה. אני יכולה להעיד רק בשם עצמי, שכאשר יש לי ביקורת שחשוב לי להגיד - אני אגיד ואני אדאג שהיא תישמע. אני אגיד בדיוק מה מפריע לי ומה אני חושבת שאפשר לשפר. ככה עשיתי עד היום, וככה אני מתכוונת להמשיך. ממה שאני רואה, אתה בינתיים זורק הרבה ססמאות לאוויר ואין כלום מאחוריהן. מדבר על ביקורת שלא קיימת בפורומים בתפוז, כאשר לפחות בפורום הזה לא ניסית להעלות את הנושא אפילו פעם אחת - ישר באת ואמרת שיש קומונה, ושם זה יהיה מותר. אז בבקשה, עלה והצלח ושיהיה בהצלחה עם הקומונה. לא ברור לי איך אני אמורה להתייחס לטענות של מישהו שמעולם לא ראיתי, על שינויים שהוא מעולם לא ניסה לעשות, על ביקורת שכל מה שיש להגיד עליה זה שיש ביקורת. בינתיים דיברת הרבה ולא אמרת כלום...

אני לא אפרט את דעתי כרגע

על מה שרשמת. בכל אופן אני בסך הכול באתי להסביר לחול טבעוני שאין הרבה סיבה לא להבין מה כתבתי.

וגם

כפי שאמרתי לך את יכולה לבקר בכלל את החיים בקומונה שפתחתי ולהעיז לעשות דברים שלא העזרת ולהעיז לחשוב על דברים שלא חשבת.

תודה על ההצעה, אבל גם כרגע

אין דברים שאני רוצה לעשות ולא מעזה מאיזו סיבה, וצריכה להגיע לאיזו קומונה בשביל להגיד אותם. אם יש לי מה להגיד, אני אומרת אותו כאן.

נו בחייך

בואי

אבי געזונט

כשההשפעה של מה שלא גרמה לך לכתוב את הטקסט הבלתי קריא בעליל הזה תפוג, אני אשקול לנסות להבין מה רצית.

../images/Emo12.gif מממ......עושה רושם שאתה נהנה

להתנגח...... אני חושבת שעצם קיום הפורום הזה הוא סוג של ביקורת. (הרי קיים פורום טבעונות וצמחונות). אתה יכול לנסות להעלות לכאן דיון עניני. יש לי הרגשה שיתנו לך להתבטא, אם רק תהיה ברור מספיק, ומנומס מספיק.

האם יש כאן ביקורת טובה מספיק לדעתך?

אני פתחתי קומונה על מנת שהקטע על זה של החסרונות של טבעונות וצמחונות וגם ביקורת על טבעונים יהיה יותר ברור. ולמה את חושבת שאני לא מנומס. זה ממש לא נעים לי שאת כותבת כזה דבר וזה אפילו אולי ממש חוצפה מצידך. את מוזמנת להסביר לי גם מה לא ברור לדעתך. אני לא יודע אם אהיה כאן היום ומחר על מנת להשיב.

למעלה