קומיקסיטי

trashHani21

New member
היי

אני גם אוהבת קומיקס ורציתי לדעת באיזה יום זה האירוע שאתם מדברים \עליו ואיפה אני יכולה לקבל קצת יותר פרטים... ? תודה!

moshikgulst

New member
תשובה לחני וגליה

הארוע יתקיים בתאריכים 9-11/4. לפי מה שהבנתי זה יהיה במתחם בי"ס רבין שבמודיעין. הייתי רוצה לתת פרטים נוספים, אבל אני לא יודע איפה אפשר לקבל. אני בטוח שנראה לקראת התאריכים האלה מודעות בעיתונים עם יותר פרטים. נראה את כולכם שם

ailag

New member
../images/Emo51.gif

ואם מישהו יכול לתת עוד פרטים, גם הוא יקבל
. כל הקודם זוכה.

illustrator

New member
קומיקסיטי

קודם כל, למקרה שהתאריכים שמושיק כתב קצת מטעים, מדובר על ה9-11 באפריל. מאחר ובין המממנים של הארוע נמנים מעריב לילדים וזאפ של הערוץ הראשון, אני מאמין שעוד פרטים יפורסמו בקרוב (אם לא פורסמו עדיין). לגבי מה יהיה, איך יהיה, וכו'. קודם כל, העובדה שיש בכלל פסטיבל קומיקס צריכה "לצעוק" מספיק. העובדה שעורכים תחרות ציור קומיקס ועוד עם פרס כמו טיול לחו"ל צריכה "לצעוק" עוד יותר (למרות שאני כבר יודע עד כמה כל היוצרים המוכשרים שמסתובבים פה להוטים לקחת חלק בתחרויות). מעבר לזה, מדובר פה באנשים שיזמו ארוע ומקיימים, ולא בוכים באיזה פורום על מה שאין. אם יש לכם רעיון איך להוסיף או לשפר, תכתבו לראש חוצות (המארגנים של הארוע) ותציעו. תגידו מה/מי הייתם רוצים לראות, ותציעו איך ניתן לעשות זאת. בתור גוף שמעוניין שהארוע יצליח, אני יודע שהם מאוד קשובים להצעות (מעשיות). אם, לעומת זאת, תחליטו שהפסטיבל הזה לא מספיק טוב בשבילכם ותחכו לפסטיבל אחר, לא יהיה פסטיבל אחר. מה שיהפוך את הפסטיבל להצלחה או כישלון זה האנשים שיגיעו ומה שהם יפיקו ממנו. וככל שהפסטיבל יצליח יותר, הבא יהיה מושקע יותר. אי מייל אליו ניתן לשלוח הצעות (לידי לירון): [email protected]

giri

New member
חזרנו ותגובה

קודם כל אני ועופר מבקשים סליחה מכל הנטושים, עברנו דירה והיינו בבלאגן (ובלי אינטרנט) די הרבה זמן. ולעניין ההודעה - ערן, קצת רגזתי על ההערה לגבי היוצרים הששים או לא ששים להשתתף בתחרויות. אני יודעת, כיוצרת, שזמני היקר נמנה בדקות במהלך החודשים האחרונים, וכשפותחים בתחרות שהיא בז'אנר שלא בהכרח לטעמי - לא הרגשתי צורך לצייר דמויות מארינאה (למרות שזה קומיקס נהדר) ואם הייתי צריכה להשקיע זמן עכשיו בקומיקס הייתי מעדיפה להמשיך את "מרגרינה" - קומיקס שאני מושכת כבר מזה זמן מה, אבל הוא לא אגדה והנה אני תקועה שוב. ועוד עניין לגבי קומיקסיטי - לי ולעופר חשובה תרבות הקומיקס בישראל, ואנחנו מאד רוצים להגיע, אבל - ימי העבודה שלי לאחרונה מתחילים ב 06:00 ונגמרים ב - 23:00 (ובין לבין אני אמורה לחיות, לנהל משק בית, לקרוא וגם ליצור? הצחקתם אותי) כך שמבחינתי, לצערי, אני לא יכולה לומר כמו ailag ש"זה יותר טוב מסתם להיות בבית" כי אין לי "סתם להיות בבית" (כמה אני מתגעגעת לזה). בשביל להגיע לקומיקסיטי, אני אאלץ לקחת חופש במיוחד, למצוא פתרון תעבורתי (היום האוטו שלנו שבק חיים כנראה באופן סופי) ולוותר על כמה דקות אלוהיות שבהן אוכל אולי (לראשונה מזה חודש וחצי) לצייר קצת... האם הפגישה עם החבר'ה שווה את זה? אולי כן, אבל בשבילה אני לא חייבת להסחב למודיעין (מה קרה לתל אביב?) ואם כבר להסחב למודיעין, הייתי שמחה לדעת שמתוכנן שם באמת משהו רציני (זאפ הערוץ הראשון לא ממש מרגיע אותי, ואם לפיפושים יש כוונה לצרוח כמו בפסטיבל בת"א, אני אישית מתכוונת לצרוח עליהם בחזרה - יש לי מספיק רעש מעצבן של ילדים בבית!) נ.ב. - יהיה נחמד אם תהיה מפה בתוך מודיעין.

*GormE*

New member
../images/Emo10.gif

אני כבר לא מציירת בכלל! אני רק לומדת למבחנים וישנה בקושי (זה האובדן הגדול ביותר) וגם הידיים שלי מלאי שטפי דם אני נהנית נורא והכל, אבל אני מתחילה להתגעגע לזמנים שבהם אני אירגנתי לעצמי את הלו"ז. לא נורא, רק עוד חודשיים ד"ש לעולם ממני איבי

illustrator

New member
תגובה

קודם כל, תתחדשו על הדירה וברוכים השבים. ההערה שלי לא היתה מכוונת כלפי אף אחד ספציפי, ובטח שלא ביקשתי הסברים. זו רק דוגמא למגמה שמאוד בולטת, בעיקר בפורום הזה, של הרבה דיבורים ומעט מעשים. אני גם לא פניתי אל אנשים שרוצים להגיע אך לא יכולים, אלא לכאלו שחושבים שהפסטיבל פשוט לא מספיק טוב עבורם (בכל זאת, עם כל פסטיבלי הקומיקס שאנו זוכים להם בארץ, צריך לסנן). האם זה יהיה פסטיבל אידיאלי? בטח שלא. אבל זה מה שיש לנו כרגע. אם אנשים חושבים שבזה שהם לא יגיעו הם יגרמו לאנשים להתאמץ יותר בפסטיבל הבא, הם חושבים הפוך. מה קרה לתל אביב? את בטוח יודעת שהרבה יותר קל וזול לארגן ארוע במודיעין מאשר בתל אביב. אולי אם נראה להם ששווה להם להשקיע, זה יקרה. בכל אופן, נמאס לי לחזור על עצמי. אנחנו נהיה שם ונשמח לראות גם אתכם.

Scum Bunny

New member
תגובה לתגובה

אני אישית לא מגיע. אני לא מגיע מכל מיני סיבות, והן אישיות. אני לא חייב הסבר לך, או לכל אחד אחר. אבל זו לא הנקודה. בזמן האחרון, ערן, כואב לי לקרוא את ההודעות שלך. מאחד ממשתתפי הפורום החשובים שאנשים מעריכים את דעתם, מתעניינים במה שיש להם לומר ונהנים להחליף איתם דעות הפכת לנביא זעם אפוף להט קדוש. אתה כבר לא מדבר. אתה מטיף, ואתה מתלונן, ואתה מעליב. אני לא יודע מתי זה קרה, או מה היו הנסיבות שהביאו לשינוי הזה. למען האמת, זה לא עד כדי כך מעניין אותי. אבל הגישה שלך השתנתה, ולא לטובה. ברור לי שזה הכל מאהבת הקומיקס, ושכל מה שאתה אומר בא מתוך כמה שחשוב לך שיתפתח התחום בארץ, וכמה שכואב לך שאחרים לא מחויבים לזה כמוך. אבל ראבאק- מי אתה חושב שאתה לעזאזל? קומיקס זה החיים שלך. אתה מתפרנס מקומיקס, אתה מוכר קומיקס, אתה עושה קומיקס- ממך לא היינו מצפים פחות ממחויבות טוטלית לתחום. אבל מי אתה שתדרוש מאיתנו את אותו דבר לעזאזל? כן, אנחנו אוהבים קומיקס יותר מישראלי הממוצע. בגלל זה אנחנו כאן בפורום. בגלל זה אנחנו קונים קומיקס (ממך, למשל) או מציירים קומיקס, או באים לפגשים וכנסים אם מתחשק לנו ואם אנחנו יכולים. מי אתה חושב שאתה שתבוא הנה ובזעם קדוש תטיף לנו כי אנחנו לא הולכים לכל הכנסים והפסטיבלים, או כי אנחנו לא משתתפים בכל התחרויות, או כי אין לנו מספיק "תרבות קומיקס" כמו שאתה היית רוצה? לכמה מאיתנו יש כמה דברים שבאים בעדיפות לפני קומיקס, אתה יודע. לימודים. פרנסה. חיי חברה. בשביל רובנו קומיקס זה תחביב, לא דרך חיים. וזה לגמרי בסדר. ככה זה אמור להיות. זה שרובנו לא משקיעים כל רגע מזמנם בצריכת קומיקס, ביצירת קומיקס וב"תרבות קומיקס" לא נותן לך את הזכות להתנשא ולהעליב באופן נרמז ("יש אנשים שלא נאה להם להשתתף בתחרויות... כמו התחרות שלי שאף אחד לא השתתף בה!! *sob* ") או גלוי ("אתם יושבים בפורומים ומקטרים על זה שאין פה תרבות קומיקס בזמן שאני נלחם פה בחזית בשבילכם!!!"). יודע מה? בתור מישהו שדווקא כן ניסה להשתתף בתחרות שלך, אני די בטוח שאני לא הייתי רוצה לנסות את זה שוב. אי פעם. ... אנחנו כולנו מעריכים את העבודה החשובה שאתה עושה למען הקומיקס, ואותך כבן אדם, ואת רוח בשליחות שלך. אבל השתן עלה לך לראש. די כבר.

illustrator

New member
סליחה?!

ניסיתי להסביר נקודה מאוד פשוטה, ובאמת שלא ראיתי זעם בתגובה שלי. אולי כדאי שתקרא שוב. בטח שלא ביקשתי מאף אחד שיקדיש יותר זמן משהוא/היא היה רוצה לנושא. אם כבר יש לי טענה זה לגבי כל התלונות שיש לאנשים כלפי אנשים שכן עושים (ופה אני מתכוון למארגני הארוע, אל תנסה לקשר את זה אליי), בפרט כשהתלונות נעשות במקומות וצורה שלא תביא לשיפור. אני לא מכריח אף אחד להגיע, ושוב אני אומר שלא ביקשתי הסברים מאף אחד. ואם להביע את דעתכם לגבי מה פסטיבל קומיקס צריך להיות בפני מי שעשוי לעשות משהו בנידון גם קשה מדי, לא צריך! נתתי לכם את האופציה, זה הכל. בכל אופן, הודעות שלי לא תצטרכו לסבול יותר בפורום הזה.

ailag

New member
ברוכים השבים ותגובה

ברוכים השבים, תתחדשו על הדירה וכמובן- על שובו של האינטרנט. רציתי לכתוב תגובה אבל מוחי מסרב (גם לי אין זמן "סתם להיות בבית".. אבל קומיקסיטי מתקיים בחופשת פסח הבאה עלינו לטובה). אז פשוט ברוכים השבים.. אני רואה שהבעיה אינה רק התחבורה אבל אם זו תהיה הבעיה, אני יכולה להסיע אנשים, בהנחה שאני אסע. לילה טוב..

Logan16

New member
מה הולך כאן ?

ללכת לא ללכת אלה החלטות שלכם ואביב אמרה פה מאוד יפה שכדי להפוך את הארוע הזה למצליח ולקדם את "תרבות הקומיקס" פה כדי להראות שיש עניין ושווה לבוא. העובדה שאין פרסום מכל סוג שהוא על הארוע הזה לא אומרת שהוא גרוע ממתי פרסום נחשב לגרום מכריע . אני מתכוון ללכת ולא מעניין אותי מי בא ומי לא כי רק ככה אפשר לגרום שינוי (למרות שזה נשמע נאיבי ומטומטם ) וזה לא יקרה היום וגם לא מחר אבל זה ישפיע הכנסים האלה הם אולי לא כמו באמריקה אבל הם הדבר הכי קרוב שיש כאן ורק הכנסים האלה ומפעילי הדוכנים למיניהם יכולים למשוך עוד אנשים לאהוב קומיקס ולהעיף את הסטיגמא המקובלת עליו בארץ (הומור קריקטורי לילים קטנים ). אז תעשו חשבון עם עצמכם מבלי להחשיב גורמים אחרים ותעשו מה שבא לכם . ולפי דעתי האישית : קומיקס בארץ לא מצליח לא רק בגלל שאין מספיק חשיפה אלה מכוון שאין קשר והזדהות מבחינת סביבה לקורא הישראלי וזה למה זבנג מצליח כל כך . אם תצרו בציורים או בסיפורים את הסביבה הארץ ישראלית ודברים שמדברים אל הקוראים כאן הקומיקס יצלח ובגדול וזה מה שאני מנסה לעשות ולא יודע עם אני אצליח אין לי מה להפסיד (חוץ מכסף ) תערכיו את מי שמנסה לעשות מאמצים ותחליטו מה אתם חושבים

למעלה