אני מסכים עם רוב מה שנכתב פה אבל...
ואני מתייחס כרגע רק לסיפור, הציורים יפים מאוד. אני חושב שזה רעיון מעולה לעשות קומיקס על המצב במדינה מנקודת מבט לא שגרתית. זה יכול להיות מרתק לראות בקומיקס את ה-לפני וה-אחרי של פיגוע. את התיכנון של הפיגוע והנסיון למנוע אותו. זה יכול להיות מרתק להתעסק בכל הנושאים המטורפים שסביבנו, הסחר בנשים, יחסי יהודים ערבים, דתיים חילוניים, ובכלל שאלות מוסריות שלא מתעסקים איתם בשאר העולם. אבל ! (וכאן בא האבל הגדול) אני חושב שזה מאוד ילדותי להתייחס לזה מנקודת מבט קלאסית של סופר הירו. או נקודת מבט שחוקה של ג´יימס בונד. אני חושב שכדי לטפל בנושאים האלה דרושה דמות (או קבוצת דמויות) שמייצגות על עצמן את כל הפרדוקסים של החברה הישראלית. מה לגבי דמות של גבר שמוצא את עצמו בתור סופר הירו ללא שום רצון להיות כזה. (משהו כמו האופנובנק- אם מישהו זוכר אותו) מישהו שהוא לא עשיר, אין לא רקע של יחידה צבאית מיוחדת והוא לא יודע לעוף או לראות ראיית רנטגן. סתם אדם שיום אחד החיים שלו התמוטטו (נגיד, הבת שלו נהרגה בפיגוע) והוא מחליט שכבר אין לו מה להפסיד כי הזמן שלו גם ככה קצוב (אולי הוא אפילו גילה שיש לו סרטן) ועכשיו הוא מוצא את עצמו מבולבל משאלות מוסריות, מלא בהגותיות פילוסופית לגבי החיים שלו פה, על גג של בניין תל אביבי באמצע הלילה לבוש במסכה. משהו שדומה יותר לבאט-מן ב DARK KNIGHT RETURENS של פרנק מילר. מישהו שהוא לא צפוי, כל ההתנהגות שלו נעה בין רצון לנקות את המדינה הזאת מהשחיתות המוסרית, לבין טרוף מוחלט. מה אתם חושבים? לא קצת יותר מעניין מיחידה מיוחדת סודית בשרות המדינה שדופקת מכות למחבלים?