קונספירציית הדגים המתים

NoKiHa

New member
קונספירציית הדגים המתים

דבר ראשון אני מאוד נהנית לקרוא את ההודעות והקונספירציות שלכם. עכשיו, הקונספירציה שלי עלתה לי בראש במהלך צפייה בסרט "אמלי". כשדגים מתים, לאן הם הולכים? התשובה המיידית היא "שוקעים", אבל מגידול דגים באקווריום אני יודעת שהם צפים. לאחר קצת מחשבה אפשר לענות "לווייתנים אוכלים אותם" אבל לאן הלווייתנים הולכים?

TomerZimmermann

New member
אוף איתכם (תשובה גם לבייגלה ולחושך)

אני יודע שבטח לא כולם פה יסכימו איתי (ובראשם בטח אייסי) אבל נמאס לי כבר מזה שכל דבר מוזר אתם מתייחסים אליו כאל קונספירציה. בהתחלה, שרק נכנסתי לפורום נהגתי לכתוב תשובה לכל דבר מנקודת המבט המדעית (רוב המקרים התשובות היו די ברורות ונכונות, בחלק סתם העלתי השערות) אבל עם הזמן התייאשתי כי ראיתי שיותר כיף פשוט להתייחס לכל שטות בתור בדיחה ולצחוק על זה אבל זה כבר מוגזם. שאלות טיפשיות כמו לאיפה נעלם האור? מה קורה לחור בביגלה? מה קורה לדגים? איפה הקשר בין זה לבין קונספירציות? ועכשיו לתשובות מפי הדוקטור (שחייב לקחת הפסקה מלימודי האזרחות שלו). גדים - דגים כן שוקעים! אם תשאיר את הדג המת באקוויריום שלך אתה תראה שעם הזמן הוא מתחיל להתפורר ולשקוע. חוץ מזה, יש בים כל כך הרבה חיות שאוכלות את הפגרים האלה בהזדמנות זו אני אענה גם על התשובות של האור והבייגלה. השאלה על הבייגלה היא די טיפשית מכיוון שמעצם הגדרתו "חור" הוא פשוט חוסר חומר ולכן איפה שלא יהיה חומר שיגדיר מה זה חוסר חומר לא יהיה חור. מובן? אם לא אז לכו לפורום פילוסופיה וםה בטח יהנו לדון בזה מהגישה היותר פילוסופית של החורים נעלמים מכיוון ש... בלה בלה בלה. בקשר לאור. כל היקום שלנו מורכב מכמה חומרים. החומרים האלה בעיקרם הם חסרי צבע. קרני אור (שאני אסביר לכם איך נוצר אור? מאיזה חלקיקים תת-אטומיים בדיוק?) נשברות על החומרים השונים ולכן העין האנושית רואה צבעים שונים. איפה שאין קרני אור שישברו על חלקיקי האוויר ויגרמו לנו לראות אותו כשקוף, אנחנו נראה אותו כסמי-שקוף-כהה ולכן אפשר לראות בחושך אבל לא למרחק. קפיש? אהה, ובקשר לדוקטור סוס. כן! בתיאוריה יש דבר כזה "זרק-חושך" הכוונה היא למכשיר כלשהו שיזרוק אנטי-חומר (חומר הפוך) לקרני האור ובכך יבטל את השפעת קרני האור ולכן נראה חושך. כמובן, זו תיאוריה. אין הוכחה מדוייקת שאנטי-חומר וחומר מבטלים זה את זה.

IC4

New member
אני דווקא מאלה שנוטים להסכים איתך

אני פשוט חושב שזה לא מפריע לי ואם אנשים אחרים נהנים מזה אז בשמחה אבל אני מסכים ורואה את זה כמוך כמוגזם מדי להתיחס לכל דבר כקונספירציה ובולשיט שכזה כי זה קצת מזיז את הפורום לקטע שהוא לא היה אמור להיות. רק בהתחלה אולי בצחוק היו איזה שתי קונספירציות כאלה, אבל עכשיו זה כבר מוגזם. מצד שני - כל עוד אף אחד לא נפגע - תהנו. בקשר לחורים - אני אישית לא מצאתי הצדקה לנהל על זה דיון , אני פשוט לא רואה בשאלה הזאת משהו מעמיק ממש
ולמען האמת די מצחיק אותי שאתה תומר ענית לו. על אור אני נהנה ללמוד -- למען האמת... חשבתם שלפעמים מצב מצריך "למען השקר"

TomerZimmermann

New member
קליל?

תגיד לי אתה דפוק? הממשלה רודפת אחרינו! אנשים מנסים להרוג אותנו כדי שלא נגלה לעולם את האמת ואתה רוצה שאני אהיה קליל? מה בדיוק אתה מעשן שם? תשמע, יש הבדל בין להיות קליל ולצחוק על שטויות שזה סבבה ומגניב (כמו שבדרך כלל קורה בהודעות ששרולי מתחילה*) אבל מה שקורה פה זה כבר הרבה מעבר. אנשים באמת מתייחסים לדברים האלה ברצינות וזה מעצבן ולא קשור. הכי עיצבן אותי (בלי להעליב) ההודעה ההיא על ההוא שחברה שלו וחבר שלו בגדו בו והוא חושב שזו קונספירציה.. common... get a life! אייסי, הסיבה שהתייחסתי אל הבייגלה היא לכדקלמן: 1) אנשים פה התייחסו לזה ברצינות וראו בזה תעלומה פילוסופית אז הייתי חייב להגיב שזה טיפשי 2) זו תיאוריה פילוסופית מוכרת. אנשים רבים לא רואים בזה בדיחה וניסו למצוא לזה פתרונות פילוסופיים (בגלל זה אמרתי שיכלו לפורום פילוסופיה).

RedStorm

New member
הייי הייי

לא כל מה שאנחנו אומרים פה נאמר עם חיוך על הפרצוף (אולי כן , אבל לא כזה חיוך) ושנית זה מה אנחנו עושים פה , ושום דבר לא מוגזם אולי יש דברים דביללים לפעמים - אז מה! הנדל איט

TomerZimmermann

New member
המלחמה מתחילה

אני רואה שמתפתחת פה מלחמה בנינו ויש לי הרגשה שאתה מתנגד למה שאני אומר בלי לקחת את הזמן לבדוק מה בעצם אני אומר. לא טענתי שהכל נאמר פה בחיוך ובצחוק. כל מה שנאמר ברצינות לא מפריע לי (בדרך כלל). הטענות שלי היו לגבי נושאים טיפשיים אשר לא קשורים לקונספירציות אבל בגלל שזה פורום שבשמו מופיעה המילה קונספירציה אנשים מרגישים צורך להפוך אותם לקונספיצריות.

IC4

New member
שום מלחמה לא תתנהל בעולם שלי

take it outside !

צוחה

New member
תומר, אני איתך !

בגלל אותם הדברים בדיוק שאתה אומר אני לא משתף בפורום הזה הרבה בזמן האחרון עם החור בבייגלה והאור שנעלם בהתחלה אני זוכר שדיברו פה הרבה על קונספירציות והיה ממש כיף אבל עכשיו זה ממש הפך להיות דיונים שלמים על כלום ! ומה עם זה עם הדגים שלו ??? מה הוא חושב ? שהרוסים מסתירים מאיתנו את הדגים ששקעו בים כדי שלא נדע מה קרה להם ? נו באמת ! תכף השעון של מישהו יפסיק לעבוד והוא יאמר שזו קונספירציה של האמריקאים שהם לא רוצים שנדע מה השעה או שיתחילו לשאול למה קופים לא עפים ולמה למה אריות לא מסתפרים ! תתחילו נושאים מעניינים לא סתם מה שבא לראש לפני כמה זמן דווקא היה מישהו שהעלה את הנושא של "צירופי מיקרים" שהיה רעיון נחמד אבל בקושי ענו שם (בדיוק חשבתי על זה ובא לי לראש צירוף מקרים ממש מוזר אבל זה לא לעכשיו) בקיצור ! תומר, אם אתה נכנס למלחמה.... i got your back !

אילתושי

New member
השעון....מזכיר לי

סיפור שקראתי איפהשהוא, על שען זקן אחד, שהיה בשרות הנאצים במלחמת העולם השניה ותיקן שעונים לנאצים המסריחים, אבל בעצם השליחות שלו היתה לקלקל את כל השעונים בעולם כדי שאף אחד לא ידע מה השעה של השני ולא השעה בכלל ואז לא יוכלו לנהל מלחמה ולא תהיה המלחמה הזו, אבל הוא לא קלקל אלא תיקן, ולכן הוא נכשל בשליחות.

RedStorm

New member
לפני שאני קורא את השאר

אם מה שאמרת פה אני מסכים ואולי באמת לא הבנתי אותך ננכון

TomerZimmermann

New member
סבבה

אני שמח שהאי הבנה הזאת נתפרה ולא נאלצתי להראות לך את יכולות הקונג פו שלי... :) צוחה, תודה על התמיכה :)

RedStorm

New member
אנחנו יותר עמוקים ...

מקונספירציות , לא??? זה רק השם של הפורום אבל בעצם הפורום הוא מקום שאפשר לדבר על הדברים המענייניים באמת בחיים נכון שיש קונספירציות אבל הרב זה לא!!! צריך לשנות תשם

vi-TAL-ity

New member
חשבתי על משהו.

משום מה, בקטע שכתבת על החומר ואנטי-חומר, צץ לי משהו בראש. זה לא כל כך קשור... אבל בכל זאת נחמד לחשוב על זה. אני אנסה להסביר את זה, למרות שאני גרועה בלהסביר בכתב. בבקשה אל תיבהלו מהאורך. טוב - נשימה עמוקה - יש חומר. הזמן עובר עליו. החומר משתנה לאט לאט, וזה בעצם הביטוי של הזמן על החומר. מכאן נובעות שתי מסקנות: א) אם אין חומר - אין זמן. הרי לא יהיה ביטוי של הזמן על החומר אם אין חומר, ולכן גם לא יהיה זמן. ב) מסקנה הפוכה: אם אין זמן - אין חומר. ועכשיו, כיון שאי אפשר להוכיח את המסקנה השניה, ננסה להוכיח שהיא לא נכונה. ניקח טיפת מים. נשים אותה בתוך שפורפרת שאין בה כלום - ואקום / ריק. אם הטיפה מוקפאת בתוך ה"כלום" - לא מתרחשים בה שינויים כימיים, האטומים לא נעים בכלל, כיון שאין שום דבר מסביבה שישפיע עליה. היא בתוך שום דבר. ולכן גם לא חולף עליה זמן. היא מוקפאת בתוך שפורפרת הריק הזאת, והזמן לא עובר בשבילה. אם נכניס אותה לשפורפרת הואקום בשעה 12, כשנוציא אותה בשעה אחת לא תעבור עליה שעה. רק על העולם בחוץ תעבור שעה, אבל בשביל טיפת המים הזאת - היא יצאה אל השעה 1 כשרישום השעה האחרונה לא ניכר בה, ולזמן שחלף מאז השעה 12 עד השעה 1 לא היה שום ביטוי עליה. אם ככה, אפשר להגיע מזה להמון דברים מצמררים. מה יהיה אם במקום טיפת המים, נשים בתוך שפורפרת הריק בן אדם. אתם בוודאי מבינים למה אני חותרת. נוכל להקפיא עבורנו את הזמן... אבל זאת בתנאי שאפשר יהיה ליצור מקום כזה שבו אין כלום, ולהחדיר לתוכו משהו. בבקשה תגיבו. viTAL

IC4

New member
מענין!!

מה שאני לא מבין זה אם את מסבירה לנו את זה , זה לא אומר שאיפהשהו מישהו כבר עשה ניסויים בנושא הזה וישנן תוצאות על דפי נייר מודפסים
? ואגב ,אני מאד מקווה שלא יקפיאו בני אדם, בגלל שזה לא נראה לי ממש נחמד אלא אם זה תינוק ואז זה לא משנה בכלל אבל לקחת אדם שכבר חי בעולם מסוים ולעורר אותו בעולם אחר בלי שיהיה אפשר להחזיר אותו (עד כמה שידוע לי הזמן ביקום שלנו לעת עתה נע קדימה) זה די ... סאקס

TomerZimmermann

New member
holy shit

ולפינתו הקבועה מאת ד"ר תומר... או משהו כזה... בכלופן, אני אנסה כהרגלי לענות כמה שיותר מדעי (למרת שאני לא מבין יותר מדי בנושא). נתחיל עם העובדה שגם אם יהיה אפשר ליצור ריק ולדחוף לתוכו משהו (אין לי מושג אם זה אפשרי) אז בן אדם שיכנס לשם ימות מיד (אי אפשר לנשום בריק ואני די בטוח שריק הוא בטמפרטורה הרבה מתחת לאפס). נעבור למשהו אחר. המסקנה השנייה שלך (ההפוכה) היא לא נכונה כי על פי חוקי ההיגיון (השפעות הפסיכומטרי משנה שעברה) על מנת לשנות משפט ולהשאירו נכון עלינו להפעיל עליו שתיים מתוך שלושת חוקי ההגיון והם : היפוך הסדר, שלילה, ועוד משהו שאני לא זוכר ברגע זה. בכלופן, את הפעלת רק היפוך סדר ולכן שהמשפט הזה (ב) אינו שקול לקודם (א). המסקנה הראשונה שלך די מתבססת על מה שנקרא פרדוקס התאומים. מוכר הנושא? בכל מקרה, אני לא ממש בטוח שאם חומר נמצא בריק אז אין תזוזת אטומים בתוכו. לסיכום, רעיון נחמד אבל דורש פיתוח פיזקאי מעמיק יותר אההההה... איזה הרגשה טובה זה לקטול את ההודעה הזאת שכתבת... סתם.. מצטער.. רק רציתי לציין את מה שנראה לי לא הגיוני פה... :(

rshilkrot

New member
הממממפ...

אי אפשר פשוט להקפיא משהו ולהגיד שהזמן לא עבר עליו. גם אנשים מוקפאים תהליכים חלים עליהם אבל יותר לאט, וגם ההקפאה עצמה עשתה להם משהו. אנשים שהוקפאו בעבר, כיום עדיין אי אפשר להפשיר אותם ולהחיות אותם כי הטכנולוגיה לא מספיק מפותחת. אם ימציאו שיטה להקפיא את הזמן... אז נוכל להגיד שהצלחנו להקפיא את הזמן.

RedStorm

New member
רגע שאת אומרת ריק

את מתכוונת למקום בלי אוויר בלי שום חפץ או חומר אחר נגיד שולחן עץ שעליו יונח החומר בלי כלום לחלוטין? הדבר היחיד שאני יודע על אנטי חומר ובדיוק היום גיליתי אותו זה שלכל חומר יש אנטי חומר אומרים שאין בגלקסיה שלנו שני חומר ואנטי חומר וזו רק תאוריה וברגע שיווצר מגע בין חומר והאנטי חומר שלו אזה יהיה בווום גדול וכל מה שיש יעלם היש יהפוך לאין!

srullli

New member
../images/Emo148.gif

אני חושבת שכן הבנתי, פחות או יותר, את צורת החשיבה שלך, וזו נראית לי תיאוריה בהחלט מאוד מעניינת !!. סתם שתדעי שאני דווקא חשבתי הרבה על כל הנושא הזה (לאחר קריאת ההודעה שלך) למה בעצם באמת התכוונת, אם זה בכלל הגיוני, אם זה יכול להתאפשר, וגם חשיבה קצת יותר מדעית משהו. הגעתי למסקנה שקשה יהיה לי (ואני מן הסתם לא היחידה) לתת לך תשובה (ובכלל מתן תגובה...) אם זה דבר שיכול להתאפשר, כי דבר שכזה דורש איזושהי חוות-דעת קצת יותר מקצועית ומדעית בתחומי הביולוגיה-כימיה-פיסיקה (ואולי עוד משהו שלא חשבתי עליו כרגע
) מאחר והידע, לפחות שלי, מצומצם ביותר . ולמרות הכל, מה שאני כן רוצה לומר בכל-זאת, למרות ששוב זו דיעה מאוד שטחית, ורצוי מאוד לקחת אותה בעירבון מוגבל, זה שנראה לי בכל-זאת שיש הבדל בין טיפת מים, שהיא חומר מסויים אחד עשוי אטומים שונים, שביניהם גם מצוי וואקום, חוץ מהמיכל (השפורפרת) החיצוני שבו גם ישנו וואקום (ואגב , בגלל זה חשבתי שאולי מאחר וקיימת תזוזה של אטומי החומר בתנאי וואקום - אולי כך גם תתאפשר תזוזה כלשהי בתוך שפורפרת של ואקום - למרות שנראה לי שלא....), לבין גוף-האדם שהוא מכונה הרבה-הרבה יותר מורכבת ומסובכת, שמכילה הרבה הרבה חומרים שונים עם יחסי-גומלין ביניהם !. קשה לי לומר, בקיצור, אם זה אפשרי או לא, נראה לי שיש גם בעיית לחץ מסויימת בתנאי ואקום, והשאלה היא איך דבר כזה מסוגל להשפיע, גם על טיפה וגם על גוף-אדם...... חוץ מזה שמצב כזה של הקפאה יכול להיות משול למעין מוות, אולי קליני.....טוב לא יודעת בעצם.... (סתם פשוט נזכרתי פתאום,תוך כדיי, בסיפור פרנקנשטיין, איזו מכונה פאסיבית שיושבת לה בתוך איזו מעבדה נידחת, ללא שום תזוזה ופעולה בתוכה, עד לרגע החייאתה....) בעצם יכול להיות שהיו עוד היבטים שחשבתי עליהם ועכשיו אני כבר לא ממש זוכרת..... נו, מילא... אה, ועוד דבר - נראה לי שיותר נכון לרשום "שינוי הרכב/צורת החומר" במקום לרשום רק "חומר" (אבל זו סתם קטנוניות מצידי,אל תשימי לב אליי.....
לא מנסה להעלות פיוזים....) וכמו שנאמר פה, למרות הרעיון המדליק לדעתי וכל צורת המחשבה, לא נראה לי שאופציה זו של הקפאת הזמן יכולה להתממש בצורה כ"כ חיובית באף מצב. אלא אם כן מישהו (="איש"=כל גורם באשר הוא) יאיר את עיניי עם סיטואציה שלא העלתי בדעתי...... (מישהו ?!) . (גם נזכרתי בכל רעיון התיאוריה של נסיעה במהירות גבוהה מזו של האור - יכולה להניב בערך את אותם תוצאות בסגנון הקפאת הזמן, למרות שבתיאוריה שלך זו הקפאה מוחלטת, ונסיעה במהירות האור זה פשוט מעין עיקוב של הזמן - לפגר אחריי הזמן בהרבה....) אז זהו למעשה. ביי ויום מצויין לכולנו !

אילתושי

New member
באמת מעניין

תומר, למה לקטול כל דבר? זה רעיון ממש יפה. ואגב, את הרעיון של אם אין חומר אין זמן כבר העלו לפנייך, מה שאומר שהוא נכון, כי אומרים שלפני המפץ הגדול לא היה זמן, פשוט כי לא היה חומר. אבל לי משהו לא מסתדר עם זה, כי מה זאת אומרת אין זמן? אין זמן אין כלום. או לחילופין - הוא פשוט לא הומצא. לא יודעת, אולי זה מסובך מידי בשבילי. אבל נראה לי שמה שאת אומרת על הקפאה של חומר זה די נכון, בתנאי שיש לך את התנאים באמת לגרום לכך שהזמן לא ישפיע עליו (ואקום בטח לא יספיק). רואים את זה בסרטים די הרבה. למה ההודעות שלי תמיד כאלו עלובות? קצרות ומבולבלות.

למעלה