קונספירציית הדגים המתים

IC4

New member
עסק ביש ממש

אם אין זמן ואין חומר אז איך יש חומר והפלא ופלא יש גם זמן ? שוב חזרנו לתאורית ה"רבדים"? שבהתחלה לא היה כלום ואיכשהו בלי שאף אחד ידע נוספו עוד ועוד רבדים ביקום

אילתושי

New member
שאלה חשובה נורא,לתומר וגם לכולם

זה מאד מעניין ומציק לי כבר כמה זמן, ואף אחד לא ידע לענות לי, אפילו לא אבא שלי וגם לא דוד שלי והם אנשים מאד חכמים, אולי אתה תעלה עליהם ותענה לי - מה זה אור? זה לא מורכב מאטומים, וגם זה לא איזושהיא קרינה ולא גל, נכון? אז מה זה? אני אהיה נורא אסירת תודה אם תפתור לי את התעלומה. וחוץ מזה בלי קשר הפרסומות לאחרונה נהיו כל כך חוצפניות! כוכבים סגולים עפים לי על כל המסך, פלאלון ירוק מופיע וכותב לי שטויות על דייטים ועוד ועוד בלי שום בושה!!!! !!! תרבות הצריכה מתפשטת. :(

TomerZimmermann

New member
WOW... זה יכול לקחת זמן

קשה לי מאד להבסיר מה זה אור. אני אנסה לעשות את זה אבל לא עכשיו, אני מת מעייפות וקשה לי להתרכז. חוץ מזה אני לא ממש זוכר ואני צריך לעיין בנושא קודם. אני מבטיח שתוך יום יומיים אני אתן לך תשובה כמה שיותר טובה. בקשר לזה שאני קוטל כל דבר, זה ממש לא נכון. הרעיון שהועלה בהודעה הוא מעניין ומגניב. אני ניסיתי להסביר למה הוא לא פרקטי. אני לא טוען שהדבר לא אפשרי בכלל. כתבתי בהודעה שלי משהו קטן על העובדה שזה די מזכיר (מתבסס) על פרדוקס התאומים ואפילו שאלתי אם אתם יודעים עליו (לא היה לי כח לכתוב מה זה לפני שאני מברר אם כולם יודעים מה זה או לא). אני ניסיתי לכוון את ההודעה למשהו יותר מדעי. אני לא התייחסתי בכלל לרעיון עצמו אלא למדע שמאחורי זה. לדעתי זה יכול להיות מעניין לחשוב על מה יקרה אם באמת יהיה לנו את היכולת להקפיא. בקשר לזה שאם אין חומר אז אין זמן. לא שמעתי מעולם על אנשים שטענו את זה אבל זה ממש לא מסתדר לי. מבחינת ההגיון, מהו הזמן? הזמן זה לא מימד בניגוד למה שאנשים מסויימים חושבים, רוב המדענים כבר הסכימו שהזמן אינו מימד. הזמן הוא פשוט רצף שמתרחש (בהעדר מילים להסביר זאת, לכו תשאלו מדען\פילוסוף לתשובה יותר מובנת). הזמן אינו יכול להמדד ע"י שום דבר מדעי. אנחנו המצאנו יחידות זמן רק כדי שיהיה לנו קל יותר, זה חלק מהתרבות שלנו. במקרה יצא וכל העולם פועל על פי אותה שיטת זמן, אבל בהחלט ייתכן חברות ש"יבנו" לעצמם שעון שונה משלנו (בדיוק כמו שליהדות יש חודשים שונים מהנצרות). היה פרק בסימפסון בו ליסה ועוד כמה שולטים בעיר ועל מנת להופך אותה ליותר יעילה הם מחליטים לעבור לשיטה עשרונית של שעון (במקום זו של ה-12 הנהוגה אצלנו). בכל מקרה, הזמן אינו דבר שמתחיל ומסתיים, הוא לא קיים בצורה מוחשית שזזה קדימה ואם נרצה אז גם אחורה ולכן גם ללא חומר יש זמן. פשוט ללא חומר אין לנו שום דבר להמציא יחידות מדידה לזמן ולבדוק כמה זמן עבר. קפיש? כמובן שכל זה, זה רק תיאוריה מסויימת. יש תיאוריות שנוגדות את זה וטוענות שהזמן הוא רציף ולכן אפשר לטייל לאורכו, קדימה או אחורה או להשאר במקום. אבל כמו שאמרתי, בימינו רוב המדענים מסכימים עם מה שכתבתי (הם בטח יכולים לפרט יותר ולהגיד את זה בצורה יותר מובנת ובטח לתקן טעויות שעשיתי בדרך...)

srullli

New member
מותר לי לענות תשובה חלקית ופיצית ?!

באופן כללי אור מורכב מאיזה רצף של חלקיקים, בעליי אנרגייה מסויימת, שנקראים "פוטונים" . מעבר לזה אני לצערי לא זוכרת הרבה, הקלסר-פיסיקה שוכב לו כבר זמן רק בבויידם , אז אולי מתישהוא יהיה לי כוח לפשפש שם קצת בחיפוש אחריו..... בכל אופן, בגדול, זה נושא דיי נרחב שקשור לאופטיקה . ואגב, כדיי שהאור יבוא לידי ביטוי (כלומר: כדיי שנוכל בכלל להבחין/לראות אותו) הוא חייב לעבור או להתנגש בחומר מסויים (לעבור - הכוונה לגבי חומרים יחסית שקופים...), שזה אומר שבמקום בו קיים ואקום, משמע מקום ללא שום חומר (גם לא אויר) יהיה חושך מוחלט . אותי דווקא מעניין, בלי קשר, מה קורה שם או מה יש שם ב"חור שחור".......
אגב, לא יודעת אם זה כזה חור גדול בהשכלה, אבל אני דווקא לא מכירה את "פרדוקס התאומים", אז הנה אני שואלת מה זה ?!!(במבוכה קלה...)
וד"א, קראתי לאחרונה שמישהו הצליח לגלות את המספר הגבוה ביותר..... נשמע לי מאוד תמוה, הריי למספרים אין סוף, אז איך אפשר לגלות מספר כ"כ גבולי......?....... (<= סתם הירהור מן הצד....)

TomerZimmermann

New member
more or less

ההסבר שלך בנוגע לאור הוא נכון, בסיסי אבל נכון (למיטב זכרוני). כמוש אמרתי, אני אכתוב מתישהו הסבר קצת יותר ארוך. מה שרציתי להגיד זה :מה? לימדו אותכם בבית ספר מה זה אור? איזה כיף לכם! אצלנו רק למדנו על החזר-אור ושבירת-אור וכל הבולשיטים האלה בלי אפילו הסבר בסיסי מה זה אור. אני שונא את בית ספר :( בקשר לפרדוקס התאומים, אין לי מושג אם זה חר בהשכלה אבל גם אני לא ידעתי מה הוא עד לא מזמן. בכל אופן, אני אענה על זה יחד עם התשובה לאור (אני צריך לברר פרט קטן בקשר לפרדוקס שאני לא זוכר אותו). איזה כיף.. יש סיבה לחכות למחר... לענות על השאלות :) בקשר למספרים... מה? איפה קראת את זה? ברור שאין להם סוף... אולי הכוונה הייתה המספר הגדול ביותר שיש לו שם? (הכי גדול שאני מכיר זה גוגל אבל בטח יש יותר גדולים שהומצאו להם שמות).

srullli

New member
אני אצפה בקוצר רוח לתשובה !../images/Emo6.gif

על האיש הזה שגילה את המספר הגדול ביותר קראתי ממש לא לפני הרבה זמן (אולי אפילו לפני חודש-חודשיים, כי זה ממש חדש) .... זה היה נדמה לי רשום בעמוד האחורי של העיתון הראשי אם אני זוכרת.... בכל אופן, אמרו שהוא נעזר לצורך זה באיזה מן מחשב עם מהירות גבוהה במיוחד, והחישוב הזה לקח הרבה מאוד זמן.... איזשהוא מספר שאני כבר לא זוכרת מה הוא היה (שזה ברור...) בחזקת עוד איזה מספר ענק..... אבל שוב נראה לי מוזר למצוא מספר סופי למשהו אינסופי חסר גבולות..... ד"א , לא למדתי לפסיכומטרי, אז אם יהיה אפשרי אז באותה הזדמנות גם הסבר על הוכחת מסקנה כמו שרשמת אז לטלי (שאמרת שאתה לא זוכר את הגורם השלישי) אם זה אפשרי , בבקשה
ותודה !

srullli

New member
כשאני חושבת על זה עכשיו שוב.....

אז יכול להיות שאולי זה כן היה מה שאמרת : המספר הגבוה ביותר שהגיעו אליו עד כה שיש לו גם שם....... אני פשוט לא זוכרת, קראתי את הכתבה הזאת דיי מהר ובריפרוף, אז אולי לא כ"כ שמתי לב.... למרות שזה גם דיי מוזר - מה הבעייה של מישהו לקחת את המספר הגדול הזה ולהוסיף לו, נניח, עוד 2 אפסים למשל...? (הפרסומת הזאת של go next באמת מציקה !!)

TomerZimmermann

New member
מספרים גדולים

אין בעיה לקחת מספר ולהוסיף לו עוד 2 אפסים ולקרוא לו בשם. אבל אם אינני טועה אז בדרך כלל לא ממציאים למספר שם אלא אם כן למספר הזה יש משמעות כלשהי. יעני, אני לא יכול להגיד שהמספר שיש בו 8 ואח"כ מאתיים אפסים יקרא "מוישה" בגלל שהמספר הזה חסר כל משמעות... אבל יכול להיות שאני סתם ממציא את זה... אולי הכוונה בכתבה הייתה שהוא הגיע להכי הרבה מספרים אחרי הנקודה באחד המספר הלא-רציונלים כמו פיי לדוגמא? אני יודע שכל הזמן עובדים בעולם על למצוא עוד ועוד מספרים אחרי הנקודה בפיי... אולי זה זה?

TomerZimmermann

New member
אוקיי

בואו נתחיל... התאומים... הפרדוקס מדבר על שני אחים תאומים. אחד נשאר על כדור הארץ והשני יוצא לטיסה בחלל במהירות כמה שיותר קרובה למהירות האור (התיאוריות בנוגע למהירות האור טוענות שגוף בעל מסה התחלתית כלשהי אינו יכול לנוע במהירות האור, אין לי מושג למה). נניח שהמסע מתחיל ביום היותם בני 20. תאום א´ יקרא מעתה יוחנן בעוד תאום ב´ יקרא יהושפט. יוחנן יוצא למסע לעבר כוכב הלכת "אברהם" אשר נמצא במרחק 35 שנות אור מכדור הארץ. החללית מיד מאיצה למהירות של 99% ממהירות האור, כלומר 0.99C. ברגע שהוא מגיע לכוכב, הוא מסובב את החללית וחוזר מיד לכדור הארץ. עם הנחיתה, מחכה לו אחיו יהושפט. הם מסתכלים אחד על השני וצועקים WHAT THE FUCK? יהושפט הוא בן 90, בעוד יוחנן הוא רק בן 30. איך זה קרה? קל מאד. שנת אור היא המרחק שעוברת קרן אור בשנה אחת (מרחק גדול מאד). על פי מערכת הייחוס (המערכת שבה אנו מודדים זמן) של יהושפט הזמן שלקח המסע של יוחנן הוא T=(70ly)/(0.99C)= 70.707 (T=זמן, LY=שנת אור, C=מהירות האור) יעני המסע לקח קצת יותר משבעים שנה ולכן יהושפט הוא בן 90. על פי מערכת הייחוס של יוחנן שנה עברה בצורה שונה, על פי הנוסחה אפשר לחשב זאת כך 1yr= sqrt(1-0.99*0.99)= 0.141 יעני, על כל שנה שעברה על יהושפט, הזדקן יוחנן רק ב0.141 שנים. כלומר המסע לקח לו T=70.707*0.141 = 10 ולכן הוא הזדקן רק בעשר שנים. כמובן, שככל שיוחנן יטוס יותר קרוב למהירות האור אז הפרש הגילאים ביניהם יגדל. ההסבר המקורי שתיכננתי לכתוב היה הרבה יותר פשוט ללא כל הסבר מדעי. רק לכתוב שאחד טס קרוב למהירות האור והשני לא ולכן הזמן עובר שונה ובלה בלה בלה אבל החלטתי שזה לא מובן מספיק אז נעזרתי באתר הזה: ראיתם איך העתקתי את כל האתר בצורה יותר ארוכה ??? :) בקרוב יבוא ההסבר על האור

srullli

New member
תהיה בריא !! ../images/Emo6.gif../images/Emo13.gif

עשית לי שחור בעיניים עם כל החישובים האלה.....
כאמור לא הכרתי את המושג הזה "פרדוקס התאומים" בשם הזה, אבל את הרעיון הכללי של נסיעה במהירות האור (או בקירוב) כן הכרתי (גם הזכרתי את זה למעלה ^ לפני איזה כמה שורות ......
) תודה על ההסבר !

TomerZimmermann

New member
כן

אמרתי שזה קשור לכל הקטע של הקפאה ודברים כאלה... בכלופן.. אני לא ממש מצליח למצוא הסבר על אור אז כנראה שאני אוותר... יש לי עוד ספר אחד שאולי יסביר את זה בצורה נורמלית אבל אני לא מוצא אותו ברגע זה אז אני אחפש יותר מאוחר. כתבת משהו גם על חור שחור... במקרה יש לידי ספר שנקרא "תולדות היקום" (חיפשתי בו על האור) אז אם את רוצה לדעת משהו על חורים אני אולי יכול לעזור לך. בכלליות כל מה שאני יודע על זה שחור שחור הוא כוכב בעל כוח כבידה כל כך גדול שהוא פשוט מושך לתוכו הכל כולל אור.

TomerZimmermann

New member
אהה, עוד משהו על חורים שחורים

יש את מה שנקרא רצף זמן חלל, בגלל כח הכבידה החזק גם הרצף הזה מתעקם ולכן מייחסים לחורים שחורים יכולות לקפיצה בזמן.

IC4

New member
תזכרו טוב טוב את השם הזה

תומר צימרמן עוד עשרות שנים גם הוא יהיה עם משקפיים ועל כיסא גלגלים משוכלל
ויזדיין עם המטפלת שלו ויתחתן איתה (ככה לפחות שמעתי שהוא עשה)

TomerZimmermann

New member
תזכרו טוב טוב את השם הזה

עוד כמה שנים שאיזה קבצן מסטול שיכור יבוא אליכם ויבקש ממכם שקל או שתיים אז תבררו אם זה אני ואם כן אז עשו טובה, תביאו לי קצת כסף :) וכן, הוקינג באמת זיין את המטפלת שלו (אחרי שאשתו הראשונה עזבה אותו).

RedStorm

New member
את כל זה למדתם בשיעורי פיזיקה?

שרולי ? תומר? אז השיעורים האלה כן משתלמים בסוף האא ואני לומד קולנוע:)

TomerZimmermann

New member
ממש לא!!

בבית ספר לא לומדים דברים מגניבים כאלה.. למען האמת יש כאלה שכן אבל אני לא. יש בבגרות יחידת בחירה. כל אחד בוחר נושא ועושה בו בגרות. אחד הנושאים הוא פיזיקה מודרנית בה לומדים את כל הדברים האלה, על כל התיאוריות של אינשטיין ודברים מגניבים כאלה אבל המורה המניאקית שלי החליטה שזה סתם הרבה חומר אז היא מלמדת אותנו זרם חילופין... יש לך מושג עד כמה חשמל זה משעמם?????

srullli

New member
על

פוטונים ואופטיקה למדתי בבי"ס ועל מהירות האור - אין לי מושג מאיפה הדבר הזה צץ ..... וקולנוע זה מצויין !!!
(וחשמל זה באמת נושא מסריח....) והאמת היא שאני לא זוכרת המון המון דברים ממה שלמדתי בבי"ס .... (הזיכרון שלי טוב רק לטווח קצר...
למרות שמצחיק לחשוב איזה דברים אני כן זוכרת בכל זאת....:)) )

srullli

New member
לא לא

זה בטוח לא היה קשור לפיי. אוווףףף אני לא בטוחה..., אני כמעט בטוחה שזה לא היה קשור למספרים לא-רציונליים....
טוב נשכח מהנושא !

IC4

New member
סגול צבע מקסים

סגול = צבע מטריקסי תרבות הצריכה מביאה עימה דברים טובים גם, בל נשכח כלורמ איני מעריץ שלה אבל אחרי שמסך האבק (=פרסומות) מתפורר, אנחנו נשארים עם עולם כתום ונעים (=פורומי תפוז) התאגידים הגדולים משתלטים על העולם ! מה לעשות, צריך שמישהו ינהל אותו...
סתם סתם.

למעלה