WOW... זה יכול לקחת זמן
קשה לי מאד להבסיר מה זה אור. אני אנסה לעשות את זה אבל לא עכשיו, אני מת מעייפות וקשה לי להתרכז. חוץ מזה אני לא ממש זוכר ואני צריך לעיין בנושא קודם. אני מבטיח שתוך יום יומיים אני אתן לך תשובה כמה שיותר טובה. בקשר לזה שאני קוטל כל דבר, זה ממש לא נכון. הרעיון שהועלה בהודעה הוא מעניין ומגניב. אני ניסיתי להסביר למה הוא לא פרקטי. אני לא טוען שהדבר לא אפשרי בכלל. כתבתי בהודעה שלי משהו קטן על העובדה שזה די מזכיר (מתבסס) על פרדוקס התאומים ואפילו שאלתי אם אתם יודעים עליו (לא היה לי כח לכתוב מה זה לפני שאני מברר אם כולם יודעים מה זה או לא). אני ניסיתי לכוון את ההודעה למשהו יותר מדעי. אני לא התייחסתי בכלל לרעיון עצמו אלא למדע שמאחורי זה. לדעתי זה יכול להיות מעניין לחשוב על מה יקרה אם באמת יהיה לנו את היכולת להקפיא. בקשר לזה שאם אין חומר אז אין זמן. לא שמעתי מעולם על אנשים שטענו את זה אבל זה ממש לא מסתדר לי. מבחינת ההגיון, מהו הזמן? הזמן זה לא מימד בניגוד למה שאנשים מסויימים חושבים, רוב המדענים כבר הסכימו שהזמן אינו מימד. הזמן הוא פשוט רצף שמתרחש (בהעדר מילים להסביר זאת, לכו תשאלו מדען\פילוסוף לתשובה יותר מובנת). הזמן אינו יכול להמדד ע"י שום דבר מדעי. אנחנו המצאנו יחידות זמן רק כדי שיהיה לנו קל יותר, זה חלק מהתרבות שלנו. במקרה יצא וכל העולם פועל על פי אותה שיטת זמן, אבל בהחלט ייתכן חברות ש"יבנו" לעצמם שעון שונה משלנו (בדיוק כמו שליהדות יש חודשים שונים מהנצרות). היה פרק בסימפסון בו ליסה ועוד כמה שולטים בעיר ועל מנת להופך אותה ליותר יעילה הם מחליטים לעבור לשיטה עשרונית של שעון (במקום זו של ה-12 הנהוגה אצלנו). בכל מקרה, הזמן אינו דבר שמתחיל ומסתיים, הוא לא קיים בצורה מוחשית שזזה קדימה ואם נרצה אז גם אחורה ולכן גם ללא חומר יש זמן. פשוט ללא חומר אין לנו שום דבר להמציא יחידות מדידה לזמן ולבדוק כמה זמן עבר. קפיש? כמובן שכל זה, זה רק תיאוריה מסויימת. יש תיאוריות שנוגדות את זה וטוענות שהזמן הוא רציף ולכן אפשר לטייל לאורכו, קדימה או אחורה או להשאר במקום. אבל כמו שאמרתי, בימינו רוב המדענים מסכימים עם מה שכתבתי (הם בטח יכולים לפרט יותר ולהגיד את זה בצורה יותר מובנת ובטח לתקן טעויות שעשיתי בדרך...)